Vanessa-73

Juomien määrästä häissä

407 viestiä aiheessa

Noin täyteen ei tarvitse kuohuviinilasi olla, mitä tuossa kuvassa, mutta 1dl voi olla vähän nihilistinen määrä lasissa. Esimerkiksi meillä käytössä olevissa Riedelin skumppalaseissa desi näyttää pienelle tilkalle lasin pohjalla. Eli kantsii kysyä cateringiltä minkälaiset lasit heillä on käytössä, jos haluaa tarkasti laskea. 1,25dl on varmasti aika oiva määrä useimpaan lasiin.

Aivan, määrä riippuu tietysti lasin mallistakin. Suomessa käytetään havaintojeni mukaan usein aika pieniä kuohuviinilaseja (1,5-2 dl), jolloin desilitra riittää mainiosti. Juomaa kaadetaan siis suunnilleen puoli lasillista, jotta kuohullekin jää tilaa. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei -k, tässäpä joitain huomioitani:

Kuohuvaa on alkumaljoihin periaatteessa tarpeeksi, mutta 18 pullosta ei ole oikein varaa särkeä yhtäkään, jos vieraista 120 päättää ottaa alkoholillisen vaihtoehdon. Sitä kannattaisi siis ehkä hankkia pullollinen tai pari lisää varmuuden vuoksi.

Ruokaviinejä on hieman niukanlaisesti, 30 pullollisesta kun tulee 12 cl:n kaadoilla 180 annosta ja ruokailijaa kohden pitäisi olla 2-3 annosta. Mutta jos vieraissa on paljon niitä, jotka juovat mieluummin olutta, siideriä tai lonkeroa, viinien pitäisi riittää. Siiderin, oluen ja lonkeron suhdetta en osaa kommentoida, sillä en tunne vieraidenne makumieltymyksiä, mutta niistä tulee yhteensä 144 annosta alkoholia, ja jos ruokailijaa kohden menee 2-3 annosta kuten viinejäkin, ne riittäisivät 50-60 vieraalle.

Kirkasta viinaa teillä jää reilusti yli, ellette aio juottaa vieraita vatsahuuhteluun!  :D 50 litrasta tulee 1250 alkoholiannosta (4 cl/kpl) ja siihen päälle vielä 12,5 litrasta likööriä suunnilleen 150 annosta. Nämä ja lantrinki tulivat ilmeisesti booliin? Älkää missään nimessä sekoittako kaikkia kerralla valmiiksi, näistä jää varmasti vähintään puolet juomatta. ;-)

Jägermaisteria ja likööriä pitäisi olla kahvin kera 4 cl/henkilö eli 120 alkoholia nauttivalle vieraalle niitä menisi yhteensä viitisen litraa.

Yhteensä näistä siis tulee melkein 2000 alkoholiannosta eli 16 annosta/vieras, jos alkoholia juovia on 120. Alkoholin ei siis todellakaan pitäisi loppua kesken, mutta toinen asia on, miellyttääkö sen laatu kaikkia vieraita. :-) Viinin, oluen, siiderin ja lonkeron määrää siis hieman lisäisin, ja jättäisin puolet boolista tarjoamatta.

Enkä sitten ota vastuuta näistä neuvoistani! ;D En siis ole koskaan työskennellyt ravintola-alalla, mutta olen ollut järjestämässä erinäisiä tapahtumia ja juhlia sekä tarjoillut tuttujen häissä ja syntymäpäivillä, joten jonkinlaista tuntumaa on tullut sekä ruokien että juomien menekkiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kippish...

Jep, kirkasta on varmasti liikaa, jäljelle jääneet käytetään sitten tuleviin kolmekymppisiin. Ja kyllä boolimalja kerrallaan...

Ja kertoipa tuo mieheni, että hän toi kuin toikin kuoharia muutaman pullon ylimääräistä..

Näillä mennään/Nopeet elää!

Kiitosh..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oliskohan ihan hassua tarjota jälkkärin aveccina seuraavaa kolmen kimaraa:konjakki,kermalikööri ja SALMARI.Salmari on sulhon ja tiettävästi monen vieraan suosikkijuoma.Onko liian erikoinen makuna?hassu?ja mistä pystyy päättelemään minkäkin menekin? Ruokajuomienkin kanssa on tosi vaikeeta,eihän me voida varata maitoa,kotikaljaa,viinejä kaikkia sadalle.Miten näitä voi osata tietää?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jokainen tehköön tyylillään avecin valikoimat, joten jos salmari on sulhon lemppari nniin antakaa palaa, ties kuinka suosittu se vaihtoehto on. Olisi sitten myös jälkeenpäin hauska kuulla että tarjositteko salmaria ja oliko menestys vieraiden keskuudessa??

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rakkaat kanssamorsiot, nyt on se tilanne että pian haetaan juomaa Virosta. Yritin amoriinin laskurilla laskea tarvittavia juomamääriä, ja nyt kaipaisin mielipiteitä/kokemuksia siitä, riittävätkö nämä 100 juovalle aikuiselle (joista osa ei edes välttämättä juo, mutta teoriassa voivat juoda). Eli, 100 aikuista, ja

- 35 ploa (75cl) kuoharia (alkumaljat)

- 9 x 3l valkkaria

- 13 x 3l punkkua

- 4 x 50cl konjakkia

- 6 x 50 cl likööriä

- 7 x 24ploa olutta

- 2 x 25ploa siideriä

Tarkoitus on tarjoilla juomia lähinnä ruuan kanssa, toki viinaksia varataan sen verran, että jos joku nyt humalaan asti haluaa juoda niin juomaa riittää. Boolia meille ei tule.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Laitan tähän vertailun vuoksi meidän juomamäärät.. (68 aikuisvierasta)

kuohuviiniä 8 pll (75cl)

Pommacia 4 pll (1,5L)

Viinilaatikoita 8 laatikkoa (3L)

Olutkoppia 6 kpl (sis. 24 tölkkiä)

Siidereitä 100 tölkkiä

Mietinkin, onko meidän kuohuviinit laskettu alakanttiin... vai teidän yläkanttiin? Vai tarjoatteko kenties kuoharia muutenkin kuin alkumaljoina? Viineissäkin me jäädään määrissä vähemmälle..

Oluissa ME taas ollaan varmaankin yläkantissa, vaikka sulho sanoi, että niitä pitäisi olla vieläkin enemmän!!!! Ja sitten vastaavasti siidereitä vähemmän.. Toki tuo 100 tölkkiä taitaa olla vähän liikaa.  :-/

Konjakki ja likööri meillä on vielä laskematta, kun ei tiedetä vielä miten isoja/pieniä pulloja ja mitä merkkiä hankitaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

*miettii samaa myös* Meillä tosin tulossa vaan 60 aikuista. Paljonko pitäisi siis laskea viinia/hlö kun ei yhtään tiedä juoko kaikki edes viiniä ja kumpaa väriä..? Konjakin meinaan laskea vaan miehille, kun en yhtään konjamiinia juovaa naista tiedä :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä kannattaa laskea "kaikille vähän kaikkea" -tyylillä. Joku aina jättää juomatta, niin jää sitten enemmän sille, joka juo. Näin luulis juomien riittävän...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Naikkareista löytyy varmaan 50 ketjua, jossa juomien määrää on käsitelty, mutta kerta kiellon päälle :)

Kuohuviiniin riittävyys alkumaljana on äärimmäisen helppo laskea ja se määrä riittää 100% varmasti. Tietenkin korkkivian mahdollisuus kantsii huomioida, joskin noissa halvoissa skumpissa on muovikorkit.

Yhdestä pullosta tulee 6-7 henkilölle, riippuen lasin koosta. Näin ollen 8 pullosta tulee 48-56 henkilölle.

Viiniä lasketaan puolipullollista ruokailijaa kohti (eli 12cl+24cl). Tästä määrästä yleensä valkoviiniä kuluu vähemmän kuin punaista, ellei pääruokana ole esim. kalaa jne.

Mitäs naiset sitten juo jos ei konjakkia? Ei pidä aliarvioida naisvieraita!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuoharin määrän alkumaljoja varten voit laskea seuraavasti:

kuoharin määrä on joko 1,2 tai 1,3 dl / hlö,  mutta jos laskee tuolla 1,3 dl niin määrä riittää varmasti.

Eli 0,13 l x 100 aikuista = 13 litraa kuoharia. 13 l jaettuna 0,75 cl pulloilla tekee 17,33 eli 18 pulloa.  

Toki jos haluaa pelata varman päälle voi ottaa pari pulloa ylimääräistä.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Konjakin meinaan laskea vaan miehille, kun en yhtään konjamiinia juovaa naista tiedä :P

Yleensä vaihtoehtoisena juomana konjakille tarjoillaan likööriä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moi,

kuohuviinin määrä riippuu todella paljon laseista. Me varattiin kuohuviiniä tuo 1,3 desiä per lasi, mutta huomasin, että meidän lasit vetää vain max desin. (Liian täyteen kaadettu lasi ei ole hyvännäköinen.) Meillä jää siis aika lailla kuoharia yli, mutta yritämme elää asian kanssa.  ;D Ja mukavasti elämmekin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tata mietittiin antaumuksella... itse pelkasin vieraiden alkoholimyrkytysta, sulhanen juomien loppumista kesken ::), mutta lopulta 67:n aikuisen haissa alkoholia meni seuraavasti:

23 pulloa kuohuviinia

20 pulloa valkoviinia

32 pulloa punaviinia

55 puolen litran pulloa siideria

7,5 koria olutta

1,5 litraa viskia

1,5 litraa vodkaa

2,5 litraa limoncelloa

Shamppanjatarjoilun ohessa meni myos monta tuopillista olutta, mutta koska vieraat ostivat sita itse baarista, en osaa sanoa, kuinka paljon sita meni. Joka tapauksessa maara nayttaa aika huimalta - ostamistamme jai yli vain 3 pulloa punaviinia ja 1,5 koria olutta. Kaikkea oli saatavilla juhlien loppuun asti: viinia, siideria ja olutta seka viskia ja vodkaa miksereineen (ei boolia). Pari viinipulloa ja kopallinen olutta lahti kuulemma myos juhlista "matkaevaana" vieraiden mukaan. Alkoholia olisi luultavasti mennyt vahemman, jos sita ei olisi ollut koko ajan saatavilla poydissa tai myohemmin vapaasti haettavissa juomapoydalta, mutta kaikilla oli hauskaa eika kukaan juonut niin paljon, etta olisi sammunut, riehunut tai kayttaytynyt huonosti - tosin seuraavana paivana lahes kaikki vieraamme karsivat jonkun asteen krapulasta. Mainittakoon viela, etta suurin osa vieraistamme oli janoisia britteja... englantilaisia tuntevat tietavat taman selittavan aika paljon ;D.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meil on ruokailu paikassa jossa ei ole mahdollista tarjota omia. Kaikille aikuisille tarjotaan alkudrinksut ja jokainen saa kaksi drinkkilippu jolla voi lunastaa mitä haluaa. Jos haluaa juoda enemmän niin itse on mahdollista ostaa niin paljon kuin lystää, mutta esimerkiksi autolla liikenteessä olevat eivät varmasti ota mitään...jatkot ovatkin sitten asia erikseen:))) Onneksi on tallinnassa ramppaavia tuttuja:)))

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli 135 vierasta ja juomat varattu n. 85 henkilölle. Seuraavat määrät riitti

* 15x0,75l kuoharia alkumaljoiksi

* 10x0,5l Saaremaa 80% (booli)

* 15x0,5l Metsmaasika (booli)

+ 20x1,5l Sprite ja 20x1,5l vishy booliin

* 3x3l punkku

* 2x2l valkkari

+ 160l sahtia

Boolilaskureilla laskin, että 50l boolia riittäisi. Tarvikkeita varasin kuitenkin 75 litraan, josta boolia sitten jäi 10l ::) Juhlapäivä oli todellakin kuuma, että monet taisi juoda boolia ihan janoonsa :P Pääasia, ettei juoma loppunut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

missä noita boolilaskureita on...? ja jos se on mainittu jo tässä ketjussa, ni ei osunu silmiin... entä miten se lasketaan että kuinka moni sitä olis sitte illalla oikeesti juomassa? tai se että kuin paljon henkeä kohden kaljaa/siideriä/lonkeroa ja boolia...?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Osaisiko joku viisaampi auttaa viinien määrän kanssa? Meillä on häät talvella ja pääruuaksi on suunnitteilla broileria. Nopeasti ajateltuna valkoviiniä kannattaisi ehkä varata sen vuoksi enemmän kuin punkkua, mutta toisaalta taas talvisaikaan ihmiset taitavat juoda enemmän juuri punkkua ja meidän on tarkoitus ottaa punaviiniksi vähän kevyempi versio, joka menisi myös kanaruuan kanssa... Vai ostanko vaan kylmästi saman verran molempia? Vaikeaa arvailla vieraiden makumieltymyksiä :-/ .

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moikka,

Nää on kyllä ihan tajuttoman hankalia nää juomajutut..  :-? Kun ei todellakaan haluta, että juomat loppuu kesken, mutta budjettisyistä ei sitä viittis nyt monella sataa liikaakaan ostaa..

Ja sitten on kuitenkin se, että juomat ostetaan ennenkuin saadaan viralliset ilmoittautumistiedot.. vaikeeks menee.  :-/

Tällä hetkellä eniten tuottaa päänvaivaa kaljan/siiderin/lonkeron määrä..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Laskin tässä aikani kuluksi joitakin annosmääriä, mitä kukanenkin on häihinsä juomia varannut. Annoksia tuli reilusti yli 10 / naama, parissa lähes 12 / naama. Tämä vastaa mäyristä olutta tai siideriä. Mielestäni kuulostaa liiottelulta  ;D Ottaen huomioon vielä, että kaikki vieraat eivät kuitenkaan noin paljoa juo. Tietysti määrä riippuu myös siitä, onko tarjoilua ruoan kanssa vai ei ja onko kahvikonjakit jne. Suurelta määrältä kuulostaa kuitenkin tuo mäyris... että jokainen sen verran joisi   :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juomamäärät mietityttävät täälläkin. Kuinka monta litraa tulisi varata boolia, kun muut juomat ovat 65:lle aikuiselle:

Kuohuviiniä ? pulloa (alkumaljat)

Punaviiniä 40 pulloa (tarkoitus olla reilusti)

Valkoviiniä 20 pulloa

Olutta 4 koria ?

Siideriä (0,33 l) 2 koria ? (tarjolle vasta boolin kanssa)

Boolia

Alkoholittomina juomina limsaa ja kivennäisvettä. Lisäksi pitopalvelun puolelta ruokailuun sisältyvät kotikalja, maito ja mehu.

Kertokaa mielipiteitä, miltä vaikuttaa?  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Sanoisin, ettei tuohon lisaksi tarvita boolia ollenkaan... Maarat nayttavat aika samantapaisilta kuin meidan 67:n aikuisen haissa. Osa joi, osa ei juonut, mutta meilla meni 23 pulloa kuohuviinia (tama oli pari tuntia kestanyt kuohuviinitarjoilu, ei siis pelkastaan alkumaljat), 32 pulloa punaviinia, 20 pulloa valkoviinia, 7 koria olutta, 55 puolen litran pulloa siideria, pari pulloa vodkaa ja pari pulloa viskia. Boolia ei tarjottu, mutta juomapoydalla oli noille viimeisille myos miksereita tarjolla. Kaiken kaikkiaan tuntui silta, etta juotavaa oli paljon, vaikka melkein kaikki menikin. Vieraina tosin oli tusinakaupalla janoisia britteja, muuten ei olisi varmasti mennyt nain paljon alkoholia ;D.

Sanoisin siis, etta jos boolia haluatte, niin korkeintaan pari annosta per henkilo, noista muistakin riittaa jo juotavaa koko illaksi. Riippuu tietenkin vahan siita, mihin aikaan paivasta juotavaa on saatavilla. Meilla kaikkea sai koko juhlien ajan, mita nyt puheiden aikana tuli tunnin verran taukoa ellei poydassa olleissa pulloissa ollut viela viinia jaljella. Summa summarum: esimerkissasi on jo aika paljon juotavaa, ei tarvita kovin paljon lisaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Laskeskelin tänään juomamääriä meidän häihin. Vieraita tulee arviolta 100-120, joista muutamaa lasta/nuorta lukuunottamatta kaikki ovat aikuisia. Tarkkaa määrää on paha sanoa kun ei vielä tiedä, kuinka moni ilmoittautuu ::) . "Joudumme" kuitenkin hakemaan juomat ennen ilmoittautumisia kun häät ovat hankalasti heti vuoden alussa ja emme viitsi jättää Tallinnan reissua ihan joulun alle. Vieraiden joukossa on jonkun verran ihmisiä, jotka eivät juo lainkaan alkoholia ja/tai vähän vanhempaa väkeä, jotka tuskin jäävät jatkamaan iltaa kovin myöhään. Seuraaviin laskelmiin päädyin. Tarkoitus oli laskea aika tiukat määrät, sillä tarpeen tullen ilmoittautumisten jälkeen haemme Alkosta täydennystä, jos vierasmäärä ylittääkin arviomme.

Kuohuviiniä 20 pulloa

Valkoviiniä 18 pulloa

Punaviiniä 24 pulloa

Boolia 75 litraa

Olutta 4 laatikkoa

Omenasiideriä 3 laatikkoa

Päärynäsiideriä 1 laatikko

Kuohari tulee vain alkumaljaksi, samoin viinien on tarkoitus olla vain ruokailun ajan tarjolla. Epäröin edelleen puna- ja valkoviinin suhteen kanssa - äitini oli ehdottomasti sitä mieltä, että mieluummin enemmän valkkaria kuin punkkua, koska meille tulee broileria pääruuaksi, mutta oman kokemukseni mukaan punkkua menee yleensä valkkaria enemmän varsinkin talvisaikaan. Valitsemamme punkku on nimenomaan broilerillekin sopiva vaihtoehto.

Booli, olut ja siideri on tarkoitus nostaa esiin kahvin jälkeen eli noin klo 19-20 kun bändikin aloittaa soittamaan. Arvioisin juhlien jatkuvan yli puolenyön kun bändi soittaa neljä tunnin settiä ja juhlapaikassamme ei ole mitään takarajaa poistumiselle (tai no, toive oli, että siinä neljän-viiden maissa ei enää kukaan pyörisi nurkissa, mutta siitä ei varmaan ole pelkoa ;D ).  Tuolla määrällä boolia riittäisi 7,5dl per pää ja lisäksi jokaiselle olisi pari tölkkiä olutta/siideriä varattuna, jos sadan hengen mukaan lasketaan...

Kaikenlainen kommentointi juomiemme suhteen on toivottua :) . Erityisesti itseäni askarruttaa tuo puna- ja valkoviinin suhde eli pitäisikö ottaa sama määrä molempia? Yhteensäkin määrä kuulostaa korvaani ehkä hiukan pieneltä...

Entä siiderin ja oluen suhde - nythän molempia olisi tulossa neljä laatikkoa? Pitäisikö olutta olla enemmän?  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mietiskelin kans tuota mitenkä paljon kantsisi hankkia alkoholia noin 90 juovalle

Eli tarkotus ompi tarjota alkumaljat jonka pullo koko on 1,5 l, puna ja valkoviiniä joitten koko on 3l, olutta, siideriä,( lonkeroa) ja booli. Olen yrittänyt kaikilla mahdollisilla tavoilla laskea mut tää miun matikka pää ::)

Kiitos jos joku viitsisi  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli noin 40 juomaikäistä ja -haluista vierasta ja alkoholia kului seuraavasti:

5 plo kuoharia alkumaljaksi

9 litraa punkkua

72 tlk olutta

48 tlk siideriä

15 litraa boolia.

Olutta olisi varmaan mennyt enemmänkin. Booliaineksia sen sijaan jäi reilusti yli vielä seuraaviakin juhlia varten............

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään