Guest Rea

Menugallup

833 viestiä aiheessa

tuli tossa mieleen menuista vielä, että onko teillä jotain ideoita noiden kala juttujen tilalle(meille siis tulossa tuo Huplin menu, jonka joku tänne jo laittoi..)? Tai lisäks... siis kun meillä ei ole kalan ystäviä kovin paljon niin ajattelin että jos jotain muuta. Itse syön kraavilohta ja joku tomaatti silli menee mutta muuten ei oikein uppoa ja kun lapsia tulee ja hekään eivät oikein kalasta pidä... Tietenkin vanhemmat ihmiset ovat tähän perinteiseen menuun tottuneet ja hyväähän tuo on mutta jos jotain erilaista ja mitäs sitten kun juhliimme tulee 5 kasvisyöjää(tai siis en ole 4:n ruokavaliosta varma.. uskontoon liittyvä..) ja loput lihansyöjiä niin pitäisiköhän heille erikseen jotain kehittää?? Vai riittääkö salaatti ja kakku??

Tällästä tuli mieleen..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
viininlehtikääryleitä ja himottaisi niin tehdä meidänkin häihin. Onko sulla hajua mistä noita saisi, siis pelkkiä viinilehtiä? En ole koskaan törmännyt.

Tietäiskö joku muu?

Enpä tiedä en, ja joku jo antoin vinkkiä aiheesta, mutta aikoinaan, kun monta vuotta puuhasin Kreikka-yhdistyksen porukoissa, joku ahkera kokki antoi siellä vinkin, että punajuuren naatit toimii maultaan kutakuinkin samoin. Ei ehkä häämenuun kannata kokeilla, mutta jos noin muuten tahdot tehdä niitä. Niitä naatteja kun saa torikauppiailta ilmaiseksi, kun vaan huomaa pyytää.. Nämä nimenomaiset kääryleet on yks

mun suurimpia herkkuja sen suunnan keittiössä!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Löytyi jo, käytiin keskiviikkona ruokaostoksilla ja bongasin viinilehdet marketin hyllyltä. Muutkin ainekset on ostett viininlehtikääryleitä varten. Sulhanen jo on ehtinyt moneen kertaan kysellä, että jokos tein. Ne kun ovat hänen suurinta herkkua. Ei niitä kukaan täällä Suomessa hänelle ole värkännyt...voi raukkaa  :-[ Ei tässä ole vielä mitään ehtinyt, eikä tänäänkään näytä kerkeevän.

Punajuurtakin on itseasiassa kaapissa, mutta siitä tehdään pancar salatasia, turkkilaista punajuurisalaattia. Saas nähdä miltä maistuvat!

Jälkiruoaksi vielä sütlacia, johon minä en tosin koske, kun siinä on niin paljon sokeria, että yököttää.

Meillä on kyllä menu aivan täysin mietinnässä edelleen, kiva olisi jotenkin tehdä turkkilaiseen hääperinteeseen kuuluvia ruokia, kuten hääkeittoa, hääriisiä ja morsiamen vanukasta yms.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kenelläkään ideoita/vinkkejä lautasannosmenuksi? Mitä mieltä olisitte tästä, jota olemme omiin kevätkesähäihimme suunnitelleet:

Alkumalja: kuivaa cavaa, sama myös ruokajuomana

Alkuruoka: tomaatti-vuohenjuustosalaatti, vegaaneille savutofuviipaleen kanssa

Pääruoka: Lintua (kalkkuna? broileri?) hedelmäisessä kastikkeessa, vihanneksia, riisiä; kasvisvaihtoehto hakusessa (sopisko ne täälläkin mainostetut viininlehtikääryleet tuohon henkeen ja kuohuviinin kanssa?)

Jälkiruoka: halvajäädyke, vegaaneille tofujäätelö, hedelmien kanssa

Iltapalaksi sitten jotain tavanomaisempaa pitoruokaa eli voileipäkakkua niin paljon kuin napa jaksaa vetää. Puuttuuko jotain? Meneekö jossain ristiin? Sitä tulee niin sokeaksi omille idiksilleen...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moi Hetula!

Ainakin minä einiinpaljonpunaistalihaasyövä sekasyöjä olisin menuusi tyytyväinen! xyxthumbs.gif

t. pirpana

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässä meidän menu:

ALKURUUAT:

- vihersalaatti (feta, sipuli ja oliivit tarjolle erillisistä astioista)

- kanasalaatti

- kaisersalaatti (kinkku, makaroni, majoneesi)

- keitettyjä kananmunia (puolikkaina)

- lämmin savulohifile

- kinkkuleikettä

- metwurstia

- kalkkunaleikettä

- keitetyt perunat (pienet)

JUHLARUOKA:

- possunfile (huom! kastikkeet erikseen)

- kermaperunat ja keitetyt perunat

- pippurinen kermakastike ja ruskea kastike (maidoton/laktoositon)

- lihapullat

- kauden kasviksia

LEIVÄT:

- leipänä elsarieska ja ruisleipä + voi

- karjalanpiirakat ja munavoi

JUOMAT:

- kotikalja

- vesi

- mehu

- maito

JÄLKIRUOKA:

- mansikkakakku

- pikkuleipiä (huom! ei pitopalvelun kautta, tehdään itse, täysin maidottomia/laktoosittomia)

- kuivakakut (huom! ei pitopalvelun kautta, tehdään itse, täysin maidottomia/laktoosittomia)

- pullaa (huom! ei pitopalvelun kautta, tehdään itse)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tätä viestiketjua ei olisi pitänyt tulla lukemaan nälkäisenä.  Kuola valuu näppikselle...  ;) Mutta pakko kommentoida erikoisruokavalioiden huomioonottamista. Taisin jo jossain toisessa viestiketjussa mainita, että meillä on muutama vieras niin pahasti laktoosi-intolerantikkoja, että hylakaan ei käy vaan täytyy olla täysin laktoositonta. Ne "pierunehkäisypilleritkään" kun ei kaikille tuo apua. Mutta sitten kun tarttis vielä gluteenitonta ja kasvisruokaakin vieraille niin taitaa olla pitopalvelut helisemässä.  :-/ Olisi ihan mahtavaa, jos saisi sapuskat suunniteltua niin, että kaikki pystyisivät syömään kaikkea, tai ainakin melkein. Olen tämän suhteen kyllä vähän pessimistinen, mutta saapa nähdä kuinka nuo pitopalvelut selviävät haasteesta.  ;)

- Vertti

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vertin viestiin kommentti omasta menustamme: Ei olla huomioitu keliaakikkoja ja gluteenikkoja koska tietääksemme heitä ei kuulu ystäviimme eikä sukulaisiimme. Tietysti jos nämä asiat tulevat esiin vasta ilmoittautuessa niin informoimme pitopalvelua että järjestävät heillekin jotain syömistä.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aamu,

sorppa jos jotenkin koit että arvostelin teidän menua, en tosiaankaan sitä tarkoittanut.  :) Siis ihan yleisellä tasolla vaan kommentoin, kun tuolla ketjussa aikaisemmin oli laktoosi-intoleranssista puhe. Tietenkään ei tarvitse omassa menussaan tuollaisista huolehtia jos on niin onnekas että kukaan vieraista ei harrasta erikoisruokavalioita. Yritän jatkossa kohdistaa kommenttini oikein.  :)

- Vertti, joka pahoittelee sössötyksiään  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Aamu,

sorppa jos jotenkin koit että arvostelin teidän menua, en tosiaankaan sitä tarkoittanut.  :) Siis ihan yleisellä tasolla vaan kommentoin, kun tuolla ketjussa aikaisemmin oli laktoosi-intoleranssista puhe. Tietenkään ei tarvitse omassa menussaan tuollaisista huolehtia jos on niin onnekas että kukaan vieraista ei harrasta erikoisruokavalioita. Yritän jatkossa kohdistaa kommenttini oikein.  :)

- Vertti, joka pahoittelee sössötyksiään  

Eijeijeijeijei :-[.... Voi kökkö :-[... En ottanut mitenkään henkilökohtaisesti tuota viestiäisi. Eikä siulla oo mitenkään syytä olla pahoillasi! :)

Siis mie en vaan osannut kirjoittaa sanoiksi ajatuksiani, siis siun viestistä tuli mieleeni että tarkennampa tuota meidän menua jne.... Äh, kun on vaikeeta selittää näin kirjallisesti...  ???

Anyway, asia ok, mie en tosiaankaan vetänyt herneitä nenääni tms.  ;):D

Ja ihan hyvä että joku ottaa nämä muutkin ruoka-aineallergikot, kuin laktoosi-intolerantikot (kirjoitetaanko edes noin ???), puheeksi täällä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No hyvä ettei herneenpalot kasva keuhkoissa asti!  ;D Joo, tulleehan näitä, väärinkäsityksiä puolin ja toisin.

Itelle tosiaan nuo erikoisruokavaliot on vähän ropleema häätarjoiluissa. Tai siis ite kyllä niistä selviäisin kun läheisillä on näitä intoleransseja ja keliakioita, eli totuttu ollaan, mutta kun tosiaan epäilyttää nuo pitopalvelut. No, viikon päästä mennään juttelemaan kahdenkin puljun kanssa, pitää sitten takoa niille kalloon laktoosittoman ja hylan ero.  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oijoi mitä herkkuja!!  Ihan kuola valuu näppikselle, kuten joku aikaisemmin totesi! Täytyy sanoa, että ihania juhlia teillä on suunnitteilla!!

Meillä on pienet suunnitelmat... Voileipäkakkuja 2 kpl (semmoiset isot, toinen tätini tekee kalaversion, toinen lihakakun), karjalanpiirakoita (sulhasen äiti ehkä tekee), pullakranssi (äitini tekee) ja pikkuleipiä (väsään niitä kaason ja äidin kanssa). Niin ja hääkakku, jonka teen, itse asiassa ohje joka mulla on, on kahden kakun satsi, jonka teen 2 kertaa = neljä kakkua. Kevään Kotiliedessä taisi resepti olla... aivan ihana valkosuklaamoussekakku. Se pakastetaan väh. päiväksi, joten on kätevä tehdä etukäteen pakkaseen. Ja juomaksi kahvia / teetä / lapsille mehua (ei tule kuin pari lasta, omamme mukaanlukien).

Nämä siis tarjotaan sukulaisille päivällä vihkimisen yhteydessä. Lisäksi illaksi tulee joitain ystäviä juhlimaan, joille sama tarjoilu + booli.

Eli tämmöinen ekstrasimppeli menu :) En ole vielä arvioinut kuluja - olen tarjoutunut maksamaan muille tekijöille kulut, mutta pahoin pelkään että tätini vaativat saada maksaa tekemänsä kakut itse... Meidän suvussa on tapana, että tätini väsäävät voileipäkakut kaikkiin juhliin. :)

Tosin voileipäkakkujen leivät teen itse leipäkoneella, teen gluteenittomat kun sulhasella on keliakia. Se otetaan huomioon kaikessa paitsi ehkä pullapitkossa... Kun se gluteeniton taikina on semmoista liisteriä, ettei siitä kranssia saa tehtyä  ??? Täytekakkuohjekin on sellainen, ettei siihen tule lainkaan jauhoja. Ja varmasti herkullinen, tarjosin sitä 30-vuotispäivilläni keväällä. Samoin laktoosi-intoleranssi huomioidaan, kaikki tehdään hyla-tuotteista (yhdellä sukulaisistani on tämä vaiva).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tinwe!

olisiko millään mahdollista saada tuon tosi herkullisen valkusuklaamoussekakun ohje?  sulho kun on valkosuklaa-fani niin olisi kiva yllättää se pari viikon kuluttua sellaisella synttärikakulla  ;)

please please please....

t.manssu

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meille tulee tälläinen menu: tässä on meillekkin syömistä, kun olemme aika nirsoja ruokamme suhteen

Hääbuffet italialaisittain

Yrttigraavattu lohta ja Parmesanjuustoa

Mortadella - aito italialainen!

- miedosti valkosipulia

Milanon salamia

ilmakuivattu, hieno italialainen salami

Promodorin kinkkua yrttikuorrutettuna

Pastasalaattia

punasipulia, yrttejä ja oliiviöljyä

Vihersalaatti lisukkein

marinoituja katkarapuja ja herkkusieniä

erilaisia oliiveja yrtti-valkosipulimarinaadissa

marinoituja valkosipulinkynsiä

parsaa, tomaattia, kurkkua

talon kastiketta

Pastaa Carbonara

Kananpojan rintafileetä,

lime-inkiväärikermakastiketta

Patonkia ja voita

Italialaisia juustoja ja salaattia

Kahvia/teetä/lapsille mehua ja kakkua ::)

juomaksi otamme talon puna-ja valkoviinit

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tietäisikö joku suussa sulavan kakkureseptin sokeritautisille?

Hääkakuksemme tulee perinteinen mansikkakakku, johon haluaisin "lastenkutsutyyliin" banaania sisälle (tekee niin mielettömän meheväksi :P! ), mutta sokeritautisillekkin vieraille tahtoisin tarjota jotain yhtä makoisaa.

Häämme ovat toukokuussa, joten mansikkamme pitää kylläkin ottaa pakastimesta.. ::)

Muuta jälkiruokapöytään tulevaa: raparperipiirakkaa vaniljakastikkeella, sydän pikkuleipiä ,suklaakonvehteja, hedelmiä, suolakeksejä ja juustovalikoima.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

TEIDÄN MENUT ON IHANIA! Rakastan noita italialaistyylisiä juttuja, ilmakuivattua kinkkua yms. ai, ai, ai.  8)

Itse päädyimme häimme tyylilajin takia vähän eri ratkaisuun. Ideana on, että perinteinen alkupalapöytä silleineen sun muineen jää pois. Tilalla on salaatteja & leipiä, kalakukkoa, karjalanpiiraita, supikkaita.... Alunperin ideana oli karjalainen pitopöytä (tuolla rajantakaisessa Karjalassa se vasta osattaisiinkin...) ,mutta kun me ei olla karjalanpaistin suuria ystäviä päätettiin "vähän" soveltaa... Edullisuuskin vaikutti menuvalintan: 15 euroa

henkilö, sis. myös tilavuokran, perusliinat, tarjoilun, meidän omien boolien sekoittamisen, rantasaunan yms. yms.

KOMMENTTEJA KAIVATAAN: pitäisikö teidän mielestä olla kalavaihtoehto myös? (kasvissyöjät huomioimme erillisillä annoksilla). Heh, oman luonteeni tuntien menu tulee vielä muuttumaan ennen kevättä muutaman kerran...  

MENU:

Vihersalaatti

hedelmäinen leipäjuustosalaatti

Savukalasalaatti

sämpylöitä / nokkos- & maustamattomat

yrttilevite, voi, munavoi

( karjalanpiirakat, kukot, ruisleipä / VIEDÄÄN ITSE)

Paahtoporsaanfile / Kasslerpaisti + kasvisvaihtoehto

kastike sopimuksen mukaan

Valkosipuliperunat / keitinperunat

Lämmin kasvislisäke kauden kasviksista

                 

kahvi, tee, haudutettu yrttitee

Täytekakku / Marjaleivos, - torttu tai , piiras (tää on vähän vielä hakusessa:-)

Kotikalja, marjamehu, jäävesi

Jälkiruokien kanssa alkaa juomatarjoilu:

kotiviiniä, viiniä, boolia paria laatua (vodkapohjaista), ehkä siideriä ja olutta.  

Illalla iltapala: mahd. salaatin ja leipien rippeitä, makkaraa grillistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee vihersalaatti, pastasalaatti, 5 erilaista kylmää kalalajiketta, kokonaisena paistettua porsaan ulkofileetä kermaperunoilla ja keitetyillä perunoilla,hedelmäsalaatti ja hääkakuksi lakkakakku.

Henkeä kohti hinnaksi tulee alkumaljoineen n.23 euroa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ai niin, kastikkeiksi lihan kanssa tulee madeira-ja kermakastikkeet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Manssu!!

Anteeksi, en ole lukenut tätä osastoa pariin viikkoon  :-/ Niin että ohje taitaisi tulla myöhässä... Se on tosi pitkä, lehdessäkin 2 sivua... Joten en nyt yöllä sitä käy kirjoittamaan, mutta laitan vaikka sulle suoraan, ok? Kirjoitan heti kunhan saan aikaan... Sori etten huomannut!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässä meidän menu:

Aurinkokuivattutomaatti-pesto bruchetta

Tuulivadilla kasvikset & dipit

(kurkku, porkkana, paprika, kukkakaali)

Tomaatti-mozzarellasalaatti

Tonnikalapastasalaatti

Marinoidut valkosipulit, herkkusienet, katkaravut ja oliivit

Juustotarjotin: Chevre ja Brie

Dolmadekset

(viininlehtikääryleet)

Parman kinkkua ja meloonia

Broiler tai fetapyörykät

---

Lampaan paistia

Juustoraviolit tomaattikastikkeessa

(Uuniperunat ja 2 täytevaihtoehtoa)

---

Kakku ja kahvi

(2 suklaa- ja 2 marjakakkua)

Tämä kaikki on 23 eur/hlö! Mielestämme tuo on todella kohtuu hinta, sillä tilavuokraa ei peritä ollenkaan. Toki viinit ja kahvin kanssa tarjottavat avecit ja alkumalja tulevat vielä erikseen. Tosin vielä meidän pitää puhua tuosta menusta, sillä tarjoukseen oli liitetty nuo uuniperunat vaikka mielestämme me jätettiin ne pois kun raviolit tulivat lisukkeeksi lampaan kanssa. Mutta toisaalta jos tuohon hintaan kuuluu vielä nuo  uuniperunatkin niin mikä ettei... onhan sitten ihmisillä ainakin valinnan varaa.  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässä meidän menumme:

Kaisan ja Timon Häämenu 24.8.2002

Alkubuffet

Rosepaistia, konjakilla maustettua shalottisipuli-vinaigretteä

Ankkamoussea, päärynähilloketta

*

Tomaatti-mozzarellasalaattia

Lollo rossoa, jäävuorisalaattia, herneenversoja, tammenlehväsalaattia, pinjansiemeniä, krutonkeja.    Balsamicoa ja vadelmaviinietikkaa, oliiviöljyä ja tuoreita yrttejä

*

Currysilliä

Pippuroitua lohta ja guacamolea

Chilimarinoituja katkarapuja

*

Grillattua vuohenjuustoa

Maalaispatonkia, ciabatta-leipää

Pääruoka

Pippuriglaseerattua ankanrintaa, kirsikkakastiketta

Tryffeliperunaa

Jälkiruoka

Vadelma-valkosuklaa –kakkua

Leenan pikkuleipiä

Häämakeisia

Vietimme hääjuhlaa Katajanokan Kasinolla, joka siis vastasi tarjoiluista. Olimme koostaneet menun käyttämällä hyväksemme ravintolan aikaisempien vuosien ruokalistoja. Kasinon toteutus ruuista oli loistava ja menumme sai vierailta todella paljon kiitosta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän alustava menu - josta voi vielä neuvotella pitopalvelun kanssa

Sillitarjotin sinappikatiketta

Graavisuolattua lohta piparjuurikastiketta

Kotipalvattua lohta

Taimenenmäti mousse

friteerattuja neulamuikkuja

Roquefort täytteiset kananmunat

Tuoresalaatti

tonnikala-katkarapusalaatti

sienisalaatti

kaisersalaatti

salaattilajitelma: retiisejä, marinoituja suolakurkkuja, tomaattia, oliiveja, paprikaa

Feta-hedelmäsalaattia

Broileria

persiljaperunat

punaviinimangokastike

vahvero/herkkusienikastike

lihapullat

ohratatoulette

kotikalja, maito, vesi mehu, leipätarjotin ja levitteet

Hääkakku, gluteeniton/sokeriton kakku, kahta lajia pikkuleipiä, kahvi, tee, mehu

Tekijänä Pito Petteri ja hintaa 20e /hlö ja alle 11-vuotiaat 10e

Hintaan sisältyy astiasto, kateliinat, tarjoilu, buffet pöydän erikoiskattaus, matkakorvaus ja palkat

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei vielä lyöty lukkoon mitään sen tarkempaa, mutta miltä kuulostaa jos lämmintä ruokaa ei ois ollenkaan? Häät on elokuussa ja toivottavasti olis lämmin ilma. Itte en ainkaan pysty syömään lämmintä jos myös ilma on kovin lämmin. Toki ruoka olis ruokaisaa (salaatteja, leikkeleitä, kalaa yms yms9 ja sitä olis tietty tarpeeks...

Mutta mitä mieltä ootte? kaikki keiltä oon tätä kyselly on ollu ihan tällä kannalla paitsi mun isä, joka nyt on sitä mieltä että  kaikki ateriat tulis olla kun ruotsin laivan buffa pöytä....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Meillä ei vielä lyöty lukkoon mitään sen tarkempaa, mutta miltä kuulostaa jos lämmintä ruokaa ei ois ollenkaan? Häät on elokuussa ja toivottavasti olis lämmin ilma. Itte en ainkaan pysty syömään lämmintä jos myös ilma on kovin lämmin. Toki ruoka olis ruokaisaa (salaatteja, leikkeleitä, kalaa yms yms9 ja sitä olis tietty tarpeeks...

Mutta mitä mieltä ootte? kaikki keiltä oon tätä kyselly on ollu ihan tällä kannalla paitsi mun isä, joka nyt on sitä mieltä että  kaikki ateriat tulis olla kun ruotsin laivan buffa pöytä....

Ei lämmin ruoka oo ainakaan mun mielestä mikään välttämättömyys, kyllä ruokaisilla salaateilla, kalalla yms. saa vatsansa täyteen ihan yhtä hyvin!

Omasta kokemuksesta (ei häät, mutta isohkot juhlat kuitenkin) voin sanoa kyllä sen, että tosi helposti noi kylmät ruoat tulee vähintään samanhintaiseksi ellei jopa kalliimmaksi kuin jos olisi lämmin ruoka.

Itse henk. koht. olen siis kuitenkin sitä mieltä, että on mukavaa jos on useita laatuja kylmiä ruokia kuin yksi lämmin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tulee ihan vesikielelle kun noita lueskelee!!  lick1.gif

Talon onnittelumalja (alkoholiton)

Juomat:      Jäävesi, kotikalja ja maito

Leipä:      talon leipää, kasvisrasvalevite, yrtti-/ valkosipulilevite

Salaatit:      Tuoresalaatti, italiansalaatti, raejuusto

Kylmä kalapöytäPerinteinen graavilohi, savukalamousse

Lämminpöytä      Tilliperunat, kasvisgratiini, porsaanfileepaisti punaviinikastikkeella

Jälkiruoka      Täytekakku (4- kerroksinen mansikkakakku) ja keksejä sekä lapsille jäätelöt

     Kahvi, tee, mehu

Iltapala      karjalanpiirakkaa munavoin kera

Itse viedään paikalle lavakaljat ja booliaineet

Tämä tekee 25 euroa/hlö, alle 12-vuotiaat puoleen hintaan ja alle 4-vuotiaat ilmaiseksi. Pitopalveluun kuuluu pöytäliinat ja kaikki tarvittavat astiastot.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään