Guest Harmistuttaa

Pettynyt polttareihin

179 viestiä aiheessa

Muakin alkoi harmittamaan MissMe:n puolesta :/ Jos sinulla on kaaso, luulisi hänen ymmärtävän, että olttareiden järjestäminen kuuluu kaason tehtäviin. Tosin taustoja tietämättä ei voi hirveästi kommentoida. Jos kaasoa ei ole, niin ainakin ystäville voisi vihjaista, että olisi kiva saada polttarit. Jos siis ystävät eivät itse tajua järjestää tai kysellä sinulta, haluatko polttareita ja jos haluat, millaiset. Mutta älä vain ajattele, että et olisi polttareiden arvoinen. Ajattelisin itse varmasti samoin, itsekriittiinen kun olen, mutta muista, että olet yhtä arvokas kuin kuka tahansa morsian :)

Yleisesti tät keskustelua lukiessani minua on todella ihmetyttänyt, miten jotkut kaasot/morsiamen ystävät eivät pääse yksimielisyyteen polttareista tai alkavat riidellä asiasta. Kuten on moneen kertaan mainittu, polttarit pitäisi järjestää morsianta ajatellen, ja jos ei pysty pitämään omia mielipiteitään, halujaan tai kaunojaan kurissa yhden päivän ajan. Joskus tilanne voi kehittyä sellaiseksi, mitä kaasot/polttareiden järjestäjät eivät ennakoineet, mutta siltikin pitäisi yrittää pitää morsian mielessä ja huumori mukana touhussa :) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
On 3.7.2016 at 23.34, MissMe said:

Saako olla pettynyt polttareihin kun niitä ei ole ollenkaan? Tuntuu kurjalta että kukaan ystävistä tai kavereista ei tee mitään. En ole edes polttareiden arvoinen :(

Älä sano noin, MissMe! Varmasti olet polttareiden arvoinen. Kuinka kauan aikaa on jäljellä häihin, ehtiikö asian vielä korjata? Mitään peruuttamatonta ei vielä ole tapahtunut tai jäänyt tapahtumatta. Jos sinulla on kaasoa, niin juttele hänen kanssaan kaasoudesta ja siitä, mitä häneltä kaasona toivot. Ettekö puhuneet tästä, kun pyysit kaasoasi kaasoksi? Tietääkö kaasosi, että haluat polttarit ja oletko antanut hänelle listan toivomiesi polttarivieraiden yhteystiedoista? Voit hyvin sanoa kaasollesi, että toivot polttareita. Ja jos kaasoa ei ole tai jos hän kieltäytyy, niin puhu jonkun muun ystäväsi kanssa. Varmasti kaverisi haluavat ilahduttaa sinua, ehkä he eivät vaan ole tajunneet, että polttarijärjestelyt eivät tapahdu itsestään, vaan ne vaativat suunnittelua ja koordinointia ja että jonkun on otettava ohjat.

Polttareiden ei ole pakko olla yllätys morsiamelle. Jos kaaso tai ystävä vaikuttaa nihkeältä tai valittaa kiireestä ja ajanpuutteesta, niin ehdota, että suunnittelette polttaripäivän yhdessä, sinä mukana. Tai muotoile asia niin, että vaikkei ns. kunnon polttareita järjestettäisikään, niin haluaisit kovasti että kaverisi kokoontuisivat jonain viikonloppuna ennen häitä pitämään hauskaa, syömään hyvin, saunomaan, tai mitä nyt haluatkaan tehdä. 

Nyt siis kissa pöydälle ja juttelemaan kaasosi tai ystäväsi kanssa. He eivät voi lukea ajatuksiasi tai tietää, mitä sinä heiltä odotat tai toivot, ellet kerro sitä heille. Monet tämän ketjun epäonnistuneista polttareista ovat juontaneet juurensa väärinkäsityksistä ja epäselvästä kommunikaatiosta, myös omat polttarini, joista olenkin kirjoittanut. Olisinpa antanut selkeämmät ohjeet ja toiveet kaasolleni, tai pyytänyt olla itse mukana järjestelytiimissä.

Ja jos hääsi ovat jo ovella eikä polttareihin ole enää aikaa, niin voit häiden jälkeen järjestää hauskan rouvviintumisjuhlan. Kutsu kaverisi hauskalle seikkailupäivälle vaikkapa mökille, tai varatkaa hemmottelupäivä kaupungissa ja menkää ulos syömään ja tanssimaan. Olin itse aikonut tehdä näin paikatakseni polttaripettymystäni, mutta sitten olinkin jo raskaana ja raskausväsymyksen kourissa, joten jäi väliin, mikä kyllä harmittaa.

MissMe likes this

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sinitiainen :)

Sain lopulta pienet polttarit ja hauskaa oli. Ystäväni eivät tosin niitä järjestäneet, mutta jotain sain kuitenkin. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla oli vuonna -99 elämäni toistaiseksi ainoat polttarit.

Joo. Odotukset oli korkealla mutta ensin mentiin syömään (pizzaa) sitte yhden kaverin luo saunaan ja ottaan pohjia. Silloin vielä ajattelin josko tässä jotain tapahtuu.. mutta lopulta mentiin vain baariin.

Mutta kaverit tarjosi sen illan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään