barbapupu

Pihistys / Panostus - Mistä et tingi (yhdistetty)

236 viestiä aiheessa

Tuo 20 000 € kuulostaa aika järkylle summalle, mutten yhtään epäile ettenkö saisi itsekin sen kulutettua jos meillä olisi sadan hengen häät 40 sijaan :D

Silti, luulisin että 20 000 €:lla saisi aika hulppeat häät aikaan täällä suomessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

+Ruoka eli pitopalvelu on sellainen mihin sitä rahaa laitetaan. Eli ruuan tulee olla hyvää, riittävää ja meitä miellyttävää.

+Koristelut tulee olla olla kauniita ja teemaan sopivia, joten niissä ei mennä sieltä mistä aita on matalin

+Oma mekko, kampaus ja meikki. Haluan, että ammattilainen laittaa hiukset ja meikin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei lähdetty tinkimään juhlapaikasta, ruoka + juomat, bändi & VALOKUVAUS! Kuvat ovat kuitenkin ainoat, mitkä jää kongreettisesti muistoksi tuosta päivästä. Säästöjä tulee mm. kutsut teen työpaikallani & tulosta ne, sormus ostettiin alennusmyynnistä (vahingossa siis, ja se on juuri sellainen, minkä halusin), juomat haetaan virosta, hääauto tulee perhepiiristä, juhlapaikalle pöytäkukkien sijaan tulee kynttilöitä (paljon, ajatuksena on laittaa kellukynttilöitä Ikeasta ostettuihin maljakoihin), heittokimppuna toimii oma hääkimppuni, iltapala pyritään tekemään itse (muutama voileipäkakku + tarjotaan päiväruokailun jämät) ja mitähän vielä, ainiin, hääkarkkeja ei meidän häihin tule :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos pitää ravintolahäät Helsingissä niin puolet tuosta 20 000:sta eurosta saa helposti kulutettua ruoka- ja juomakuluihin. Käsittääkseni jollain saaristoravintoloista on minimimyynti kesähäille 12 000 euroa? Siihen päälle vielä valokuvaus, puku ja bändi, niin ollaan jo korkeissa summissa.

Meillä ei tingitä juhlapaikasta eikä valokuvaajasta. Haluamme ehdottomasti ravintolahäät ja yhdessä valokuvaajan kanssa nämä kaksi menoerää tulevat kustantamaan noin 9000 euroa. Vieraita on tulossa 80. Koko häiden budjetti (ei sisällä häämatkaa) tulee pyörimään 12 000 euron paikkeilla, eli vaikka emme tietoisesti säästäkään esim. minun kampaus-ja meikkauskuluissa, ovat ne suhteessa pieni osa kokonaisbudjetista. Kihlasormukseni oli arvokas joten vihkisormuksessa haluan säästää.

Nämä ravintolahäät ovat tosiaan minulle ja sulhaselle ihan elintärkeä kysymys, ja jos niihin ei olisi varaa niin juhlisimme varmaan vaan aivan lähipiiirin kesken, emmekä harkitsisi erikseen vuokrattavia tiloja, pitopalveluita jne. Avainsanana tässä on helppous ja stressittömyys, ja meidät tuntien tarjoilijoiden, juomien, pöytäliinojen jne erikseen järkkäys ei olisi kummallekaan millään tavalla kiva kokemus. Lisäksi ollaan molemmat sen verran tumpeloita, että jos itse oltaisiin näistä vastuussa niin meiltä varmasti unohtuisi jotain todella oleellista, esimerkiksi noiden juomien osto :) Koska haluamme juhlia häitä iloisin mielin, ravintolahäät olivat meille ainoa mahdollinen vaihtoehto.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häämatkasta emme tingi! Muuten kyllä tehdään kaikki mahdollisimman edullisesti ^_^

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En keksi oikein mitään mistä tinkisin. Kaikella tuntuu olevan suuri merkitys juhlapäivänä ja sen jälkeen. Mekon täytyy olla Se Oikea, kenkien pitää olla miellyttävät, alusvaatteeksi ei vain käy mikään vanha, miehellä ei ole pukua olemassakaan ja kun hyvän näköinen vain löydetään niin hintakaan ei ole suurimpana mielessä. Toki mielummin 50e kuin 500e, mutta en silti tingi. Jos hyvä tuuri käy ja halvalla löytyy, niin sitten otetaan :)

Yllättävän paljon on kaikkea hankittavaa, mutta kuten sanoin kaikilla on suuren suuri merkitys, eikä ole helppoa alkaa tietoisesti mistään karsimaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä budjettia laatiessa nousi tärkeimmiksi asioiksi, joista ei tingitä, kaunis juhlapaikka (juhlapaikka itsessään ja sen koristelut, paperituotteet yms.), hyvä ruoka sekä dokumentaarinen valokuvaus.

Tärkeitä on myös unelmien puku, mutta sen ei välttämättä tarvitse olla uusi, kunhan se on The Oikea. Sormuksia ei olla vielä hirveästi katseltu, mutta myöskään sormuksesta ei tingitä, vaan ostetaan sellainen mikä silmää miellyttää

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Valokuvauksesta. Halusin parhaan ja parilla tonnilla sen sain.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Toivottavasti tänne listanneet ovat muistaneet jakaa vinkkejä myös muissa ketjuissa ;)

Esim. hääpukunsa/asusteet/koristeet/askartelutarvikkeet netistä/ulkomailta tilanneet, bändi/DJ/juhlapaikka/pitopalvelu/valokuvaus/muut ammattilaiset -valinnat jne.

Toivoo nimimerkki tuleva pihistelijä :)

Panostus menee juhlapaikkaan (olkoon vaikka kallis kartano!), ruokaan ja juomaan sekä viihdykkeeseen (musikki&ohjelma).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Panostus:

* Juhlapaikka

* Ruoka ja juoma (kumpaakin oltava riittävästi, koko porukalle, koko illaksi)

* Kakut (morsian kun sattuu olemaan enemmän kakkujen kuin ruuan perään :D )

* Koristeeksi kukkia, paljon kukkia

* Häämatka (kuukaudeksi ja kauas)

* Sormus

* Morsiamen meikki ja kampaus

Pihistys:

* Morsiamen puku (ei tarvitse mikään satasen puku olla, mutta netistä tilattuna suht halvalla kuitenkin)

* Sulhasen puku (ammatiltaan sotilas, joten juhlapuku tulee ilmaiseksi töistä)

* Hääyötä ei todellakaan vietetä hotellissa, niin paljon on suhteen aikana hotellissa asuttu että on suurempaa luksusta mennä mökille saunomaan. :D

* Pidämme pienet häät (n. 50hlöä). (Tämä ei kylläkään ollut mikään kustannussyistä tehty päätös vaan halusimme kutsua vain lähimmät.)

* Koruina käytän mieheni minulle suhteemme aikana ostamia koruja, joten uusia ei tarvitse ostaa

* Emme halua juhliimme bändiä (emmekä tanssia ohjelmanumeroksi) vaan musiikki tulee cd:ltä

* Emme tarvitse paikalle ammattilaiskuvaajaa, emmekä varsinkaan videokuvausta

Hyvistä pihistysideoista huolimatta budjetti on silti paisunut yli sen mikä minulla alunperin oli toiveissa. Minua se hiukan stressaa, sulhanen on onneksi sitä mieltä että maksaa mitä maksaa, turha kaikesta on yrittää tinkiä. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä taidetaan pihistellä melkeinpä kaikessa :lol:

x Vieraslista on karsittu ihan minimiin, ei tosin pelkästään kustannussyistä vaan koska halutaan nimenomaan pienet häät.

x Ne kukat, en todellakaan tarvitse hääkimppuani kuivatettuna seinälle, vaan se saa toimia heittokimppuna. Jos koristellaan kukilla, niin se on joku yksittäinen kukka kapeassa vaasissa-tyylillä.

x Kaikki pidetään mahdollisimman simppelinä, käytännöllisenä ja vähäeleisenä, koska noh, sellaisia tyyppejä me nyt vaan ollaan, yksinkertaisia :lol: Kutsut on ihan basic ja kulkevat kakkosluokassa varmasti perille, SDT-ilmot laitetaan kavereille Facebookissa tai sit puhelimitse ilmoitellaan.

x Alkoholia tarjotaan meidän puolesta tervetulomaljat ja jotain boolia/viiniä jokunen lasi vierasta kohden. Eli kukaan ei todellakaan juo meidän piikkiin, mielestäni häiden tarkoitus ei ole olla mikään yleinen juottojuhla ja jos joku haluaa itsensä useamman promilen humalaan juoda, niin minä en aio siitä maksaa. .....

Missähän me sitten panostettais, ehkä enimmäkseen hääpaikassa ja ruuassa.

x Haluan ehdottomasti ravintolahäät, koska mulla ei riitä jaksaminen eikä kärsivällisyys koordinoida erillisen juhlapaikan ja pitopalvelun välillä, en tykkää alueen hääpaikkatarjonnasta ja ravintola on paikkana jo suhteellisen tunnelmallinen eikä vaadi niin paljoa koristelua (minusta). Ollaan katseltu rafloja, joissa tiedetään olevan hyvä sapuska, ja tunnelmalliset tilat.

x Mun kampaukseen panostetaan, koska mulla on lyhyet hiukset ja haluan niiden olevan ensinnäkin hyvännäköiset ja toiseksikin pysyvän kuosissaan koko päivän.

Pakko sanoa, että Aivan saman teksti oli kuin suoraan omalta näppikseltä! Meillä pihistys/panostuslista kokonaisuudessaan seuraavanlainen;

PIHISTYS:

  • vierasmäärä. Me halutaan pienet häät, meille isot häät kaikenmaailman puolituttujen kanssa tuntuis oudolta. Molemmat sosialisoi työkseen jo niin paljon, että häistä tulee pienet ja intiimit, vain lähimpien kesken, noin 30 hlöä meidät mukaan lukien.
  • Ei bändiä. Jos käyn keikalla, käyn ihan oikealla keikalla. Todennäköisesti tuttu DJ tulee vastaamaan illan musapuolesta.
  • Kukat. Mutsi on floristi-leipuri-kondiittori, joten kukat tulee sieltä. Myös hääparin kakku tulee sieltä.

PANOSTUS:

  • Ruoka. Sitä täytyy olla riittävästi, sen täytyy olla laadukasta ja aivan tajunnanräjäyttävän hyvää. Naimapaikkana ravintola (no sehän ei itsessään takaa mitään), jottei tarvitse huolehtia tuosta sumplimisesta juhlapaikan ja cateringin kanssa.
  • Kampaaja. Mulla on niin suureelliset suunnitelmat ( :D ) hääkampauksen ja meikin suhteen, että ainoa vaihtoehto mulle on kampaajalla käyminen. Samalta paikalta myös meikki.
  • Sormukset. Miehen toivomuksesta käymme itse eräällä studiolla (galleriassa? joku sellainen), valitsemassa mallit ja muutokset ja kuulemma saamme jotenkin osallistua tähän tekovaiheeseen. Tiedä häntä. Itselle sormuksen ei tarvitsisi olla ihmeellinen, mutta kai sitä on joskus tehtävä jotain miehenkin puolesta :D

Meillä yllättäen ollaan vielä alle budjetin, mutta toisaalta tässä on vielä aikaa keksiä yhtä sun toista ja vierasmääränkin lisääntyä eksponentiaalisesti. Tärkeintä taitaa kuitenkin olla se tahtominen lopussa, ilman velkavankeustuomioita :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tarkkoja suunnitelmia meillä ei vielä ole, mutta minut tunnetaan toiselta nimeltä roope ankkana, joten näitäkin asioita olen miettinyt.

Meillä pihistellään:

- Kuljetuksessa, jos vanhaa autoa ei saa halvalla, menemme tavallisella autolla

- Hääkakussa, mieheni sukulainen omistaa leipomoyrityksen

- Pitopalvelussa, teemme lähes kaikki itse

- Kauneudenhoidossa, ei kasvohoitoja, manikyyrejä, vahauksia, meikkausta. Vain kampaus tulee ulkopuolelta

- Puvuissa, ne mahdollisesti vuokrataan, ainakin morsiuslasten puvut.

- Asusteet ja alusasut, ei mitään kallista, korujen ei tarvitse olla arvokkaita näyttääkseen hyvältä

- Kukissa, ne tulee luonnosta/omalta pihalta

- Koristelussa, teemme itse, kierrätämme

- Hääyössä, ei kallista sviittiä

- Valokuvissa, tuttava ottaa

- Bändissä, hääjuhlaan tulee korkeintaan dj, sekä pari tuttavaa esittää lauluesityksiä

- Sormuksissa, emme voisi pitää sormissamme yli 500e sormuksia.

Panostamme:

- Ruokaan

- Häämatkaan

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Budjetin loppusumma vaikuttaa siltä, että täällä panostetaan kaikkeen... Joitain yksittäisiä asioita saan kuitenkin listattua:

Panostamme erityisesti:

- Ruokaan ja juomaan. Meille tulee ravintolahäät, ja paikka on tunnettu hyvästä ruoastaan. Suunnitelmissa on avoin piikki viinin ja mietojen juomien suhteen, koska haluamme tarjota vieraillemme mukavan illan juomineen. Drinkkejä tai vastaavia kaipaavat voivat kylläkin ostaa ne itse.

- Valokuvaukseen. Tämä oli minulle alusta alkaen tärkeää. Meille tulee siis dokumentaarinen hääkuvaus.

- Hotelliyöhön ennen ja jälkeen hääpäivän

Pihistelemme:

- Morsiamen puvussa - se löytyi vahingossa alerekistä!

- Juhlapaikan koristelussa - Tila ei tarvitse juuri mitään, ja liinat, servetit ja muu härpäke tulee luonnollisesti ravintolan puolesta.

- Hääautossa: Vihkiminen on juhlapaikalla, joten mitään siirtymää ei tarvita. Paikalle päästään varmaan vaikka taksilla.

- Musiikissa: Bändiä ei mitä todennäköisimmin ole tulossa. Joko kasaamme itse soittolistan tai pyydämme paikalle DJ:n.

- Kauneudenhoidossa - en ole lainkaan varma, tarvitsenko useita kasvohoitoja, manikyyriä ja pedikyyriä. Meikin ja kampauksen otan kyllä, mutta saatan jättää hommat siihen.

- Häämatkassa, sitä ei nimittäin ole tiedossa ainakaan heti häiden jälkeen. Taidetaan mennä ihan vaan mökille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

On muuten vaikea tähän äkkiseltään vastata,mutta...

Mistä ei tingitä;

Alkoholi,sitä pitää olla tarjolla ja riittävästi.

Ruoka, saatiin mieleisemme Menu värkättyä yhteistyössä pitopalvelun kanssa.

Vihkiminen, se oli ehdoton että tapahtuu juhlapaikalla.

Dj, oli myös enemmän meitä kun bädi

Mutta sitten se että mistä " tingittiin"...

Juhlapaikka maksoi vain 370 euroa..se vain sattui olemaan meidän olonen ja siksi valikoitui.

Meikin tekee kaasoni(on kosmetologi) ja kampauskin tulee tutulta kampaajalta.

Sormuksesta ei ollut hajuakaan, mutta mielestäni se oikea löytyi edullisesti myös.

Valokuvaamaan tulee yksi vanha tuttavani joka on verrattavissa ammattilaiseen ja hintaa ei liioin sillekään jäänyt.

Hääpuvun vaihdoin 1300 euron puvusta 317 euron kopioon ja olen erittäin tyytyväinen siihen :)

Ja vaikka kuinka yrittää tinkiä , niin en usko missään kohtaa että pääsemme alle 9000 euron...paljon on jo maksettu ja paljon on viellä maksamatta:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pihistys:

-ei erikseen heittokimppua, heitän ihan sen ainoan kimppuni :D

-dj, ei bändiä (ei kyllä rahallisista syistä)

-morsiammen puku (luultua edullisempi)

-morsiammen pukuun ei tuu mitään hanskoja tai huntua. (en pidä sellaisista)

-huomenlahjat, ei olla loppuun puhuttu, mutta emme ehkä osta niitä ollenkaan..

-alustavasti en ole menossa kosmetologille hoitamaan ihoani ennen hääpäivää

häämatkasta emme ole puhuneet. Luultavasti emme lähde heti häiden jälkeen. Emmekä aio tuhlata häämatkaan miljoonia.

Panostus:

-juoma ja ruoka

-hiukset, meikki ja geelikynnet ammattilaisilla

-kunnon valokuvaukset + häissä valokuvaaja

-haluan panostaa paikan viihtyvyyteen/koristeellisuuteen

-

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä säästetään:

-ei erikoisia alusvaatteita

-kukat poimitaan luonnosta

- vanhat korut ja kengät. Enkä käsilaukkuakaan aio kanniskella juhlapäivänä joten ei sitä tarvita.

- osaan itseni onneksi meikata enkä muutenkaan välitä räikeistä sotamaalauksista

- alkoholi ostetaan tallinnasta

-mahdolliset kynttilät ja serverit etsin alennusmyynneistä joulun jälkeen

-bändi tulee tuttavan kautta edullisesti

-hääautoa jos ei löydy edullisesti niin sitten sään salliessa kävellään (matkaa kaksi korttelia) tai sadesäällä tilataan taksi.

-vieraille häälahja tehdään kierrätysmateriaaleista (karkin tilalle)

Sormukset jäävät vähän tähän väliin sillä ne eivät ole kalliit vaikka emme edullisia varsinaisesti etsineetkään, noin 1000€ yhteensä.(miehelle siis tulee myös uusi sormus)

Panostetaan:

-miehen puku

-oma puku

-pitopalvelu

-juhlapaikka

Olemme laskeneet juhliin menevän noin (+/-) 10 000 € josta pitopalvelu on noin 7000 €

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häät ovat vielä suunnitelma-asteella, mutta nyt on jo selvää, että emme tingi:

-ruuasta

-hääpaikasta

-sormuksesta

-valokuvauksesta

Nämä ovat asioita, jotka jäävät parhaiten mieleen ja varsinkin valokuvat ovat tärkeät, että on luotettava kuvaaja. Ruokaan(ja juomaan) ja hääpaikkaan menee yli puolet budjetista, mutta on se varmasti sen arvoista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häät ovat vielä suunnitelma-asteella, mutta nyt on jo selvää, että emme tingi:

-ruuasta

-hääpaikasta

-sormuksesta

-valokuvauksesta

Nämä ovat asioita, jotka jäävät parhaiten mieleen ja varsinkin valokuvat ovat tärkeät, että on luotettava kuvaaja. Ruokaan(ja juomaan) ja hääpaikkaan menee yli puolet budjetista, mutta on se varmasti sen arvoista.

Samat meillä :girl_haha:

Tai no juhlapaikka varattiin jo ja hintaa "vaan" 400€. Ja listaan lisäisin koristelut. Haluan paljon kaikkea kaunista katseltavaa ja hienoja yksityiskohtia ympäri juhlapaikkaa. Tämä tosin on enemmän ajallinen kuin rahallinen uhraus, meinaan siis itse (ja toivottavasti kaaso auttaa) väsäillä :girl_hide:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei tingitä ruuasta, siihen haluamme panostaa. Sitten taas alkoholijuomista tingitään, koska häät hotellin juhlatilassa niin hinnat nousevat kamalasti kun ei ite voi virosta kiikuttaa :/ ..

Myös minun puvussa ei nuukailla, eikä koristeluissa. Mutta meillä on kokonaisuudessaan aika iso budjetti, meidän mittakaavaan, vieraita kutsutaan 100 ja rahaa on 10 000 - 12 000e joten toivon että saisin sillä lähes kaiken mitä toivon :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ruuasta, sillä haluan valmistaa ruuan hyvistä raaka-aineista. Se on siis tarkoitus tehdä itse talkoovoimin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä myös ensimmäisenä mieleen pompsahtaa tuo ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli :D Myöskin koristeluun ja hääkuvaukseen haluan satsata, koska koristelu tulee näkymään kuvissa ja hääkuvat ovat sitten kauniita muistoja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä RoryEmilyn tavoin panostetaan ruokaan ja hääpaikkaan, sormuksiin ja valokuvaajaan. Hääpaikalta tulee myös ruuat, joten sikäli yksi ja sama panostus, mutta panostus kuitenkin. Sormukset on ehkä tärkeämmät miehelle, kuin minulle ja varovaisesti sanoessani että mulle riittäis vaatimattomampikin sormus, niin mies totesi että "Nyt pidät suus kiinni, kun mä ostan sulle timantteja" :D Ay sir!

Sen sijaan kovin runsasta alkoholitarjoilua emme järjestä. Alkumaljat, ruokaviinit ja kahvin avecit kyllä, mutta hääpaikkamme alkoholihinnoittelu on aika.. Yläkanttiin ja me emme todellakaan pysty venyttämään vielä 1500e ylimääräistä vieraiden juottamiseen. Sen sijaan iltajuhlien puolelta löytyy kyllä pieni baaritapainen, josta vieraat voivat itse ostaa haluamiansa juomia. Mahdollisesti tarjoamme vielä kuoharit illaksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tärkeää on juhlapaikka, ruuat ja juomat. Lisäksi minulle tärkeitä on sormus ja kukat juhlapaikalla. En mitään pröystäilyä kyllä hae takaa, itse meinataan askarrella. Mies ei tosin vielä tiedä, mitä kaikkea olen hänen osakseen kaavaillut. :girl_haha: Sain juuri kutsuihin, menuihin, ohjelmiin ym tulevat paperin usa:sta ja satiininauhat ja strassisoljet saapuvat suoraan Kiinasta any day. Pyrin siis vertailemaan hintoja todella huolellisesti ja tilasin Hong Kongista real touch kallat koska oikeat olisivat olleet makuuni liian kalliita. Loput kukkaset ovat näillä näkymin aitoja ellen kynttilävaaseihin päätä upottaa kukkia. Asetelmien tekeminen viewnee sen varran aikaa, ettei aitoja pysty käyttämään, eikä niillä upotettuina niin väliä olekaan. Säästän siis missä pystyn mutta estetiikasta en tingi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Emme tingi missään tapauksessa ruuasta. Emmekä sormuksista tai valokuvaajasta. Meidät vihitään Kemin LumiLinnassa ja sen jälkeen jatkamme hotellihäillä, joten emme varmasti tinkineet paikastakaan. Saimme sen mitä halusimme.

Muista sitten tingitään enemmän tai vähemmän.. Esimerkiksi, kun ravintolahäät ovat kyseessä, emme valitettavasti voi maksaa koko iltaa vieraille juomia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vihkipaikasta. Se on itselle tärkein, kun ei oo kirkkohäät kyseessä. Juhlapaikka ois sit ehkä toinen, mutta tästä luultavasti joudun tinkimään kun se ei oo miehelle niin tärkeä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään