951 viestiä aiheessa

^Meno Münchenin kautta ja paluumatkalla lennetään Pariisin kautta.

Air Mauritiuksen konehan oli joutunut tekemään hätälaskun Afrikassa 11.2.2011, kun oli ollut matkalla Mauritiukselta Eurooppaan. Onneksi näitä sattuu harvoin, tilastollisesti ei pitäisi osua ihan heti kohdalle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juu, sattuu onneksi harvoin ja sattuhan näitä ihan finskillekkin, että ei tuo lentoyhtiö ole mikään huono, päinvastoin.

Tässä joutuu ite vielä odottelemaan...

Oikein mukavaa matkaa teille ja kirjoittele reissusta...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Huomenna tulee telkusta aamulla juttu Mauritiuksesta.

MTV3 ja ohjelmassa Studio55. On aikasin aamulla.

Pakko nousta katsomaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo, huomasin itsekkin, että tuo on uusinta.

No... huomenna minä olen telkun ääressä aamusta :girl_wink:

"Anonymoukselle".... hyvää matkaa!

Muokattu: , käyttäjä: PTSP

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Terveisiä täältä paratiisista! Ensimmäinen viikko takana, tultiin juuri Le Victoria -hotellille Le Canonnierista. Oli kyllä haikea luopua Le Canonnierin upeista paratiisimaisista maisemista. Nämä Le Victorian rannat ja merellä näkyvät öljytankkerit (muistuttavat töistä, öljy-yhtiössä kun olen) eivät tee läheskään niin suurta vaikutusta. Canonnierissa meillä oli huone suoraan merelle ja omalta terassilta pääsi snorkkeloimaan. Täällä Victoriassa meri ei edes näy vaikka parveke on merelle päin, huoneet ovat sen verran kauempana merestä ja palmut peittävät näköalaa. Canonnier oli jotenkin paljon intiimimpi kuin tämä Victoria. Noh, ehkä täällä juuri ja juuri selvitään viikko =)

AI on ihan ehdoton valinta, ihanan rentouttavaa kun ei tarvitse miettiä rahaa eikä raahata vettä kaupasta. Sopii yllättävän hyvin meille, vaikka etukäteen epäilyttikin.

Lämmintä on vähän liikaakin, nyt mittari näyttää +36. Sadetta on ollut joka yö, mikä luonnollisesti vain virkistää. Päivällä yleensä paistaa aurinko lähes pilvettömältä taivaalta ja suojakerroin 50 ei riitä estämään ihon palamista. Mies-raukka kärsii tästä trooppisesta säästä, mutta mä rakastan.

Walk & interact with the lions oli ehkä elämän yksi parhaista kokemuksista, aivan mieletöntä silittää leijonavauvan päätä =)

Deep Sea Fishing oli myös elämys kerrassaan, saatiin jopa kalaakin (6 tonnikalaa).

Air Mauritiuksesta sen verran, että surkein lentoyhtiö ikinä (myös mies on samaa mieltä, ja olemme molemmat lentäneet yli 20 lentoyhtiöllä, vertailupohjaa siis on). Surkea esitys kerrassaan, kauhulla odotetaan paluulentoa.

Muokattu: , käyttäjä: Arby

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oltiin Mauritiuksella 4.-16.2.2011 ja oli kaikin puolin ihana matka. Lennettiin kumpaankin suuntaan Pariisin kautta, mennessä Finnair ja Air France ja tullessa Air Mauritius ja Finnair. Lennot olivat ajallaan ja matkalaukut tulivat perille kumpaankin suuntaan.

Hotellina meillä oli koko kaksi viikkoa Le Victoria ja tykättiin kyllä kovasti. Palvelu oli erittäin ystävällistä, huone oli iso ja valoisa ja ranta oli kiva. Yksi taksikuski meidän hotellin rantaa vähän haukkui ettei ole paras mahdollinen luksusranta, mutta meille se kyllä kelpasi oikein loistavasti. Uintikengät kannattaa ottaa mukaan, koska rannassa on korallia johon helposti lyö varpaansa. Myös pelkästään hiekka on niin kuumaa, että kengät voivat olla tarpeen. Meillä on All Inclusive ja se kyllä kannatti. Pakettiin kuului ihan tarpeeksi juomavaihtoehtoja ja ruokavaihtoehtoja. Käytiin yhtenä iltana syömässä hotellin Horizon ravintolassa ja useampana iltana italialaisessa La Casassa. La Casan ruokia täytyy kyllä ylistää maasta taivaaseen, sillä olivat aivan uskomattoman herkullisia. La Casassakin kuului useamman ruokalajin menu All Inclusiveen. Ainoastaan ystävänpäivänä syömämme viiden ruokalajin menu ei kuulunut, mutta sekin maksoi ainoastaan noin 50 euroa/nenä ja oli kyllä joka sentin arvoinen. Myös hotellin buffet oli todella hyvä. Niin ja pöytiä ei varattu ravintoloihin ennen matkaa. Niissä oli kyllä oikein hyvin tilaa ja varaukset sai ihan sille illalle kun halusi.

Ilmat olivat erittäin hyvät. Lämpöä oli joka päivä yli 30. Pieniä sadekuuroja tuli melkein joka päivä, mutta ne eivät haitanneet mitään. Kestivät noin 5 minuuttia ja koko ajan oli ihan superlämmin. Meillä satoi ainoastaan yhtenä päivänä koko päivän, kun trooppinen syklooni oli lähellä ja toi sateet koko saarelle. Säätiedotuksia ei kannata ennen matkaa liian tarkasti lukea, koska antavat ehkä vähän väärän kuvan säästä sadevaroituksineen jne.

Retkiä ei varattu etukäteen ennen matkaa vaan katsottiin paikanpäällä mitä haluttiin milloinkin tehdä. Käytiin vierailemassa Pamplemoussen puutarhassa, joka oli ihan hieno paikka. Vierailtiin sokerimuseossa, jossa päästiin maistelemaan eri sokereja ja rommeja. Käytiin Grand Baiessa, joka ei ollut meidän mieleen lainkaan turistirysämäisyytensä vuoksi sekä pääkaupungissa Port Louisisa shoppailemassa ja ihmettelemässä paikallista markkinatoria. Lisäksi oltiin syvänmerenkalastuksessa, jossa saatiin muutamat tonnikalat (oli tosi hauskaa). Yhtenä päivänä oltiin myös katamaraanipurjehduksella Ile aux Cerfsillä. Purjehdus oli ihana, mutta kannattaa ottaa määränpääksi jokin muu kuin tuo Ile aux Cerfs, koska siellä ei kyllä ollut mitään nähtävää. Lisäksi oltiin yhtenä päivänä koko päivän saarikierroksella etelässä; käytiin hindutemppelissä, Curepipen kraaterilla, Chamarelin vesiputouksilla ja seitsemän erivärisen hiekan maassa yms. Tälle reissulle otettiin vaan taksi aamulla hotellilta ja kävi hyvä tuuri, että saatiin loistava taksikuski, joka vei meitä eri paikkoihin ja toimi samalla oppaana. Kalastus ja purjehdusreissu varattiin Mautourcon kautta, mutta muuten hypättiin vaan omatoimisesti taksiin ja kerrottiin mihin halutaan. Esim. tuosta etelän reissusta olisi ollut ihan turha maksaa montaa satasta ns. viralliselle oppaalle.

Kaikin puolin oli kyllä ihana matka! Suosittelen kaikille lämpimästi Mauritiusta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Le Victorian rannat ovat tosiaan aika kaukana siitä paratiisiranta-käsitteestä, jos vertaa muihin Mauritiuksen rantoihin (Le Canonnierissakin oli paljon parempi), puhumattakaan sitten esim. vaikka Sansibarin rannoista.

Aika pettymys tämä Le Victoria, en suosittelisi kenellekään häämatkalle. Intiimi ja paratiisimainen tunnelma loistavat poissaolollaan. Huoneet ovat tosi hienoja ja tilavia, mutta muuten koko paikka on täynnä kivirantaa (ei juurikaan turkoosia vettä) ja miljoonia kiljuvia lapsia. Lisäksi ranskalaiset tupakoivat joka paikassa, mikä on todella häiritsevää. Buffet-illallinen on kuin painajaismainen Siljalinen buffet, täytyy huutaa että toinen kuulee mitä sanot. Le Casa -ravintola sen sijaan on erinomainen, siihen kannattaa ehdottomasti varata pöytä useampana iltana.

Olemme olleet Monalysan retkillä, jotka ovat lähes ilmaisia ja homma toimii. Suosittelen lämpimästi, jos retkillä haluaa käydä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jokos Arby on palanut "normi" arkeen?

Kuinkas loppureissu sujui?

Kovasti odotan vinkkejä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Juuh, päivä on oltu kotona ja yritän tässä taistella masennusta vastaan. Miten Suomessa voikaan olla niin harmaata ja kylmää??? Meillä kyllä säät suosi erittäin hyvin, vain yhtenä päivänä satoi päivälläkin, mutta sekin kaatosade kesti 20min.

Paluumatka Pariisin kautta ja onneksi Air Francen kone, huomattavasti miellyttävämpi kokemus kuin Air Mauritius. Aluksi tosi kentällä virkailija meinasi, että emme mahdu ollenkaan koneeseen (vaikka matka oli varattu jo 7kk sitten). Sitten löysi meille erillliset paikat, joiden välissä oli 10 penkkiriviä eikä edes ikkunapaikkoja. Sain melkoiset raivarit ja stresi-itkut, ei häämatkalaisia voi kohdella noin. Lopulta, 30min ennen koneen lähtöä virkailija saikin meille vaihdettua vierekkäiset paikat koneen etuosaan ikkunalla varustettuna.

Loppuloma meni järkyttävän hienosti, vesihiihdettiin, snorklattiin, juostiin rannalla, käytiin katamaraaniristeilyllä ja Ile Aux Cerfsillä. Rakastuin niin parasailingiin, että sitä piti kokeilla Cerfsin lisäksi vielä hotellin rannasta uudelleen. Suosittelen aivan ehdottomasti.

Yllätyin kovasti siitä, miten valtavan paljon Mauritiuksella onkaan tekemistä, kun kaikki aina puhuu siitä miten siellä ei ole mitään. Ei 2 viikossa ehditty tehdä oikein mitään, vaikka tehtiinkin valtavasti vaikka mitä. Pitää siis mennä saarella vielä uudelleen.

La Casassa käytiin syömässä kolmena iltana ja kerran Horizonissa, ei pää nimittäin kestänyt sitä yleisen buffan mättömeininkiä ja kiljuvia lapsia. Victorian buffan ruuat, niiden taso ja valikoimat olivat muutenkin huomattavan paljon heikommat kuin Le Canonnierin. La Casan ruuat sitä vastoin olivat aivan järkyttävän hyviä ja meidän ympärillä hääräsi koko ajan 3-4 tarjoilijaa.

Liikenne saarella on kyllä niin kaoottista, että kovin monesti ei jaksettu lähteä hotellin ulkopuolelle liikenneruuhkiin istumaan ja kallisarvoista loma-aikaa kuluttamaan. 20km matkaan kun saattoi helposti kulua helpostikin 2.5h, kun auto mateli kävelyvauhtia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos muuten haluaa todellisen paratiisihotellin Mauritiukselta, niin suosittelen Le Touessrok -hotellia. Aika suolaisen hintainen, mutta näytti aivan totaaliselta paratiisilta kun mentiin venereissulla lähietäisyydeltä pari kertaa ohi.

Muokattu: , käyttäjä: Arby

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hienoa.

Paljonko parasailing maksoi hotellilla?

Turkissa mies on kerran kokeilut ja siellä muistaakseni maksoi jotain parikymppiä kerta.

Ruokailut pitää ekalla viikolla hoidella sitten muualle kuin buffaan.

Miten ne lentokenttä kuljetukset toimi?

Oliko ne yksityiset vai joku turistibussi? Ainankin meille on kirjoitettu/varattu yksityiset kyydit, mutta miten ne oikeasti on?

Miten hotellin muut aktiviteetit? Onko ruuhkaa niihin? Ja onko laadukkaat?

Onhan sitä kysymyksiä jo tuossakin.

Tylsää tuo lentokenttätoiminta. Se on kummallista, miten ne tuplabookkaa joskus koneita ja ennakkovarauksilla ei ole merkitystä. Ei ihan ensimmäinen kerta olis meillekkään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Ei sitä kannata Arbyn takia jättää buffaa kokeilematta. Menkää kerran ja katsokaa mitä piditte. Meillä ei ollut onneksi kertaakaan kiljuvia lapsia vain hyväkäytöksisiä ihmisä (vanhoja/nuoria). Ja ruoka oli meistä maittavaa. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Ei sitä kannata Arbyn takia jättää buffaa kokeilematta. Menkää kerran ja katsokaa mitä piditte. Meillä ei ollut onneksi kertaakaan kiljuvia lapsia vain hyväkäytöksisiä ihmisä (vanhoja/nuoria). Ja ruoka oli meistä maittavaa. :)

Juu, ehdottomasti kannattaa kokeilla buffaa, sillä ihmisillä on niin erilainen maku eri asioiden suhteen.

Meidän lentokenttäkyydit sisältyi hintaan ja niiden järjestäjänä oli Mautourco. Lentokentältä hotellille ja takaisin oli pikkubussi. Vain hotellia vaihdettaessa oli oikeasti private car. Kuljetukset olivat aina n. 30min aikataulusta myöhässä.

Parasailing maksoi Ile aux Cerfsillä MUR 1500 per nenä jos meni yksin, mutta tandemhyppy oli sitten yhteensä MUR 1800. Hotellin kautta maksettiin MUR 1300 per nenä. Tandemista ei siellä olisi saanut alennusta, vaan molempien olisi pitänyt maksaa täysi hinta. Kokeiltiin sitten singlenä.

Kokeiltiin hotellilla myös tubingia, se maksoi MUR 500 per nenä.

Hotellin urheiluaktiviteetteihin oli hyvin tilaa. Vain snorkeling-vene (suosittelen ehdottomasti) oli välillä täyteen buukattu, mutta yleensä jo heti seuraavaan vuoroon mahtui. Kajakkeihin pääsi aina, samoin vesihiihtoon. Vesihiihto oli vähän tylsää sinänsä, että vene veti merellä vain yhden lyhyen rundin ja sitten jo vaihdettiinkin hiihtäjää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niin... ei ollut tarkoitus heti vetää se oma loma suunnitelmiltaan tukkoon.

Mutta, jos tuo La Casa on niin hyvä, kun täältä muidenkin viesteistä on käynyt ilmi, niin sehän se varmasti on ykköspaikka.

Toki käydään katselemassa varmasti kaikki mahdolliset ravintolat.

Shandranissa näyttää noita vaihtoehtojakin löytyvän sitten ihan joka makuun.

Pitänee ehdottomasti käydä kaikissa mahdollisissa hotellin aktiviteeteissa. Shandranissa pääsee golffaamaankin, jee :curtsey:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yksi kuva leijonakävelyltä. Näitä me tosiaan siliteltiin, halattiin ja pidettiin hännästä kiinni :grin:

Muoks. Otin toisen kuvan pois.

Muokattu: , käyttäjä: Arby

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

LOISTAVIA KUVIA!

Kyllä tuo on pakko mennä ja kokea.

Kävelyllä on mukana valokuvaaja sekä videokuvaaja, jotka ikuistavat koko homman. Kuvaaja ottaa jokaisesta yksittäiskuvia leijonien kanssa. Tourin lopuksi voi 1000 MUR hintaan ostaa kuvat ja videon. Tuo video varsinkin on ihan huippu muistona!

Muoks. Hintaan kuului myös kuvat hetkistämme leijonanpentujen kanssa :-X

Muokattu: , käyttäjä: Arby

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eipä ole paha hinta, noin 25 euroa.

Nyt alkoi matkakuume, tai pikemminkin leijona-kuume. :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Terveisiä täältä paratiisista! Ensimmäinen viikko takana, tultiin juuri Le Victoria -hotellille Le Canonnierista. Oli kyllä haikea luopua Le Canonnierin upeista paratiisimaisista maisemista. Nämä Le Victorian rannat ja merellä näkyvät öljytankkerit (muistuttavat töistä, öljy-yhtiössä kun olen) eivät tee läheskään niin suurta vaikutusta. Canonnierissa meillä oli huone suoraan merelle ja omalta terassilta pääsi snorkkeloimaan. Täällä Victoriassa meri ei edes näy vaikka parveke on merelle päin, huoneet ovat sen verran kauempana merestä ja palmut peittävät näköalaa. Canonnier oli jotenkin paljon intiimimpi kuin tämä Victoria. Noh, ehkä täällä juuri ja juuri selvitään viikko =)

AI on ihan ehdoton valinta, ihanan rentouttavaa kun ei tarvitse miettiä rahaa eikä raahata vettä kaupasta. Sopii yllättävän hyvin meille, vaikka etukäteen epäilyttikin.

Lämmintä on vähän liikaakin, nyt mittari näyttää +36. Sadetta on ollut joka yö, mikä luonnollisesti vain virkistää. Päivällä yleensä paistaa aurinko lähes pilvettömältä taivaalta ja suojakerroin 50 ei riitä estämään ihon palamista. Mies-raukka kärsii tästä trooppisesta säästä, mutta mä rakastan.

Walk & interact with the lions oli ehkä elämän yksi parhaista kokemuksista, aivan mieletöntä silittää leijonavauvan päätä =)

Deep Sea Fishing oli myös elämys kerrassaan, saatiin jopa kalaakin (6 tonnikalaa).

Air Mauritiuksesta sen verran, että surkein lentoyhtiö ikinä (myös mies on samaa mieltä, ja olemme molemmat lentäneet yli 20 lentoyhtiöllä, vertailupohjaa siis on). Surkea esitys kerrassaan, kauhulla odotetaan paluulentoa.

ihan kuulla, on nimittäin varttu Le cannonier all inclusivella :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Osaatko neuvoa tarkemmin mitä kautta varata toi leijonakävely? Meillä siis viikon häämatka Le Cannonierissä elokuun puolivälissä? :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Päiväkirjaani Arby vinkkasi, että suoraan Casela Parkista.

Sinne me otetaan yhteyttä hiukan ennen lähtöä ja varataan kävely.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Osaatko neuvoa tarkemmin mitä kautta varata toi leijonakävely? Meillä siis viikon häämatka Le Cannonierissä elokuun puolivälissä? :girl_smile:

Onnittelut loistavasta hotellivalinnasta. Le Canonnier on aivan ihanan intiimi ja tosi romanttinen hotelli :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä on toinen Le Cannonier -fani!

Le Cannonier on kyllä aivan paras paikka häämatkalle. Tai mille tahansa romanttiselle kahdenkeskiselle matkalle.

Se on kyllä aivan ihana hotelli. *jää edelleen haaveilemaan*

Le Victoria oli shokki myös minulle alkuun (mies tykkäs valikoimien laajenemisesta ruoka- ja juomapuolella). Mutta meillä ei kyllä osunut hotelliin mitään lapsikatraita tai muutenkaan mekkaloivaa porukkaa vaan hyvin oli viihtyisää sielläkin väkimäärään nähden. Voisin tosin olettaa, että meidän siellä ollessa oli iso osa hotellia tyhjänä...

Hyvät oli tarjoilut molemmissa hotelleissa buffassa, mutta tykkäsin ehkä enemmän Le Victoriasta, jossa näkyvämmin oli eri maiden teemoja eri iltoina. Vaikka tosin monilta osin oli samoja ruokia teemasta riippumatta. Painoa tuli sujuvasti noin 5 kiloa lisää matkan aikana (vajaa kaksi viikkoa siis) eli kyllä maistui...

Niin ja eri mieltä olen myös siitä lentoyhtiöstä. Parempi mielestäni oli Air Mauritiuksen esitys kuin Air Francen. Mutta se varmaan riippuu aina niin monesta seikasta. (Itse olin esim. haltioissani Malevin lennoista, jotka työkaverini taas ovat haukkuneet aivan täysin...)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla onneksi paino nousi 2 viikon all inclusive -loman aikana vain 1.3kg, mutta parin viikon mässäilyn ja runsaamman juomisen takia olo on kyllä tosi turvonnut.

Le Victorian AI:ssa ärsytti suunnattomasti se nollalaskujen allekirjoitus ja se, että piti rannallakin pitää mukana sitä AI-korttia. Canonnierissa kun homma toimi hyvin sen rannekkeen kautta eikä tarvinnut nähdäkään laskuja. Victoriassa taas piti välillä odottaa 30min saadakseen laskun, jonka loppusumma oli siis aina 0 eur. Järjeöntä, varsinkin kun kaikki oli jo etukäteen maksettu.

Meidän tuomio Air Mauritiukselle perustuu seuraaviin seikkoihin:

- lentokoneessa oli tuskaisen kuuma, jopa pelkkä hihaton paita päällä :girl_impossible: En ole koskaan ennen ollut lentokoneessa, jossa on kuuma. 11h lennolla ei ole kiva hikoilla.

- istuimet oli päällystetty vihreällä kankaalla, joka ei pysynyt paikoillaan vaan valui pois penkistä. Puolet lennosta kului siihen kun yritti asetella istuimen päällystettä jotenkin paikoilleen.

- keskitetty viihdejärjestelmä (vaikka jokaisella oli oma näyttö) --> leffat laitettiin pyörimään yhtä aikaa kaikille, mutta eivät edes kuuluttaneet koska olivat näin tehneet. Kun sitten huomasimme asian, oli leffoista ehtinyt kuulua jo 20min alusta. Yleensähän kun on oma näyttö, voi itse päättää mitä katsoo ja koska katsoo. Air Mauritiuksella tämä palvelu on ilmeisesti vain business-tasolla.

- ruoka oli niin suolaista, että siinä ei maistunut mikään muu kuin suola.

- lentoemännillä kesti 3h tarjoilla ateria lennon aluksi. Hakivat ruoka-annokset yksitellen koneen takaosasta. Tämän palvelutyylin hyvä puoli oli se, että se tarjosi matkustajille viihdettä, kun epäuskoisena seurattiin touhua :girl_haha: Afrikkalaiseen kulttuuriin kuuluu tietenkin vähän hitaampi toiminta, mutta ihan jo lentoemäntien itsensäkin takia olisi ehkä järkevämpää käyttää kärryjä apuna.

Mutta joo. Hauskoja uusia kokemuksia ja elämyksiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään