sammaltuppo

Lohikeittoko merkki halpishäistä??!!

114 viestiä aiheessa

Tuon pointtini uudestaan esiin, että ei ole halpiruoka, mutta toinen vaihtoehto on oltava. Alkuperäinen kirjoittaja sanoi, että jos vieras ei pidä ruuasta, niin olkoot syömättä. Ymmärrän, että kaikkia ei voi miellyttää, mutta ihana hääjuhla ei synny siitä, että vieraan maha kurnii.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tätä ketjua lukiessa alkoi kyllä himottaa lohikeitto :)

Lohikeitto voi olla siinä määrin ongelmallinen, että vaikkei olisi allerginen kalalle, on hyvin paljon ihmisiä jotka ei muuten vaan pidä kalasta. Mutta on muutenkin vaikea valita yksi ainoa ruokalaji jota suuri määrä ihmisiä pystyisi syömään.

Sitten vielä halpishäistä... Säästäähän voi vaikka millä mitalla. Voi pitää ihan vain kakkukahvihäät, ja eihän lohikeitto kumminkaan ole ihan sitä halvinta valmistettavaa. Olen kuullut häistä joissa on ollut puurotarjoilukin.

Henkilökohtaisesti pidän kyllä enemmän perinteisistä hääbuffeteistä, mistä voi valita mieleistään ruokaa muutamasta vaihtoehdosta, mutta kyllä lohikeittokin uppoaisi. Mies ei kyllä koskisi siihen pitkällä tikullakaan :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Isäni syntymäpäivillä oli muuten pääruokana keitto, mutta kolmena eri versiona (kermainen porokeitto, kirkas porokeitto ja kirkas kasviskeitto), jotta myös allergiset ja erityisruokavalioiset saivat sopivaa syötävää. Kermaisen lohikeiton ohessa kannattaa siis ehkä tarjota myös kirkasta lihakeittoa ja kasviskeittoa, jottei kenenkään tarvitse pelkällä leivällä juhlia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen sitä mieltä, että jos ruokana hääjulhassa on lohikeitto sen vuoksi, että hääpari haluaa halvimman mahdollisen vaihtoehdon, kyseessä ON halpishääruoka. Vaikka olisikin kuinka hyvää soppaa niin pelkästään pääruokana olisi aika mitätön tarjoilu.

Sen sijaan jos tosiaan olisi useita (ainakin kolme) keittovaihtoehtoja ja kunnon alkuruuat (jossa myös jotain tuhtia) ja lisäkkeet viimeisen päälle, niin siinäpä olisikin jo ihan mukavat tarjottavat! Vielä jos keitoissa olisi jokin juju, ettei vaan perussettiä kaikki.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lohikeitto ei todellakaan ole mikään halpisruoka (ainakaan meillä päin..). yleensä keittoja kai tarjotaan rippijuhlissa tms. joissa kaikille ei välttämättä ole paikkaa pöydässä, vaan ruokailu tapahtuu kuka missäkin sohvanreunalla kiikkuen (lautasta ei välttämättä tarvitse laskea pöydälle, koska sitä ei tarvitse leikata..) Häissä, joissa yleensä kai kaikille on istumapaikka, on mahdollisuus tarjota siitä syystä myös leikattavaa ruokaa. mutta kyllä kunnon, olkoonkin sitten "tavallinen" lohikeitto vie nälän paremmin, kuin joku outo tuntemattomista ruoka-aineista tehty gourmet-luomus, jota vieraat ei uskalla/osaa/halua syödä.

^^itseä kiehtoo toisaalta ajatus siisteistä ravintolahäistä pienellä porukalla mutta toisaalta kunnon isot maalaishäät houkuttaa. Tällaisiin maalaishäihin mielestäni keitot sopii. Meillä keitto voisi olla hirvenlihakeittoa mummun reseptillä tarjoiltuna älyttömän isosta kattilasta. :girl_blum: jos se on jonkun mielestä halpisruokaa niin voi voi. mutta sopis meille kun en mistään hienostelusta välitä ja melkein kaikki vieraat on meidänlaisia maalaisjuntteja..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuo keiton sopivuus on varmaankin hyvin paikkakuntakohtainen. Meilläpäin on yleensä häissä pitopöytä ja siten soppatarjoilu olisi aika iso yllätys häävieraille. Mutta eipä tulisi mieleenkään mainita asiasta, varsinkin jos olisi tiedossa että hääparilla on tiukkaa rahasta tai ovat vaikka opiskelijoita. Keitto on ihan hyvä vaihtoehto pienen budjetin häihin.

Sitten en ehkä ymmärtäisi keittoa, jos olisi tiedossa että ovat varakkaita ja lähdössä esim. kymppitonnin häämatkalle. Samoin jos vieraita on useampi sata, niin tulee herkästi mieleen että tarkoituksena oli vain saada paljon lahjoja pienellä panostuksella.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kauheaa.. en oo ees ajatellut että joku ajattelisi noin lohikeitosta, että se on halpiskamaa :o

Meille olisi tulossa kesällä lohikeitto ruoaksi sekä jokin kasviskeitto vegeille..ja kaksi salaattia, mut onko se oikeasti halpisruokaa? voiko sitä edes sitten tarjota ruoaksi?

ajattelimme itse ruoan niin, että koska meillä on sitten kahvipöydässä voileipäkakkuakin, niin keitto olisi hyvä vaihtoehto ruoaksi.. eikä liian täyttävä.. lisäksi se olisi varmaan sellaista jota kaikki söisivät?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen tottunut että lohikeitto on juhlaruokaa joten en olisi yhtään pahoillani saadessani sitä häissä, vielä siivu tuoretta leipää. Mun mielestä keitto sopii vielä hyvinkin kesähäihin. Mun mielestä jos ei kelpaa vieraille niin olkoon sitten syömättä, kai sinne häihin tullaan muuta tarkoitusta vairten kuin ruoka.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
kai sinne häihin tullaan muuta tarkoitusta vairten kuin ruoka.

Näin sitä luulisi, mutta monessa paikassa täälläkin on huomannut, että on pyhäinhäväistystä tarjota tietynlaisia ruokia, kun ne ovat halpoja. Eikä ruokia ole hyvä tehdä itse, vaan pitää olla se kulmaseudun paras (eli näissä tapauksissa siis kallein) pitopalvelu -mieluummin tuotuna jostain kauempaa, koska se vähintäänkin kruunaa palvelun.

Ja auta armias, jos hääpari erehtyy ajattelemaan, että itsetehty meikki/kampaus/puku/morsiuskimppu/kutsukortti/koristeet olisi jotenkin hienoa. Ehei, itsetehty ei ole KOSKAAN hienoa, ellei sitten siihen ole käytetty todella vain parhaimpia (eli kalleimpia) raaka-aineita.

Viinaa ei saa unohtaa. Ruuan ja nimenomaan alkoholin takia häihin tullaan, mitä te kuvittelette, että muka juhlimaan onnellista hääparia?! Hyi häpeä! Eihän teidän seuraanne JAK-SA ilman viinaa ja gourmet-ruokaa. Ja juhlat eivät mitenkään saa poiketa kaikista aiemmista häistä, pitää mennä täysin samalla kaavalla -paitsi että pitää olla tietenkin omaperäinen ja kaikki pitää olla ainutlaatuista...

Ei mikään ihme, että häitään järjestävät ovat hermoromahduksen partaalla, kun kaikkien mittapuut pitää täyttää ja ylittää.

Mielestäni lohikeitto ei ole merkki halpishäistä. Ei todellakaan. Häissä kun on niin monta muutakin asiaa järjestettävänä. Jos juhlapaikalla esimerkiksi ei ole koristeita, ei minkäänmoista musiikkia tai muuta ohjelmaa, juomana vain vettä ja pöydässä sitten tuo lohikeitto, niin siinä tapauksessa voisi sanoa, että lohikeitto on halpishäissä, mutta ei se itse keitto ole se merkki halpishäistä.

Vaniella likes this

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli alkuun tarkoitus olla häät meren rannalla jossa lohikeitto olisi ollut parempi kuin mikään muu, mutta pysyteltiin kuitenkin siinä vaikka ei siellä naimisiin mennäkään. :)

ainahan sitä miettii mitä muuta ajattelevat vaikka ei tarvitsisi! huoh.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielestäni lohikeitto on oikein hyvä vaihtoehto , riippuen missä juhlat , myös siitä , paljonko on valmis satsaamaan ruokaan.

Itse en oikein tuota lohikeittoa osaa arvostaa juhlaruokana , mutta en kyllä sitä tuomitsekkaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

lohikeitto käy vallan mainiosti, tosin ne häät on taidettu pitää jo aikaa sitten, joissa sitä meinattiin tarjota.

Itse kyselin juuri anopilta, että mitä jos meidän häissä olisikin keitto tarjoilu, ja hän muisteli häitä jossa oli tarjolla hirmuisen hyvää lohikeittoa. Ei kuulemma muuta tarvittu.

Eikähän se ole mikään halppisruoka. Jokainen tarjoaa omanlaistaan ruokaa, jos vieraat eivät ole tyytyväisiä, niin, no.. kenelle niitä häitä järjestetään.

Meille tulee kesähäihin runsas alkupalapöytä ja keitot teeman mukaan. Vaikka perinteiden ystävä olenkin, niin karjalainen pitopöytä kesäkuumalla ei oikein maita.

Seurattuani aikani ruokamaailmaa ja erilaisia menuja, olen huomannut että monet perinneruoat sinnittelee vielä hyvin listoilla, kun ovat olleet fiksuja ja vaihtaneet nimensä italialaisiksi :lol:

Joten jos se lohikeitto esitellään nimellä soup de marina tai jotain muuta vastaavaa ( en tosiaan osaa italiaa), niin vamasti kelpaa kaikille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt täytyy sohaista muurahaispesää..Itse olen ollut häissä, joissa ruokana oli lohikeitto (joka loppui kaiken lisäksi kesken) ja mitään muuta ei ollut tarjolla (puhumattakaan nyt mistään viineistä tms.). Tuli aika kärttynen fiilis, kun olit ajanut 6 tuntia juhlapaikalle ja nälkä oli kova. Minusta lohikeitto on halpisvaihtoehto ja koko juhlassa tuli muutenkin sellainen fiilis, että "kiva kun kävitte ja toitte lahjan". Alkuperäinen mielestäni sanoi hyvin selvästi, ettei ole valmis laittamaan enempää rahaa vieraiden hyväksi ja valitsi lohikeiton, koska se oli halvin vaihtoehto. Minusta lohikeitto sopii tiettyihin juhliin, kuten syntymäpäiville tai ylioppilasjuhliin sekä alkuruokana myös hyvin häihinkin, muttei ainoana ruokana.

Edellinen kirjoittaja kirjoitti "Jokainen tarjoaa omanlaistaan ruokaa, jos vieraat eivät ole tyytyväisiä, niin, no.. kenelle niitä häitä järjestetään." Ehkä ymmärsin lauseesi väärin, mutta ainakin omat hääjuhlat järjestän myös vieraille, sillä vieraat sen juhlan tekevät ja olen aidosti iloinen jokaikisestä juhlijasta (ovat nähneet paljon vaivaa tullakseen juhlimaan juuri meitä). Ja kyllä, haluan tarjota heille hyvää ruokaa ja juomaa, jotta he myös tuntevat olevansa odotettuja juhlassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse en lohikeitosta kovin välitä enkä ole koskaan ollut häissä, joissa olisi ollut minkäänlaista keittoa pääruokana ja riippuen muista tarjottavista ja häiden teemasta ylipäätään, saattaisi se toimiakin. Itse en koskaan tarjoaisi häissä keittoa muuten kuin alkuruokana. Meille ruoka on hyvin tärkeää ja se on yksi asia häissämme mihin panostamme; järjestämme juhlat itsellemme siinä missä muillekin eikä ruoassa säästely tullut kysymykseenkään. Kukin kuitenkin tavallaan; mekin otamme tietoisen riskin että monen ruokalajin ei-niin-tavallinen menu saa keskustelua aikaan...niin hyvässä kuin pahassakin. Toisaalta tunnemme vähäiset vieraamme ja meitä suurinta osaa yhdistää juuri hyvästä, kenties erilaisestakin ruoasta nauttiminen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hyvin tehty, maukas lohikeitto on minusta oikein hyvä juhlaruoka, kunhan se eroaa siitä kotona tehdystä. Mutta jos tosiaan keitto on huonosti tehty, pitkässä liemessä, vähällä kalalla ja loppuu vielä kesken, ei hyvä. Tarjoaisin keiton kanssa kuitenkin hyvät salaatit ja laadukkaat,tuoreet leivät(ei niitä halvalla saatuja toissapäiväisiä ruispaloja ja paahtoleivänkantoja pakastimesta) sekä illan mittaan "sormiruokaa", esim. coctailpaloja, juustoja, pieniä piirakoita ja vaikka dippivihanneksia.

Itse ravintola-alalla työskentelevänä tiedän, että kyllä lohikeitto-menullekkin saa hintaa ihan mukavasti.

Valkoviinillä parannettu lämminsavulohikeitto, salaatit, leivät, juomat ja naposteltavat, 26e/hlö:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Muistaakseni lohikeitto on mm. Imatran perinneruokiin kuuluva ruoka, eli ei mitenkään vähäpätöinen herkku. Elipitäisi olla ihan kelpoinen hääparinkin tarjoomukseksi, eikä mikään "halpisruoka".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin viime syksynä kaasona siskoni häissä, joissa ruokana oli lohi- ja lihakeittoa. Mieleenikään ei tullut että olisivat tarjonneet keittoa säästösyistä! Keitto sopi niihin häihin, jotka olivat täysin siskoni tyyliset, ei mitään prameilua ja krumeluureja. Ja ruoka sai vierailta älyttömän paljon kehuja. Mielestäni on aika typerää mennä arvostelemaan toisten ruokavalintoja, vaikka ne olisivatkin puhtaasti hinnan mukaan valittuja. Jokainen juhlii tyylillään. Meille ei tule keittoruokaa, mutta se määräytyy meillä juhlan luonteen mukaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lohikeitto on todella hyvä vaihtoehto!

Täytyy vain muistaa tehdä pieni määrä ilman maitoa/kermaa/juustoa,

mitä nyt kukin laittaa.

Sekä hieman kalatonta keittoa, maku vaikka inkivääristä ja kookosmaidosta

kalalle allergisille.

Ja samoin täytyy muistaa, että leivän menekki on keittoruuan kanssa suuri

ja keliakiasta kärsiville omat leivät.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ehdottomasti lohikeitto on loistava vaihtoehto! Olen ollut häissä, joissa ei ole ollut edes mitään lämmintä ruokaa, vaan salaatteja, karjalanpiirakoita ym, ja se oli myös hyvä vaithoehto. Mikä pakko kaikissa häissä on olla se seitsemän ruokalajin illallinen? Lohikeitto on sitä paitsi hyvää :wub:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juu-u, ei meillekään tulis kysymykseenkään mitään prameita ruokia, myö ollaan mualta. xD Itsekin olin vähän huuli pyöreänä, kun näin tämmösen keskustelun.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihmiset ovat erilaisia. Minulle ruoka on tärkeintä juhlissa ja muistan juhlia pelkästään siellä tarjottujen ruokien perusteella. Omissa häissäni on tarkoitus sitten aikanaan panostaan ennen kaikkea ruokaan ja jättää kukat sun muut ei-syötävät hömpötykset minimiin. Mutta se on vain ruokafanaatikon mielipide. Toisaalta pidän salaateista erityisen paljon ja se pelastaisi menuunne ainakin minun kohdallani.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hyvin tehty, kermainen lohikeitto on minusta ihan hyvä juhlaruoka. Ainoa ongelma on se, että yleensä ihmiset odottaa saavansa häissä tukevan ruoan ja tulee paikalle nälkäisinä, joten keittoruoka saattaa jättää mahan vähän turhan tyhjäksi. Tämän voi tietenkin ratkaista tarjoamalla keiton lisäksi muutakin ruokaa tai mainitsemalla kutsussa ohjelmasta sen verran, että luvassa on keittolounas. Näin vältytään väärinkäsityksiltä ja nälkäisyyttään kärttyisiltä vierailta.

edit: Vielä sanottava sen verran, että ainoissa häissä, joissa itselleni jäi kumma fiilis ruoasta, tarjottiin ainoana ruokana kinkkukiusausta. Ei siinä mitään vikaa ollut, mutta ei minusta kovin juhlavaa ruokaa. Kummallinen ratkaisu.

Muokattu: , käyttäjä: Kartio

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä lohikeitto sopii hyvin myös hääjuhliin! Toki sen ohella tarjotaan yleensä juhlissa myös jotain salaattia ja monipuolisesti leipiä. Kyllä sillä saa mahansa varmasti täyteen. Monillahan on sitten erikseen kakkua ja iltapalaakin, niin luulis ruuan riittävän.. Yksissä häissä oli pääruokana salaatteja,paistetut muikut&leipää, ja iltapalaksi rantakalakeittoa .

Hyvin tuli maha täyteen ja vieraat kehui ruokia! ;) Kukin tietää varmasti parhaiten juhlapaikkansa, teemansa ja budjettinsa, ja pystyy näin itse parhaiten menunsa valitsemaan-ei kannata liikaa ihmisten nurinoista välittää :)

Noi erityisruokavaliot on sitten asia erikseen, mutta itsekin aikoinani kasvisyöjänä kiersin juhlissa, niin oltiin kyllä hyvin tyytyväisiä vaihtoehtoina olleisiin keittoihin; esim kasvissienikeittoa tai tofukeittoa oli jossain juhissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Gourmee lohikeitto on oikein hyvä hääruoka. Pohjaksi valkoviiniä, aineet tuoreita ja maistuvia, kalaa riittävästi, rakenne pehmeä ja pippurit ehdottomasti jauhettuina. Jo ihan pelkästään viinin lisäämisellä liemeen, saa keitosta juhlavamman makuista.

Itse en ymmärrä karjalanpaistin ja makaroonilaatikon tarjoamista hääruokana. Suurimmalla osalla pitopalveluista täällä E-Karjalassa tuo tuntuu olevan ensimmäinen vaihtoehto. Kyllähän makaroonilaatikko varmasti kaikille maistuu, mutta mikä olisi arkisempaa?!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään