Guest Harmistuttaa

Pettynyt polttareihin

179 viestiä aiheessa

Omat polttarini olivat loistavat. Minulla oli kolme kaasoa ja yhteispeli oli toiminut hyvin. Polttareistani ei puuttunut mitään ja kaikki oli täydellistä.

Mutta sääliksi käy miestäni jonka polttarit olivat mielestäni kaikkea muuta. Mieheni on vielä järjestänyt itse monelle ystävälleen toinen toistaan parempia polttareita ja sitten tuntui että hänen polttarinsa oli ihan "juosten-kustu". Mies ei itse ole valittanut, mutta hän ei ole yhtään valittaja tyyppiä.

Huvittavinta on, että polttarit järjestettiin minulta (morsiammelta) salassa. Meillä on 2 yhteistä lasta, joten voitte kuvitella kuinka tyhmältä tuolainen salassa järjestäminen minusta kuulostaa. Mieheni oli kovassa kuumeessa polttareissaan, mutta silti hän sai ensimmäisen keran koko päivän aikana ruokaa vasta illalla. Sekin oli joku hampurilaisateria. Koko päivän fyysisiä raskaita suorituksia kovassa kuumeessa...eikä anneta ruokaa. Miettikää oikeesti mitä tolloja!

Kaiken huippu oli, että sain tietooni muuta kautta, että mieheni tuodaan polttareista kotiin yöksi. Olin todella harmissani mieheni puolesta joten soitin bestmanille ja tarjouduin maksamaan mieheni hotellin jos hänet vietäisiin hotelliin nukkumaan. En ainakaan itse olisi halunnut kotiin missään nimessä jo illalla omissa polttareissani. Bestman kieltäytyi tarjouksestani...hän vaan suuttui koska olin mennyt kuulemaan polttareiden ajankohdan.

Että näin. Säälittää mieheni joka itse näkee aina kovasti vaivaa omien ystäviensä eteen :( on tehnyt yksin jopa polttarikansion ollessaan bestman muiden ystävien kanssa. Hänelle tuskin kukaan tekee mitään kansiota! Nyyh.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin kannan korteni kekoon tähän polttariasiaan :)

Minäkin oon tämän kesän tuleva morsian.. ja jotenkin jo vähän "kauhulla" odotan

tulevia polttareitani..

Kaasoja minulla on kaksi, ja varmasti kun he lyövät viisaat päänsä yhteen niin

saavat hyviä juttuja aikaan (ainakin toivon niin) :)

Mutta olen alkanut miettimään että olenko niille liikaa sanonut mitä haluan polttareihini..

kun haluan vähän ns. äijämeininkiä.. ei mitään hemottelu ym juttuja.. vähän axöniä..

:girl_sigh:

Kun olen heille sanonut jo yhden asunkin minkä haluaisin.. kun en halua että hypin tuolla kaupungilla jossain prinsessa asussa ja myyn tikkareita... ei ei ei..

Olen myös antanut heille listan kenet kaikki haluan polttareihini osallistuvan..

:girl_haha:

Mutta sekin tässä nyt vähän mietityttää kun olen sanonut kaasoilleni että haluan sen polttaripäivän jälkeisin illan ja yön olla heidän kanssaan ja myös niiden kavereideni kanssa..

ja kun minulla on ainakin kova halu mennä baariin vielä illalla/yöllä..

mutta toinen kaasoista on raskaana.. ja aika jo viimeisillään tuossa kesällä..

niin nyt vähän "pelkään" että se baariin meno kaatuu siihen kun kaasoni on raskaana..

Olenko paha ihminen kun haluan polttareissani baariin mutta kun toinen kaasoista ei enää tulisi sinne..?!? :hysteric:

koska tiedän itsestäni että jos baariin ei päästä tuolloin polttareissani niin se harmittaa minua suunnattomasti.. :girl_impossible:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Et ole paha ihminen. Sitäpaitsi raskaanaolevakin voi olla baarissa. Jos ei halua, niin sitten ei! Sullehan ne polttarit pidetään, ei toiselle kaasolle ja onhan hän jo ollut koko päivän menossa mukana :) .

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

SummerGirl, et tietenkään ole paha ihminen. :) Muistat vaan kovasti kiittää kaasoasi kivasta päivästä jos hän lähtee kotiin ja te muut jatkatte baariin, varmasti hänkin tulisi mielellään mukaan jos mahansa kanssa vielä sinnekin jaksaisi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen ollut pari kertaa kaasona ja monta kertaa muuten vaan polttareita järjestämässä tai osallisena. Omasta mielestäni polttarit on olleet aina kivoja ja onnistuneita, pääasia mun mielestä on hyvä tunnelma ja hauska päivä.

Kerran kuitenkin osallistuin polttareihin, joiden ohjelmaa en ollut suunnittelemassa, mutta joka mielestäni vaikutti hyvältä ja morsiamelle sopivalta. Morsian oli minulle puhunut omista polttareistaan etukäteen vaikka kuinka kauan, joten tuli selkeäksi että hän odotti niitä kovin innokkaasti ja oli jo varmaan omassa päässään miettinyt mikä olisi kivaa ja miten hauskaa hänellä olisi. Itse kuulun koulukuntaan "morsiamen ei tarvitse tietää mitään polttareistaan etukäteen" joten en kommentoinut, mutta toki laitoin toiveet ("ei mitään pervovaatteita" yms.) muistiin.

Päivä meni mielestäni ihan mallikkaasti, porukassa oli erilaisia ja toisilleen vieraita ihmisiä, mutta ihan hyvin tulimme toimeen ja mukavaa oli. Mielestäni morsiamen minullekin esittämiä toiveita oli huomioitu ja ajateltu morsiamen parasta. Kaikki meni kivasti ja hauskaa oli. Morsian kiitteli tekstiviestillä kaikkia osallistujia myöhemmin ja olimme hyvillä mielin.

Sitten sainkin kuulla muutaman mutkan kautta että ko. morsian oli lytännyt omat polttarinsa aivan täysin jollekin ulkopuoliselle henkilölle. Asu oli kammottava (oli kuitenkin nimenomaan halunnut asun, ja omasta mielestäni se oli aika kesy), "action"numero oli typerä (ajattelimme sen sopivan hänen erityistaitoonsa), ja muutenkin oli ollut pettynyt päivään ja iltaan (jossa oli vielä yllätyshemmottelu, joka olisi kelvannut ihan jokaiselle osallistujalle).

Kerroin asian sitten myös kaasolle, joka oli luonnollisesti tosi pahoillaan kun luuli järjestäneensä onnistuneet kemut läheiselle ystävälle. Päätimme ettemme ota asiaa esille, jos hänkään ei halunnut palautetta antaa suoraan järjestäjille.

Luulisin, että hänellä oli todella kovat odotukset polttareistaan ja mielessä asioita joita olisi halunnut ehdottomasti tehdä, siksi pettymys. Tällaisessa tapauksessa olisi ihan paikallaan että morsian suoraan sanoisi kaasolleen että toivon sitä ja tätä. Ei sitten kenenkään tarvitsisi olla pahoillaan jälkikäteen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen ollut osallistujana vain yksissä polttareissa, eivätkä ne olleet mielestäni kovin onnistuneet. Suunnittelu alkoi aluksi hyvin, järjestäjä (morsiamen pitkäaikaisin lapsuuden ysävä) oli ajoissa asialla ja järjesti hyvissä ajoin tapaamiseen johon suuri osa meistä osallistujista pääsikin. Ideoita heiteltiin ja keksittiin paljon kivaa, ja oli puhe että kuukauden päästä sitten uusi kokous missä lyödään asioita oikein lukkoonkin. Noh, kuukausi meni ja tyypistä ei kuulunut mitään, meni vielä pari viikkoa ja polttareihin oli enää pari viikkoa aikaa. Kaikkia huolestutti, ja lopuksi tuli ilmoitus järjestäjältä että ei hän ehdi polttareihin joten keksikää jotain keskenänne. Morsiamen kaasolle tuli tulenpalava kiire alkaa miettiä jotain kivaa ja ottaa yhteyttä osallistujiin. Tietenkin sillä varoitusajalla monella oli jo menoa joten osallistujamäärä tipahti kouralliseen. Jokainen osallistuja oli opiskelija jolloin viikon varoajalla ei ollut enää repiä montaa euroa polttareiden maksamiseen joten loppujen lopuksi morsiamelle lainattiin sairaanhoitajan asu ja morsian vietiin paikalliseen. Morsku sai ilmaiset drinksut ja siinä se. Tunnelma ei yllättäen noussut koko iltana ihan kattoon asti ja sääliksi kävi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ensinnäkin: Tämä ei ole kritiikkiä kenellekään tänne kirjoittaneelle, ei yhdessä eikä erikseen. Ymmärrän hyvin, että harmittaa, jos odottaa jotakin kovasti eikä se sitten olekaan yhtään sellaista kuin ajattelin. Oli kyse sitten polttareista, kosinnasta tai mistä tahansa.

Itse en usko, että tarvitsee pettyä polttareihin. elkäsin, etten ole saamassa polttareita ollenkaan, mutta siskoni on nyt ilmeisesti kuitenkin järjestämässä sellaisia. On helpottavaa huomata, kun lukee näitä kokemuksia täältä, etten odota mitään erityistä ja tietynlaista, vaan uskosiin, että olen tyytyväinen monenlaisiin bileisiin. En odota hemmotteluhoitoja enkä Punahilkkana kaupungilla piparin myymistä, mutta kumpaankin olisin oikein tyytyväinen. Ainoa, mistä ole vähän huolissani, on omien mielialojeni heittely. Etten sitten illasta saa jotain masennuskohtausta tai vastaavaa ja rupea itkemään jotain tyhmää juttua... Toivottavasti en, sellaisiakin vaan on sattunut, ertyisesti tavalla tai toisella pitkien ja rankkojen päivien jälkeen.

Tataa olla aika tärkeää tehdä polttarien järjestäjille suhteellisen tiukka linjaus siitä, mitä tahtoo/ei tahdo. Siis ei sillä lailla, että kaikki on valmiiksi käsikirjoitettu, vaan että rajaa pois ehdottomat eieit ja tekee listan niistä, joita toivoo paikalle (aika harva kaaso osaa arvailla ja muistella tällaisen listan ulkoa). Jos toiveita ei kuitenkaan ole otettu yhtään huomioon, niin ymmärrän loistavasti, että vetää herneet neään ja harmittaa. Sellainen on minusta kaasolta tai muulta polttarien järjestäjältä inhottavaa ajattelemattomuutta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Tuo toivelistan esittämisen välttämättömyyshän on ihan morsian- ja kaasokohtaista. Itse parhaalle ystävälleni kaasoillessani kysyin morsiamen polttaritoiveita, mutta eipä hänellä niitä juuri ollut; hän luotti minun mielikuvitukseen ja siihen, että tuntisin tämän riittävän hyvin tietääkseni mistä hän pitäisi ja mistä ei. Vain yksi pieni toive hänellä oli eikä sekään mitenkään ehdoton, ja se tietysti toteutettiin. Muuten minulla oli täysin vapaat kädet. Vieraslistan tietysti sain.

Polttarit järjestin aikamoisella diktatuurimeiningillä, mutta yli 10 hengen porukassa olisi ollut mahdottomuus ottaa kaikkien osallistujien toiveita ja ehdotuksia huomioon ja toisaalta tunsin morsiamen parhaiten. Pelkäsin, että sanelupolitiikkani aiheuttaisi närää, mutta en ainakaan mitään itse huomannut eikä kukaan mitään sellaista minulle sanonut. Ja toki siis kuuntelin ihan kaikki ehdotukset ja niitä kaikkia harkitsin, mutta pidin siis lopullisen päätäntävallan itselläni, laadin aikataulun pitkälti itse jne. Valmistelun aloitin hyvissä ajoin pitämällä yhteisen palaverin ja osallistujat saivat itse päättää, missä määrin valmisteluihin osallistuivat ja minkä verran halusivat maksaa. Lopulta kaikki maksoivat saman verran, jopa nekin halusivat osallistua kustannuksiin, jotka eivät itse edes itse juhliin päässeet! Morsiamella on kyllä paljon ihania ystäviä, mikä oli minun onneni kaasona! Polttareista tuli ihan mahtavat, sekä osallistujat että morsian itse kiittelivät minua vuolaasti, vaikka tokihan he jokainen olivat ihan yhtä tärkeässä osassa avustaessaan minua järjestelyissä, pitäen menoa ja fiilistä yllä itse polttareissa ja osallistumalla niiden kustannuksiin.

Tärkeintä on vain ajatella aina ja ensimmäisenä morsianta. Jos joku vieraista ei tätä tajua, sen voi hänelle kohteliaasti sanoa. Itsekin järjestin noihin polttareihin montakin sellaista ohjelmanumeroa, joista en itse niin välittänyt, mutta polttarithan olivat morsiamen eikä minun ;)

Muokattu: , käyttäjä: Tinttara

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Harmi että, polttarisi jäivät vaisuiksi :( Itse olen kahdesti ollut kaasona, ja olen tehnyt töitä kuin vähäjärkinen, jotta morsian olisi tyytyväinen ja iloinen omiin juhliinsa. Toisaalta, kaikki kaasot eivät tajua etukäteen, miten iso homma kaasona oleminen on, ja itse voin sanoa että kieltäytyisin hommasta, ellei morsian ole juuri niin läheinen, että HALUAN paiskia töitä olan takaa mukavana asiana hänelle. Osa sitä homma on se, että pidetään huolta myös tunnelmasta, ja tingitään niistä omista päikkäreistä ja haukotteluista kesken illan. Tekopirteyttä ei kukaan jaksa koko iltaa, joten aito välittäminen morsiamesta ja hänen päivästään on aika oleellista.

<3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Polttarit mitkä semmoset on?

Omat "polttarini" menivät kutakuinkin näin....

paikalle oli kutsuttu äitini, enoni vaimo, minä ja kaasoni. (olen näin surkea paska että mulla ei ole kavereita). Menetiin sitten leffaan ja syömään ja kotiin...

kaikenlisäksi vettä satoi ihan hirveästi joka latisti myös tunnelmaa, kun jouduimme kävelemään ruokapaikkaan, eikä mulla ollut edes sateenvarjoa. Olin aikaisemmin sanonut kaasolleni että en halua mitään konttaamista pellepuvussa kaupungilla, mutta kuitenkin olisi voinut keksiä jotain extraa. En valita leffa oli hyvä, ja no ruoka oli ihan ok, mutta ei kuitenkaan sitä mun lempparia.

Annoin kaasolle täysin vapaat kädet ja oletin että jotain hemmottelua tms, hän olisi järjestänyt, kun olin muutenkin tosi ressaantunut ja kireä häiden takia, mutta näin... ois voinut vaikka muutamalle mennä syömisen jälkeen tai jotain edes... mutta ei...

Se että äitini ja enon vaimo oli paikalla oli mun oma toivomus, ja oli ihan mukavaa että he tulivat.

Heh, omat polttarini vietän todennäköisesti äitini ja siskoni kanssa -eikä siinä ole mitään surullista, koska he ovat tärkeimpiä ihmisiä elämässäni. :rolleyes: Minun olisi toki mahdollista kutsua muitakin ja saa nähdä, ehkä kutsunkin, mutta takuuhauskaa olisi pelkästään edellä mainitsemallani kokoonpanolla! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun sulho odottaa kovasti omia polttareitaan. Siitä syystä, että hän järjesti kaveriporukalla parhaamme kaverilleen (tulevalle bestmanille) huippupolttarit: Tallinnan risteily, paikanpäällä cartingia, värikuulasotaan ja niin paljon viinaa polttaritähdelle kuin jaksoi vetää. Eli polttaritähti ei kustantanut reissusta mitään; kyse oli kahden yön reissusta. Nyt sitten odotetaan, mitä sulholle tuleman pitää...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen ollut kerran kaasona hyvälle ystävälleni. Jännitin polttareiden järjestämistä, mutta mielestäni onnistuimme hyvin. Koska en tuntenut kaikkia morsiamen ystäviä, sain häneltä listan ihmisistä, joita hän haluaa polttareihin osallistuvan. Otin sitten yhteyttä kaikkiin ja saimme päätettyä polttaripäivän, joka sopi kaikille ja pystyttiin pitämään morsiamelta salassa. Kokoonnuimme kerran suunnittelemaan ja koottiin eri ystävien ideoista paketti, joka tuntui toimivan. Morsian ainakin meille osoitti kiitollisuutensa jälkeenpäin mukavan illan järjestämisestä. Ainoaksi ongelmaksi, jos sitä nyt siksi voi sanoa, osoittautui yksi ystävä, joka myöhästyi suunnittelupalaverista ja soitti morsiamelle kysyäkseen missä me olemme (olimme siis kokoontuneet kahvilan edessä ja menneet jo sisään). Morsianhan ei tietysti tiennyt, että tällainen kokoontuminen oli ja oli kehoittanut soittamaan kaasolle asiasta. Ei tämä tyttö koskaan soittanut eikä koskaan tullut kahvilaan sisälle eikä lopulta koskaan tullut polttareihinkaan, vaikka otin häneen yhteyttä palaverimme jälkeen kuultuani morsiamelta tästä yhteydenotosta. Toivon, että tämän yhden ihmisen puuttuminen ei kuitenkaan harmittanut morsianta.

Itse uskon tähän kyseiseen morsiameen, joka toimii vastaavasti minun kaasonani, että hän osaa järjestää minulle juuri sellaiset polttarit kuin minulle sopii. Uskon, että olen tyytyväinen jo siihen, jos ystäväni tulevat paikalle ja viettävät mukavan päivän kanssani, vaikkei mitään erityistä ohjelmaa olisikaan. Leffa ja ruokailukin kuulostaa ihan hyvältä, jos kaasoni näin päättää. Jos haluaisin jotain tiettyä ohjelmaa, järjestäisin sellaisen ohjelmapäivän kavereiden kanssa itse.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla ei ole vielä polttareita ollut, mutta sanoin kaasoilleni jo heti ettei mitään strippareita tai nolausasuja kaupungilla :girl_haha: Mun mielestä on fiksua sanoa ihan suoraan, mitä ei missään nimessä halua. Muuten ei ole mitään väliä, mutta osallistujiin toki haluan vaikuttaa.

Odotuksiakaan ei oikeen oo, kuhan vaan saan viettää päivän ystävien kanssa :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mun sulho odottaa kovasti omia polttareitaan. Siitä syystä, että hän järjesti kaveriporukalla parhaamme kaverilleen (tulevalle bestmanille) huippupolttarit: Tallinnan risteily, paikanpäällä cartingia, värikuulasotaan ja niin paljon viinaa polttaritähdelle kuin jaksoi vetää. Eli polttaritähti ei kustantanut reissusta mitään; kyse oli kahden yön reissusta. Nyt sitten odotetaan, mitä sulholle tuleman pitää...

Kuulostaa vähän samanlaisilta polttareilta kuin ne jotka olivat sulhaseni bestmanin polttarit. Nyt odottelenkin että antaako bestman tulla samalla mitalla takaisin ja järjestää sulhaselleni yhtä pitkät ja kosteat kemut. Ne bestmanin polttarit kesti tosiaan koko viikonlopun pe-su ja ei tainnu pojilla kovin selviä hetkiä olla :girl_haha: Laivalla olivat hekin ja automatkat kyllä kuulostivat aika kaameilta näin naisen näkökulmasta :rolleyes: No riittää ku tuovat sulhon ehjänä takasi (tosin pikkuvammoilta ei varmaan tuollakaan reissulla vältytty)..Meidän isukin kisakunto on kyllä aika heikko nykyään että voi olla aika heikolla hapella tuommosen reissun jälkeen..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla omat polttarit oli oikein onnistuneet.

Olin sanonu että en halua mitään nolaamisjuttuja tai muuta sellaista. Olin juuri saanut lapsen ja sainkin ihanat reuntouttavat polttarit. Mukana oli kuitenkin iltamenoja ja sellaista mihin en olisi omin päin suostunut, mutta mukavaa oli ja täytyy sanoa suuri kiitos kaasolleni (siskolleni)!

Itse järjestin myöhemmin hänelle "polttarit". Varsinaisia polttareita hän ei halunnut, kun häätkin oli erilaiset ja pienellä porukalla. Niinpä sitten vietettiin näiden muutamien vieraiden kanssa sellaista tyttöjen iltaa. Toivottavasti siskoni tykkäs, ainakaan suoraan ei ole lytännyt ;)

Nyt sitten pitäisi järkätä ensi kesänä polttarit, mutta onneksi apuna on toinenkin kaaso :)

Toivon että niistäkin saadaan oikein mukavat ja kaikille mieleiset.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kun mulle ensi kertaa järkättiin polttareita, ne oli mulle todella yllätykselliset. Lähinnä siksi, että olis mielestäni kaasolleni ja ystävilleni sanonut, etten voi sietää polttareita enkä sellaisia siis halua. Kaasonani oli siskoni, joka ei polttareiden suunnittelua aloittanut eikä itse asiassa paikalle tullut. Polttarini olivat minulle alkuun juuri sellainen painajainen kuin olin ajatellutkin, typerä puku päälle, jotain tehtävälappuja käteen ja arteenetsintään. Koetin pitää jotain hymyä naamassa, mutta että oli kurjaa. Sitten mentiin puistoon piknikille, jossa sain sitten sanotuksi, että tämä ei ole sitä mitä haluan ja olen teille paljon kivempaa seuraa, jos saan ottaa edes tämän puvun pois. Siihen suostuttiin. Menimme sitten polkuautoilemaan, tekemään ruokaa yhden kaverini luokse, saunomaan (jossa sain jalkahoitoa) ja lopuksi baariin. Loppuilta oli mielestäni jopa mukavaa ja olin baarissa tosi menossa mukana.

Jälkeenpäin sain kuulla, että kaikki muut ystäväni olivat olleet sitä mieltä, ettei mitään nolausta ja pukeutumista, paitsi yksi ystäväni, joka oli runnonut ne ohjelmaan, koska 'niitä pitää polttareissa olla'. Tämä yksi oli tietenkin pukuni poistamisesta ollut vähän harmissaan. Muut olivat harmissaan lähinnä siitä, etteivät olleet enemmistönä pitäneet puoliaan.

Nyt uudella kierroksella olen ottanut best manikseni parhaan ystäväni, joka oli järkkäämässä myös viime polttareitani ja kuuli niistä myös vuodatukseni. Vaikka olen nytkin sanonut, etten polttareita tarvitse, taitaa sellaiset olla kuitenkin tulossa. Kun tällä kertaa tiedän siitä kuitenkin etukäteen, olen vähän best manille siis vihjaillut, että ihan sellainen syödään hyvää ja katsotaan leffaa -ilta olisi varsin mukava. Luultavasti tulee kuitenkin jotain ohjelmaakin, mutta luotan best maniini, ettei tule mitään, mistä en sinänsä pitäisi. Ei ainakaan pukeutumista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä ajattelen jotensakin niin, että kun polttareihin kaiken järjen mukaan pyydetään morsiamen ystäviä ja tärkeitä ihmisiä, niin ei se hei oikeasti voi mennä ihan pieleen! Jos toiset on nähneet vaivaa ja järjestäneet aikataulunsa ja ainakin yrittäneet miettiä mukavaa yhtä varten, niin kyllä olisi syytä jokaisella morsiamella pitää häntää pystyssä, arvostaa ja olla hyvällä mielellä.

Ja jos on niin jyrä, että teitää jo valmiiksi pettyvänsä mihinkään muuhun kuin tietynlaiseen ohjelmaan, niin olkaa hyvät ja järjestäkää itse.

Minä ainakin lupaan pyhästi omille kaasoilleni, että en takuulla mökötä ja jupise selän takana, jos ovat niin ihania, että jaksavat järjestää.

Ja joo, oon ollut itse kaasona, kun morsian mökötti melkein koko polttarit läpeensä. Olin suunnitellut ja järjestänyt ihan hirmu huolella ja panostanut taloudellisestikin ja lukenut ja opetellut perinteitä ja suunnitellut monenlaista että edes joku olis kivaa. Ja tosi paha mieli tuli, kun toinen oli naama nurinpäin. Myöhemmin perustelu oli sitten, että oli niin stressiä ja muuta. Mutta ei paljoa lohduttanut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Minä ajattelen jotensakin niin, että kun polttareihin kaiken järjen mukaan pyydetään morsiamen ystäviä ja tärkeitä ihmisiä, niin ei se hei oikeasti voi mennä ihan pieleen! Jos toiset on nähneet vaivaa ja järjestäneet aikataulunsa ja ainakin yrittäneet miettiä mukavaa yhtä varten, niin kyllä olisi syytä jokaisella morsiamella pitää häntää pystyssä, arvostaa ja olla hyvällä mielellä.

Ja jos on niin jyrä, että teitää jo valmiiksi pettyvänsä mihinkään muuhun kuin tietynlaiseen ohjelmaan, niin olkaa hyvät ja järjestäkää itse.

Minä ainakin lupaan pyhästi omille kaasoilleni, että en takuulla mökötä ja jupise selän takana, jos ovat niin ihania, että jaksavat järjestää.

Ja joo, oon ollut itse kaasona, kun morsian mökötti melkein koko polttarit läpeensä. Olin suunnitellut ja järjestänyt ihan hirmu huolella ja panostanut taloudellisestikin ja lukenut ja opetellut perinteitä ja suunnitellut monenlaista että edes joku olis kivaa. Ja tosi paha mieli tuli, kun toinen oli naama nurinpäin. Myöhemmin perustelu oli sitten, että oli niin stressiä ja muuta. Mutta ei paljoa lohduttanut.

Paljolta mieliharmilta varmasti vältytään, jos keskustellaan avoimesti järjestävän kaason ja ystävien kanssa siitä, millaisesta toiminnasta morsian pitää. Tässä mielestäni on tärkeä kysyä myös morsiamen mielipidettä, ettei käy niin, että jompi kumpi osapuoli pettyy polttareihin.

Polttarithan eivät ole pakolliset, joten varmasti jokainen morsian osaa arvostaa, että sellaiset hänelle järjestetään. Mielestäni ei kuitenkaan ihan mihin tahansa tule olla tyytyväinen. Jos polttareissa noudatetaan vain kaason/ystävien toiveita, eikä ajatella yhtään morsiamen mieltymyksiä, on ihan varma, ettei morsian viihdy. En siis tarkoita, että Lattarella sinun kohdallasi olisi ollut näin, mutta monesta muusta kertomuksesta täällä paistaa kyllä läpi, että ollaan menty vain kaason/ystävien mielipiteiden mukaan. Jäisin kyllä miettimään, mikä on ystävyyden taso, jos polttareiden toteutus olisi jotain ihan kamalaa ja morsian kihisee kiukusta tai on itku kurkussa päivän päätteeksi.

Toisaalta, morsian voisi myös mennä itseensä, jos tuntuu siltä, ettei mikään riitä ja odotukset ovat ihan taivaissa. Ovatko polttareiden tarkoitus tosiaan vain morsiamen miellytys vai ystävien hauska yhdessäolo? Millainen ystävä morsian kaasolleen ja muille järjestäjille on, jos vain mököttää koko ajan?

Itse olen sen verran kiltti ihminen, etten varmaan mököttäisi polttareissani, vaikka olisin niihin jollain tavalla pettynyt. En kuitenkaan voisi olla muuta kuin pettynyt, jos polttareissani joutuisin pukeutumaan typerästi, kerjäämään rahaa, tai ainoastaan kiertämään baareissa. Näistä kaikista on puhuttu etukäteen kaason kanssa, ja ystäväni onneksi tuntevat minut ja tietävät tilanteeni (=raskaana). Olen silti kuullut kiertoteitä, että jotain konflikteja polttareideni suhteen on ("vanhat ystävät" vs. "uudet ystävät") ja se kyllä huolestuttaa/surettaa. Toivon, ettei minun polttaripäiväni päädy tähän ketjuun, omalta tai kaasojeni osalta...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jouduin myyntihommiin. Nimittäin minulla on paniikkihäiriö ja kohtauksia saan julkisista esiintymisistä. No kaaso ei tätä tiedä, koska en tästä ole puhunut kuin sulholleni, enkä halua puhuakaan muille asiasta. Kaikki muu ohjelma oli aivan ihanaa, mutta aina kun joku otti esiin että alapas nyt myymään tavaraa, niin fiilis latistui jos sitä olin saanut vähän nostettua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^minäkin jouduin myyntihommiin, vaikka olin selvästi sanonut, että en sellaista halua. Tsemppasin kuitenkin myyntiosion ja otin helppo-heikki-asenteen ("vielä yksi kaupan päälle samaan hintaan!"), joten pääsin aika nopeasti eroon myyntiartikkeleistani. (Minun siis piti myydä savoksi käännettyjä Tommy Tabermannin runoja). Harmitti silti, kun olin nimenomaan sanonut, että myyminen on mielestäni ihan väsynyt polttariohjelmanumero. Kaasoni oli koettanut kyllä sanoa polttariporukalle, että morsian ei halua mitään myydä, mutta joku/jotkut kavereistani olivat tämän ohjelmanumeron jyränneet läpi. Lisäksi polttarijärjestelyihin oli minullakin liittynyt jotain uudet kaverit vs. vanhat kaverit- kitkaa ja tämän kuuleminen jälkeen päin harmitti aika tavalla. En olisi uskonut, että kaikki ihanat ystäväni eivät sitten meinanneetkaan porukalla pärjätä... Kokonaisuudessaan polttarit olivat kuitenkin erittäin kivat, joten sinänsä kirjoittelen turhaan tänne pettynyt polttareihin- topicciin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jaa-a, polttarit takana.

Kaasoni oli tehnyt kaikkensa, että olisi saanut porukkaa kasaan. No, niin kävi, että kaikilla viidellä kutsutulla oli jotain parempaa tekemistä = eivät päässeet mukaan. Polttarit olivat kaason ja hänen siskonsa järjestämät ja heidän vauvansa olivat mukana polttareissa. Siskoa ei ollut edes kutsuttu mukaan, mutta pelasti täyden katastrofin.

Kaaso oli antanut monta viikonloppu vaihtoehtoa, oli ehdottanut, että porukka laittaisi tervehdyksensä postitse hänen kotiinsa. Mutta kun ei niin ei. Yksi ystävistäni oli sitten lopulta laittanut terveisensä minulle. Ja hän on kaiken tämän jälkeen arvokkaampi kuin vain voi olla. Että näin kävi.

Kaaso oli hommannut minulle hieronnan ja päästiin uimaan kylpylässä. Samalla syötiin buffet pöydässä kunnon lounas. Arvostan sitä todella, vaikka kaverini eivät sitten tulleetkaan. Oikeastaan minua ei kiinnosta kaverieni syyt ja tuntuu pahalta, mutta "toiminta on taikasana" ja kuvittelin eilen sitten vielä kehyksiä häihin.

Kuulumme mieheni kanssa erääseen yhteisöön ja luulen, että tulen tulevaisuudessa saamaan ystäväni sieltä. Olen tehnyt hirveästi hommia häiden eteen yksinäni ja mieheni auttamana. Nyt tiedän, että häät ovat meidän ja ainoastaan meidän.

Tässä nyt vähän pelastaa sekin, että sain rakkaalta mummoltani lahjaksi lakanat, joihin oli kirjailtu minun ja mieheni nimet ja mummo oli vielä virkannut kunnon pitsit päälle. Lakanat olivat todella kauniit.

Kaikki tämä ja oma asenne auttaa, että teen häiden eteen edelleenkin samalla kuin ennen. Tämä polttarikokemus auttoi vain sitä, että mieheni on entistäkin rakkaampi minulle ja häät ovat todella meidän, eivätkä muiden.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä myös polttareihinsa pettynyt ja myös kaason panokseen häissä pettynyt suht uusi rouva, joka ei kykene ymmärtämään miten reilussa puolessatoista vuodessa ei mukamas enempää ehdi miettiä/järjestää, eikä viitsitty edes sanoa ettei jaksa/kiinnosta/ehdi/osaa ts. tarvitsisi apua.

Polttarit:

Jätettiin niin viimetippaan että tiesin tasan tarkkaan arvata päivän, viikko ennen häitä ja asiasta erittäin tylsän teki se, että osasin odottaa että minut haetaan kotoa vapaapäivänäni. Alkuaktiviteetti oli sinällään ihan hauskaa, tehtiin saunavastaa ja käytiin seinäkiipeämässä, mutta sen jälkeen meni vähän turhan överiksi... Pukeutumiseen oli satsattu häiden teeman värisen paidan verran, mikä oli suorastaan naurettavaa, kun otetaan huomioon että olen henkilö joka rakastaa naamiaisia ja pukeudun joka vappu tai halloween töihin mitä erikoisempiin naamiaisasuihin. Syömään mentiin paikkaan jossa muutenkin käyn aina ko. naapurikaupungissa vieraillessani, tässä vaiheessa sain ensimmäisen siiderin nenäni eteen.

Ruokailun jälkeen eteeni työnnettiin lista hankittavista tavaroista, joka tietenkin oli todella helppoa kun otetaan lukuun että rakastan shoppailua, ainoa oikeastaan asiaa vaikeuttava asia oli se ettei oltu huomioitu kyseessä olevan lauantai ja että suurinosa keskustan liikkeistä oli jo kiinni tai sulkemassa n. parinkymmenen minuutin päästä ovensa. Kaikki tarvikkeet löytyivät, rahaa jäi ja suoriuduin tehtävästä odotettua nopeammin, joten seuraavaksi sitten vaan seisottiin ja odotettiin, että päästään seuraavaan paikkaan vasta tiettyyn kellonaikaan.

Saunatilojen vuokraus oli hieno juttu sinällään, mutta tätäkään ei oltu oikein ajateltu loppuun asti... Olin jo tovin ihmetellyt porukkamme pienuutta, sillä olinhan antanut kaasolle listan yli kymmenestä hengestä... Noh olihan meitä yhteensä 6 ja näistäkin 2selvinpäin... Muut jättivät tulematta sillä informaatio polttareiden ajankohdasta oli saapunut vasta sillä viikolla, joten työvuorojen ja kyytien/matkojen järjestäminen ei ollut oikein mahdollista... Jotenkin tunsin sääliä kaasoa kohtaan joka soitteli tuolla ihmisiä ympäri, että ovatko tulossa vai ei, mutta omaa mokaa jos jättää viime tippaan.

Saunatiloissa ainoa ohjelma sinällään oli boolin juonti ja saunominen. Singstarikin siellä oli, mutta jotenkin ei vain jaksanut napata aivan selvinpäinolevaa ihmistä, jolla on kaikki ko. pelit kotonaan...

Saunomasta kun lähdettiin oli suuntana karaokebaari, sanottakoon tähän väliin että olen juontanut n. 10v. karaokea työkseni ja nykyään vihaan karaokea joten ohjelmanumero ei ollut kovin onnistunut. Tuolla minun sitten olisi pitänyt laulaa tietty kappale, mutta ei oltu viitsitty edes käydä tarkistamassa löytyykö tuo ko. kappale paikan listoilta, noh... eipä löytynyt... Siellä sitten istuttiin ja kökittiin muutaman tuopillisen ajan, kunnes kaaso ns. ilmoitti että, olisi aika lähteä yökerhoon... Olemme siis viettämässä polttareita kaupungissa johon muutenkin menen jos lähden viihteelle ja koska valikoima ei ole millään muotoa kaksinen, Sedulat kerran voi tiputtaa listasta suosiolla, teinihelvetit samoin ja jäljelle ei tuolloin jää kuin kantabaarini joten toiminta oli siis todella extremeä. Noh, sinne siis istumaan ja kuuntelemaan menoa ja vähän tanssimaan, oikeasti jouduin itse käytännöllisesti katsoen raijaamaan ihmisiä tanssilattialle ja koska tanssiminen tuntui olevan mahdotonta meni aika käytännössä katsoen pelkkään juomiseen ja lisää karaoken laulamiseen koska näköjään paikasta löytyi sitäkin ja se vaikutti olevan ainoa aktiviteetti josta muut sai innostettua edes jonkinverran.

Baarista lähdettiin valon aikoihin ja vielä sitten istuttiin puistossa keskellä yötä ja tehtiin maalaus, josta piti kuulemma tulla osa hääohjelmaa, mutta eipä kyllä näkynyt...

Polttarit eivät toisinsanoen olleet oikeastaan lainkaan minun näköiseni ja tätä olivat kaasolle sanoneet lähes kaikki ystäväni kuultuaan ohjelman ja pukeutumisen. Olivat kaverini koittaneet tarjota ideoitaankin, mutta kaikki oli tyrmätty tyyliin "Ei, kyllä mä tunnen ***** ja tiedän että tää on sen juttu, ei se halua tommoista". Kaaso ei ollut vaivautunut kuuntelemaan sellaisiakaan ihmisiä jotka olen tuntenut lapsuudesta saakka, vaan pitänyt kylmästi oman päänsä, valitettavasti.

Polttarini olivat sellaiset ns. normi tyttöjenilta jonka olisin voinut aivan hyvin itsekin järjestää kokoon ja jollaisia olenkin pari kertaa kotona pitänyt ennen baareilua. Pakko sanoa että suuri pettymys.

Häät:

Olivat kauniit ja menivät mukavasti, mutta olin todella pettynyt ohjelmapuoleen... Kummankaan polttareista ei ollut minkääntasoista kuvakansiota, ei juttua ei mitään... Ainoa leikki oli laatikkoleikki, joka ei edes milläänmuotoa ollut hauska. Ei morsiammen tai sulhon tai minkään muun ryöstöä, ei tuolileikkejä ei mitään. Häät eivät olleet tippaakaan meidän näköisemme, yöllä häiden jälkeen itkin, sillä olin niin pettynyt. Kaaso oli minulle vakuuttanut leikkejä olevan ja että kaikki kyllä sujuu. Juuh, sujuihan se kun itse hoiti ja huolehti, en saanut ko. päivänä oikeastaan lainkaan rentoutua, vaan jouduin kyttäämään kelloa, varmistamaan erinäisiä asioita ja huolehtimaan aikatauluista jatkuvalla tahdilla. Kaikki vieraat kyllä kehuivat häitä kauniiksi, koristelua onnistuneeksi jne. mutta myös ihmettelivät miksei ole leikkejä?!? Miksei meidän humoristisuuttamme tuoda esiin?

Tässä vaiheessa kaaso olisi ollut viisas ja myöntänyt vaikka minulle itselleni ettei hänellä ja bestmanillä ole mitään ideoita ohjelmaksi häihin ja pyytänyt apua, eikä suinkaan väittänyt kaiken olevan kunnossa.

Kaiken kruunaa se että sulhastani ja minua ei päästetty seuraavana päivänä auttamaan juhlapaikan siivouksessa ja nyt on sitten tavaroita teillä tiettymättömillä enemmän kuin laki sallii ja osaa tuskin enää välttämättä löytyykään, valitettavasti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Anteeksi nyt vaan edellinen polttareihisi pettynyt, mutta minun mielestäni juhliisi oli nähty paljonkin vaivaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Anteeksi nyt vain edellinen, mutta mitenköhn tuon edellisen pettyneen morsiammen polttareihin ja häihin on nähty vaivaa?

Puolessatoista vuodessa nyt luulisi ehtineen huomattavasti enemmnä kuin mitä kertomuksen mukaan oli kummassakaan! Todellakaan ei kovin kummoista suunnittelutyötä, tai juhlakalun/parin huomioimista ole ollut ilmeisimmin, varsinkaan jos muut polttariseuruelaiset ovat vielä koittaneet sanoa kaasolle ettei suunniteltu ohjelma todellakaan kuulosta morsiammelta ja häävieraat ovat myös ihmetelleet leikkien puutetta.

Olisi todella toivottavaa että kaasot ottaisivat muilta ajatuksia ohjelmasta niin polttareihin kuin häihinkin vastaan ja pyytäisivät apua tarvitessaan jotta juhlat olisivat ikimuistoiset, eikä niistä jäisi niinsanotusti paha maku suuhun.

Mielestäni osoittaa todellista mielikuvituksen puutetta viedä juhlakalu polttareissaan ns. tekemään omaa tyyötään eli karaoken pariin. Ja todellinen moka on tuo informaation välittämänen polttariseurueelle vasta samalla viikolla kuin pippalot ovat, saattaa olla ongelmallista koittaa järjestää vapaata töistä, kyytiä toiselta paikkakunnalta, yösijaa, lapsenvahtia jne.

Pakko sanoa että omasta puolestani sympatiat ovat täysin pettyneen morsiammen puolella, niin polttareista kuin häistäkin pitäisi jäädä kaunis muisto, ei pettymys.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Häät eivät olleet tippaakaan meidän näköisemme, yöllä häiden jälkeen itkin, sillä olin niin pettynyt.ään, valitettavasti.

Jos häät eivät ole hääparin näköiset, niin en minä nyt alkaisi siitä kaasoa tai bestmania syyttämään. Eiköhän se hääparin tehtävä ole tehdä häistä omanlaisensa ja kaaso sekä bestman ovat vaan tukijoina/auttajina.

Polttarikansion puuttumisen ymmärrän aiheuttaneen harmia, mutta jos ette ole itse kartoittaneet ohjelmaa ennen häitä, niin peiliin katsominen voisi auttaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään