Janice

Huumorihäät :)

6 viestiä aiheessa

Elikkäs, lyhykäisyydessään

Miten saada hääjuhlasta ERILAINEN ja HUMORISTINEN?

kuuluneekohan tälle osastolle I wonder...... :unsure:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nii-in, sanoppa se :) Sitä tässä on itsekin mietitty. Itse tahtoisin lähinnä että tuo huumori tarkoittaisi sitä, että tunnelma on rento ja välitön, en välttämättä sitä että stand up-koomikkoja on tupa pullollaan :)

Ajattelisin että tunnelma ja huumori lähtee eniten liikkeelle hääparista itsestään ja heti ensimmäisenä jo kutsuista. Eli millainen on kutsun teksti ja ulkonäkö. Myöskin juhlatila itsessään ja sisustus varmaan tekee tunnelmassa oman osansa.

Kirkossa en lähtisi kauheesti vitsailemaan, ehkä lähinnä vaan voisi pussata moiskauttaa niin, että kirkko kaikuu tai tehdä pienen tanssipyrähdyksen käytävällä tms. Juhlassa sitten varmaan on tärkeintä, että seremoniamestari/muut puheiden pitäjät ovat sujuvia puhujia ja puhuvat rennosti ja kertovat hauskoja juttuja. Ja hääpari voi tietenkin itse osallistua hauskuuttamiseen jollain yllärillä, taikka ohjelmanumerolla. Varmaan se ensimmäinen puhe, ns tervetulopuhe on kaikista tärkein määrittelemään loppujuhlan tunnelman.

Tietenkin kaikenlaista erityistä hauskaa ja yllättävää ohjelmanumeroa voi olla (esim sitä stand uppia, juopunutta viinuria, taikuria tms.) mutta yleensä hauskuudeksi riittää ihan sellainenkin, että kerrotaan vain hauskoja juttuja hääparin yhteistaipaleesta tms. Tietenkin tämä voi olla jonkunmielestä sitä perustavaraa, eikä vastaa tuota sinun toivomaasi ERILAISUUTTA, mutta lähinnä tarkoitan, että tosi tavallisilla pikkujutuilla voi tehdä suuren muutoksen tunnelmaan.

Ameriikassa ainakin taitaa olla nyt muotia se, että hääpari tekee yllätystanssikuviot häävalssin väliin, ihan hauskaa tämäkin... Mutta minusta ehkä jotenkin liian amerikkalaista, paitsi tietenkin jos vetää säkkijärvenpolkat valssin väliin ;)

Tässä vähän aatoksia, ei varmasti auttanut sinua Janice yhtään, mutta kunhan kirjoittelin. Kuitenkin loppujen lopuksi kaikki on NIIN PALJON kiinni hääparista ja vieraista itsestään. Vaikka mitä ihmeellistä vieraille keksisi niin välttämättä he eivät mielissään vaan touhuun taivu. Näin karkeana esimerkkinä, että jos haluat vieraittesi soittavan ilmakitaraa kilpaa, niin välttämättä kaikki sukulaistädit eivät siihen suosiolla rupea. :) Siispä kannattaa varmaan suunnittelussa lähteä liikkeelle siitä, millaisiin asioihin luulet häävieraitesi pystyvän ja ketä häihin yleensä kutsut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Huumori on ihan hillitömän vaikea laji, joka vaatii tasapainoittelua. Kaikkia tuskin joka tapauksessa voi miellyttää, mutta kannattaa ehkä keskittyä eniten ajattelemaan juhlasta itsenne näköistä kuin humoristista. Toki ne omannäköiset juhlat voivat tarkoittaa nimenomaan huumoria, mutta tarkoitan sitä, että huumori ei saisi nousta esille kuitenkaan liiassa määrin.

Minusta olisi noloa, jos häät olisivat vitsi. Häät voivat olla hauskat ilman muuta, mutta liiallinen huumori menee äkkiä farssin puolelle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli toisaalta perinteiset, mutta toisaalta hyvin meidän näköiset häät. Huumoria oli käytetty pieninä annoksina siellä täällä ja onneksi vieraamme tiesivät meidän kestävän jopa vi***ilun puolelle menevää huumoria (kuten hääpäikyssäni mainitut 10 leivänpaahdinta)

Meillä huumori oli upotettu mm. häätanssiin ja yleisesti siihen, ettei kaikki ollut liian glamouristi tehtyä. Ja kieltämättä hilpeyttä herätti myös se, että osa vieraista näki morsiammen odottamassa lossia ja vetävän hullun tavalla tupakkaa puoli tuntia ennen häitä pukeutuneena huntuun, intianpuuvillahameeseen ja hevimetalli-ravintolan huppariin!

Mut totuushan on se, että vaikka kuinka suunnittelisi huumoria häihinsä, se ei toimi, jos parissa itsessään tai vieraissa ei ole riittävää määrää kapasiteettia käsittelemään tarjottu huumori.

Eli kuten Morre jo tuossa aikaisemmin totesi, huumori on vaikea laji, joka täytyy toteuttaa hyvällä maulla ettei juhlasta tule vitsi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jep Morre, sitähän mä tosiaan tarkotin, neuvoja siihen miten tehdä häistä iso vitsi elikkäs fiasko.

Ja jotain voinee myös päätellä siitä että ollaan osastolla "Hääleikit ja muut hääohjelmanumerot"

Jotenka, jos kellään ei ole mitään humoristista taikka muuten vaan erilaista hääohjelmaa,

voinemme päättää tämän ns. keskustelun tähän

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt puhuit jo hääohjelmasta (et siis pelkistä häistä, kuten aluksi - sillä on eroa). Erilaisia ja hauskoja hääohjelmia on tämä osasto pullollaan, joten siitä vain etsimään ja valikoimaan tyylinne sopivat - vaikka hiukan muokaten!

Herneitä on turha vetää nassuun.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään