951 viestiä aiheessa

Meillä on hotellina Le Canonnier ja sen ravintoloihin on merkitty pukukoodi. Onko muita samassa hotellissa majailleita? Kuinka hienoja vaatteita illaksi kannattaa varata?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässä liittyen mm. Le Canonnieriin.

Meidän hotelleissa oli "sääntönä", että miehillä piti illalla olla pitkät housut ja umpikärkiset kengät. Mun mies laittoi mielellään illallisille aina suorat housut/khakit ja lyhythihaisen kauluspaidan (rennomman, ei pukupaitaa). Mulla oli päällä joku hienompi mekko tai sitten tyylikkäämpi hame ja tyylikkäämpi toppi/paita. Ja ihan korkkarit mulla oli aina illalla jalassa. Monet naiset pitivät ihan sandaaleita, eli varpaat näkyvillä. Kaikilla miehillä oli umpikengät. Tunnelma oli iltaisin kiva, kun hotellivieraat oli siistimmin pukeutuneet eikä mitään shortsit+sandaalit -viritelmiä näkynyt.

 

Päivällä monilla oli ihan rantamekko bikineiden päällä ravintoloissa. Mulla useimmiten narutoppi ja hame.

Muokattu: , käyttäjä: Arby

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ja vielä sellainen, että onko muuten muita palstalaisia lähdössä Mauritiukselle tammikuussa (etenkin puolenvälin tienoilla)? Meitä kiinnostaisi käydä kokeilemassa syvänmerenkalastusta, mutta retket ilmeisesti ovat aika kalliita. Jos siis löytyisi myöskin kalaan halajava tiimi, jossa laitettaisiin kuluja puoliksi, olisi se mahtavaa! Tai sitten otetaan vinkkejä vastaan muista edullisemmista keinoista toteuttaa tällainen retki. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Sportfisher ainakin tarjoaa palvelua, jossa etsivät teille porukkaa jakamaan laivan, mutta eivät voi taata tietenkään etukäteen että homma onnistuu.

"Sharing of boats

If it happens that there are people who wish to share the cost of the charter, (either half-day, or full-day) eg. one couple looking for two more couples, thereby splitting the cost of the charter, we can arrange that from our office. There are no guarantees that we will be able to find the desired number of people requested - this all depends on other available interested parties who wish to share a boat. Also, sharing a boat can only be organised once the interested parties are actually on the island - We cannot do an advance-booking for those wishing to share a boat."

 

Me maksettiin kiltisti kahdestaan se 750 eur siitä, että saatiin olla päivä merellä kahdestaan kalastamassa. Huikea kokemus!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan ottanut Mauritiuksella kuvia ammattivalokuvaajalla? Mistähän moisen voisi saada ja missä hinnoissa valokuvaus pyörii? Haaveena olisi romanttiset rantakuvat... :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Hotelleilla on ainakin hääkuvaajat. Voithan kysyä suoraan hotellilta jos heidän kuvaajansa voisi kuvata teidät muuten vaan.

 

Hotellien fb-sivuilla on muuten tosi paljon kuvia hotellialueista etc, kannattaa tsekata!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on lähtö tulevana lauantaina, 5 yötä Le Victoriassa, ja 5 yötä Shandranissa Helin matkojen kautta. Aivan liian jännittävää odottaa :D Jos siellä muutaman retken tms. tekisi, niin mikä on teidän jo saarella matkanneiden top3, missä kannattaa käydä? Leijonapuisto jätetään väliin, mutta onko Ile aux cerfs esim. ollut teidän mieleen, ja millaisia muita "luontokohteita" /maisemaretkiä suosittelisitte? Entä onko tullut vastaan jotain erityisen hyvää shoppailukohdetta? Mun vaatevarasto on nyt ennen reissua lisääntynyt muutamalla siistimmällä hameella, kai niissä hotellien illallisilla kelpaa vaan polviin ylettyvä hame, eikä tarttee kokopitkiä hameita/mekkoja..?

 

Kiitos tuosta kuvausvinkistä, itsekin mietin, että miten meistä saisi lomalta muutaman yhteiskuvan (esim. rannalla) muutoin kuin käsivarren päästä kuvattuna ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Kuinka paljon aikaisin teille muuten saapui Helin matkoilta lentoliput postissa? (Jos siis ne edes tuli teille postissa :D)

Muokattu: , käyttäjä: Tiinus

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuukauden päästä me ollaan Mauritiuksella! <3 Kovasti jo mietin matkalukemista ja hellemekkoja. Aivan ihanaa päästä tropiikkiin keskellä pimeintä talvea. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Reissusta hiljattain palanneena totean myös, että ihana paikka! Le Victoriaa ja Shandrania hieman verratakseni löytyy näkyvin ero rannoista. Le Victoriassa ei päässyt siihen ihanaan turkoosiin mihin Shandranin rannoilla, koska Victorian rannassa oli aika paljon jotain kasvia(?), ja uimakengät oli tarpeen. Siksi liputan Shandrania enemmän. Muutoin palvelussa, ruuissa tai huoneissa ei ollut mielestäni merkittäviä eroja, Shandranin yksi lisätähti tuo ehkä ripauksen vielä luksusta. Pöydät a la carte -ravintoloihin kannattaa varata heti saapuessa, koska useampi ilta putkeen buffetissa voi alkaa tökkiä, jos ei saakaan pöytävarauksia :D All inclusivessa tulee pidettyä huolta, että on ruoka-aikaan kotona. Ja se ruoka, ihanaahan se oli (nimimerkillä toppahousun neppari ei mene enää kiinni).

 

Molemmissa hotelleissa oli suomalaisia, ja lapsiperheitäkin. Shoppailukohteita ei oikein löydetty: käytiin Mahebourgin "maanantaimarkkinoilla" sekä Grand Baiessa, jossa on mm. Super-U -marketti. Sen enempää ei käytetty aikaa kylillä kiertelyyn, koska rannat, hotellit ja luonto on kuitenkin se juttu. Rannoilla muuten tulee jatkuvasti juttusille jos jonkinlaista kauppiasta ja retkien myyjää, joten aurinkotuoliin ei valitettavasti pääse "nukahtamaan" kovin pitkäksi aikaa kerrallaan kun on jo seuraava herra kyselemässä kuulumisia. Helin matkojen kanssa kaikki sujui moitteettomasti, ja paikan päällä Mautourcon edustus huolehti että kyydit ja lennot ym. on kunnossa, eli tuli huolehdittu olo. Lentoyhtiöinä meillä oli mennessä Air France ja paluussa Air Mauritius, ei myöskään niissä merkittäviä eroja - ehkä Air Mauritiuksen ruoka ja ilmastointi oli vähän parempi. Ihanaa, kun joku on päässyt uudestaankin Mauritiukselle, jospa itselläkin joskus budjetti taipuisi uuteen reissuun..:) Jäi kuitenkin näkemättäkin niin paljon, vaikka kymmenen yötä oltiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oi, miten kiva kuulla! Me ollaan 12 yötä Le Canonnier -hotellissa all inclusivella, koska haluttiin asettua yhteen hotelliin koko loman ajaksi ja tehdä sieltä käsin sitten reissuja eri puolille saarta. Kuvia on tullut katseltua paljon ja muutenkin ongittua tietoa Mauritiuksesta. Toivottavasti sää suosii tammikuussa, vaikka lämmintä ainakin luulisi riittävän! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mauritius on nyt koettu. Rakastuimme tyystin Shandraniin! Ainut miinus on tuo lentokentän läheisyys, mutta koneita ei tosiaan ihan jatkuvalla syötöllä lennä. Lennot ajoittuvat aamuun ja ihan iltaan. 

Shandranissa hotellialue on iso ja suurempia rantojakin on kolme. Shandranin all inclusive serenity plus on kyllä aivan mahtava! Pidimme kovasti kaikista a la carte -ravintoloista ja baareista. 

Jos nyt menisin käymään Mauritiuksella, haluaisin ehdottomasti toisen hotellin itärannikolta, toinen hotelli voisi sijaita aivan etelässä tai Flic en flacissä. Grand bayen aluetta ei pidä kovinkaan viehättävänä, joten sinne en itse menisi. Meillä oli toisena hotellina Le Victoria, jossa vietimme aikaammin ensiksi. Le Victoria oli ensimmäisenä hotellina ihastuttava, mutta tuskinpa toista kertaa sinne menemme kun saimme Shandranin kokea. :) Le Victoriassa ei ole kuin yksi ranta, suoraan avomerelle päin. Emme uineet Le Victoriassa kertaakaan, sillä vedessä näytti olevan runsaasti korellia ja muuta kasvillisuutta. Le Victorian all inclusive ei ollut myöskään yhtä kattava kuin Shandranin, missä käytännössä kaikki kuului pakettiin.  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lähtöön ei ole enää pitkä aika. Vähän jännittää kelit näin tammikuussa, koska Foreca lupailee sateita, mutta ilmeisesti ne ei siltikään kestä kovin kauan?!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippahei, meillä olisi tarkoitus mennä Mauritiuksella naimisiin keväällä tai kesällä 2015. Ajankohdan vuoksi Grand Baye ja Le Canonnier on nyt vahvasti kärjessä, siellä paremmat kelit "talviaikaan". Minkä hintainen häämatkalaiselle on Shandranin esimerkiksi 10 yötä? AI otetaan joka tapauksessa, meillä silloin 2,5 ja reilu 1v lapset mukana niin todellakin mennään relaamaan vain :) Entä muuten kelit tuohon aikaan, onko Shandraniin järkeä edes mennä kun on saaren itäpuolella?

Muokattu: , käyttäjä: Turkoosinvedenunelmia

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tarjottiin esimerkiksi 14 yötä Shandranissa noin 3300e/hlö viime joulukuuksi. Suosittelen miettimään hotellin tarkkaan, etenkin jos majoittuu vain yhteen hotelliin ja menee vieläpä naimisiin. :) Flic en flackissä on esimerkiksi kivan näkösiä hotelleja.

Olimme mieheni kanssa ensimmäistä kertaa noin kaukana ja aurinkolomalla ja jo siinä huomasi viihtyvyydessä suurehkoa eroa Le Victorian ja Shandranin välillä. Shandranilla on ihana laguuni ja todella viihtyisä snorklauspaikka. Netistä katselemien kuvien perusteella esim. Paradise hotelli vaikuttaisi viihtyisältä (useampaa rantaa, hienon näköistä maisemaa). Paradiseen ei tosin ilmeisesti saa yhtä kattavaa all inclusivea kuin Shandraniin? Matkatoimistot osaavat varmasti suositella sopivia kohteita budjettisi mukaan. :)

En tiedä onko täällä jo ollut puhetta noista Mauritiuksen "tehtaanmyymälöistä". Taksikuskithan yrittävät kovasti noita paikkoja tarjota ohikulkumatkalla, ilmeisesti saavat niistä provikkaa jos asiakas ostaa jotain. Tehtaanmyymälöissä myydään selkeästi kopioita ja hirvittävän kalliiseen hintaan (laukuistakin pyydettiin useampi satanen, tosin hinnat tippuivat nopeahkoon mutta ei tarpeeksi feikeille)! Kurkkasin laukkuja, jotka olivat selkeästi feikkejä. Jäipä sitten muutkin ostokset siihen. :P Myyjiä on useita, jotka yrittävät kovasti tuputtaa tavaraa. Asiakkaina olimme aina ainoita kyseisissä liikkeissä.

Muokattu: , käyttäjä: Tiinus

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lähinnä säät mietityttävät, toisaalta pitäiskö siirtää matkaa aiemmaksi eli keväälle maalis/huhtikuulle.. minkähänlaiset kelit itärannikolla tuollon on?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me oltiin Mauritiuksella helmikuussa 2011, ja silloin ainakin oli upeat kelit. Parina päivänä satoi alle tunnin ajan aamulla, mutta se oli siinä helteessä lähinnä raikastavaa. Kovasti mekin jännättiin kelejä, kun piti olla säätiedotteen mukaan sateista, mutta ei ollut.

Victoriaa en kyllä voi suositella. Siinä on tosi huono ranta, mutta hotellin kuljetuksella kun meni korallin reunalle niin oli ihan jeez snorklausmahdollisuudet. Cannonnierissäkin oli parempi ranta, siinä on itse asiassa kolme eri rantaa. Nyt jos valitsisin hotellia, niin menisin just siihen Flic en Flacin kohdalle esim. Hiltoniin. Lapsen kanssa menisin perhelomalle Canonnieriin.

Muokattu: , käyttäjä: Arby

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sepä se kun on kaksi lasta niin ihan kaikkea ei reissusta irti saa vs. jos kahdestaan lähtisi (you know.. :D ), entäs Canonnier vs Trou Aux Biches? Väkisin nääs haluan länsi/pohjoisosaan ainakin osaksi aikaa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sanoisin että Trou Aux Biches. Beachcomberin sivuille Trou Aux Biches on merkiytty 5+ tähdellä. Hyviä kuvia on myös hotellista. :)

Kannattaa muuten ottaa oma snorkkeli mukaan, räpylät ei niin välttämättömiä. Hotellien snorklausretket ovat tiettyinä aikoina päivästä, joten jos omat välineet ei ole mukana niin ei pysty snorklaamaan muina aikoina.

Suuremmissa hotelleissa on kyl tosi kiva jos a la carte ravintoloita on useita. Shandranissa niitä tosiaan oli neljä, baarejakin kaksi. Shandranissa oli tosi mahtavaa kun pystyi ottamaan sampanjaa ja viinejä iltaisin (mieheni tykkäsi viskejä juoda :D)

Onko kellään tietoa onko missään Mauritiuksen hotellissa yhtä kattavaa all inclusivea? Tai onko mahdollisesti Seychellien vastaavan tyyppisestä kokemuksia/tietoa? (Lomakuumetta pukkaa, vaikka edellisestä selvitty ;)) Ei viitsisi heti samaan paikkaan mennä. Kyllä se kattava all inclusive vaan tuntuu niin helpolta ja tuo hitusen luxusta. :)

Jos muuten jokun suunnittelee 14 päivän reissua Mauritiukselle, suosittelisin itse ottamaan 5+9 yötä kahdella eri hotellilla. Meillä oli 7+7, mutta voisi olla loman kannalta kivempi viettää paremmassa hotellissa kunnolla tuo loppuaika. :)

Muokattu: , käyttäjä: Tiinus

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täytyy katsoa kun kilpailuttaa matkatoimistot että kuinka paljon hintaa tekee Shandranissa pidempään viihtyminen - muutenkin kun toisesta lapsesta joutuu maksamaan piirua vajaa aikuisen hinnan lentäessä niin täytyy pitää budjetti "järkevänä". Ja tiedetään, once in a lifetime, mutta samalla ajatuksella löytyisi vielä mielenkiintoisempia (ja kalliimpia) kohteita joten uskon että vaikka jäisimme Le Canonnieriin kahdeksi viikoksi niin se olisi tämän perhearjen keskelle luksusta :P

 

Mites muuten onko kukaan kilpailuttanut sekä matkatoimistoja että suoraan Beachcomberia? Mietin onko edullisinta:

 

1) varata itse lennot ja hotelli, hotellivaraus netin tietokannoista (trivago ym)

2) varata itse lennot ja hotellit suoraan Beachcomberilta

3) varata reissu matkatoimiston kautta

 

Ainakin listahinnat Tjäreborgilla näyttävät heittävän toista tonnia yli sen minkä olen kokeilumielessä itse kasaillut...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niin ja tosiaan onhan niitä muitakin kuin beachcomber hotelleja. Saimme häämatkalaisina kummassakin hotellissa saman lahjan häämatkalaisina. x]

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

"Ikävä kyllä" on muitakin hotelleja :D Ei kannattaisi edes alkaa katselemaan kun tulee vain ongelmia :P No, 7+7 Le Canonnier ja Shandrani ovat nyt kärkipäässä ja ajankohta lienee toukokuu 2015.. Täytyy syksyllä kilpailutella vai olisiko järkevää jo kesällä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

kyl tähän sanon et ota yhteyttä matkatoimistoon. Sillä heillä on omat sopimushinnat jotka alittavat trivagot ja muut moninkertaisesti. Samoin myös vsatuu ja turvallisuus kysymykset. On selkeästi joku jo tietää kohteesta ba vastaa matkasta. Matkatoimisto kertoo ja etsii parhaimman paketin perhelomalle!

Lennolla alle 12 v saa alennuksen mutta sen yli maksaa aikuisen hinnan.

Täytyy katsoa kun kilpailuttaa matkatoimistot että kuinka paljon hintaa tekee Shandranissa pidempään viihtyminen - muutenkin kun toisesta lapsesta joutuu maksamaan piirua vajaa aikuisen hinnan lentäessä niin täytyy pitää budjetti "järkevänä". Ja tiedetään, once in a lifetime, mutta samalla ajatuksella löytyisi vielä mielenkiintoisempia (ja kalliimpia) kohteita joten uskon että vaikka jäisimme Le Canonnieriin kahdeksi viikoksi niin se olisi tämän perhearjen keskelle luksusta :P

 

Mites muuten onko kukaan kilpailuttanut sekä matkatoimistoja että suoraan Beachcomberia? Mietin onko edullisinta:

 

1) varata itse lennot ja hotelli, hotellivaraus netin tietokannoista (trivago ym)

2) varata itse lennot ja hotellit suoraan Beachcomberilta

3) varata reissu matkatoimiston kautta

 

Ainakin listahinnat Tjäreborgilla näyttävät heittävän toista tonnia yli sen minkä olen kokeilumielessä itse kasaillut...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään