Vanessa-73

Juomien määrästä häissä

407 viestiä aiheessa

Puuh, kovaa hommaa tää juoman menekin laskeminen   :wacko:  :girl_haha: Pari päivää tuhrannu jo tähän, heinäkuussa nähdään, mikä on sit lopputulemana. 

Meillä on siis n.50 hengen häät joiden tavoitteena on hyvät bileet, rento meininki ja se, että ruoka ja juomat ei lopu kesken...  :girl_wink: Huom, alkoholittomat juomat puuttuu vielä. On kyllä suunnitelmissa huomioida nekin. Vihkiminen on klo 16:00 ja juhlat loppuu 01:00. 

 

Alustava suunnitelma näyttää tältä:

 

Alkumalja: Freixenet Carta Nevada Semi Seco16 pulloa.  

Buffa: 24 cl Gato Negro Cabernet Sauvignon ja 24 cl Gato Negro Chardonnay. Molempia 16 plo.

Kahviavec: Remy Martin VSOP konjakki 4cl ja likööriksi Baileys 8cl. Molempia 2x litran plo.

 

Illaksi meillä on suunnitteilla drinkkibaari, johon olin ajatellut varata jokaista drinkkiä kolme per naama. En usko, että kaikki vieraat juovat kaikkia drinkkejä kolmea kappaletta, ainakaan toivottavasti :D

 

Drinkkilistaksi suunniteltiin seuraavaa:

Tequila Sunrise 

Sex on the Beach 

Frozen Strawberry Margarita 

Mojito

White Lady 

Flirtini

Moottorikelkka

 

Ja tosiaan kun laskeskelin menekkejä, niin laskin sen mukaan että jokaista drinkkiä olisi kolme per vieras. Näillä laskuilla ja ohjeilla hankintalista näyttäisi tältä:

 

Sierra Silver Tequila 9 litraa

Koskenkorva vodkaa 15 litraa

Absolut Kurant 3 litraa

Bols Peach (tai joku muu persikkalikööri) 3 litraa

Cointreau (triple sec) 6 litraa

Bacardi Original rommi 6 litraa

Giniä (Merkki vielä hakusessa) 3 litraa

Kuohuviini (Samaa Freixenetiä tai jotain halvempaa kuin alkumalja) 9 litraa

Passoaa 3 litraa

 

Ja alkoholittomien määrä drinkkibaarissa näyttäisi tältä:

Appelsiinimehua 48 litraa (oonkohan mä laskenu ton oikein, kuulostaa aika hurjalta...)

Rose's Grenadine 1,5 litraa

Greippimehua 9 litraa

Karpalomehua 9 litraa

Limemehua 6 litraa

Rose's Lime Cordial Mixer 1,5 litraa

Mansikoita sellanen boksi torilta

Mintunlehtia about 10 ruukkua

Sitruunamehua 3 litraa

Ananasmehua 6 litraa

 

Koristeita varten limeä, sitruunaa ja appelsiiniä. Luoja ties kuinka paljon niitä sit tarvis...

Lisäks pitäis hommata tietty pillis, baarihärpäkkeet ja laseja ja taulut drinkkiohjeille ja kaikkee muuta härpäkettä.

Määrät laskin drinkkiklubi.comin drinkkiohjeiden perusteella. Superalkossa hintaa alkojen osuudelle tulis 1180e. Vertailin muutamia muita paikkoja Tallinnassa ja Superalko oli kyllä edullisin. 

 

Mitä mieltä olette tosta drinkkibaarista, olisko tollasenaan hyvä vai pärjäiskö vähemmälläkin? Millasella menekillä itse laskisitte ton drinkkibaarin?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

.

Muokattu: , käyttäjä: Palmo

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Palmo tuosta listasta :) Hyödynnetään varmaan ainakin osittain meidänkin käyttöön. Mistä teillä oli baarimikko, jos saan kysyä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

.

Muokattu: , käyttäjä: Palmo

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Paljonko mietoja alkoholijuomia meinaatte hankkia per naama? Ajattelin, että jos laskisi 5-6 per naama, niin ei luulisi ainakaan loppuvan, kun on muutakin tarjolla ja kaikki eivät välttämättä juo?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Okei, tällästä nyt kaavailin ja pähkäilin tässä... Vieraita kutsutaan 120, muutamia alaikäisiä joukossa, ehkä kymmenisen... Paljon on kavereita tulossa, ja tarkoitus on järkätä kunnon bileet! Sanokaa, jos jotain on mielestänne liikaa/liian vähän! Kutsussa lukee kyllä, että janoisimmat/nirsoimmat voivat ottaa omia eväitä mukaan, mutta ei haluta, että juomat loppuu keskenkään (lopuilla sit kiitosbileet avustajille), ELI:

 

- Siidereitä yht. 12 koppaa, kaljaa 7 koppaa, lonkkua 6 koppaa

- Kuoharia 17 pulloa (0,75 l)

- Valkkaria 15 x 3 litran laatikko

- Punkkua 5 x 3 l

 

Booliin:

 

- Kossua 3 l

- Sour Applea 0,5 l x 4

- Spriteä 2 l x 6

(booliin tulee myös marlin mehua, mut sitä ei vissiin saa SuperAlkosta :D)

 

Ja maksaa miltei 900 e... huhhuh :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Huh huh.. menee vaikeeksi juomien arvioiminen, kun ei vielä tiedetä kuinka paljon porukkaakaan tulossa :blink: . Ensi viikolla ollaan lomalla, josko sillon käytäis, tai sitten säästetään käynti myöhemmälle, toki juomat pitää johonkin mahtua varastoimaankin.. Ihanaa että tänne on monet jälkikäteen kirjoittaneet mitä on mennyt , auttaa hirveesti tulevia shoppailijoita :) !

Eikun suunnittelemaan..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilla oli sampanjaa 24 pulloa, valkoviinia 20 pulloa, punaviinia 36 pulloa seka konjakkia ja likooria molempia 3 pulloa. Sampanjaa jai 3 pulloa, valkoviinia ja punaviinia molempia muistaakseni noin 8 pulloa, ja aveceista meni noin puolet. Sampanjaa oli siis alkumaljojen lisaksi tarjolla myos illalla. Illaksi oli varattu myos aineksia muutamiin drinkkeihin seka jonkin verran olutta, naita meni aivan minimaalisesti. Vieraita oli reilu 50, alkoholia juovia ehka noin 45.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt on reissu varattu keskiviikoksi Tallinnaan Eckerölinella.. Alla olevan mukaan nyt vähän suunniteltu juomia, kun varmistunut että vieraita kaiketa alle 80, mutta 80hengen mukaan laskettu, vaikka alkoholia juovia varmaan sitten alle 70..

 

Kuoharia alkumaljaksi:

- laskin että vähän päälle yksi lasi per henkilö, niin siitä jää sitten ylikin myöhemmälle (tai kaksi lasia alkuun jos maistuu)

Tämä tarkoittaa: 3 laatikollista (6plo/laatikko)

 

Viiniä:

- alkuruualle 1 lasi/henk.

- pääruualle 2 lasia/henk.

Yht. 11 3:n litran tonkkaa, mutta jako valko/puna vähän vielä avoin..

+muutama ylimääräinen tonkka

 

Olut/Siideri/Lonkero:

6 tölkkiä/henk.

Yht. 20 laatikollista tölkkejä (24kpl/laatikko)

 

+ pari pulloa Konjakkia

+ pullo Bayleysia

- pullo tai pari Limoncelloa (sitruslikööriä)

 

 

MUTTA näiden lisäksi olisi mun mielestä kiva tehdä booliksi/boolin sijaan sangriaa vaikka kannuihin valmiiksi, mitenköhän paljon tätä kannattaa tehdä ja tarkoittaako tämä että jotakin voi viineistä / sidukoista jättää sillon pois??!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä seuraavalla tavalla juotavaa (n. 110 hengen häät, lapsia n. 15)

 

Matkajuomaksi kirkolta juhlapaikalle:

110 piccolo pulloa kuohuviiniä (jokaiselle vieraalle oma pullo)

 

Onnittelumalja:

18 pulloa proseccoa

 

Ruoan kanssa:

60 pulloa punaviiniä

40 pulloa valkoviiniä

 

Kahvin kanssa:

2x100cl konjakkia

4x100cl likööriä

 

Illalla juomiseksi:

6 lavaa kaljaa

5 lavaa lonkeroa

4 lavaa siideriä

(Ruokailusta ylijääneet viinit)

 

Drinkkibaariin (kolmea eri drinkkiä, yhteensä 400 annosta):

8x100cl koskenkorvaa

4x50cl kahvilikööriä

6x50cl mustikkalikööriä

6x50cl omenalikööriä

 

Muuta:

100cl jaloviinaa (miesten vessaan)

50cl koskenkorva lakritsi (naisten vessaan)

50cl koskenkorva salmiakki (naisten vessaan)

 

Hirvittävä stressi että juoma loppuu kesken, mutta kai näillä määrillä pitäisi pärjätä?

Muokattu: , käyttäjä: Kaley

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

MUTTA näiden lisäksi olisi mun mielestä kiva tehdä booliksi/boolin sijaan sangriaa vaikka kannuihin valmiiksi, mitenköhän paljon tätä kannattaa tehdä ja tarkoittaako tämä että jotakin voi viineistä / sidukoista jättää sillon pois??!

 

Voisin kuvitella että 4 dl (2 mukia) per nassu on ihan riittävä määrä, jos muutakin juotavaa on vielä tarkoitus tarjoilla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilla oli 83 vierasta, joista nelja tai viisi ala-ikaista. Me tilasimme tosi ylakanttiin juomia, vaikka kaaso vaitti etta kaikki menee :girl_haha: Osan juomista oli siis tarkoitus saastya seuraavan paivan saunapirskeisiin, jotka jarkkasimme n. 30 kaverillemme. Ja kylla jaikin, ja viela jai ylikin. Talta meidan Tallinkin pre-ordertilaus naytti:


 


-          4 x Castillo Perelada Brut 6*75 cl


-          2 x Veuve Clicquot 75 cl (meille yks pullo haajulhaan, toinen hotellille  :girl_in_love:)


-          3 x Condor Sauvignon Blanc 12*75 cl


-          3 x Condor Malbec 12*75 cl


-          1 x Baileys Original 4*100 cl


-          3 x Torres 10 100 cl


-          8 x Vina Maipo Sauvignon Blanc 300 cl


-          12 x Trapiche Malbec 300 cl


-          15 x Karhu IVA 24*33 cl


-          5 x Crowmoor Dry Apple Cider 24*33 cl


-          5 x Fizz Dry Original 24*33 cl


-          10 x Sinebrychoff Long Drink 24*33 cl136


Oluita ei jaanyt jaljelle lainkaan (siis nyt puhutaan siita mita oli jaljella saunapippaloiden jalkeen), lonkeroa oli kaksi lavaa jaljella, Fizzia oli useampi, Crowmooria ehka yksi tai kaksi. Punkku- ja valkkarilaatikoita oli joitakin, samoin oli pulloja (en yhtaan enaa edes muista kunnolla maaria). Siis todellakin aika ylimitoitetusti ostettiin, mutta paaasia ettei loppunut kesken. Tuon lisaksihan meilla oli viela Pimms&Lemonade -booli, jota oli laskettu kaksi lasia jokaiselle. Pimmsiakin jai muutama litra yli. Meille oli tarkoitus alunperin viela tulla booliakin loppuiltaan, mutta koska jotkut meidan lahipiirissa juovat vain viinia tai vain olutta, paatettiin jattaa se pois. Meni liian hankalaksi maarien laskeminen. Toisekseen, noilla tuli ihan hyva meno eika kukaan ollut ankyrassa. 


Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Toisin kuin monilla, meillä meni enemmän valko- kuin punaviiniä. Meillä oli tosin ruokana kala-kasvis -menu, ei mitään lihaa. Meillä oli 60 ihmistä itsemme mukaan lukien, noin 10 ei juovaa/kuskia, ja olimme ostaneet 15 pulloa valkoviiniä ja 15 pulloa punaviiniä. Loput valkkarit juotiin loppuillasta ruokailun jälkeen (eli ei loppunut kesken, mutta sitä ei myöskään jäänyt). Punkkua jäi seitsemän täyttä pulloa ja pari vajaata.

Kuohuviiniä taisi olla 12 pulloa, loput siitä juotiin bileiden aikana. Alkoholittomana kuohuviininä meillä oli omenamehu-vichy, siitä pidettiin.

Jälkiruuan aikana oli itse tehtyä omenalikööriä, hmm, ehkä 8 litraa, 1 litra jäi yli. Brandyä olimme varanneet litran ja sitä jäi jonkin verran yli.

Koska sukulaisemme tai kaverimme eivät ole kovin viinaan meneviä, emme ostaneet lainkaan olutta tai siideriä, vaan teimme kunnon boolit (holillisen ja holittoman) bileiden ajaksi. Ei kukaan ainakaan meille siitä valittanut, vaan booleja kehuttiin hyväksi. Holillista boolia taisi mennä noin 17 litraa (vain kaverit/nuoret jäivät loppubileiden ajaksi) ja alkoholitonta ehkä saman verran. Nyt en ole varma; jaoimme ylijäämäjuomia siivousavustajille. Molempia boolisatseja taisi jäädä yli noin kymmenen litraa, mutta ei se haitannut: mieluummin niin kuin että olisi loppunut kesken. (Paniikissa ostin nimittäin vielä yhden satsin holitonta - 7 litraa - +varaviinan siihen, että jos jompi kumpi loppuu...)

Ruokailu alkoi noin viideltä, booli kannettiin pöytään ehkä yhdeksän aikaan (en katsonut kelloa) ja musiikki loppui puoli yksi. Häät olivat elokuun 24. päivä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me olemme suunnitelleet juhlien juomapolitiikkaa niin, että onnittelumaljojen (shamppanjaa/kuohuviiniä) lisäksi jokaiselle vieraalle olisi varattu noin kaksi annosta viiniä (puna- ja valkoviiniä). Meille tulee aika kuivat häät  :lol:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

itse olen järjestänyt paljon muita tapahtumia kuin häitä. Siitä on jäänyt muuta asia käteen. Lasi kuohuviiniä on hyvä aloitusjuoma alkuun aina. Ruuan kanssa ihmiset yleensä haluavat viiniä, mutta myöhemmin seurustelujuomana olut, siideri ja erityisesti lonkero ovat suosittuja. Boolit ovat vähän sellaista täytejuomaa, mistä porukat eivät niin välitä. Väkevien kanssa kannattaa olla varovainen, koska joukkoon mahtuu aina muutama joille terävät maistuvat ja esille tulee känniääliö. Eikä normaalisti ihmiset edes kaipaa parin avecin lisäksi oikeastaa enempää teräviä. Pari känniääliötä pilaa kummasti muitten tunnelmaa.  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me tehtiin alustavasti menekin arvioimiseksi excel-taulukko, jossa ihan vieras kerrallaan arvioidaan juomien menekkiä! :D

"Anne... Juo kyllä ruokajuomat ja bailaa loppuun asti, yleensä juo kuivaa omenasiideriä ja skumppaa" -> Excel: kuohuviini 4 annosta / valkoviini 1 annos / punaviini 2 annosta / siideri 6 annosta

"Pappa? No kyllä se minimiruokajuomat ottaa ja yhden oluen päälle. Tai pari. Lähtee aikaisin." -> Excel: kuohuviini 1 annos / valkoviini 1 annos / punaviini 1 annos / olut 2 annosta

Ja näiden arvausten päälle tietysti lasketaan joustonvaraa kaikissa juomissa.

Tää arvaustaulukon näperteleminen tuntui välillä aika huvittavalta mut äkkiä sen sai kasaan ja tuntui että se selkeytti hirmuisesti sitä et mitä just MEIDÄN vieraat vois juoda. Suurin osa on kuitenkin niin tuttuja että näitä illanviettoja on nähty vierestä paljon - miksipä ei siis hyödyntäisi tätä tietoutta. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kääk! Täytyypi vissiin jättää tippikassa sivuun odottelemaan ja kertymään hamassa tulevaisuudessa tehtävää tallinnan keikkaa varten... melkosia summia rahaa on mennyt juoma ostoksiin ihan kohtuullisilla (annosmäärä/vieras) laskelmilla, kun täältä vakoilee....

 

itsehän olen tarjoilija =kaikki 50 kaveriani on myös kyyppareita....=loppasuita koko lössi, minut mukaan lukien :jere:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ravintolahäissä 1500€ juomapiikki 50 hengelle (näistä varmaan n. 40 joi yhden tai useamman juoman). Menekki oli 17 plo viiniä (3 kaatoa), kahvi avecit (33hlö) ja n.120 annosta (olut, siideri, lonkero). Tästä riitti juomaa n. 5 h ajaksi, tosin meillä oli suht aikaiset jatkot (klo 23 alkaen) sitten muualla. Kaikki vaikutti tyytyväisiltä ja ilo katossa eikä kenenkään tarvinnut olla kuivin suin. Ei myöskään kukaan ollut liian kännissä jatkoille lähtiessä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me tehtiin alustavasti menekin arvioimiseksi excel-taulukko, jossa ihan vieras kerrallaan arvioidaan juomien menekkiä! :D

"Anne... Juo kyllä ruokajuomat ja bailaa loppuun asti, yleensä juo kuivaa omenasiideriä ja skumppaa" -> Excel: kuohuviini 4 annosta / valkoviini 1 annos / punaviini 2 annosta / siideri 6 annosta

"Pappa? No kyllä se minimiruokajuomat ottaa ja yhden oluen päälle. Tai pari. Lähtee aikaisin." -> Excel: kuohuviini 1 annos / valkoviini 1 annos / punaviini 1 annos / olut 2 annosta

Ja näiden arvausten päälle tietysti lasketaan joustonvaraa kaikissa juomissa.

Tää arvaustaulukon näperteleminen tuntui välillä aika huvittavalta mut äkkiä sen sai kasaan ja tuntui että se selkeytti hirmuisesti sitä et mitä just MEIDÄN vieraat vois juoda. Suurin osa on kuitenkin niin tuttuja että näitä illanviettoja on nähty vierestä paljon - miksipä ei siis hyödyntäisi tätä tietoutta. :)

 

Hei toi on muuten kyllä oikeasti ihan hyvä idea tehdä tuollainen! Oon meinaan ollut aika monessa illanvietossa/saunaillassa/muussa juhlassa, missä on esimerkiksi hankittu lavakaupalla kaljaa, mutta sitten taas siidereitä tai lonkeroita on ehkä kourallinen. Mikä on sitten ikävä jos juhliin sattuu useampi siiderinjuoja ja jokainen saa ehkä yhden juoman illan aikana sellaista juomaa joka oikeasti maistuu. Ymmärtäähän sen, että yleensä olut on se halvin mutta silti on ikävää jos vain osalle porukasta riittää mieleistä juotavaa aamuun saakka ja loput saavat olla kuivin suin tai irvistellen hörppiä jotain, mikä ei yhtään ole omaan makuun. Jotenkin minusta jopa paljon ikävämpi tilanne kuin se, että kaikille olisi annosmäärä vähän rajoitetumpi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Komppaan! Itse en pidä oluesta yhtään, eli tuollaisessa tapauksessa en joisi sitten mitään. Karkeasti yleistäen kuitenkin olut maistuu kaikille miehille, mutta ei kaikille naisille, kun taas kuiva siideri ja (lonkero) maistuvat molemmille sukupuolille. Sama pätee esim. avecceihin, enpä tunne kovin montaa ihmistä, joka nauttisi esim. konjakista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me tehtiin alustavasti menekin arvioimiseksi excel-taulukko, jossa ihan vieras kerrallaan arvioidaan juomien menekkiä! :D

"Anne... Juo kyllä ruokajuomat ja bailaa loppuun asti, yleensä juo kuivaa omenasiideriä ja skumppaa" -> Excel: kuohuviini 4 annosta / valkoviini 1 annos / punaviini 2 annosta / siideri 6 annosta

"Pappa? No kyllä se minimiruokajuomat ottaa ja yhden oluen päälle. Tai pari. Lähtee aikaisin." -> Excel: kuohuviini 1 annos / valkoviini 1 annos / punaviini 1 annos / olut 2 annosta

Ja näiden arvausten päälle tietysti lasketaan joustonvaraa kaikissa juomissa.

Tää arvaustaulukon näperteleminen tuntui välillä aika huvittavalta mut äkkiä sen sai kasaan ja tuntui että se selkeytti hirmuisesti sitä et mitä just MEIDÄN vieraat vois juoda. Suurin osa on kuitenkin niin tuttuja että näitä illanviettoja on nähty vierestä paljon - miksipä ei siis hyödyntäisi tätä tietoutta. :)

 

 

Kiitos ideasta! :) Taitaapa nyt meilläkin joku ilta kulua excelin näpyttelyssä ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Te, joilla häät on jo takana. Paljonko juomia lopulta oikeasti meni, jos häissänne tarjottiin itse hankkimanne juomat?

 

Erityisesti kiinnostaa (aikuisten keskeiset) häät, joissa ei ole erillistä boolia, vaan  esim. ruokaviini, kahviavecit ja iltaan olutta/lonkeroa/siideriä?

Miten laskitte ennakkoon menekkiä?

Peilasitteko annosmärään per henkilö?

Mitä meni eniten, mitä jäi?

Paljonko varasitte ja mitä jäi jälkeen?

Onko jotain miten voitte ohjeistaa juomatilauksen suunnittelijaa?

Muokattu: , käyttäjä: Suli

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Laitetaanpa ylös jos tämä jotakuta auttaisi :) . Ihan ekana totean että oman kokemukseni mukaan se mitä on, menee kaikki (ellei ole ylenpaljon varauduttu)

 

Meillä aikuisia vieraita n. 100. Huomiona että tiesin vieraidemme olevan janoisia..   Tallinnasta haimme:

 

- 12 pulloa skumppaa (jäi 1)

- 8 tonkkaa viiniä (2 avattua jäi)

- 2 litran konjakkia, 2 litran likööriä (ois varmaan mennyt enemmänkin)

- 5 siiderilaatikkoa, 6 olutta (olutta ois mennyt enemmänkin, mitään ei jäänyt)

- Sitruuna boolia 7 + 5 litraa (meni) Mansikka boolia 30 litraa (jäi 5  litraa)

 

Aika hurjalta nuo määrät näin listattuna tuntuu. Kyllähän ihmiset olivat huppelissa mutta ei ylenmääräisesti.

Summittaisesti peilasin juomamääriä ihmismäärään, en mitenkään laskimella. Kannattaa vähän pohtia miten kovia juojia vieraat ja ovat ja miten reilusti itse tahdot juomia tarjoilla.

 

Jos et välitä että loppuisi kesken, etkä tahdo että ihmiset ovat liian huppelissa niin varaudu vähemmän.Tai jos tahdot ettei juoma saa loppua kesken niin varaudu enemmän, ja pidä osa vaikka piilossa takahuoneessa kuten me. Tarpeen tullen esiin.

 

Mulla oli esim. boolivärkkejä varattu enemmän kuin tiesin menevän ja pari salmiakkipulloakin takajääkaapissa jos tulisi tarve mutta ei tarvinnut ottaa käyttöön. Skumppia jäi maljoilta neljä mutta aamulla oli vain yksi kaapissa. Niitä korkkailtiin pitkin iltaa myös.

 

Vähän sekavaa selitystä mutta toivottavasti tästä on apua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään