barbapupu

Pihistys / Panostus - Mistä et tingi (yhdistetty)

236 viestiä aiheessa

Ruuasta ja juomasta :girl_smile: Haluan esim tiettyä kuoharia onnittelumaljaksi. Vaikka se pitääki raahata 200 km päästä ja tulee hitusen kalliimmaksi kuin että valitsisi Alkosta jonkun edullisemman.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tarkeimpia asioita mielestani ovat juhlapaikka ja tarjoilu. Meilla budjetti 6000-7000€ n.70 hengen haihin.

Kaikessa pyrin etta tyylikkyys sailyy, vaikka hinta alenisikin.

Uuden juuri nakoiseni puvun sain 400€. Sormuksen valitsee ja ostaa mieheni :)

Suhteilla ollaan saatu ja saadaan iso saasto aikaan mm paikka, kukat, bandi....

Perheellisena ajattelee, etta jospa sita rahaa vaikka jaisi haatilille, heh, niin sitten voisi alkaa miettimaan haamatkaa :)

Tunnelma ja vieraat sen juhlan tekee, aika harva muistaa juhlista kuitenkaan liinojen varia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Monen muun tavoin ruoka on kyllä se, mistä me ei tingitä. Toinen juttu on sormukset - ne on kuitenkin ne, jotka pysyy häiden jälkeenkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei tingitä ruuasta,juomasta eikä musiikista!Live-bändi on pakko olla ja maittavaa ruokaa ja juomaa.

Muokattu: , käyttäjä: Blanch

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän pienissä häissä ei tingitä oikeastaan mistään, budjetti ei silti ylitä 2000 euroa, ei olla laskettu paljonko on mennyt/tulee menemään, mutta noin arviolta. Säästöillä järjestetään, mistään ei olla jouduttu luopumaan normiarjessa siis.

Itse pidin tärkeänä, että kerrankin saan ostaa mieleiseni vähän kalliimman puvun ja tietysti halusin myös näyttää joltain muulta kuin töihin lähtiessä, siksi siis meikki ja kampaus olivat ehdottomat. Lisäksi sormusta aion kantaa loppuelämäni, joten sen valinnassa ei hinta merkinnyt. En tiedä onko makuni vaatimaton kun sain puvun, asusteet yms yhteensä 300 eurolla (olin arvioinut pelkän puvun hinnaksi 300) ja sormuksen 400 eurolla (sovittiin ylärajaksi 1000 euroa).

Se mistä yllättäen tuli säästöä olivat juhlapaikka (ilmainen), miehelle ei tarvinnutkaan ostaa kenkiä, miehen kaapista löytyi uusi, käyttämätön kauluspaita, mies ei halunnutkaan uutta sormusta, löysin itselleni korut ja kengät naurettavan halvalla ja kaikki tajoilut valmistetaan itse.

Mitään ei siis tarkoituksella karsittu, kaikkea saatiin mutta vähän halvemmalla kuin olimme suunnitelleet. Koristelut yms. vaikoituivat tyylikkyyden mukaan, ei siis mikä tahansa halvin vaihtoehto käynyt, vaikka varsinkin kynttilöitä ostimme alennuksesta.

Muokattu: , käyttäjä: ulkopuolinen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hmm vaikea kysymys perfektionistille.. Minkä suhteen ei nyt ole säästelty niin valokuvaus, bändi sekä juomiset.. Ruoka tulee pitopalvelusta mutta emme valinneet mitään gourmet-menua vaan ihan perinteisen. Lisäksi tunnelman loihtimiseen tulee palamaan rahaa, tämä tarkoittaa valaistusta ja somistusta etc... Loppupeleissähän sitä ei halua tinkiä yhtään mistään mutta jos pitää pari valita niin ne ovat siis nuo kolme...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei tingitä juhlapaikasta eikä omasta tai vieraiden majoituksesta (halutaan tarjota ihana majapaikka kaikille vieraille lahjana meiltä yöksi tai useammaksikin), ruuasta eikä siitä, että saadaan siviilivihkijä paikan päälle.

Muuten järkätäänkin taloudellisesti järkevät häät, tehdään paljon itse ja jätetään meille turhia hömpötyksiä pois. Pääasia on oikeasti läheisten ihmisten yhdessäolo ja intiimi sekä onnellinen tunnelma. Sellainen perhejuhla, vähän kuin joulu keskellä kesää. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Emme tingi bändistä, se on ihan selvää. Itse en myöskään tingi hääpäivän kaunistautumisesta tai puvusta. Säästän vaikka peppuni ruvelle ennen häitä.

(Ainoa, mistä on pakko tinkiä, on paikan a-oikeuden takia juomapolitiikka: ei voi tarjota open baaria tai hakea Virosta hirmumäärää :(Juhlapaikalla tarjotaan alkumaljat, ruokajuomat, avecit ja boolia. Juhlapaikan baarista saa lisää täytettä lasiinsa yleisimmillä maksuvälineillä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Järjestämme juuri sellaiset häät kuin haluamme, joten emme tingi yhtään mistään =)

 

Täysin eri asia on sitten se, että ulkopuolisen silmin tarkasteltuna näyttää varmasti siltä, että tingimme monesta asiasta. Esim. emme varaa erillistä juhlapaikkaa pitopalveluineen, vaan järjestämme kakkukahvit vanhempieni luona, sillä niin haluamme. En osta perinteistä ja kallista häämekkoa, sillä en koe sellaista oman tyylisekseni. Meistä ei oteta virallisia hääpotretteja, koska emme halua sellaisia jne. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö saisi täsmälleen sellaisia hääjuhlia tarjoiluineen, mekkoa sekä valokuvia kuin haluan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ne tärkeimmät asiat ovat ruoka, juhlapaikka ja valokuvaus. Ruoka ja juhlapaikka ovat meidän kokemuksemme mukaan erittäin tärkeitä tunnelman luomisessa, ja kumpikaan meistä ei halua laittaa kavereita tai sukulaisia raatamaan joko ennen häitä tai hääpäivänä. Lisäksi juhlapaikan pitää olla meitä miellyttävä ja riittävän kokoinen, että sinne mahtuu n. 130-150 henkilöä mukavasti, sillä talvihäissä ei voi laskea ulkotilan varaan. Lisäksi valkkasimme meille mieluisimman valokuvaajan, mutta olimme iloisesti yllättyneitä kun kävi ilmi, että hänen taksansa olivat edullisemmat kuin muutamalla muulla kuvaajalla johon olin yhteydessä.

 

Hääpukeutumiseen, sormuksiin ja mun kampaukseen ja meikkiin menee myös jonkin verran rahaa, mutta niiden osuus kokonaissummasta on paljon pienempi kuin noi asiat joista ei tingitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei tingitä:

- Juhlapaikasta

- Morsiamen ja sulhasen häälookista

- Sormuksista

- Häiden visuaalisesta ilmeestä (koristelut, yhteinäinen teema/värimaailma, paperituotteet)

- Hyvästä ruoasta

- Hyvästä musiikista

- Valokuvauksesta

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ruuasta ja juomasta, kaikesta muusta oon valmis vähän joustamaan, mut noista en. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suunnittelemme häitämme kohtuullisella budjetilla, joten monesta asiasta hieman tingitään, mutta uskon että sillä tavoin häistä tulee myös enemmän meidän näköisemme.

 

Mutta aiomme panostaa siihen, että näytämme parhaimmalta juhlapäivänämme eli aion käydä kosmetologilla etukäteen + meikissä, kynsien laitossa, ripsituuhennuksien laitossa ja tietysti kampaajalla. Sulhanen käy sitten omalla parturillaan laittautumassa juhlapäivään. Ruoka ja kukat ovat myös sellaiset asiat joista en aio tinkiä.

 

Jos rahaa olisi kuin roskaa, niin olisi meidän häät järjestettyä jossain lämpimässä maassa hiekkarannalla, jonne olisimme kuljettaneet vieraamme. :girl_pinkglassesf:  Nyt järjestämme ne kotipaikkakunnalla meren rannalla ja uskon, että päivästä tulee ihana. Suomen kesältä toivon kaunista päivää... :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Näistä ei tingitä:

-ruoka; paljon ruokaa ja kakuttelut pitopalvelulta.

-valokuvaus; otettiin dokumentaarinen 5h + hääkuva miljöössä tämän alueen suosituimmasta kuvaamosta.

-häämatka; suunnitteilla olisi mauritius 2 vk...

 

Näistä voidaan tinkiä tai on tingitty:

-alkoholi-juomat haetaan virosta.

-sormus löytyi poistoalennuksista -50%

-bändiä ei tule vaan tuttu DJ.

 

 

Kukista voidaan tinkiä sen verta, että joka pöytään ei asetelmia tilata. Heittokimppu on vielä mietinnässä... Hääautosta ei ole vielä tietoakaan vaikkakin luulen, ettei siihen aiota maltaita käyttää. Jonkun verran tulee säästettyä askarteluissa, koska suosin kierrätysmateriaaleja. Puku maksoi sen tuhannen euroa, joka kai tänä päivänä on suht. normaali hinta uudelle puvulle? Puvun olisin voinut myöskin vuokrata jos olisi ollut mahdollista. Miehen puku vuokrataan. Asusteet (laukku,korut ja kengät) olen löytänyt edullisesti alennuksista. Kampauksen ja meikin tekee kaverini. Aion kyllä tarjota hänelle kunnollista hintaa niistä, mutta hänet tuntien saattaa haluta tehdä ne häälahjana... Tilavuokra täällä Oulun seudulla ei ole päätä huimaava, joten siinäpä kai ne suurimmat tulikin jo listattua.. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Emme tingi:

-Ruoka. Runsaiden alkupalojen, pääruuan ja kakun lisäksi tulossa runsas herkkubuffet&iltapala. 

-Kuvaaja. Valitsimme alueen parhaimman kuvaajan :) 

-Koristelut, yhteinäiset paperituotteet yms muu visuaalinen ilme. 

-Sormus

-Häämatka ! Matkustelu on iso osa meidän elämää ja halusimme häämatkasta ikimuistoisen. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Emme tingi:

 

-Ruoka. Hyvää ruokaa ja paljon. Tulee pöytiintarjoiluna että voi vieraat vain istua ja seurustella. :) 

-Lapsenvahdit. Kaksi hoitajaa tulee viihdyttämään lapsia, niin saa kaikki aikuiset syödä rauhassa ja rentoutua. 

-Kampaus ja meikki ammattilaisella.

-Juotavaa hyvin. Alkoholillisia ja holittomia. Ei väkeviä tule kuitenkaan.

 

Tingimme:

 

-Hääpuku on ostettu käytettynä.

- Sormus. Ei tule nyt kallista. Jos joskus haluaa niin 10 vuotishääpäivänä voimme ostaa ihan uudet tilalle. :D

- Alkoholijuomat Virosta. :)

- Miehen puku ostettu Thaimaasta. Kävimme lomareissulla joulukuussa 2013 siellä, niin samalla teetettiin. Ja on komia! :girl_pinkglassesf:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aiemmin ajattelin, että en halua tinkiä hääpuvusta. Nyt kun päädyimmekin maistraattivihkimiseen, ostin täydellisen mekon 100 eurolla :). En varmasti aio tinkiä juhlapaikasta- ja ruoasta! En myöskään halua tinkiä morsiuslookista muuten. Mekko vaatii vielä juhlavan vyön, kengät ja laukun, sekä haluan ehdottomasti kimpun punaisista ruusuista. Myös ammattilaisella haluan käydä laittamassa hiukset ja meikin.

 

Tingimme sitten vierasmäärässä - häihimme kutsutaan vain lähipiiri. Sormuksessa tingimme ehlä vähän - toki haluan keltakultaisen rivitimanttisormuksen, mutta en sitä kalleinta mahdollista :)

Muokattu: , käyttäjä: katatiita

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekään emme koe tinkivämme mistään, sillä saamme kaiken mitä toivommekin :) Mutta ne mihin käytämme rahaa ja ne missä säästämme, ovat tässä:

 

Panostus:

- Valokuvaus kirkossa + potretit

- Ammattilaisen tekemä kampaus ja meikki koeversioineen

- Häämatka ja hääyö (halusimme lähteä häämatkalle suoraan hääjuhlasta)

 

Säästö:

- Morsiamen puku (ei-perinteinen hääpuku, joka sattui vielä olemaan -70% alennuksessa)

- Sormukset (emme halua kumpikaan uusia sormuksia)

- Kengät (morsiamen kengät löytynyt viime vuonna lomamatkalta, mutta ei vielä käytetty kertaakaan, sulhanen ei halua uusia kenkiä)

- Kukat (tulee pelkästään morsiuskimppu ja muutama ruusu pöydän koristeluun, yhteensä n. 60 e)

- Ruoka- ja juomakustannukset (alle 10 vierasta ja edullinen tapasravintola, jossa oma kabinetti)

 

Lisäksi osan panostus-listan asioista saamme häälahjaksi: ainakin meikin, kampauksen ja hääyön.

Muokattu: , käyttäjä: Christin

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häiden panostusosioon menevät ainakin:
- Ruoka. Valmistamme arkenakin omat ruokamme aina puhtaista ja laadukkaista raaka-aineista, joten haluamme tarjota sellaista myös häissämme.
- Valokuvaus. Haluamme dokumentaarisen valokuvauksen (8-10h) kokeneelta hääkuvaajalta ikuistamaan päivämme.
- Morsiamen sekä sulhasen vaatetus. Molemmat saavat hankkia juuri sellaiset puvut ja asusteet kuin haluavat (Tämä ei tarkoita, että esim. pukuni pitäisi olla uberhintainen. Olen aivan valmis ostamaan käytetyn hääpuvun jos vain mieleinen löytyy.).
- StandUp. Standup-keikat ovat yksi meidän yhteisistä harrastuksista, ja haluamme sellaista ehdottomasti myös häihimme.

- Kaunistautuminen. Ammattilainen hoitaa minun kampauksen ja meikkauksen koeversioineen.

Ja pihistyslistalle kuuluvat mm.:
- Juomat. Haetaan rehellisesti Virosta. :D Hyvin ne uppoaa kuitenkin.
- Koristelu. Pöydille ainoastaan kauniit kukka-asetelmat, ei muuta. Myöskään kirkkoa tms. ei koristella. Onneksi tykkäämme molemmat yksinkertaisesta visuaalisuudesta. Edit: Tässäkin pihistelemme, kukat vaihtuivat näyttäviin kynttilänjalkoihin ja kynttilöihin.
- Musiikki. Ei live-bändiä eikä DJ:tä. Spotify hoitaa homman.

Nämä nyt tulivat ensimmäisenä mieleen.

Muokattu: , käyttäjä: Littis

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä on aika vaikea kysymys, kun ollaan muutenkin säästeliäitä eikä nähdä että meidän häissä olisi tarpeellista olla kaikenmaailman krumeluureja ja hintavia ohjelmanumeroita :D En koe, että pihistellään varsinaisesti missään, mutta pyritään kuitenkin pitämään budjetti kohtuullisena ja pohtimaan onko kukin asia oikeasti tarpeellinen. Olen onneksi kohtalaisen rento morsian ja monessa kohtaa riittää kun on "vähän sinne päin" ;)

 

Pihistys:

- Ihan ensimmäiseksi karsittiin vieraslistaa ja näillä näkymin paikalle kutsutaan vain noin 25 henkeä, jätettiin alkuperäisestä suunnitelmasta siis serkut ja osa kavereista pois

- Morsiamen puku, löytyi käytettynä noin satasella täältä Naikkareiden kirppikseltä

- Ei kalliita kukka-asetelmia vaan koristeena luonnonkukkia ja morsiamella floristi-kaverin tekemä käpykimppu

- Tarjoiluastiat yms. härpäkkeet kaivetaan omista ja lähipiirin kätköistä eikä osteta siis juuri mitään uutena

- Juhlapaikkana todennäköisesti jommankumman lapsuudenkoti

 

Panostus:

- RUOKA! Vaikka se tehdäänkin itse / talkoovoimin, niin panostetaan kuitenkin laadukkaisiin raaka-aineisiin ja suositaan mahdollisimman paljon suomalaista ja luomua

- Juoma, kun karsimme vierasmäärää niin voimme budjetoida vähän kalliimpiin viineihin ja muihin juomiin

- Sormukset, meidän molempien kihlat olivat yhteensä alle satasen (opiskelijabudjetti..) niin vihkeihin voi sijoittaa vähän enemmän, ei kuitenkaan mitään tajuttomia summia

- Sulhasen puku, anoppi on luvannut ostaa uuden koska tummalle puvulle on luonnollisesti käyttöä myöhemminkin

- Morsiamen kengät, toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja ostin Minna Parikan korkkarit  :girl_in_love: Tosin näihinkin sain lahjakortin viime synttärinä, joten lopullinen hinta ei ollut kuin vajaa tuplat mitä hääpuku ;)

 

Hmm, mulle tuli nyt vähän höhlä olo tästä, ei juurikaan pihistellä vaan ennemminkin priorisoidaan meille tärkeät asiat  :girl_haha:

 

Ja kun joku tuolla aiemmin kyseli, että mistä on valmis tinkimään ja mikä asia "saa" ylittää budjetin niin oma mielipiteeni on, että hyvä ruoka, parempi mieli ;) Itse "tingin" lähes kaikesta ylimääräisestä tilpehööristä, mukaanlukien rakennekynnet, hiusten- ja ripsienpidennykset yms. ja olen innoissani aina kun keksin jonkun hyvän idean jonka voi toteuttaa edullisesti  :girl_dance:

Muokattu: , käyttäjä: FelineStripe

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aloitan siitä mistä en tiedä kumpaan ryhmään kuuluu, eli ruoka.

Haluamme hyvää laadukasta ruokaa, tarpeeksi paljon, tarpeeksi vaihtoehtoja. Meille tärkeää on myös se, ettei kenenkään tarvitse miettiä mitä voi syödä ja mitä ei. Kaikki on laktoositonta ja gluteenitonta ja meille tärkeänä luomua. Tämän pystyy toteuttamaan äitini pitopalvelu. Hän tarjoaa tämän häälahjana, joten rahallisesti pihistämme erittäin paljon, laadullisesti panostamme sitäkin enemmän.

 

Meillä ensisijassa panostetaan:

-Juhlapaikka; Mulla oli vain muutama vaihtoehto juhlapaikaksi, onneksi sulhanenkin tykkäsi. :) Ruokapihistyksen takia pystyimme panostamaan enemmän saadaksemme unelmiemme hääpaikan. Upea juhlakartano jossa on mietitty käytännöllisyyttä ja viihtyvyyttä ja upeat tilukset ympärillä jolloin hääkuvat saadaan upeissa maisemissa. Tärkeänä pidimme myös pitopalveluyrittäjä- ja ravintolan omistaja äitiäni jonka ei tarvitse katsella omaa työpaikkaansa, vaan pääsee täysin uuteen ympäristöön oikeasti juhlimaan.

-Valokuvaus; Muistot ovat todella tärkeitä meille. Halusimme paljon laadukkaita kuvia ilman pelkoa siitä, että halpa harrastelijakuvaaja pilaa puolet. Meille tulee 2 valokuvaajaa ikuistamaan päivän aamun valmistautumisista puoleen yöhön asti.

-Sormukset; Emme ole koruihmisiä, kumpikaan meistä ei koskaan käytä mitään koruja. Joten nämä ainoat korut joita tulemme koko loppu elämämme käyttämään saavat ollakin hieman arvokkaampia.

-Morsiamen puku; Menen vain kerran naimisiin, joten voin siihen hieman panostaakin. Normaalisti olen todella pihi enkä juuri koskaan osta itselleni uusia vaatteita. Lisäksi vihaan shoppailua! Mutta lähinnä nirsouden takia asennoiduin alusta alkaen siihen, että kun joku sykähdyttää, siitä olen valmis maksamaan sitten vähän enemmänkin.

-Hääyö; Sain tämänkin järjestettyä -60% hintaan joten meneekö pihistelyn puolelle? Tosin tiesin haluavani juuri tämän kyseisen upean huoneen saunalla ja kylpyammeella. Tämä on varattuna minulle ja kaasoille häitä edeltäväksi yöksi ja hoteli laittaa hääyökuntoon juhlapäivän aikana joten spesiaalia vielä meille mieheni kanssa hääyöksi.

-Häämatka: Sen me teemme vain kerran, joten haluamme sen ehdottomasti olevan once in a lifetime experience kaikilla herkuilla! :)

 

Meillä taas pihistetään:

-Morsiamen asusteet; En koskaan halunnutkaan huntua, tiaaraa yms härpäkkeitä. Hyvin yksinkertainen linja pidetään. Muutama kukka hiuksiin ja mahdollisesti mummini perintohelmet kaulaan.

-Sulhasen puku vuokrataan.

-Kukat; Näillä näkymin ainoat kukat tulevat olemaan morsiuskimppu, vieheet ja kukat hiuksissani.

-Musiikki; Meille ei tule livebändiä vaan soittolista spotify:stä ja mahdollisesti tuttu dj loppuillaksi.

-Juhlapaikan koristus; Suurin osa koristeista tulee juhlapaikalta tai äitini ravintolasta. Se mitä tarvitsee ostaa on kynttilää yms suht halpaa.

-Hääauto; Me kuljemme omalla autolla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me pidetään salahäät, joten kuluja on paljon vähemmän ja budjettina 4000e, joka tosin ylittyy ehkä muutamalla satasella.

Ei suostuttu tinkimään vihkisormuksista tai valokuvauksesta (vihkimitilaisuus kuvataan ja sen jälkeen otetaan miljööpotretit). Ei tingitä myöskään morsiamen meikistä tai kampauksesta, jotka teetetään ammattilaisella. Rakennekynnetkin onnistuin haalimaan budjettiin :D

Sulhaselle ei osteta uutta pukua tai juhlakenkiä, mutta kauluspaita on ostoslistalla. Sulhanen myös laittaa itse hiuksensa jne.

Hääkukat (hääkimppu ja sulhasen viehe) yritetään saada 100 eurolla, en tiedä voiko sitä tinkimiseksi sanoa? Kukkien suunnittelupalaveri on jo sovittuna ja kukkakauppias lähtee liikkeelle budjetista, mutta uskoi haluamamme kukkien mahtuvan siihen hyvin.

Todistajille (ja kuvaajalle) tarjotaan kuoharit, mutta muuten ei osteta lahjoja tms, joten siinäkin tulee hiukan säästöä. Todistajat ovat siis meidän läheiset ystävät.

Hääyöstä ei myöskään tingitty ja se tulee kustantamaan n. 300 euroa meille mieleisessä paikassa.

Morsiamen hääpuku saadaan korjauksineen alle 300 eurolla ja kengätkin kustansivat vain 60 euroa. Tietysti esim. Louboutinit olisivat kelvanneet, mutta kaikkeen ei ole varaa... Häälaukku maksoi 40 euroa, mutta en ole siitä vielä ihan varma.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä panostukohteena on ainakin seuraavat

- Juhlapaikka

- Ruoka

- Valokuvaaja

- Graafinen ilme

-Juhlatilan somistus

- Kukat

 

Arvostamme kaikkea visuaalista, joten niihin myös panostetaan. Juhlapaikka valittiin ulkonäön perusteella ja somistuksissakaan ei pihistellä, tulossa esimerkiksi paaaaljon aitoja kukkia ja graafiselta suunnittelijalta kaikki paperiset tuotteet. Valokuvat ovat tottakai tärkeitä, joten ammattikuvaaja oli ehdoton. Säästetään sitten meille vähemmän tärkeissä asioissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä panostuskohteena on seuraavat:

- ihmiset (kutsumme kaikki ne, jotka haluamme ja aiomme kehittää sopivasti ohjelmaa, jotta he viihtyvät)

- ruoka (haluamme kotikutoista, mutta laadukasta ja hyvää ja osittain vieraammekin pääsevät "laittamaan ruokaa" eli ainakin kokoamaan annoksensa mm. kakkubuffetista. Vihkilounas on melko tasokkaassa ravintolassa.)

- kuvat (lähes kymmenen vuoden aikana meistä on arkistoissa vain kymmenkunta kuvaa, joten halutaan laadukkaat, meidän tyyliset potretit, mies vastaa tästä, koska se kuuluu asioihin, jotka ovat hänelle tärkeämpiä)

- apukädet, sillä todellakin palkkaan parit tarjoilijat hoitamaan pakollisia juttuja, mm. kahvinkeittoa

 

Pihistetään:

- ruoka, joka tehdään itse

- puvut, valitaan kaapista ja ostetaan puuttuvat osat, omani on edullinen vintage-puku 50-luvulta

- kukat, pääasiassa luonnonkukkia, ehkä kaupasta hiuskukka ja viehe

- koristelusälä: niitä luonnonkukkia ja vinttien aarteita vanhemmilta (mm. vanhoja limupulloja), myös lyhtyjä yms. löytynee riittävästi

- astiat löytynee vanhempien kaapeista tai lainataan huokeasti, myös palmunlehtilautaset mahdollisia

- hääautoa ei tule

- sormusta ei tule, eikä muitakaan koruja tarvitse hankkia.

- vihkiminen on virka-aikaan maistraatissa

- juhlapaikka on vanhempien luona, eli ei tarvitse erikseen juhlapaikkaa, ainoastaan teltat, jotka toivottavasti saadaan lainaksi edullisesti

- luultavasti ei tarjota alkoholia

- musiikki tulee tietokoneelta, kun budjetti ei veny bändiin.

- vihkikuvat lähetetään ehkä juhlakutsussa (jos ehditään saada ne), joten kiitoskortteja ei välttämättä tarvitse tehdä ja lähettää. Sen sijaan saatetaan tehdä hääkuvagalleria sähköisesti ja jakaa sen linkkiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pihistettiin:

-käyttämällä Knoppa-lakanoita

-tekemällä koristeita itse

-kilpailuttamalla ja vertaamalla hintoja

-todennäköisesti kiitoskortit tehdään itse

-lähetettiin kutsut 2 lk:ssa

 

Panostettiin:

-palvattuun possuun +ruokaan

-monipuoliseen ja riittävään juomatarjontaan

-bändiin

 

Meillä oli hyviä suhteita käytettävänä, joten niillä tehtiin ihan hyvin säästöä.

-tunnelmaan

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään