Jump to content
Naimisiin.info

Juomien määrästä häissä


Vanessa-73

Recommended Posts

Meillä tarjotaan alkoholia koko ilta. Tervetuliaismaljat, olutta ja siideriä ruokaa odotellessa, viinit ruuan kanssa sekä kahvien avecit jälkkäriksi. Baarimikko tulee illaksi tekemään drinkkejä sekä mansikkamargarita koneista "booliksi".

Kyllähän noihin rahaa kuluu, mutta Saksasta haettuna kuitenkin edullisempaa kuin täällä. Kun ei matkoistakaan sinne tarvinnut maksaa mitään..

Määriä seuraavasti 80 hengen aikuisten häihin:

20plo kuohuviiniä

40plo punaviiniä

30plo valkoviiniä

15 lavaa olutta  

15 lavaa siideriä

+ kahvin avecit

+ erinäinen määrä viinaksia baariin

Ei näistä häistä juotava lopu kesken... :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 406
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Olen aika yllättynyt siitä että "kaikki" aikoo tarjota viinaksia alusta loppuun saakka! Olishan se toki hieno homma -mutta ah! niin kallista!  :( Itse olen ollut useammissa häissä viime vuosina joissa kaikki viinat on ollut vieraiden ostettavina. Homma on toiminut eikä ainakaan minun kuullen ole kukaan tyyliä valittanut. Mekin olemme miettineet samaa ratkaisua, mahdollisesti tarjotaan kuohuviiniä tervetuliaismaljana. Mitä olette tästä mieltä? Kuinka monta pulloa kuohuviiniä arvelette että tarvittais noin 120 hengen porukalle?

Tietysti viinoihin meni rahaa aika lailla, mutta itse olen ollut kaksissa häissä, joissa alkoholia ei tarjoiltu, vaan itse piti ostaa ja kyllä sen huomasi tunnelmassa. Ikävää myöntää, mutta kyllä häät on sellainen juhla, että hauskanpito ilman viinaa tuntuu teeskentelyltä ja harva varustautuu paksulla lompakolla häihin tullessaan. Tämä on kuitenkin VAIN MINUN MIELIPITEENI. Onhan siinä tietysti myös se hyvä puoli, että jokainen saa sitten juoda sitä mitä haluaa, jos omilla rahoillaan maksaa.

Link to comment
Share on other sites

Ainii piti vielä lisätä että kaksissa häissä on tämä alkoholihomma mennyt vähän pieleen.

Ensimmäisissä ruokaviinit oli tarjolla ja sitten kaikki ostaa baarista. Noh, maalla kun oltiin niin takakonttibaari oli auki.. Sillä seurauksella että puolet vieraista norkoili parkkipaikalla 25 metriä juhlapaikalta ja piti käydä huutamassa aina paikalle kun ohjelmaa tuli... Ei kiva.. Kovinkaan moni ei esim. tanssinut..

Toisissa viina loppui sitten kesken.. Okei, osa vieraista oli nauttinut jo liikakin päätellen siitä mikä meteli alkoi kun he huomasivat että viinakset on loppu. Ihmiset sitten häipyi tuntia ennen juhlien loppumista jatkoille jättäen morsiusparin ja bändin keskenään paikalle...

Siksi tuplasimme pitopalvelun arvion viinamäärästä..  ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

meille ei tuu alkoholia (seurakunnan tila) mutta onneks ei oo hirveesti juomareitakaan :) heille kuitenkin saatamme tehdä pienen alkoholillisen boolin, minkä kuulemma saamme tehdä, kun alkumaljoissa ei oo alkoholia :D

lisäks tulee vähäisen ruuan seuraks kotikaljaa, maitoa, mehua, limsaa...ei siis kummempia. mutta paljonko noita tarvii noin 40:lle ihmiselle? lapsia on 5.

Link to comment
Share on other sites

Viimeisimmän arvion mukaan aikuisia on tulossa noin 95 (tosin kaikki eivät tietenkään juo alkoholia, mutta..) ja juomaa on varattu seuraavanlaisesti:

- kahvin kanssa litran plo konjakkia ja Baileysiä sekä kaksi puolen litran likööriä

- ruokajuomaksi 48 pulloa viiniä joista puolet valkkaria (juu, punaista menee yleensä enemmän mutta nyt näin)

- illaksi 10 lavaa kaljaa, yksi lonkero ja yksi siideriä sekä booliaineksia (viinaa, valkkaria ja lantrinkeja) noin 60 litraa boolia.

Alkumaljat ovat holittomat ja alkoholille persojen vieraiden takia juomat otetaan esille vasta myöhemmin illalla, ettei ihan repeä homma käsistä. Konjakkia täytynee ehkä vielä ostaa lisää ja luultavasti booliaineksia otetaan varuiksi enemmän.  :P

Kun yksittäisiä juomia ajattelee, tulee helposti olo ettei ne riitä, mutta kun laskin tuon juomamäärän puhtaana alkoholina, niin sillähän sammuu koko väki! :P

Link to comment
Share on other sites

Me aateltiin kans varata reilulla kädellä viinaksia häihin. Tallinnasta varmaan haetaan kunnon lasti.

Viime kesänä oltiin ensin häissä missä booli tuotiin aika myöhään ja tunnelma oli siihen asti aika lattea. Boolin jälkeen tunnelma rentoutui ja kaikilla tuntui olevan hauskaa. Sitten oltiin häissä missä ruuan kanssa oli ruokaviinit ja sen jälkeen tuotiin heti booli esille ja kylläpäs oli mukavat häät. Rento tunnelma tuli heti alkuun ja sitä kesti myöhään yöhön. Viimisimmät häät missä oltiin niin ruokaviinit tarjoiltiin mutta sitten pitikin itse ostaa juomat baaritiskiltä. Vieraat ei oikeen viihtyneet ja porukka suunnitteli jo seitsemän aikaan keskustaan lähtöä. Eli mitä opin tästä, mitä aikaisemmin laittaa juomat esille niin sitä nopeempaa tunnelma rentoutuu ja vieraat viihtyy  ;) Mutta tämä siis vaan tämmöisen loppasuun mielipide  :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Pirpaliina(Guest)

Moi!

Tosi suurilta tuntuu teidän joidenkin alkoholimäärät...nyt rupes mietityttämään...

Meille on tulossa 90 täysi-ikäistä vierasta (ja kaikkihan heistäkään ei juo..), joten olemme varanneet 30 pulloa viinejä (sovittu hääpaikan kanssa 2 kaatoa) sekä kahvin kanssa 3 pulloa konjakkia ja 2 pulloa likööriä, joista tulee n. 88 lasillista...Hääpaikan mukaan kaikki varmasti riittää, heillä on monen vuoden kokemus hääjärjestelyistä..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meilla oli 96 vierasta joista 88 joi alkoholia. Juhlat alkoivat klo 15.00 kuohuviinivastaanotolla ja loppuivat 00.30.Juomien menekki oli:

40 plo kuohuviinia

35 plo valkoviinia

30 plo punaviinia

10 plo portviinia (jalkiruokaviini juustojen kera)

5 koria olutta

2 plo viskia (naista toinen lahti kai best manin kanssa jatkoille)

1 plo konjakkia (huhu kertoo etta tastakin olisi puolet paatynyt samaisen bm;n hotellihuoneeseen.)

viineja jai yli 40 pullo joten oleimme arvioineet ilosesti ylakanttiin!! Juhlat olivat hauskat ja vilkkaat, kaikki joivat vastuuntuntoisesti ja yleisilme oli iloinen ja hyvantuulinen hiprakka.

Link to comment
Share on other sites

Meidän häät pidetään ravintolassa, ja olemme suunnitelleet tarjoavamme alkukuoharit ja ruokailun yhteydessä 2-3- kaatoa viiniä. Booli on ihan älyttömän kallista (110€/5 litraa)! Varsinaisia "juomareita" kutsuvieraiden joukossa ei ole kuin muutama, ja heille olemme miettineet omia "jekkupulloja" ravintolasta tai muutamaa drinkkiä baarista salasanaa vastaan tai jotain. Itse olen ollut pariin otteeseen häissä, joissa hääpari tarjosi tietyn määrän ruokailun yhteydessä ja lopun iltaa sai ihmiset ostaa juomansa itse. En kokenut menettelyä omituisena tai pihinä, vaan ihan lunnollisena (tosin itse pärjään vähemmälläkin määrällä alkoholia). Systeemit olis ehkä toisin, jos olisimme tilassa, johon saa tuoda omat juomat.

Link to comment
Share on other sites

Aika suuria (ja kalliita) alkoholimääriä aiotte vieraillenne tarjota. Meillä ei tehdä kuin 20 litraa boolia (vahvuus n. 7 %, ehkä miedompaakin) ja 30 hengelle - joista ei aavistustakaan juoko 10 vai 29. Tosin kutsuun laitettiin että tarjoamme boolia ja omat eväät sallittuja, joten ymmärtävät siitä, ettei meillä ole aikomustakaan juottaa porukkaa humalaan, vaan sen osuuden saavat hoitaa omilla eväillään. Noita lerppahuulia kun kuuluu sekä sukuun että kaveripiiriin siinä määrin, että sata laatikkoa olutta voisi olla se oikea määrä mikä riittäisi :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kertokaas miltä tälläinen setti vaikuttaisi noin 100hengen kesähäitä varten?

- Kouharia 35 plo (0.75cl)

- Viiniä 10 jumppakuutiota (30litraa) suhteella 6kpl punkkua ja 4kpl valkoista

- Konjakkia kahvin kanssa 8 plo (0.5l)

- Olutta 4 lavaa (24 tölkkiä / lava)

- Siideriä 2 lavaa (24 tölkkiä / lava)

- Lonkeroa 2 lavaa (24 tölkkiä / lava)

+ lisäksi tarjolla boolia johon ollaan ostettu 30 plo:a 40% (15 litraa) viinaa ja 10 plo metsmaasika likööriä yms. Tarkoituksena on että ainakaan booli ei lopu kesken. Oluet ja muut "kevyemmät" juomat tunnetusti menevät niin paljon kun niitä on :)

Link to comment
Share on other sites

Guest LaSposa(Guest)

Katajama ois kiva kuulla millaisia kokemuksia teille muodostui häiden jälkeen juomapolitiikasta? Meille on tulossa saman kokoset häät ja ollaan aateltu juominkeja vähä samalla kaavalla...

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli vieraita 83 ja juomia ostimme seuraavasti:

30 ploa valkoviiniä

30 ploa punaviiniä

20 ploa kuohuviiniä (alkumaljat)

30 litraa vihreää Jaffaa booliin

10 ploa ( a 50 cl) meloonilikööriä

10 ploa kuoharia ( booliin)

2 laatikkoa olutta

1 laatikko siideriä

sekä konjakkia ja likööriä määrän x jota en enää muista...nämä siis kahvin aveciksi.

ja kun juhlat olivat ohi, lastasivat kaaso ja bm autoomme

6 ploa valkoviiniä

3 ploa meloonilikööriä

8 ploa kuohuviiniä (!????)  ( ostos alkumaljalle laskettu vahingossa reilun 90 hgen mukaan...)

6 ploa vihreää Jaffaa

ja ilmeisesti myös boolin sekoitussuhteet oli vähän ontuneet loppuvaiheessa, koska kaatosuhteessa ei tullu kaikkia ainesosia samanverran takaisin...)

Mutta kohtuuhyvin oltiin osattu arvioida menekki.

Tää siis alkusyksyisissä häissä Suomenlinnassa - mut jos ees vähän antoi osviittaa??

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hmm, omat alustavat suunnitelmat alkavat vaikuttaa vähän liiotelluilta. Juomat kyllä maistuvat sekä kavereille että suvuille, mutta silti. Ja pitkään olisi tarkoitus jatkaa, iltapäivästä aamuun asti toivon mukaan. Jotain tämän tapaista on pohdittu:

Aikuista kohti (ilman tietoa siitä, juovatko vai eivät)

1/2 plo kuohuviiniä

1 plo viiniä (3/4 punaista, 1/4 valkoista?)

kahville 1x4cl avec (konjakki + jotain muuta oletettavasti - tai kotitekoinen jallu!)

olutta + siideriä illaksi, ei mitään hajua paljon

+ pari pulloa kirkasta halkopinoon :D

Eiväthän ne kovin nopeasti pilalle mene, joten jos budjetti kestää niin ei haittaa jos on liikaa, mutta toisaalta turha sitä on hirvittävästi ylimääräistä rahdata. Tai jos ostaisi enemmän, mutta parempaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Häihin tulossa 45 aikuista ja 17 lasta. Kuinka paljon olisi hyvä määrä tarjota alkoholillista juotavaa, sekä alkoholitonta?

Ajattelimme tarjota boolia (alko + ilman), muutaman oluen ja vähän valkoviiniä, jotta jokainen voisi valita mieluista juomaa. Ja tietysti kahviavecit päälle.

Niin ja onko hölmöä laittaa kahdenlaista avecia tarjolle? Meinasin että varaisi myös esim. Baileysiä niille, jotka eivät konjakista välitä (mm. morsiammelle  :-[)

Mitä määriä muiden häissä on ollut tarjolla?

Edit: Muokkasin vähän otsikkoa ja liitän tähän ketjuun kaikki juomien määrään liittyvät keskustelut -TT- :)

En ehkä kahvin kanssa tarjoisi kermalikööriä, mieluummin esim. lakka tms. marjalikööriä. Kermaliköörin ja kahvin yhdistelmä on ehkä turhan kermainen...

Meille on tulossa reilu 100 vierasta ja lähes kaikki aikuisia. Juomia hankittu seuraavasti:

50 pulloa punaviiniä + viisi 3 litran hanapakkausta

15 pulloa valkoviiniä + kolme 3 litran hanapakkausta

312 tölkkiä olutta

120 tölkkiä siideriä

120 tölkkiä lonkeroa

sekä booliaineet.

Kuohuviinejä eikä konjakkeja olla vielä hankittu enkä osaa arvioida määrää. Mies kun hoitaa tän puolen.

Ollaan varmaan mitoitettu aika reilusti, mutta parempi niin. Saahan sitä jäädä. :)

Link to comment
Share on other sites

Aika hurjia määriä ihmiset varaavat kuohuviiniä jostain syystä. Alkumaljana kun se tarjotaan, niin sen määrän pystyy laskemaan hyvin tarkasti. Yhdestä pullosta tulee seitsämälle tai jos on oikein suuret lasit käytössä niin kuudelle, mutta tyylikästä ei ole kaataa kuohuviiniä liikaa lasiin.

Viinien määrän arvioiminen onkin vähän vaikeampaa, se kun riippuu tarjoilutavasta. Mutta jos tarjoilijat kaatavat viinin, niin silloin senkin pystyy laskemaan ihan tarkasti. (tosin korkkivikaisten varalle on hankittava vähän ylimääräisiä pulloja)

Kahvin avec -juomat pystyy myös laskemaan aika tarkasti, kun 4cl/annos on oikea määrä. Se on sitten toinen asia, että kuinka moni ottaa konjakkia ja kuinka moni likööriä. Enää ei voi ajatella niin, että miehet ottaa konjakkia ja naiset likööriä. Varsinkin jos likööri on jotain hirveää, niin silloin useimmat ottavat konjakin.

Vinkkinä, että monet naiset loukkaantuvat, jos heille tarjotaan "mummolikööriä" eli jotain aikansa elänyttä lakkalikööriä tai halpaa marjalikööriä, kun miehet saavat laadukkaan konjakin.

Link to comment
Share on other sites

Aika hurjia määriä ihmiset varaavat kuohuviiniä jostain syystä. Alkumaljana kun se tarjotaan, niin sen määrän pystyy laskemaan hyvin tarkasti. Yhdestä pullosta tulee seitsämälle tai jos on oikein suuret lasit käytössä niin kuudelle, mutta tyylikästä ei ole kaataa kuohuviiniä liikaa lasiin.

Viinien määrän arvioiminen onkin vähän vaikeampaa, se kun riippuu tarjoilutavasta. Mutta jos tarjoilijat kaatavat viinin, niin silloin senkin pystyy laskemaan ihan tarkasti. (tosin korkkivikaisten varalle on hankittava vähän ylimääräisiä pulloja)

Kahvin avec -juomat pystyy myös laskemaan aika tarkasti, kun 4cl/annos on oikea määrä. Se on sitten toinen asia, että kuinka moni ottaa konjakkia ja kuinka moni likööriä. Enää ei voi ajatella niin, että miehet ottaa konjakkia ja naiset likööriä. Varsinkin jos likööri on jotain hirveää, niin silloin useimmat ottavat konjakin.

Vinkkinä, että monet naiset loukkaantuvat, jos heille tarjotaan "mummolikööriä" eli jotain aikansa elänyttä lakkalikööriä tai halpaa marjalikööriä, kun miehet saavat laadukkaan konjakin.

Jos  mä olisin saanut päättää, niin tarjoaisin kahvin kanssa vai konjakkia ja ne, joille se ei maistu, olkoot ilman. Kahvi ja

konjakki on kuitenkin mun mielestä se ainoa oikea yhdistelmä. Mutta jotain likööriä on mies päättänyt ottaa. En puutu siihen. ;) ja jos joku loukkaantuu jostain meidän tarjoiluista, niin sillä on päässä vikaa. ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Nostelen tässä. Laskeskelin että n. 65 aikuiselle käytäisiin Virosta hakemassa

25 ploa kuohuviiniä

30 ploa punkkua

10 ploa valkkaria

6 lavaa olutta

2-3 lavaa siideriä

4 1l ploa vodkaa booliin

2 ploa konjakkia

2 ploa likööriä

2 ploa viskiä

Hintoja tutkaillessa päädyin n. 500[ch8364] tuntumaan. Tuntuu aika paljolta jopa Tallinnasta haettuna. Vertailin kahta eri paikka, nettialko.com ja alcoexpress.ee, jälkimmäisessä oli edukkaampaa ja isompi valikoima.

Mahtaakohan tuo olla edes sinnepäin? Juhlat alkavat klo 17, poistumisaikaa ei ole ja juhlapaikasta ei ole mahdollisuutta ostaa mitään. Ajattelimme kyllä laittaa iltasella juomien viereen vapaaehtoisen kolehtikaukalon. Miltäs kuulostaa?

Link to comment
Share on other sites

^teilläkin ihmettelen aivan älyttömästi tuota kuohuviinin määrää, 25 pullosta tulee 175 lasillista kuohuviiniä ja teillä on 65 vierasta! Kun alkukuoharia ei kuitenkaan tarjota kuin yksi lasi. Tietenkin muutama pullo kannattaa olla ylimääräistä, jos tarjoilijat kämmäilee jotain, tai jos on korkkivikaisia pulloja.

Oluen ja siiderin määrä voisi olla ok, jos on esim. kuuma kesäpäivä. Konjakkia meni meillä 2 litraa ja vieraita oli alle 50, mutta meillä ei ollut viskiä. Meneekö tuo likööri booliin vai aveciksi?

Valkkarin määrän ei luulisi olevan ylimitoitettu, varsinkin jos alkuruoaksi on kalaisia ruokia ja tarjoilijat kaatavat viinin.

Tuo kolehtikaukalo kuulostaa suoraan sanottuna aivan järkyttävältä!!  :o

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...