Jump to content
Naimisiin.info

Hevoskyyti


Cissus

Recommended Posts

Mistä voisi kysellä hevoskyyditystä häihin Etelä-Suomen alueella? :P

edit: Kiitokset vastauksista..niitä lueskeltuani huomasin mokani: tarkoitus oli kysellä hevoskyydeistä Etelä-Savon alueella... :blush:

Muokattu: , käyttäjä: Cissus
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Uskoisin, että paikallisilta talleilta voisi kyselyn ainakin aloittaa. Jos he eivät itse hevoskyytejä järjestä, niin saattavat kuitenkin tietää, keneltä kannattaisi asiasta tiedustella.

Link to comment
Share on other sites

Onko kellään mitään käsitystä häähevoskyyditysten hinnoista?? Hintaanhan vaikuttaa varmaankin ainakin kuljetusmatka (hevosten ym kuljetusmatka hääpaikalle) sekä kyydityksen pituus ajallisesti..

Link to comment
Share on other sites

Me mennään Keuruulla naimisiin ja siellä hevoskyyti meitä kuljettaa. Hinta oli 200 €. Kyselin parista paikasta ja siinä nurkilla se pyöri.

Muokattu: , käyttäjä: Ethlinn
Link to comment
Share on other sites

Helsingissä maksaa vähintään 500 euroa. Kyselin hintoja monelta tyypiltä ja kaikilla oli tuota luokkaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Heippa!

Meidät vihittiin v.2006 ja tilasin Tammelasta hevoskärryt kuljettamaan meidät kirkolta (Vantaan Pyhän Laurin kirkko) juhlapaikalle.

Hinta oli 200e + km-korvaukset, halvin mitä löysin pk-seudulle. Lisäksi hevosen omistajat olivat todella mukavia ja heppa kaunis, rauhallinen ja liikevarma suomenhevonen. Kuski kävi hyvissä ajoin ennen häitä tarkistamassa sopivan lastauspaikan ja ajamassa reitin läpi autolla. Tämä ei maksanut meille ylimääräistä. Koristeet teimme itse, kaasoni kiinnitti ne kärryyn . Toiveestani Oivalle laitettiin valkoiset pintelit jalkoihin. Oiva käyttäytyi kauniisti koko ajelun ja halukkaat vieraat saivat silitellä ja taputella sitä sekä kirkon että julhapaikan pihassa. Heppa oli paikalla yhteensä n.3h. Meidät valokuvattiin kirkon puistossa vihkimisen jälkeen, jolloin kyytimme odotti kärsivällisesti vieressä.

Suosittelen lämpimästi! :)

http://www.hevosvaellus.fi/index.php?page=oivakyyti

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Olisikoha kenelläkään tietoa onko Jyväskylästä tai vielä paremmin Säynätsalosta mahdollista vuokrata käyttöön hevonen (tai hevoset) ja vaunu jolla voisi mennä kirkosta juhlapaikalle?

Minusta se olisi todella romanttista ja erilaista. Varsinkin kun matka on todella lyhyt!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Onko ideoita, mistä lähteä tätä samaista asiaa selvittämään Porissa? Hevoskuljetus kirkolta juhlapaikalle on ollut vain kaukainen haave, mutta mies juuri totesi, että kirkko ja juhlapaikka ovat niin lähekkäin, että ehdottomasti hevosella mennään, jos mahdollisuus on. Mutta mistä kysellä?

Link to comment
Share on other sites

Kannattanee kysyä esim. juhlapaikalta tai kirkon vahtimestarilta tietävätkö jotain tallia läheltä tai sitten otatte yhteyttä vain läheiseen talliin ja kyselette. Pienet piirit hevosihmisillä, joten eivätköhän tiedä kenellä olisi sopiva hevoskyytiä tarjolla.

tsekkaa: http://www.hevostalli.net/tallit/haku.php3...nce&area=17

Itse mietin myös hevoskyytiä, kun se on ollut haaveissani lapsesta asti ja entinen heppatyttö olen. Nyt on kuitenkin talvihäät suunnitteilla. Onko kenelläkään kokemusta hevoskyydistä talvella? Pk-seudulla ei välttämättä lunta ole tarpeeksi rekiajeluun, onnistuisikohan kärryajelu? Kokemuksia kaipaan! :)

Muokattu: , käyttäjä: Cenedra79
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Onko kellään tietoa tarvitaankohan siihen jotain erikoislupia jotta saa keskustassa ajella hevoskärryillä? Hevostyttönä olisi ihanaa saada hevoskuljetus kirkosta juhlapaikalle, kirkko ja juhlapaikka vaan ovat Oulun keskustassa joten epäilyttää onkohan sellaista laillista järjestää..??

Link to comment
Share on other sites

Onko kenelläkään kokemusta siitä, mitä hevoskyydistä saa maksaa ihan tilan lähituntumassa? Meidän hääpaikan naapurissa on hevostila ja kirkon ja juhlapaikan väliä on sellaiset viisi kilometriä. En ole vielä tiedustellut hintaa (tai järjestääkö ko. talli kärryajeluita), mutta jos jollakulla on tietoa, niin kertokaahan ihmeessä uteliaalle.

Link to comment
Share on other sites

Minua kiinnostaisi tuo lupa-asia myös?

Olen kerran ollut itse eräänlaisella hevosvaelluksella kaupungissa (teemana näkyvä hevonen, olimme runsain heijastimin ym, vilkkuvaloin varustettu kulkue :P) ja tuon vaelluksen oli tarkoitus alunperin käydä myös keskustassa, mutta poliisi kielsi sen. En tiedä johtuiko tuo kielto siitä, että hevosia oli n. 50 ja mukana muutama hyvin nuorikin ratsastaja. Saako hevosella muuten liikkua esim. keskustassa ilman erityslupia?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Samoin kiinnostaisi tuo lupa-asia, kun häät olisivat kuitenkin Helsingin keskustassa... kaipa se on sitten poliisilta kysyttävä? Vaikkakin matka sinänsä ei tule olemaan pitkä, mutta kuitenkin liikenteen seassa...

Link to comment
Share on other sites

Olen kyllä nähnyt hevosilla ajettavan keskustassa. Käsittääkseni hevonen + kärryt on ajoneuvoon verrattava, eikä se tarvitse mitään erityisiä liikkumalupia.

Link to comment
Share on other sites

Vossikan, vaunujen, harjoituskärryjen tai reen vetäminen rinnastetaan kulkuneuvoon ja niitä vedettäessä tulee noudattaa tieliikennelakia, joten erityistä lupaa ei tarvita.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sain meidän Laukaan häihin loistavan sopimuksen hevoskyydistä. Vankkurit (ei kuitenkaan katetut, vaan avoimet), oletan että kaksi hevosta, mutten kysynyt joten saattaa olla vain yksi, koristeluina kukkia ja nauhaa ja ajuri tietenkin. Matkaa kirkolta juhlapaikalle kuutisen kilometriä. Parasta on, että tämän sai sovittua säävarauksella - eli jos sataa, niin mennään autolla. Kylmä ei haittaa, kun pistää päälle, jos vaan on kuivaa. Ja lupasivat viileällä säällä varata kärryihin lämmikettä.

Ja sitten tämän koko hoidon hinta: 130e.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Moi,

Oliko jollakin kokemuksia hevosvaljakosta Helsingissä? Minkä hintaista ja mistä lähditte kyselemään?

Haluttaisiin ensi kesälle valjakkokyyti kirkolta juhlapaikalle. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...