Rvakoo

Tarjouksen saamisen kesto

59 viestiä aiheessa

Aika monet pitopalvelufirmat ottavat vasta varauksia vastaan alkuvuodesta jos kesällä häät.

Ihan ymmärrettävää, kun ravintola-alasta kyse... Verot muuttuu jatkuvasti, jotenka hinnatkin.

Ja elämäntilanteet saattavat muuttua, usein kyseessä kumminkin perheyritys.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on kyllä hyvät kokemukset. Lähetin kymmenkunta tarjouspyyntöä joskus heinäkuussa (vähän reilu vuosi ennen häitä), ja lähes kaikki vastasivat viikon-parin sisällä. Pyysin tarjousta ja esimerkkitarjoiluja, juhlapaikka, päivämäärä ja alustava vierasmäärä olivat jo tiedossa, mutta tarjoiluista ei meilläkään ollut vielä mitään hajua. Vastaukset tulivat tosiaan nopeasti ja olivat tosi asiallisia, olin hyvin tyytyväinen. Suurin ongelma oli saada itse itseään niskasta kiinni, että kävi läpi ne kaikki tarjoukset siipan kanssa...

Minulle ajatus siitä, että tarjouspyyntöön ei vastata, "koska ei ne meitä kuitenkaan ehkä ota", on tosi omituinen. Vaikka tietysti jokainen potentiaalinen asiakas lähettää useita tarjouspyyntöjä ja vain pieni osa tehdyistä tarjouksista johtaa tilaukseen, niin millä ihmeellä niitä tilauksia saadaan jos ei kaikkiin tarjouspyyntöihin vastata? Ei kuulosta kovin hyvältä bisnekseltä tai siltä, että firma oikeasti on kiinnostunut menestymään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin pyydetiin tarjousta neljästä paikasta ja vain yhdestä tuli vastaus. Tämä, josta vastaus tuli on onneksi se eniten kehuttu pitopalvelu, joten mielellämme otamme ruuat sieltä, kun muita ei tunnu kiinnostavan palveluidensa tarjoaminen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ylipäätään kommenttina vielä tarjouspyyntöasiaan, kun itse olen eri alalla pienyrittäjä mutta saan myös paljon tarjouspyyntöjä, joissa asiakas ei selvästikään ole jaksanut katsoa ollenkaan nettisivuiltani hintoja, tuoteselosteita tms. Ainakin minulle tulee näistä tarjouspyynnöistä olo, että sama viesti on laitettu sataan eri paikkaan ja se ei motivoi tekemään tarjousta ajatuksella ja ajan kanssa, toki aina kaikkiin viesteihin vastaan. Joskus asiakas kirjoittaa tyyliin "katsoimme nettisivuiltasi, että tämmöinen paketti löytyisi..." niin heti huomaan, että tämä asiakas on oikeasti kiinnostunut (ehkä jopa muustakin kuin hinnasta9 ja laadin tarjouksen yksityiskohtaisemmin.

Eli jos esim pitopalvelun sivuilla on maininta, että asiat kuuluu tai ei kuulu, tai niiden hinta, pöytäliinojen osuus, tarjoilijoiden osuus tms, eli tarjouksen pyytäjä voisi mainiosti ne sieltä itsekin nähdä, niin ehkä ei anna niin kiinnostavaa kuvaa.

Minua myös ihmetyttää monien hääparien asenne, että "olemme tuomassa tuhansia euroja ko. yritykselle, pitäisi siis saada prinsessa-kohtelua". Ok, pitopalvelulle maksettava summa on suuri, mutta tuo ei kyllä ole sellainen bisnes että sillä kukaan rikastuisi. Kulujakin on paljon, kun miettii vaikka häiden ruokatarjoilua, aikaa menee paljon suunnitteluun, ruokien valmistukseen, kuljetukseen, pöytien kattamiseen, luultavasti vielä tavaroiden noutoon seuraavana päivänä eli työhän on tunnetusti tässä maassa arvokasta ja siihen vielä ruoat päälle. Eli 5000e laskusta voittoa ei pitopalvelulle mitään älyttömiä määriä kuitenkaan jää, eikä siten hääpari ole pitopalvelulle mikään unlemien asiakas jonka he haluavat välttämättä saada. Esim. yritysasiakkailta saa saman rahan, vaikka työ tapahtuisi arkipäivänä virka-aikaan ja tilaaja on aika paljon "helpompi" eli ei ole mitään henk koht vaatimuksia kenelläkään. Uskoisin, että yhteistyöllä morsiametkin pääsisi parempaan lopputulokseen kuin vaatimalla paljon ja kaikkea.

En tällä kuitenkaan tarkoita, että pitopalveluiden vastaamatta jättäminen olisi jotenkin ok ja varmasti suurin osa hääpareista onkin liikkeellä ihan hyvällä asenteella :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ oikein hyviä pointteja Pengantin !

 

Harmi vain, että ainakin täällä päin kovinkaan monen pitopalvelun nettisivut eivät ole kovin informatiivisia. Suosituimmat pitopalvelut, joista jo tietää muutenkin, foorumien tai tuttujen kautta perustietoja, ovat kyllä yleensä panostaneet sivuihin. Mutta jos haluaisi vähemmän "nimekkään" ehkä halvemman? ja vähemmän kiireisen?, niin netistä ei tietoja saa. Eli esim. kerrota edes esimerkkimenua hintoineen, saati sitten tietoa astioista, tarjoilijoista yms. Saattaa jopa olla ettei ole mitään muuta tehty kuin etusivu, jossa puhelinnumero. Tai heitetty yleinen "ota yhteyttä! teemme mitä haluat!"

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä vielä ennakko suosikki vastaamatta. En millään jaksais oottaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on siis pitopalvelu heinäkuun häihin jo vaihvistettuna. Nyt olen ottanut yhteyttä että saataisiin menu varmistettua,  muta ei kuulu vastausta. Olin yhteydessä sähköpostitse pari vk sitten ja uudestaa n. viikko sitten. Varmaan nyt on kiireistä aikaa,  enkä haluaisi turhaan hätäillä mutta kohta täytyy varmaan soitella perään. Kuinka kauan teillä on keskimäärin vastauksissa kestänyt?

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla
Ketjuja yhdistetty

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

"Me emme lähde mukaan mihinkään tarjousrumbaan" oli suoraan erään Helsinkiläisen catering-yrityksen vastaus. Olin pyytänyt melko tarkoilla spekseillä (teema, ruokalajiesimerkkejä, syöjämäärät, hintakatto) varustetun tarjouksen melkein kymmenestä paikasta. Sain kolme vastausta, jossa ainoastaan yhdessä oli ihan konkreettinen hinta-arvio. Aluksi kiukutti niin vietävästi, mutta näin vuoden viivellä voin jo sympatisoida miten paljon tarjouksia he varmasti saavat, jotka eivät johda mihinkään.

Ironisinta tapauksessamme on se, että halusimme hyvää ruokaa hinnalla millä hyvänsä ja silti pitopalvelut itse sabotoivat mahdollisuutensa olettaen, että hinta olisi se tärkein kriteeri. Ei, hyväksyimme itse asiassa kalleimman tarjouksen koska uskoimme ruoan laatuun ja koska he uskalsivat hinnoitella itsensä selkeästi.

 

Ne kaksi muuta, jotka vastasivat, kertoivat tekevänsä ruokaa minkä budjetin mukaan tahansa, joten se voi olla hedelmällisin tapa lähestyä asiaa. Kerro paljonko haluat maksaa per nenä, mikä on teema ja pyydä heiltä menu-ehdotus. Matala budjetti vaikuttaa taatusti raaka-aineiden laatuun, mutta sitä voi tietenkin tasapainottaa karsimalla tarjoiltavien ruokalajien määrää. Catering = häiden hankalin järjesteltävä :/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos laskelmani pitävät oikein, olemme lähettäneet kahdeksaantoista pitopalveluun tarjouspyynnön. Näistä neljä ei ole vastannut. Osa vastasi heti tarjouspyynnön saatuaan, osa viikon verran viiveellä. Myöhäisimmät taisivat tulla kolmisen viikkoa tarjouspyynnöstä. Tuntuu ainakin meidän kohdalla, että pitopalvelut vastaavat huomattavasti paremmin tarjouspyyntöihin kuin esimerkiksi dj-palveluita tarjoavat yritykset...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään