Knuutilan Kartano (Nokia)


Jonnaska

Recommended Posts

Guest vierailija minäkin

Onko nyt tuoreita kokemuksia Knuutilasta?? Vieläkö siellä on tuo epämääräisesti käyttäytyvä nainen vuokraajana? Uskaltaako paikan varata? entä onko teillä kokemuksia kuinka moni siellä mahtuu yöpymään ja jos ottaa viikonloppupaketin niin kuuluuko siihen loppusiivous, aamupala ja lakanat?

Link to comment
Share on other sites

Olemme varanneet Knuutilan hääpaikaksemme ja nyt aloin mielenkiinnosta lukemaan kommenteja paikasta. Karvat pystyssä luen täältä että joka paikka pitäisi kuvata ennen menoa ja vastassa olisi "noita" kaikkine temppuineen, huh huh.

Tällaisilla varausehdoilla me ollaan varattu paikka ensi heinäkuuksi häitämme varten.

Tilojen alku- ja loppuluovutus

Varattujen tilojen avaimet luovutetaan varaajan saapuessa sovittuna aikana Knuutilaan. Tämän jälkeen paikalla ei ole Siuro-Seuran edustajaa eikä henkilökuntaa, joten varaajan tulee suunnitella ja valmistella tilaisuus huolellisesti.

Tilaisuuteen tulee nimetä vastuuhenkilö, joka huolehtii ovien ja ikkunoiden sulkemisesta ja avainten palautuksesta varauksen päätyttyä. Vastuuhenkilö huolehtii myös siitä, että tilaisuudessa noudatetaan pelastus-, paloturvallisuus- ja äänentoisto-ohjeita, jotka annetaan varauksen alussa.

Kun varaus sisältää hotellipaketin, huoneiden avaimet luovutetaan vastuuhenkilölle, joka huolehtii vieraiden vastaanottamisesta ja majoittamisesta.

Varauksen aikana ilmenevät ’luonnolliset’ huoltotoimenpiteet, esim. ulkokalusteiden kuivaaminen sateen sattuessa ja lintujen jätösten puhdistaminen, jäävät varaajan tehtäväksi.

Aittahotellin ollessa täynnä Knuutilan alueella on mahdollista majoittua myös asuntovaunussa, asuntoautossa tai teltassa. Tästä on sovittava etukäteen.

Varaus päättyy tilaisuutta seuraavan päivän aamulla. Kellonajat, jolloin eri tilojen tulee olla siivottavissa, ilmoitetaan varaajalle hyvissä ajoin etukäteen. Hotellivuorokausi päättyy klo 14.

Kalustus ja varustelu

Varaaja voi järjestää Knuutilan kalustuksen haluamallaan tavalla. Tilaisuuden jälkeen kalusteet tulee palauttaa entisille paikoilleen. Jos kalusteita ei palauteta, siirrosta aiheutuneesta työstä lähetetään lasku.

Päärakennuksen varaajan käytettävissä on keittiö (sähköliesi, uuni, kylmiöt, mikro, jääkaappi, kahvinkeitin ja vedenkeitin) sekä tiskilinja pesuaineineen

Väenpirtin keittiössä on käytettävissä sähköliesi, kaksi jääkaappia, pakastin, mikro, kahvinkeitin ja vedenkeitin.

Takkatupa Fransin tilaukseen voidaan yhdistää myös Aittahotellin keittiö, jossa on astiat 25 hengelle, kattiloita ym. keittiötavaroita, sähköliesi, jääkaappi, mikro, astianpesukone, kahvinkeitin ja vedenkeitin.

Päärakennuksen ja väenpirtin varauksiin ei sisälly astioita eikä pöytäliinoja.

Jos tilaisuuden tarjoilusta ei huolehdi pitopalveluyritys, varaajan tulee nimetä ammattitaitoinen emäntä/isäntä, joka perehtyy keittiötilojen ja –laitteiden käyttöön.

Sauna- ja WC-tilojen pesuaineet ja paperit sisältyvät hintaan.

Aittahotellin varaukseen kuuluu itsepalveluaamiainen, jonka ainekset löytyvät keittiöstä. Aamiaiseen sisältyy:

- puuroainekset - leikkelettä

- muroja ja mysliä - tomaattia tai vastaavaa

- kahvia ja teetä - hedelmiä

- sokeria - vaaleaa ja tummaa leipää

- kananmunia - hilloa

- mehua - levitettä

- jogurttia - maitoa

- juustoa - keksejä

Musiikki

Sähköisesti vahvistetun musiikin soitaminen ulkona on sallittu vain tanssilavan esiintymiskatoksessa. Soittaminen tulee lopettaa viimeistään klo 24. Varaajalle luovutettan SoundEar- mittari, jonka avulla äänenvoimakkuus tulee säätää siten että se ei ylitä 80 desibeliä tanssilavalla olevassa mittauspisteessä.

Siivous ja jätehuolto

Tilat ja piha-alueet luovutetaan siivottuina, ja niiden normaalisiivous tilaisuuden jälkeen sisältyy hintaan. Jos ilmenee poikkeuksellista siivottavaa, tästä lähetetään lasku.

Varaajan on kerättävä jätteet sisätiloissa ja piha-alueella oleviin roska-astioihin. Knuutilassa on erilliset astiat seka-, bio-, lasi-, metalli- ja pahvijätteelle.

Vahingot

Varaaja on korvausvelvollinen irtaimistolle ja kiinteistölle aiheuttamistaan vahingoista.

Laskutus

Laskutus tapahtuu tilaisuuden jälkeen, maksuaikaa on 2 viikkoa

Peruutusehdot

- yli kolme kuukautta etukäteen tehdystä peruutuksesta ei laskuteta

- 1-3 kuukautta etukäteen tehdystä peruutuksesta laskutetaan puolet hinnasta ilman siivouskuluja

- alle kuukausi etukäteen tehdystä peruutuksesta laskutetaan täysi hinta ilman siivouskuluja

En tiedä millaisen lisä osan noihin ehtoihin olisi vielä lisättävä ettei tulisi jälkikäteen isoa laskua sellaisesta mistä ei kuuluisi. Toivon että pystyn luottamaan vuokranantajan rehellisyyteen, olenko optimisti ?!

Aittahotellissa on kuusi aittaa, joissa peruspetaus 3:lle ja kaksi kamaria, joissa peruspetaus 2:lle. Kaikissa huoneissa on oma suihku ja wc. Jokaiseen aittaan saa yhden lisävuoteen ja toiseen kamariin yhden,

toiseen kolme- neljä lisävuodetta. Lisävuoteiden hinta oli 25 €. Meille kerrottiin jos aittahotelli on täynnä voi pihassa majoittua asuntovaunuilla/- autoilla ilmaiseksi ilman aamupalaa. Aittahotellissa voi yöpyä normaalipetauksella 22 henkilöä.

Tuo Aittahotelli on minusta todella hyvä lisä kun vieraita tulee kaukaakin.

Kirjoitan kokemukseni Knuutilasta heti häiden jälkeen toivon että pystyn kirjoittamaan onnistuneista ja hyvistä hääjuhlista jossa homma toimi moitteettomasti kaikin puolin.

Häitä odotellessa :)

Link to comment
Share on other sites

Hinnaksi mekin olemme sopineet 1500 € koko viikonloppu pe-su (kellon ajat sovimme lähempänä ajankohtaa).

Toivon että ensi kesä ei vielä aloiteta navetan korjausta ettei pihapiirissä ole rakennusjätettä jne rumentamassa nättiä pihapiiriä. Ilmeisesti ei koska kaupungin kanssa ei ole sopimusta.

sormet ristissä toivon että juhlat menevät kaikin puolin hyvin.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Tässä tuoretta palautetta Knuutilan kartanosta:

Vietimme häitämme Knuutilassa elokuussa 2010. Tätä ketjua lukeneena käytännön asioiden sujuminen hirvitti jo etukäteen, onneksi turhaan. Sovin vuokraajan kanssa asioista etukäteen sähköpostitse, tämä tuntui toimivalta ratkaisulta. Pientä huomautettavaa on siitä huolimatta, että kokonaisuutta ajatellen kaikki sujui hyvin.

Alkusiivous oli tehty, tosin sen olisi voinut olla perusteellisempikin, vanhat lautalattiat kun jäävät helposti pelkällä mopilla siivotessa väleistään aika töhnäisiksi ja esimerkiksi eteisessä ollut matto näytti likaisenkulahtaneelta. Pöytäliinojen suhteen kannattaa olla tarkkana. Olimme sopineet puolipellavaisista pöytäliinoista pirttiin, osassa oli pinttyneitä tahroja, jotka onneksi saimme kaitaliinoilla piiloon. Pesulasta tulleet liinat olivat myös muutamien tahrojen lisäksi melkoisen ryppyisiä, kokomutta vuokraaja tarjoutui silittämään ne paikan päällä ja lopputulos oli mielestäni sen jälkeen hyvä. En ollut osannut ajatellakaan, että liinat voisivat olla tahrallisia, näin jälkiviisaana asia kannattaa ottaa vuokraajan kanssa puheeksi etukäteen. Osa pirtin lampuista oli palanut ja vessoista puuttui käsipaperi. Tämän huomasimme perjantaina ja vuokraaja kävi vielä samana iltana hoitamassa nämä asiat kuntoon.

Aittahotellin suhteen kaikki oli kunnossa. Aamupala oli ok ja huoneet siistejä. Saimme jättää omat juhlatamineemme hotelliin jo perjantaina, koska kyseiseen huoneeseen ei ollut tuolloin varauksia.

Avaimet saimme käteen perjataina klo 12 ja luovutimme ne sunnuntaina klo 12. Luovutus onnistui niin, että jätimme ne pirtin pakarin pöydälle. Vuokraaja kävi pyörähtämässä pihapiirissä sunnuntaiaamuna, mutta lähti saman tien ja palasi ilmeisesti vasta lähtömme jälkeen.

Paikkana Knuutila on todella tunnelmallinen. Juhlimme pirtin puolella, vaikka koko Knuutila olikin meille varattuna. Hääväkeä oli alle 40 ja tämä määrä mahtui hyvin istumaan neljään pitkään pöytään pirttiin, ruoka haettiin pirtin pakarin puolelta. Iso osa ohjelmasta pidettiin ulkosalla pirtin edustalla, jonne olimme kantaneet pirtin pitkät penkit. Loppuilta kului tanssilattialla ulkoroihujen loisteessa.

Tässä muutama kuva pirtin puolelta. Vanhempani näkivät suuren vaivan paikan muuntamisessa, vaikka pirtti on jo itsessään todella kaunis. Äitini teki kaikki pöytäkoristeet itse viljoista ja marjoista, lisäksi meillä oli lattioilla räsymattoja ja nurkissa koivuja. Tunnelman luomisessa hyödynsimme Knuutilasta löytyneitä vanhoja tavaroita ja isovanhempien käsityönä tekemiä liinoja.

post-22234-128931260126_thumb.jpg

Pirtin kärrynpyörälampusta saatiin pienellä vaivalla näyttävä, marjat ovat joulumyynnistä löydettyjä muoviköynnöksiä.

post-22234-128931294433_thumb.jpg

Lähdimme häämatkalle pian häiden jälkeen, laskutus saatiin sovittua niin, että ehdimme maksaa kulut matkalta palattuamme. Meillä pitopalveluna oli Kartanon fröökynät, heistä ei ole kuin hyvää sanottavaa. Ruoka oli todella maukasta ja sitä oli yllin kyllin. Tarjoilu sujui moitteetta ja palvelu oli koko ajan todella laadukasta.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Olemme varanneet Knuutilan ensi kesälle (2011).

Paikkaa kävimme katsomassa tammikuussa ja saimme kattavan esittelyn tilasta ja historiasta.

Vuokraaja vaikutti joustavalta, rennolta ja tosi mukavalta. Lupasi lainaksi kaikenmaailman tuikkukippoja jne.

Ennakkoon olivat odotukset hänestä aivan muuta.. Saa nyt sitten nähdä mitä seuraa.

Ihastuin kyllä kartanoon täysin, aivan upea paikka ja toivonkin ettei tule mitään komplikaatiota vuokraamisen suhteen..

Paikkaa pitää kyllä mennä katsomaan vielä kesällä uudelleen, talvella ei oikein pihapiiria ja sen käyttömahdollisuutta hahmottanut kunnolla. Ja haluan ehdottomasti nähdä kellaritilat jne. Lumien takia sinne ei päässyt sisään ollenkaan.

Tuo aittahotelli on ihan huippujuttu, koska pieniä juhlijoita on useita ja ne saa kätsysti huoneisiin nukkumaan ja vanhemmat voi jatkaa bileita aamutuimaan ja siitä hipsiä sitten omaan aittaansa. Huoneet tosin 3hlö/huone, joten jos moni jää yöksi hiukan vaikea jakaa huoneet..

Miten olette toimineet sen kanssa?

Jos jollain teistä on kuvia häistänne Knuutilassa, niin enemmän kuin mielellään niitä katselisin! ;)

Olisi kiva nähdä miten olette koristelleet paikkaa. Joka kyllä ei mielestäni juuri koristeluja kaipaa.

Mietin vain miten teemamme sopii sinne...

Ennenkaikkea olisi kiva tietää miten olette järkänneet ruokailun ja istumapaikat!

Meille on tulossa n.80 henkeä ja hiukan tressaankin että miten istumapaikat järjestää, koska olisi kiva saada kaasot ja bestmanit yhteen pöytään, sisarukset yhteen, vanhemmat yhteen jne.. Mutta pöytien pienuus asettaa hiukan haastetta..

Eli jos haluatte jakaa kokemuksia ja kuvianne, otan niitä kiitollisena vastaan !:-X Vaikka yksityisviestinä..

Onkohan kenenkään päikyissä häitä tältä tilalta? En äkkiseltään ainakaan löytänyt.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me vietämme ensi kesänä häitä Knuutilassa ja olemme jo 3kertaa käyny katsomassa tiloja mittanauhojen ja kameroiden kera :D

Tuolla 80hlön vieras määrällä on helpompaa järkätä istumapaikat kuin meidän 113hlön ;)

Vuokraemäntä teki meille jo alustavan pöytäkartan ja kertoi vinkkejä pöytien sijoittelusta.

Ja siitä kellarista, SE on upea!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

heips vaaan..meille häät olisi syyskuussa,olisi kiva kuula tuoreita kertomuksia häistä kun tuo knuutila kiinnostaa kovasti..

mites pitopalvelu onko arvokas? ymmärsinkö oikein että lasku tulee häiden jälkeen? meillä olisi pienet häät max 50 hlö väenpirtti sopisi meille mutta onko sitten tanssitilaa?

karaoke olisi häissä onko tämä mahdollista?

yöpyminen on myös kiva juttu..entäs saunan vuokraus haluaisin saunan olenkin katsellut lähinnä saunatiloja koska häät on rennot ei ole hääpukua ja vihitään maistraatissa..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Häät onnellisesti takana Knuutilassa :)

Paikka oli upea jonka kaikki siellä käyneet tietävätkin.

Sää oli mitä mainioin jotta pystyi olemaan ulkona ja tanssimaan tanssilavalla hyvin.

Vuokraajan kanssakin meni ihan hyvin vaikka täältä lukemisen perusteella hieman jännitin perästä tulevaa laskua tms.

Tarkka saa olla siivouksen ja tavaroiden paikalleen laiton kanssa. Ja meille ei tullutkaan mieleen käyttää luvatta mitään tavaroita(emme siis vuokranneet sieltä astioita tms tavaroita) siinä pelossa että joku hajoaisi niin millaisen laskun siitä saisi peräänsä. Koska esim haarukan vuokra on 1 €/kpl ja muualta kun saa paljon halvemmalla vuokrattua, vaikka siinä se roudauksen vaiva onkin aina.

Mielelläni kerron lisää kokemuksia privana jos jota kuta kiinnostaa tuoreet kuulumiset.

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin häät onnellisesti ohite ja todellakin paikka on mitä ihanin.

Mitään huonoa sanottavaa ei ole ja asiat hoitu vuokraemännän kanssa todella hyvin.

Lasku tuli heti häiden jälkeen ja siinä oli 2vkoa maksuaikaa.

Siivouksen kanssa ei meidän mielestä tarvinut niin tarkka olla. Kunhan siivos omat tavaransa pois ja roskat, niin se kelpas heille. Jos huonekaluja siirtelee, niin niissä kyl saa olla tarkka että menee sit takas oikeille paikoille.

Meillä oli karaoke väenpirtissä ja kun siirrettiin pari pöytää pihalle telttaan, niin mahtu hyvin tanssimaan. Päivällä kyl tanssittiin pihalla, kun oli niin aurinkoinen ja lämmin keli, mut illalla itikoiden tullessa kuokkimaan, siirryimme väenpirttiin. Saunakin meillä oli lämmitettynä ja se oli muistaakseni 10e lämmitys ja siihen päälle viel 3€/per hlö vesimaksu.. Muutama kävi saunassa, lähinnä ne jotka yöpy aittahotellissa.

Meillä oli lopulta sen reilu 90 vierasta ja kaikki mahduimme hyvin päätaloon syömään,

eli ei tehny tiukkaa kuten alkuunsa pelkäsin :D

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 2 months later...

Nostetaan uudestaan

Onko tuoreita kokemuksia paikasta? Miten hinta määräytyy, täytyykö varata koko paikka + siihen vielä pitopalvelu....mahtaakohan olla liian kallista meidän kukkarolle..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Heippa!

Meillä olis kanssa tarkoitus viettää ensi kesänä häitä Knuutilan kartanossa. Aivan ihana paikka kyllä!

Emäntä vaikuttaa kirjotusten perusteella kyllä aika hullulta, vaikka yhden tapaamisen perusteella olikin oikein mukava, joskin aikamoinen persoonallisuus.

Mua hirveästi jännittää et jos sattuukin satamaan, että onko se väenpirtti sopiva jatkopaikaksi n.90 hengelle (lapset mukaanlukien tietysti). Se miljöö on niin upea että jos sataa kovin, puolet viehätyksestä on pois :(

Harkitsen vakavasti ison teltan laittamista tanssilattian päälle jos säätiedotukset lupaa sadetta. Saa sitten nähdä..

Mieluummin olisin kyllä siellä ulkona.

Päärakennus on tosi kaunis myös ja aittahotelli oikeasti laadukas majoituspaikka. Jokaisessa huoneessa oli siistit kylppärit vessoineen, telkkarit ym mukavuudet. Alakerrassa tilava ja hieno sali esimerkiksi aamupalan syömiseen. Ajattelin että sinne voisi laittaa vauvojen hoitopaikan sermin taakse ja illalla kun bändi tulee niin niille taukotilaksi..

Olipa kiva lukea kokemuksia ja lisää kaivataan toki!

miumaulle vastaukseksi: tarvii vuokrata koko tila, 1500€ ilman lisätelttoja, astioita, pöytäliinoja jne.

Pitopalven hinta on aina erikseen ja juhlapaikka erikseen.. On tää mun mielestä hinnaltaan sieltä yläpäästä, mutta hinta-laatu on hyvä ja rahalla saa paljon.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...