Vanessa-73

Juomien määrästä häissä

407 viestiä aiheessa

Vähän pikasesti tuossa laskeskelin miedoista sellaista karkeaa arviota siltä pohjalta, että olutta tosiaan noi Annas kun mainitsemat suhteet. Niin jos olis n. 7 annosta per vieras (olettaen, että osa vieraista ei tosiaan jää jatkoille tai juo mietoja), se tekis about 7 laatikkoa olutta ja 5 laatikkoa siideriä ja 5ltk lonkeroa. En tosin tiedä yhtään onko riittävä määrä ja ehkä lisäisin varmuuden vuoksi vielä laatikon kutakin :) Mutta parempi kai olla vähän liikaa, kuin liian vähän, koska kyllähän ne ylijäämät sieltä kotiin saa viedä, niin onpahan sitten tuleviin kekkereihin ym. tarjottavaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän laskelma oli että..

Punaviiniä 5 hanapakkausta (3L / pakkaus).
Olutta 6 ltk

Siideriä 3 ltk

Lonkeroa 3 ltk

 

Vieraita n. 70 mutta aikuisia mahdollisesti n. 55 tai jotain.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee pitopalvelu ja tarjoilevat viinin pöytiin, joten toivoivat, että viini tulisi pulloissa, eikä hanapakkauksissa. Häitä juhlimme vain aikuisten kesken, joten kaikki häihimme tulevat juovat alkoholia ja oman sukuni/ystäväni tuntien juomaa kuluu myös muiden edestä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jostain netin syövereistä olin löytänyt tämmöisen,mitä eräs morsian kertoi heidän häissä menneen:

 

"" 65 hlö häät  ja alkoholijuomia meni seuraavasti:

17 pulloa kuoharia (oli 18)
13 pulloa valkkaria (oli 18)
24 pulloa punkkua (oli 24)
6 litraa laatikkopunkkua (oli 6)
3 litraa laatikkovalkkaria (oli 3)
144 tölkkiä bisseä (oli 240)     ----------------> varattu  siis 10  laatikkoa
96 tölkkiä siideriä (oli 96)    -------------------> varattu siis 4 laatikkoa
96 tölkkiä lonkeroa (oli 96)
3 litraa Jaloviinaa (oli 3)
2 litraa Vana Tallinn Creamia (oli 2) ""

 

Itsekin aioin tuolta tallinnan suunnalta viinaksia ja juomia hankkia ja tulossa meille 50 hlö häät, joten tästä listasta olen ottanut osviittaa ^_^

Olutta, siideriä ja sitten kuoharit, valko- ja punaviinilaatikot. Harkinnassa on vielä booli, mutta olenkin jättänyt juomaosaston murehtimisen sulhasen kontolle,kun mie suunnittelen loput B)
  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tossa pelkkä olut, siideri ja lonkero on jo 432 annosta kokonaisuudessa 6,6 juomaa per vieras :) 

108 annosta (12cl) valkkaria

144 annosta punaviiniä

 

Sitten laatikossa vielä 72-144 annosta viiniä (riippuu laskeeko 24cl vai 12cl)

 

Eli kokonaisuudessaan 756 annosta alkoholia. =  11,6 annosta per vieras minimissään, koska laskin laatikkoviinit 24cl annoksella.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä tahtoisin tehdä Sangrian häihin, mutta riittääkö se viihdejuomaksi?

Siis että jos ruuan kanssa on viiniä ja sitten illaksi sangriaa?

Vai pitääkö ottaa vielä siideriä/lonkeroa/olutta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sangria ei viinipohjaisena välttämättä kaikille maistu, joten hyvä olisi varautua (edes pienellä määrällä) vaihtoehtoisia juomia.

Kannattaa myös varmistua siitä ettei joukossa ole sitrusallergikkoja tai mitä muuta sangrian joukkoon aiottekaan laittaa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei meilläkään nyt sitten juomat ihan heti lopu. Kuoharin ja viinin lisäksi (jota sitäkin useampi lasi/henkilö), olutta 9 laatikkoa, siideriä 4 laatikkoa ja erilaisia lonkeroita 8 laatikkoa ja sitten vielä kahvi avecit. Ainakin kaikki tietää, mitä saavat ensi keväänä meiltä tuliaisiksi :girl_haha:

 

Lootuksen kukka: Sangria vois olla kiva lisä, mutta ehkä tosiaan kannattaa olla muutakin. Viini ei sovi eikä maistu kaikille, mutta ei kai sitä kyllä kaikkia tarvitse miellytääkään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oltiin kesällä häissä, joissa oli viiniä ruokajuomana, olutta pieni määrä sekä lisäksi sangriaa. Mielestäni toimi ihan hyvin. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ostettuna:

 

-olut 10 x24

-kuiva siideri 3 x24

-light-siideri 3 x24

-karpalolonkero 2 x24

-tavallinen lonkero 2 x 24

-blackberrysiideri 1 x24

-punaviini 30 pulloa

-valkoviini 20 pulloa

-kuohuviini 40 pulloa

-Dooley's 3 litraa

-konjakki 3 litraa

-booli: likööri 5 litraa, vodka 5 litraa, Russchian 15 x 1,5 litraa ja loput soodavettä

 

Noin sata vierasta jotka kaikki aikuisia, muutama absolutisti, pari raskaana olevaa ja osa sukulaisista tullee autolla. Tarkoitus on juhlia kesäyössä aamuun asti ja noin parikymmentä henkeä + me on jäämässä juhlapaikalle yöksi. Siiderin, oluen ja lonkeron määrää ja suhteita mietin vielä. Siis nuo ylläolevat jo ostettu, mutta mietin josko ostaisimme tammikuiselta laivareissulta vielä pari lootaa lisää. En haluaisi, että meille jää käteen isoja määriä sellaisia juomia mitä emme itse juo - sulhanen juo mieluiten olutta ja minä light-siideriä tai kuohuviiniä. Missään nimessä en kuitenkaan halua, että juomat loppuvat kesken ja pahimmassa tapauksessa ihmiset lähtevät baariin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Talvihäissä punaviinin menekki oli huomattavasti valkkaria suurempi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mites, kuinka monta annosta per juhlija pitäisi laskea? Ollaan ajateltu vain mietoja juomia. Kun mietittiiin miehen kanssa, niin kumpikin meistä juo illassa yleensä 1-5 annosta, mutta se viisi alkaa olla jo tosi paljon. Olisiko kolme annosta siis hyvä? Entä oletteko ostaneet sellaisia juomia, joista ette itse tykkää yhtään? Meillä nimittäin mies juo pääasiassa pienpanimo-oluita ja muita erikoisuuksia, mä lähinnä vehnäolutta, lambiceja ja ranskalaisia siidereitä. Saako noita edullisesti Tallinnasta? Kun sit taas tuntuu, että 40:lle alkoholia juovalle tulee kalliiksi ostaa siidereitä ja oluita, jotka maksaa noin 5 euroa pullo - olisiko sitten kuitenkin parempi olla ilman? Tai jos tarjoaa vain ruokajuomat, onko ok valita joku hyvin ruualle sopiva olut, kuten yleensä viinien kanssa menetellään?

Tän alkoasian takia olisi kiva järjestää ravintolahäät, voisi jokainen ostaa sen verran kuin haluaa... Nyt kun ei olla ravintolassa, pitänee asia ratkaista toisin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tarjoilun määrään vaikuttaa myös juhla-aika, kuinka myöhään haluatte juhlia ja kuinka "bileet" loppuillasta haluaa. Tallinnan tarjontaa ja hintoja voi katsella vaikka superalkon sivuilta. Meillä tarjotaan ihan perusmietoja, ihan koska ne uppoaa kuitenkin kaikkiin ja koska ne on edullisia, Tallinnasta varsinkin. Alkon juhlaoppaan mukaan mukaan 1.tunnille 2 lasia/hlö ja sitten 1 lasi/h/hlö.

Jos ette halua tarjota kolmea enempää, voitte sanoa vieraille, että janoisimmat voivat tuoda omia juomia. A-oikeudettoman paikan paras puoli! Ja tämä, ns takakonttibaari, on hyvinkin perinteistä/tavallista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juomien menekki riippuu tosiaan täysin siitä, miten pitkälle ajalle niiden pitää riittää; omaan korvaani 3 annosta kuulostaa kovin vähäiseltä, jos juhlat kestävät esim. 17-00 ja tuo määrä sisältää myös ruoan kanssa nautittavat juomat. Itse ajattelen, että mielummin niin, että juomia jää yli kuin, että ne loppuvat kesken, mutta te toki määritätte sen, mikä teidän mielestänne on sopiva määrä per juhlija.

 

Kuten Tipzilla tuossa sanoikin Alkon menekkitieto kertoo seuraavaa: "Kun on kyseessä buffet-tyylinen tarjoilu, kulutuksen arvioidaan ruokailun aikana olevan yhteensä kaksi alkoholiannosta ruokailijaa kohti. Ruokailun jälkeen alkoholiannoksia kuluu noin yksi annos henkilöä kohti tunnissa, ensimmäisen tunnin aikana ehkä kaksikin annosta." Tässä on hyvä blogikirjoitus aiheesta aikatauluksineen: http://modernbridetobe.blogspot.fi/2012/04/juomien-menekki-haissa.html ja tässä myöhempi kirjoitus juomien todellisesta menekistä http://modernbridetobe.blogspot.fi/2013/04/juomien-todellinen-menekki.html

 

Näillä näkymin me ostamme tarjolle juomia, joita emme itse normaalisti juo (esim. makeampia siidereitä). Tämä siksi, että vaikka kyse onkin meidän päivästämme, isossa osassa on myös kaikkien vieraiden viihtyminen. Yhdet pitävät oluesta, kun taas toiset eivät voi sietää sitä. Joku pitää makeasta siideristä ja toinen taas kuivasta. Mukavaa, kun voi tarjota laajemman valikoiman, josta jokainen voi löytää itselleen sopivan juoman.

 

Alkoholit kannattaa ehdottomasti hakea Virosta. Superalkosta ainakin saa alle 2€:lla useitakin erikoisoluita: http://www.viinarannasta.ee/

Muokattu: , käyttäjä: nilmelwen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos kommenteista! Mieluiten tietysti ostaisin vaikka Stadin panimon tuotteita, kun se sopii meidän tyyliin ja kun asutaan vielä pääkaupungissa. Voi vaan olla, että budjetti tulee vastaan. Virosta juomien raahaaminen tuntuu sikäli vieraalta, että vastaavissa ruokajutuissa yms. suositaan mieluummin esim. kauppahallia kuin marketia ja siksi joku bulkkikalja Virosta ei tunnu fiksulta ajatukselta. Lisäksi sitä bulkkikaljaa saanee Suomestakin aika samaan hintaan, jos rupeaa matkakuluja laskemaan (esim. just jotain Koffia). Toisaalta jos alkoholittomat juomat on ne, joihin on panostettu, niin olutlinja voineekin vaan perussettiä?

Sikäli muuten jännää, että taannoin pidettiin kotonamme yhtenä lauantaina illanistujaiset, joihin oli varattu ruokajuomaksi puoli litraa olutta per vieras. Viidestätoista pullosta tuli lopulta juotua vain kolme, koska muut valitsivat juomakseen kotikaljaa ja vichyä. Kuohuviiniäkin oli tarjolla, mutta pulloa ei kukaan halunnut edes avata. Toki häihimme tulee vähän eri porukka, mutta tästä näkökulmasta ei välttämättä varmaan tarvitsisi alkoholia? Vai onko häät tosi eri asia kuin tuparit tms. illanistujaiset?

Toisaalta jos päädytään alkoholijuomiin, niin onko jollain kokemusta saako ylimääräiset palauttaa Alkoon? Joku 30 pulloa olutta ylimääräisenä kun on kuitenkin enemmän kuin vuodessa tulee fiksusti juotua. Virosta rahdatut lienee vielä suurempi ongelma, mitä tehdä vaikka kahdellekymmenelle tölkille jotain crowmoor-kuraa??? (Varmaan lahjoittaa jollekin, joka sitä juo?)

Niin ja kun useat hyvät siiderit tuntuu olevan 75 cl pulloissa, niin onko jollain ollut niitä juhlissa? Miten toimii?

Muokattu: , käyttäjä: diydiy

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos tilanne on tuo, että teidän vieraat ei kuluttaisi paljoa alkoholia tai teidän tarjoamaa, niin oikeasti pyytäkää porukkaa tuomaan omat ja varatkaa vähän noita omia suosikkeja! Tai kyselkää läheisiltä, että mikä maistuisi. Helsingissä asuvana Tallinnasta noutamiseen ei kyllä tule matkakulut kalliiksi.. Kun vielä saa tilaamansa rullakon viereen.. Täällä on muuten ketju/ketjuja, joissa keskustellaan siitä, tarvitseeko häissä olla ollenkaan alkoholia, kannattaa käydä lukemassa. Tuskin mihinkään voi palauttaa häiden jälkeen juomatta jääneet... :D Lahjoituksia sen sijaan ottaa taatusti monet.. Crowmoor muuten maistuu monelle, miehelle ja naiselle vrt. GoldenCap yms. kun ei ole niin imelä. Lopetan ehkä kommentoinnin tähän, kun elän ihan eri maailmassa ilmeisesti. En tajunnut, esim. mitä ihmeellistä on 75cl:n pullossa. Jos joku ei jaksa juoda sitä yksin ennen kuin väljähtää, niin jakaa vaikka kaverin kanssa tai jättää loput juomatta..ei ole noin vaikeaa. :) Paremmin te vieraanne tunnette. Jos päätätte olla tarjoamatta alkoholia ollenkaan, on mielestäni reilua kertoa se vieraille etukäteen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos tölkkikaljoja tuo Virosta, niin nehän ovat 10-15€ halvempia keissiltä kuin Suomessa ja vahvempia (5,2% tai vahvempaa), jolloin säästökin on suurempi. Pienetkin matkakulut tulee siis melko nopeaan katettua niillä hinnoilla.

Kotimaiset pienpanimotuotteet ovat asia erikseen, mutta esim. Brooklyn lageria olemme itse tuoneet Superalkosta (Viron 1,50€ vs. Alkon 3,16€). Se on ihan omasta päätöksestä kiinni, mitä haluaa tarjota ja mihin haluaa panostaa (alkoholiton vs. alkoholi).

 

Tipzillan tapaan en myöskään usko, että Alko ottaa palautuksia vastaan kuin ainoastaan tuotevirhetapauksissa. 

 

Olen huomannut saman, että useat juovat mielellään "Crowmoor-kuraa" ja varmasti mieluusti ottavat sitä myös lahjoituksena vastaan, jos se on itselle ehdoton nou-nou juotavana.

 

Kuvittelisin, että 75 cl:n siidereiden kanssa menetellään samoin kuin viinipullojen kanssa. Siitä otetaan lisää sitä mukaa kuin se lasista loppuu...?

 

Jos haluaa tarjota joko pelkkää alkoholitonta tai ainoastaan sitä, mitä itse juo, niin sehän on aina hääparin oma valinta. Ja tosiaan toistona: alkoholittomista häistä/OPM-ajatuksesta on kohteliasta kertoa jo kutsuvaiheessa, jotta asia ei tule kellekään yllätyksenä. Ikävänä tai mukavana.

Muokattu: , käyttäjä: nilmelwen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ehkä lopulta tämä aihe on vain itselleni vaikea - en haluaisi karsia häissä "omannäköisyydestä" tai periaatteista, mutta budjetin takia kannattaisi tai muuten humahtaa reilu tonni juomisiin. Lisäksi koen asiassa vähän painostusta, kun vanhempani haluaisivat ne juomat ja he ovat kuitenkin järjestelyissä keskeisessä roolissa (vaikka maksamme juhlat itse). Periaatteessa en haluaisi ostaa juhliini juomia, joita en ostaisi muutoin koskaan kaupasta, mutta sit taas vieraiden viihtyvyyden kannalta sitä juotavaa sukuni tuntien vain pitäisi olla, luulen että ne kaikki olettaa saavansa kivan humalan (vaikka itsestäni ojaan sammuva serkku tai kaikkia naisia halaileva setä ei ole niitä kivoimpia humalailmiöitä, molemmat todistettu sukuhäissä muuten). Kotona ja pienissä kemuissa (lähipiirin maks. 10 hlö) voi noudattaa "vähän ja hyvää" -periaatetta, mutta 50 hengellä se ei vaan enää oikein toimi, kun juhlat ei ole ravintolassa. Sit jos juomaa onkin vain rajallisesti, pelkään porukan äänestävän jaloillaan ja karkaavan kesken baariin (vaikka kai sen voi välttää ohjelmalla?). Itse juon melko vähän, koska kolme annosta alkaa aiheuttaa jo pahaa oloa ja kuusi saa mut pelottavan sekaisin. Joskus yksikin on liikaa. Tämä alkoholidilemma on yksi suurimpia syitä siihen, että koko sukulaisten kutsuminen ahdistaa, vaikka pidänkin yhteyttä heihin ja porukassa on monta minulle tärkeää henkilöä.

Mietojen eli oluen ja siiderin lisäksi olen pyöritellyt vaihtoehtoa booli, koska mielestämme tarjoilujen luonteeseen viini ei oikein istu, eikä meistä kumpikaan ole oikein viini-ihmisiä. Ainoa drinkki, josta tiedän mieheni varmasti pitävän ja josta voisi lähteä boolin suhteen liikkeelle on GT. Gini ja hyvät tonic-vedet (esim. Fentimans) on vaan ainakin Suomessa niin kalliita, ettei taida kannattaa. Mies ei myös kelpuuta juhliin valmista lonkeroa, mutta kuulemma gini ja tarpeeksi oikeaa greippimehua sisältävä limonaadi kelpaa... Avecia en edes harkitse, kun miehen kategoria "juotavat konjakit" alkaa hintaluokasta >100 e. Suurin ongelma siis lienee lopulta se, että meillä on kallis maku (ja liian vähän rahaa toteuttaa sitä näin isoissa juhlissa). Lisäksi taidetaan olla melkolailla tavanomaista kuivempia tyyppejä, esimerkiksi se Crowmoor on molempien makuun liian makea ja esanssinen.

Muokattu: , käyttäjä: diydiy

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Paljonko olette varanneet / mikä oli menekki alkoholittomilla juomilla?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Riippuu varmastikin osin siitä, miten lämmin sää sattuu silloin olemaan ja miten paljon tulee alle 18-vuotiaita tai autoilijoita. Meillä oli n. 50 vierasta joista 6 alle 18-v. ja n. 5 aikuista, jotka ei juonut alkoholijuomia ollenkaan. Alkoholittomia juomia (limsa, kivennäisvesi, mehu) oli n. 20 litraa ja meille jäi yli 1 pullo kivennäisvettä ja 1/2 pulloa limsaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me pidämme häämme paikassa, jossa on A-oikeudet. Haluamme tarjota koko illan vieraille juomineen päivineen, joten hintaahan tuolle huville kyllä kertyy kiitettävästi. Ollaan nyt laskeskeltu, että jos selvittäisiin yhtä aikuista kohden tällä setillä:

- alkumalja (kuohuviini)

- ruuan kanssa 2-3 kaatoa viiniä

- avec kahvin kanssa

- illan aikana 6 olutta/siideriä/lonkeroa (baari auki todennäköisesti noin klo 20-01)

 

Pohdittiin, että kaikki eivät varmasti tuota kuutta olutta/sidukkaa illan aikana juo, mutta sitten taas joku juonee enemmän, joten tuo 6kpl voi olla sopiva keskiarvo. Järkyttävä määrä alkoholiin menee rahaa ravintolahinnoilla, mutta eiköhän se kirpaise vain kerran :) Mutta mielelläni kuulen kommentteja, kuulostaako tuo arviomme riittävältä? Tosin kun aiomme sillä periaatteella todennäköisesti mennä, että piikki on auki koko illan, niin lasku tulee olemaan sitten sen mitä kulutuskin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Tuo on minusta jopa hieman tavallista parempi "diili" ravintolassa tarjottavaksi, koska tuollaista settiä näkee usein ihan oikeudettomissakin paikoissa. Esim. viimeisimmissä ravintolahäissä oli hääparin puolesta kolme ensimmäistä teidän listalta, ja sitten miedot/viini omakustanteisia.

 

Ravintolahäiden alkoholipohdintoja tarkemmin löytyy muuten lisää muista ketjuista, esim.

Juomatarjoilu ravintolahäissä

Vieraat maksaa omat viinansa?

Drinkki kupongit/setelit 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Tipzilla tuosta drinkkikupongit-keskustelun vinkkauksesta ja kommentistasi muutoinkin. Tuota drinkkilippusysteemiä mekin olemme pyöritelleet yhtenä vaihtoehtona myös, mies ei ollut vain siitä niin innostunut. Toinen vaihtoehto on sitten se baari auki koko illan hääparin piikkiin, joka mua kyllä kieltämättä vähän hirvittää loppulaskua ajatellen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän juhliin paniikkiostettiin aamulla Alkosta alkoholijuomia, tosin melko kohtuudella - ajateltiin virallisempien kahvien yms. jälkeen paikalle jäävän pariksi tunniksi parikymmentä henkeä. Noh, paikalle jäi vanhempien ja sisarusten lisäksi kaksi ihmistä, koska yhdellä vierasporukalla oli valmisteltavana juhlat seuraavalle päivälle ja muut lähtivät mökille tai kotiin tai remppahommiin. Juotiin sit jäljelle jääneellä porukalla vähän kuohuvaa ja muutamat oluet, että ei ollut ihan turhaa :D Kaappiin jäi sit kuohuvaa, useampia litroja viiniä ja muutamat väkevät. Pitänee pitää rapujuhlat tms. syksymmällä ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään