sammaltuppo

Lohikeittoko merkki halpishäistä??!!

114 viestiä aiheessa

Medinilla: se on hyvä että keitto maistui mutta minulle tuo olisi ehkä kaikkein kamalin tilanne jos ruoka loppuisi kesken. Keitto ruokana ok (vaikka omiin häihini en sitä halua) mutta sitten pitäisi edes huolehtia että sitä on riittävästi. :/ :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Varmaankin kaikki lohikeittoa juhlissaan tarjoavat tajuavat laittaa kala-allergikoille/

(ehkä myös lapsille) toisen vaihtoehdon, vaikka lihakeiton.

Siitähän tässä ketjussa ei ole kyse, vaan niistä vieraista, jotka ihan hyvin voivat

syödä lohikeittoa, mutta heidän mielestään se vain on huono ja halpa ruoka, jonka tarjoaja

ei ole panostanut vieraidensa ruokkimiseen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Keittomenuissa on vaan se ongelma, että ruokavaihtoehtoja ei yleensä ole enempää kuin se yksi keitto (+ ehkä vaihtoehtokeitto allergisille). Buffet-pöydän etuhan on se, että ruokavaihtoehtoja on useampia niillekin, jotka eivät juuri tietyntyyppisestä ruoasta (vaikka nyt kalasta tai punaisesta lihasta) pidä. Jos keittoja olisi vaikka neljää eri laatua, ei mitään ongelmaa olisi. Harvemmin vaan tällaista näkee. "Se kun on niin kallistakin." Mistä pääsemme taas samaan vanhaan aiheeseen, eli onko vieraiden ylenkatsomista säästää tällaisessa asiassa...

Itse voisin kyllä kalakeittoa syödä, mutta kun se on mielestäni järjettömän pahaa, en söisi vaan olisin mieluummin nälissäni. Kranttua vai ei? Söisitkö sinä hyvällä ruokahalulla pässinsilmiä tai keitettyjä munuaisia vaan sen vuoksi, että hääpari on päättänyt tällaista tarjota?

Edit: Ihan samalla tavalla vieraiden ylenkatsomista on se, että esim. pöytiintarjoilussa on tasan yksi ruokavaihtoehto eikä muuta tipu. Keitto on vielä sikäli ongelmallinen, että se ei juurikaan täytä/pidä nälkää poissa eikä monikaan ihan oikeasti erityisesti pidä keitoista (kuinka moni täällä tilaa ravintolassa juhlaillallisella keiton?). Miksi siis pakottaa ihmiset syömään sellaista, mistä valtaosa ei todennäköisesti pidä?

Muokattu: , käyttäjä: Isolde

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

musta kunnollinen lohikeitto olis superherkkua (kaverin ylioppilasjuhlissa oli ja itelleki uppos kolmelautasellista ku oli niin hyvää, siinä oli reilusti suolaa, kermaa ja voita sekä vähän koskenlaskijaa antamassa liemeen lisää makua), varsinkin talvihäihin... ei minusta ollenkaan "köyhäilyruokaa"

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tiedän jonkin verran ihmisiä, jotka pitävät muuten kalasta, mutta kaikenlainen kalakeitto on suuri kauhistus.

näin ole munkin miehellä kunnes söi pakon edessä (ei aikuisena kehdannu vieraalle ihmiselle sanoa ettei tykkää) meidän mummun kalakeittoa, heillä kotona kun kalakeitto tarkoitti kalaliemikuutiosta ja pakaste seistä tehtyä ällöä, mummukun tekee liemen ruodoista ja on vielä ite pyydystetyt ahvenet joukossa ni jo on maistunu keitto sen jälkeen...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Söisitkö sinä hyvällä ruokahalulla pässinsilmiä tai keitettyjä munuaisia vaan sen vuoksi, että hääpari on päättänyt tällaista tarjota?

Edit: Ihan samalla tavalla vieraiden ylenkatsomista on se, että esim. pöytiintarjoilussa on tasan yksi ruokavaihtoehto eikä muuta tipu.

Tottakai hääparin pitää ajatella asiaa myös siltä kannalta, että kaikki eivät kaikesta pidä. Siinä kuitenkin olen eri mieltä, että lajeja pitäisi olla tarjolla järjetön määrä periaatteella "jokaiselle jotakin". Varsinkin kun totuus on se, että 98% buffet tarjoiluista on huonolaatuista bulkkimättöä. Miksi aina ajatellaan, että määrä korvaa laadun??? Me, joilla on erityisen tarkka makuaisti ja tiedämme paljon ruuasta, joudumme kärsimään tuosta ajattelutavasta.Tarjolla on vaikka mitä, mutta ei oikeasti mitään josta voisi nauttia. Eli sellaiset jotka eivät tykkää kalasta, tai jotka eivät tykkää lihasta tai jostakin muusta, on ok huomioida, mutta meistä gastoronomeista ei kannata välittää... :girl_sad:

Eli yritän sanoa, että yksi laadukas ruokavaihtoehto on ihan yhtä hyväksyttävä, ja usein jopa parempi vaihtoehto, kuin 20 toisiinsa sopimatonta ja huonosti tehtyä. Itse söisin suurella ruokahalulla laadukkaasti valmistettua lohikeittoa häissä.

Toivottavasti en pahoittanut, Isolde, mieltäsi lainatessani tekstiäsi, mutta se puki hyvin sanoiksi tämän ketjun ajatusmaailman.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^En toki pahoittanut mieltäni, kirjoittamaani saa ihan vapaasti ottaa kantaa. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Eli yritän sanoa, että yksi laadukas ruokavaihtoehto on ihan yhtä hyväksyttävä, ja usein jopa parempi vaihtoehto, kuin 20 toisiinsa sopimatonta ja huonosti tehtyä.

Tähän puuttuisin sen verran, että yleensä näiden allergisten ruokiin ei ole panostettu läheskään yhtä paljon kuin "normaaliin" ruokaan, mikä on hyvin valitettavaa. <_< Se että "normiruokana" tarjotaan kermaistasavulohikeittoa maustettuna sulatejuustolla ja valkoviinillä, mutta kasvisvaihtoehto on kesäkeitto tehtynä täysmaitoon tai laktoositon vaihtoehto ylisuolainen lohikeitto tehtynä kalaliemikuutioon (tai vielä edullisemmin yhdistetty laktoositon kasvisvaihtoehto, kesäkeitto kasvisliemikuutioon), on todella ikävää ja antaa sellaisen kuvan että on yritetty päästä mahdollisimman halvalla, eikä välitetä vieraista. Yleensä se menee näin ja itse juuri näitä ruokia syövänä pidän tällaisia lohikeitto-häitä halpishäinä, joiden tarjoiluun ei olla panostettu.

Itse voisin kyllä kalakeittoa syödä, mutta kun se on mielestäni järjettömän pahaa, en söisi vaan olisin mieluummin nälissäni.

:girl_haha: Sama täällä! Tosin voi olla että olen syönyt vain pahoja kalakeittoja. :girl_sigh: Mutta lämpimän maidon karmeaa makua ei kyllä saa peitettyä millään valkoviinillä tai sulatejuustolla... :wacko:

Tuossa kalakeiton tarjoamisessa on myös vaarana, että joku vieras jää kokonaan ilman syötävää. Vaikka kuinka ilmoittaa tarvitsevansa TÄYSIN laktoosittoman ruoan, niin monesti tarjotaan vain vähälaktoosista. Nimimerkillä, muutamat juhlat pelkkää vihersalaattia rouskuttaneena, kun muut söivät herkkuruokia ja kakkua... <_< (ja jääsalaatti kurkulla ja tomaatilla ei ole juhlaruokaa)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ollaan ajateltu tarjota Lohikeittoa pääruoaksi,kylmä alkuruokapöytä voisi sitten sisältää vihreänsalaatin,jonkun pastasalaatin,lihapullia,leipää,karjalanpiirakoita...ja illemmalla olisi sitten tarjolla salaattia ja makkaraa.Meillä häät järvenrannalla,minusta ruoat sopivat meidän teemaan ja tarkotus on saada muokattua menusta sellainen että kalakeitosta tykkäämättömillekin olisi jotain hyvää ja ruokaisaa.Onneksi ei vielä tarvitse lopullisesti päättää menua,vaan voi vielä ideoida.

Muokattu: , käyttäjä: vaimoksi 9.7.2011

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niissä lohikeitto (hää)juhlissa missä olen ollut, on lisänä ollut aina runsas leipä- ja salaattipöytä, eli nälkää ei ole tarvinnut nähdä vaikkei kalakeitosta tykkäisikään. Itse kyllä tykkään hyvästä lohikeitosta, mitä on onneksi aina ollut tarjolla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä en käyttäisi termiä 'halpis' lohikeitosta. Ensinnäkin kunnollinen lohikeitto ei ole mitään halpaa ruokaa, sillä jo lohen kilohinta on varsin korkea, puhumattakaan viineistä, tuorejuustoista, kermoista yms. mitä siihen myös laitetaan.

Toiseksikin minusta termi 'halpis' on halventava. Koen että se ei ole edullisen synonyymi, vaan sillä kuvataan jotain, mikä on sekä halpaa, että heikkolaatuista tai huonoa. Hyvin tehtyä lohikeittoa ei millään mittarilla voida pitää heikkolaatuisena! Edullinenkin voi olla laadukasta ja hyvää, monessa muussakin asiassa kuin ruuassa.

Jos termejä ajatellaan, niin minusta kalliin vastakohta ei ole halpis, vaan se on edullinen. Halpiksen vastakohta olisi pikemminkin pröystäilevä.

Jos emme moiti pitopalvelun kalleinta vaihtoehtoa tarjoavaa 'pröystäilyhäiden' tai 'ökyhäiden' järjestämisestä, niin miksi moittisimme edullisimman vaihtoehdon valinnutta 'halpishäiden' järjestämisestä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jos emme moiti pitopalvelun kalleinta vaihtoehtoa tarjoavaa 'pröystäilyhäiden' tai 'ökyhäiden' järjestämisestä, niin miksi moittisimme edullisimman vaihtoehdon valinnutta 'halpishäiden' järjestämisestä?

:girl_haha: Veikkaisin että jos joku tulisi sanomaan, että heidän häissä tarjoillaan vain hummeria, kaviaaria ja hanhenmaksaa, niin ihan varmasti joltakin tulisi palautetta ökyhäistä ja menussa yliampumisesta. Mutta sitähän varten nämä keskustelupalstat on olemassa, mielipiteiden jakoa varten. Eikä kaikki ole koskaan samaa mieltä. :girl_wink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuulun niihin, joiden mielestä kunnon lohikeitto ei ole millään tavalla merkki halpiksesta ja huonosta vaihtoehdosta häämenuksi. Itse söisin todella mielelläni ihanan leivän ja kivan salaattipöydän kera sitä.

Eli antaa mennä vaan ketkä sitä pohtivatkaan!

Varsinainen pointtini oli tähän ketjuun, että luen tätä säännöllisesti ja joka kerta mun alkaa tekee ihan hurjasti mieli ihanaa lohikeittoa. :girl_haha:

:-X Anerina

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen syönyt joskus ravintolassa erittäin hyvää lohikeittoa. Suurustettu kuohukermalla ja lisätty valkoviiniä. Erittäin maukasta ja juhlallista. :)

 

Parissa juhlissa on ollut ihanaa lohikeittoa myös ruokana, ja runsas salaatti/leipäpöytä. Nälkää ei tarvinnut nähdä kun keitossa oli lohta ihan mielettömän paljon. Oikeen herkkua.

Meille tulee kuitenkin paahtopaistia koska mies näin halusi. Ja pöytiintarjoiluna. :) . Ai niin, mies oli aina ajatellut että lohikeitto on pakastekalasta tehtyä vesilientä ja sitten kun ravintolassa sitä tilasin niin tykkäsi!   Oli ihan ihmeissään miten hyvää se voikin olla.   

 

Kaikkia ei voi miellyttää, mutta kuten täälläkin on sanottu niin se vaihtoehtokeittokin tulee olla sitten ns.rakkaudella tehtyä. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään