Mauritius


suvi09

Recommended Posts

Onnellista matkaa Neelalle! Me tulimme eilen Mauritiukselta ja maa on niin uskomattoman ihana, että pala sydäntä jäi sinne väistämättä! Olimme paikan päällä 12 yötä ja yövyimme koko reissun ajan Le Canonnier -hotellissa. Emme halunneet vaihtaa hotellia kesken kaiken, koska halusimme asettua ja rentoutua koko loman ajaksi sen kummempia pakkailuja. Se osoittautui hyväksi jutuksi, sillä matkamme oli aivan huikea! Le Canonnierin henkilökunta oli mahtavaa ja tolkuttoman ystävällistä. Olin aiemmin lukenut täältä ketjusta, että Le Canonnier on kodikas hotelli ja juuri siltä se tuntui: palvelu oli äärimmäisen hyvää ja kuitenkin mutkatonta. :) Pelkäsin, että lapset tekisivät hotellin ilmapiiristä rauhattoman, mutta lapsille oli paljon omaa ohjelmaa ja siksi he jäivät vähän omiin ympyröihinsä. Ranta oli hieman kivikkoinen, mutta vesi kristallinkirkasta. Me otimme aurinkoa aina rannalla, sillä uima-altaalla oli enemmän vilskettä, mutta kolmeen ilmansuuntaan aukeavilla rannoilla rauhaa riitti! Sää suosi näin tammikuussa, vaikka sitäkin jännitimme hieman etukäteen. Vain kotiinpaluuta edeltävänä päivänä satoi iltapäivästä ja samoin koko matkan hotellista kentälle! Myös retkipäivinä tuli pieniä kuuroja. Eräs italialainen nainen kertoi, että hänen matkatoimistossa työskentelevä ystävänsä oli suositellut pohjoisen hotelleista nimenomaan Le Canonnieria, sillä se sijaitsee niemen kärjessä eikä sinne sadekuurot osu yhtä helposti. En tiedä onko tuo nyt miten takuuvarmaa, mutta meidän matkamme aikana näkyi usein miten kauempana tuli vettä, mutta hotellimme rannalla loikoiltiin auringossa. :) Voin kertoa lisää kokemuksista, jos haluatte! Fiilis on yhä aivan huikea ja kotiin lähdön hetkellä oli kyyneleet silmissä, sillä meillä oli aivan ihana häämatka! :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 950
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Joo, meillä oli all inclusive ja se takasi kyllä tosi helpon lomailun. Siihen kuului tietenkin hotellin pääravintolan aamiainen, buffet-lounas ja buffet-illallinen, jossa teema vaihtui joka ilta. Lisäksi Le Canonnierissa oli italialainen ravintola, jossa sai ai:llä kolmen ruokalajin menun ja myös aivan ihana merenrantaravintola Le Navigator, josta sai ala carte -lounaan ja neljän ruokalajin menun illallisella. AI sisälsi monenlaisia drinkkejä sekä karahveissa tarjoiltuna punkkua, valkkaria ja roseeta. AI:n drinkit oli oikein hyviä ja ne erottui listoista aina tosi selkeästi AI-tunnuksella. Kuitteja ei tarvinnut allekirjoitella lainkaan, vaan meillä oli kankaiset rannekkeet ja sit vaan välillä ilmoitettiin huoneen numero, jos sitä kysyttiin. AI sisälsi myös minibaarin, mikä oli tosi kiva, koska sieltä sai helposti vesipullot mukaan retkille ja rannalle, vaikka niitä sai toki baareistakin kysyttäessä. Kerran otettiin retkelle mukaan myös AI:n sisältämä piknik-kori ja siinä oli kamalasti evästä! Isot leivät, erilaisia keksejä, vettä, mehua ja omenoita! Kaiken kaikkiaan AI oli ruuan ja juoman suhteen niin monipuolinen ja runsas, ettei kyllä kyllästymistä saati nälkää tarvinut tuntea lainkaan. Aktiviteeteista AI sisälsi monenlaisia vesiurheiluja kuten polkuveneet, kanootit, lasipohjaveneet, purjeveneet ja snorklauksen ja sitten mm. jousiammuntaa, joogaa, lentopalloa ja tennistä. Me viihdyttiin hotellialueella erinomaisesti ja matka rytmittyikin niin, että aika paljon nautiskeltiin rannalla oleilusta ja hotellin aktiviteeteista ja sitten parin päivän välein tehtiin retkiä, joista yksi tehtiin taksilla ihan omatoimisesti ja kolme Helin matkojen yhteistyökumppanin Mautourcon kanssa. 

Link to comment
Share on other sites

Onko kokemuksia hotellista Veranda Paul& Virginie? Ollaan suunnittelemassa matkaa elokuulle ja saatiin helin matkoilta tarjous missä oli tämä hotelli ja Maritim. Maritimista luinkin täältä kokemuksia, mutta onko tietoa tästä toisesta hotellista? Nettisivujen perusteella vaikuttaa ainakin ihan kivalta. All-inclusive on tarkotus ottaa molempiin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Moikka. Me palattiin eilen Mauritiukselta takaisin ja aivan ihana lomakohde oli kyllä. On pakko päästä joskus takaisin.

Hotelleista oltiin ensin Long beach:ssa saaren itäpuolella (Bella Mare) ja sitten toinen viikko Sugar beach:llä länsipuolella (Wolmar).

Molemmista hotellista tykättiin kovasti, mutta erityisesti tuo Long beach teki vaikutuksen. Hotelli oli uusi ja ilmeeltään trendikäs ja moderni. Ravintoloita oli useita ja esim heidän kiinalaisesta ravintolasta tuli enemmän mieleen Farang kuin nämä tusinabuffakinkit. Ravintoloita oli yhteensä 5. Hotellin edessä oli koralleita, joten hotellin rannallakin pystyi snorkalailemaan.

 

Toisen viikon hotelli (Sugar beach) olikin aivan erityylinen. Se oli vanhanajan sokeriplantaasin näköiseksi tehty ja henki vanhanajan charmia. Kaunis ja upea paikka, mutta tyyliltään tykättiin enemmän Long beach:in trendikkyydestä. Sugar beachilla ravintoloita oli 3.

 

Tehtiin erilaisia retkiä Mautourcon kanssa ja sitten ostimme myös hotellilta ratsastusretken rannalle auringonlaskuun. Sen huomasin myös, että tuolla itäpuolella saarta tuuli enemmän kuin lännessä. Eli ei ollut aivan yhtä kuuma, länsipuolella oli melkein tuskaista olla kuin ilma tuntui seisovan. Tosin itäpuolella oli myös aaltoja enemmän eli ei käytetty hotellin vesiaktiviteettaja siellä vaan vasta lännessä. Mutta siis pidimme molemmat enemmän siitä että vähän tuuli.

 

Onko jotain kysyttävää jollain? :)

Link to comment
Share on other sites

Oolalaa <3 Paljonko ratsastusretki muuten kustansi ja saitteko mennä kaksin vai oliko joku hyysäämässä ;D Olisi aika romanttista... Paitsi että mies ei osaa ratsastaa :girl_haha:

 

Otettiin tunnin ratsastus ja maksoi 3200-3700 mur:ia per naama (en anteeksi muista tarkkaa summaa). Olisi varmasti saanut mennä kahdestaan, mutta meillä oli kaksi höösääjää mukana kun aloittelijoita ollaan. Ei siis missään nimessä haluttu mennä yksin vaan haluttiin pari ihmistä mukaan. Tämä retki tehtiin siis länsipuolella.

 

 

Teillähän ei ollut all inclusivea? Olisiko all inclusivet olleet miten kattavia näissä hotelleissa? :) Tarvitseko rahaa käyttää enemmän kun ei ollut all inclusivea?

Meillä oli puolihoidot ja saatiin siis samat aamiaiset ja illalliset kuin all inclusivessakin ja kattavia olivat. Etenkin tuolla Long beachissa, Sugar beachissa oli vähemmän ravintoloita joka tietenkin vaikutti asiaan.

Puolihoitolaisina meillä meni oikeastaan rahaa vain juomiin. Aamiaiset ja illalliset olivat niin kattavia ettei päivällä tehnyt mieli kuin pientä välipalaa. 

Link to comment
Share on other sites

Kai vesi sentäs kuului ruokailujen yhteydessä aterioihin? 

Ei kuulunut. Olen tottunut siihen, että aina ulkomailla (paitsi Barbadoksella) pitää vedestä maksaa ja ostaa pullovettä. Ja kyllähän nykyään Suomessakin useimmissa ravintoloissa vesi ruuan kanssa maksaa, vaikka hanavettä onkin.

 

Meille AL olisi ollut turha. Vaikka tilailtiin juomia, kahvia, jäätelöä yms kun mieli teki, niin silti meillä meni paljon vähemmän rahaa muin mitä AL olisi ollut. Ja tuleehan lomalla välillä oltua muuallakin kuin hotellilla (retket). Tosin jos haluaa tissutella cocktaileja aamusta iltaan niin sitten varmaan kantsii ottaa AL :girl_haha:

Ja tosiaan kaikki juomat eivät kuuluneet AL-pakettiin, niin nyt sai valita juomansa ilman mitään rajoituksia. Viinilistoissa sen huomaa helpoiten, että AL viinilista on suppeampi kuin normaali ja itse tykkään kovasti hyvistä viineistä ja niitä olikin mukava tilailla ilman rajoituksia.

Link to comment
Share on other sites

Hehe, meidän AI kiteytyy just tuohon cocktailien tissutteluun ;p Ei vaiskaan, mä olen luonteeltani sellainen että tykkään jos asiat voi hoitaa jo etukäteen, vaikka jäisi joku päivä "persneton" puolelle.

 

Mä muuten mietin Sugar beachia kanssa vaihtoehtona, mutta sen AI on muistaakseni vähän suppeampi kuin Beachcombereissa ja jälkimmäisessä on hääjärjestelyt selkeämmin esillä nettisivuilla... Long beach vaikutti mun makuun liian modernilta, mutta on kyllä todella kehuttu paikka! Mukava kuulla siis näistäkin kokemuksia :)

 

Olen jo kahdesti nähnyt unta tästä matkasta (huhuu siihen on yli vuosi!?), viime yönä lähdettiin reissuun mutta olin vaatimattomasti unohtanut pakata mukaan oikeastaan yhtään mitään, summa summarum suuntasin paikalliselle torille etsimään hääpukua. Hohhoijaa. :D

Link to comment
Share on other sites

Mä muuten mietin Sugar beachia kanssa vaihtoehtona, mutta sen AI on muistaakseni vähän suppeampi kuin Beachcombereissa ja jälkimmäisessä on hääjärjestelyt selkeämmin esillä nettisivuilla... Long beach vaikutti mun makuun liian modernilta, mutta on kyllä todella kehuttu paikka! Mukava kuulla siis näistäkin kokemuksia :)

 

Itse menisin ehdotomasti ennemmin Long beachiin kuin Sugar beachiin. Molemmat ovat samaa Sun resorts-ketjua, mutta hotellit ovat kuin yö ja päivä vaikka molemmat 5-tähteä ovatkin.

Link to comment
Share on other sites

Me maksettiin AI:sta noin 20eur per nenä päivässä, ja jo pelkkä veden juominen olisi maksanut helposti tuon. Vesipullo (0,5l) 2-3 eur, coktailit näyttivät maksavan jotain 8-12 eur/kappale

Käytännössä lisäksi kun oltiin AI-asiakkaita, niin tekivät meille listan ulkopuolelta mitä vaan drinkkejä ilmaiseksi, aperatiivejä, toivat viiniä pullossa jne. Ja esim. Victorian AI:hin kuului laaja valikoima ulkomaalaisia laadukkaita tuontibrändejä. Enemmän siis saatiin kuin mitä AI:sta maksettiin. Puhumattakaan siitä rentoudesta, kun ei tarvinnut ajatella vaan tilasi mitä halusi milloin halusi, eikä tarvinnut niitä vesipullojakaan raahata. Hintataso on vuodelta 2011, tilannehan on voinut muuttua.

 

Mutta joo, Mauritius on ainut kohde missä ollaan ikinä otettu AI. Se ei vaan oikein monissa kohteissa/maissa mun mielestä toimi, esim. Tansaniassa ei olisi toiminut, mutta Mauritius on kohteena vähän erilainen.

Muokattu: , käyttäjä: Arby
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meilläkin AI toimi kyllä täydellisesti. Ruokaa siihen kuului kyllä vähän liikaakin, mutta parasta oli juuri se helppous, ettei tarvinnut hintoja edes vilkaista, kun kaikki oli hoidettu etukäteen. Rahaa paikan päällä kuluikin ainoastaan retkiin ja ostoksiin ja meillä taisi reissubudjetti olla lopulta 500 euroa, mikä on kyllä kahdelta hengeltä tosi vähän kahden viikon loman ajalta. Koko matkan budjetin ja just sen huolettomuuden takia AI oli aivan huippu juttu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Finnmatkat näköjään aloittaa ensi talvena matkat Mauritiukselle. Meidänkin häämatkan ensimmäinen hotelli Long beach näyttää löytyvän heidän valikoimastaan: http://www.finnmatkat.fi/Lomakohde/Mauritius/Belle-Mare/Long-Beach/?season=talvi-14-15

 

Toivottavasti tuonne ei nyt ihan heti kaikki suomalaiset paukkaa. Oli niin ihanaa kun sai lomailla ilman muita suomalaisia. Tosin lukee olevan omatoimikohde Finnmatkoilla eli tuskin ne oppaan palveluja kokoajan tarvitsevat perusturistit tuonne heti tulee.

Link to comment
Share on other sites

^^Finnmatkoilla oli Mauritiuksen matkoja jo viisi vuotta sitten (välillä on voinut pitää taukoa) - nimimerkillä heidän kauttaan häämatkalla ;) Ja vaikka oli silloin ihan pakettimatka, taisi olla aivan yksi suomalainen pariskunta samaan aikaan samassa kohteessa kuin me (hekin häämatkalla).

Saiko silloin häämatka alennukset ja edut.. ??

Link to comment
Share on other sites

Miksi kantaa rahansa ulkomaisen toimijan kanssan kuten Finnmatkat kun tarjolla on liuta Suomalaisia toimijoita joilla lähdöt joka päivä 365 päivää vuodessa. Finnmatkat lentää kerran 2 viikolla saarelle muutaman hassun kuukauden talvella. Toki lento on suora mutta katsokaa ne tulo-ajat !!! huoneen saa iltapäivällä klo 14 ! ja kone saapuu klo 3.30 yöllä !!! jippii.. siinä onkin sitten olemista kun aurinkokaan ei paista vielä klo 6 hotellin rannalla! On kyllä huomattavasti kivempi saapua klo 12.00 aikaan kun huoneen saa heti perille tullessa eikä pieni jaloittelu Pariisissa tai Lontoossa tee ollenkaan pahaa!

Link to comment
Share on other sites

En jaksa lueskella kaikkia sivuja läpi, mutta mikähän on paras ajankohta matkustaa mauritiukselle? Me ollaan mun miehen kanssa mietitty jos ensi vuoden puolella sitten lähdettäisiin sinne vihdoin ja viimein yhteiselle häämatkalle. Tarkoitus olisi huhtikuun aikana matkustaa. Suosiikohan kelit silloin? 

Miksi et kysy sitä matkatoimistolta.. he tietävät kyllä.. huhtikuussa on varsin hyvät ilmat suomalaiseen makuun. Heidän syksy joten ilmat eivät ole enää niin kauhean hikiset ja myrskyalttiit.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...