Maikki84

Kuka / ketkä kaasona? II

526 viestiä aiheessa

Minun kaasona on paras ystäväni yläasteajoilta lähtien. Olin hänen kaaso viime kesänä ja ennen kimpunheittoa, kun juonsin ohjelmaa niin pyysin hänet omaksi kaasokseni. Tosin olimme jo asiasta puhuneet etukäteen, mutta oli kiva julkistaa myös se hänen häissään.

Varsinaisen kaason lisäksi on monta "vara"kaasoa, siis ystäviä jotka toimivat kaikessa auttavina käsinä.

Sulhaseni mielestä kuitenkin alttarille sopi vain hänen bestman ja minun 1 kaaso (itsehän olisin alttarille halunnut ainakin 3 kaasoa..)

Morsiusneitona/kukkaistyttönä ja sulhaspoikana toimivat sitten meidän kummilapset, tyttö ja poika.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on kaksi kaasoa: isosiskoni sekä tulevan mieheni veljen vaimo =)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun kaasoni on paras ystäväni jo 15 vuoden ajalta <3 siskoa minulla ei ole, joten yksi kaaso saa riittää :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaasoina toimivat 8v. vanhempi isosiskoni ja 3v. nuorempi pikkusiskoni. Täydellinen kaasokaksikko: vanhemmalla siskolla on kokemusta häiden järjestämisestä ja morsiamena olosta, kun taas nuorempi on taiteellinen käsityöihminen. Lisäksi meillä on hurjan hauskaa kolmestaan, teimme mitä vaan! <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

I`ll stand by your side forever <3 hääpaikka varattu eilen, samalla pyysin kahta rakkainta ystävääni kaasoksi. Toisen olen tuntenut 7 vuotta ja toisen 5 vuotta. Valinta oli aika helppo, vaikka paljon on muitakin ihania ystäviä elämässä. Kirjoitin heille runon, ja molemmat liikuttuivat kuten minäkin. Häitä innolla odottaen..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

...

Muokattu: , käyttäjä: Senna

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En ole vielä kaasoja pyytänyt, mutta olettaisin, että pyydän lapsuuden/nuoruuden ajan parasta ystävääni (nykyisin taitaa tuo sulhoni olla paras ystävä), jonka olen tuntenut 4-vuotiaasta asti, eli parikymmentä vuotta. Toiseksi kaasoksi pyydän varmaankin toista hyvää ystävääni, jonka kanssa olin samassa päiväkodissa ja samalla luokalla 5-vuotiaasta lähtien. :) Asutaan nykyisinkin tämän jälkimmäisen kanssa samassa kaupungissa! Vähän olen miettinyt josko pyytäisin vielä kolmanneksi isosiskoani, mutta ehkä 2 saa riittää?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen suunnitellut pyytäväni yhtä ystävääni kaasokseni. Olen päättänyt asian mielessäni jo ennen kuin edes tiesin olevani menossa naimisiin :girl_haha: Minulla on ystäviä, jotka olen kenties tuntenut pidempään, mutta tämän ystäväni kanssa voimme puhua ihan kaikesta! Olen huomannut, että yksi keskustelun aihe yleensä paljastaa kenen kanssa voin puhua luottavaisimmin mielin: raha. Hänen kanssaan voin puhua myös raha-asioista, joka kyllä nousee häitä järjestettäessä jossain vaiheessa esiin. Lisäksi hän ei ole pää pilvissä kulkija vaan osaa käyttää maalaisjärkeään. Valtaisaa häähypetystä tunteva tai sellaista leikkejä järjestävää kaasoa en jaksaisi.

En siis ole vielä kysynyt häntä kaasokseni. Asiaa hieman ehkä varjostaa asia, jonka hän kerran minulle sanoi nähdessään oman kaverinsa kaasona. Sanatarkasti näin: "Mä en kyllä koskaan suostu kaasoks. Mä en suostu kenellekään ilmaiseksi orjatyövoimaksi." Olin siis jo silloin tietoinen omista ajatuksistani, mutta katsotaan mitä hän sanoo :girl_smile: Ajattelen kuitenkin kaasona olemista niin eri tavalla kuin tämä morsian, jonka kaason ongelmia kaverini oli joutunut kuuntelemaan. Lisäksi tämä kaasoystäväni on muuttamassa opiskelemaan lähemmäs hääpaikkakuntaa, mikä vain helpottaisi asioita. Pidämmekin siis peukkuja hänen pääsykokeisiinsa (ajattelin kysyä kaasoksi kun opiskelupaikka selviää) :girl_wink:

Olen kyllä miettinyt, mitä erä ystäväni sanoo ymmärtäessään, ettei hän ole kaaso. Hän on siis minulle kuin pikkusisko ja olemme tunteneet melkein koko hänen elämänsä ajan. Hän kuitenkin on sen verran enemmän tuollainen innostuva ja ulkoisia asioita miettivä, että tulisimme molemmat vain loukkaamaan toisiamme häitä järjestellessä. Hänelle en esimerkiksi voisi sanoa suoraan, mikäli en pidä hänen ehdotuksistaan kun hän pahoittaisi mielensä. En halua sitä eikä hän kuitenkaan haluaisi olla poissa suunnittelusta. Tunnen siis hänet liian hyvin ja hyvin pikkusiskomaisesti luulee tuntevansa minut vielä paremmin :girl_smile:

Ja omaa oikeaa pikkusiskoani en halua pyytää kaasoksi, sillä hän on vielä sen verran nuori :girl_smile: Hänen mielestään jopa pussailu on vielä sellasta "Iiih!" -kihertelyä, joten ei ikinä onnistuisi :girl_haha: Ehkä morsiusneidoksi, jos haluaa.

Toim.huom. Tulipas pitkä sepostus. Hui.

~*~

Nyt on pakko tehdä lisähuomio. Viime torstaina tuli asia puheeksi tämän ystäväni kanssa, jonka kaasokseni haluaisin. Hän suostui :-X Joten nyt hän siis on kaasonani, eikä vain "haluaisin hänet" -tapauksena :girl_smile:

Muokattu: , käyttäjä: Lenore

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yksi kaaso - ystäväni, jonka olen tuntenut jo yli puolet elämästäni, kouluajoilta asti. Olin itse hänen kaasonaan pari vuotta sitten ja olen myös hänen pienen poikansa kummi.

Emme siis olleet tätä kaasoasiaa mitenkään vuosikausia sitten sopineet. Olin itse iloisesti yllättynyt, kun ystävä pyysi kaasokseen, ja yhtä lailla hän yllättyi&ilahtui minun pyynnöstäni.

En usko, että kaasoa pahemmin "työllistän". Tärkeää on henkinen tuki (ja kaason kokemus omien häidensä järjestämisestä), ei sormet verillä ja silmät ristissä askartelu :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sain yhden kaason lisää lipsrsealed.gif hyvä ystäväni hurjilta nuoruusvuosilta. Hän on jo nyt ottanut ohjat käsiinsä ja antanut paljon hyviä vinkkejä koskien pitopalvelua sun muuta.

Kolme kaasoa on minulla siis. Jee!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kun hääpäivä oli viimein päätetty alkoi kaason pohdinta. Päätös ei kuitenkaan ollut todellakaan vaikea. Rakas ystäväni vuosien takaa valikoitui kaasokseni, hän ei toki ole pitkäaikaisin ystäväni, mutta mielestäni pitkäaikaisimmista ystävistäni paras :-X

Sulho kovasti naureskeli ja hymähteli kun kerroin hänelle että olin jo ystävääni pyytänyt kaasoksi, ensimmäinen kommentti oli "häihinhän on reilusti yli vuosi aikaa, eikä meillä ole vielä mitään muuta varattuna..". Mutta kaaso-asia olikin minulle ehdottomasti yksi tärkeimmistä :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä onkin muodostunut varsinaiseksi ongelmaksi tällä suunnalla! Haluan vain yhden kaason, sillä mies on valinnut (helposti, kaiken lisäksi) sen yhden ja ainoan BM:n, joten tasapuolisuuden nimissä minullekin vain yksi "paras".

Mulla on "paras" lapsuudenkaveri, joka aikanaan valikoitui toisen lapseni kummiksi ihan vaan siitä syystä että näin olimme teineinä sopineet. Ollaan kuitenkin vuosien varrella kasvettu sen verran erillemme, että näkemyserot ovat melkoiset. Silti hän on se paras ja oikea ja ainoa lapsuudenystäväni, ja mieluusti nakittaisin hänelle kaason hommat, mutta siitä ei oikeasti tulisi yhtään mitään.

Sitten ystävistäni löytyy neljän naisen sisarusparvi, ja he ovat kaikki tasavertaisia silmissäni, enkä juuri siksi valinnut heistä ketään lapsieni kummiksikaan, en siis osaa valikoida heistä sitä "tärkeintä". En tiedä mitä muut kolme ajattelisivat jos yhtä vain pyytäisin kaasokseni. Haluan ne kaikki neljä!

Siskoni olisi nappivalinta muuten, mutta asumme aika kaukana toisistamme, joten yhteisiä tapaamisia ei kovin montaa häiden osalta onnistuisi. En tiedä miten järjestelyjä pystyisi hoitaa puhelimitse.

Sitten olisi yksi ala-asteaikainen kaverini, olimme kuin paita ja peppu, mutta tänä päivänä olemme niin vähän tekemisissä että tuntuisi hassulta pyytää häntä. Hän olisi vain niin rento ja rempseä ja samanhenkinen kuin minä, että ongelmia tuskin syntyisi näkemysten kannalta.

Mieheni sisko on myös sosiaalinen tapaus, mutta on sille päälle sattuessaan niin v-mäinen akka että haluaisin välttyä turhilta konflikteilta...

Hankalaa tosiaan. Muita ystäviäkin on paljon, mutten osaa valita kuka olisi se oikea.

Ehkä pyydän kuitenkin siskoani. En kuitenkaan vaadi kaasolta muuta kuin olla tukenani hääpäivänäni. Oma veljeni valikoituu yli muiden ns. "seremoniamestariksi" ja ohjelmavastaavaksi/vetäjäksi, koska hänellä jos kenellä on siihen valmiudet (ohjelmatoimistoa pyörittelee noin työkseen muutenkin). Eli ei haittaa jos kaaso/bestman on hieman hiljaisempaa tai ujompaa sorttia, kun päävastuu hääohjelmasta siirtyy veljelleni...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Limepiipertäjä - minä sinuna ottaisin sen neljän naisen sisarusparven. :> Hienolta näyttäisivät siellä rivissä. Ja mitäpäs se haittaa, vaikka bestmanejä olisikin vain yksi. Tiedän useamman parin, joilla oli vain yksi BM mutta useampi kaaso. Mutta jos olet vahvasti sitä mieltä, että vain yksi kaaso, niin sitten se sisko on varmaan sopiva valinta. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

yael- kiitti mielipiteestä!

Eilen juuri näin yhden näistä neljästä - hän oli niin onnesta soikeana että menen naimisiin, että alkoi jo nyt pohtia polttareitani :) Vakkei kaasoudesta ollut mitään puhetta.

Onhan se niinkin että nämä neljä tuntevat minut tosiaan parhaiten koska ollaan tiiviisti oltu tekemisissä 17 vuotta... Ei hullumpi idea tosiaan. Täytynee kysyä vielä miehen mielipidettä, mutta valinta sinänsä näyttää minunkin silmissäni jo ihan järkevältä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

minulla on kaasona parhain ystäväni. :) ja on kyllä innoissaan pestistä. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on kolme kaasoa: sisko, hyvä lapsuudenystävä ja toinen hyvä, vähän uudempi ystävä. :girl_smile: Uskon että tulevat keskenään hyvin toimeen ja jokaisella on lisäksi omat "vahvuutensa" tuoda hääjärjestelyihin! Yksi on taiteellinen ja kätevä käsistään, yksi on hyvä organisoimaan jne. Olen luottavainen että homma toimii. :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulle tulee kaasoiksi siskoni ja kolme parasta ystävääni! :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla oli vielä pari vuotta sitten tiukasti mielessä kenet haluan kaasokseni mutta erinäisten tapahtumien jälkeen ei ole enää vaihtoehto kyseinen henkilö.

Nyt kun aloitin häiden miettimisen nousi kaksi ihmistä ylitse muiden kaasoiksi. Molemmat entisiä työkavereita ja nykyisiä ystäviä. Molempia arvostan todella paljon ja luotan 100%. :) Toinen jo lupautui kaasoksi mutta toinen ei uskalla luvata muuta kuin osallistua hössöttämään mukana suunnittelussa kun asustaa USAn puolella nykyään. Eli on kaaso mutta ei välttämättä osallistu juhlaan pitkän matkan takia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulle oli kihlautumisesta asti (ehkä jo ennen) selvää ketkä haluan kaasoikseni. Toista pyysin lähes heti, vaikkei hääpäivää oltu edes päätetty. ;) Siitä alkoikin sitten jatkuva painostus, että koska koska koska... Olemme tunteneet kouluajoista asti ja hän on paras ystäväni. Toista pyysin vasta kun hääpäivä oli selvää ja juhlapaikka varattu. Hän on opiskeluaikojeni paras ystävä. Uskon tehneeni parhaan mahdollisen valinnan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Alunperin molemmilla oli tarkoitus olla vain yksi kaaso ja bestman,mutta sulhasen oli vaikea päättää (käytännön syistä)kumman parhaista ystävistään valitsee,niin päätettiin yhteistuumin pyytää molempia.Ja nyt molemmilla siis 2 parasta ystävää kaason ja bestmanin hommissa.

Onko muuten ketään jännittänyt kysyä ystävää kaasoksi?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on 3kaasoa ja kaikki ovat hyviä ystäviä :-X läheisiä! Mies ei oo vielä valinnut bestiksiä :girl_sigh:

Minua ei ainakaan jännittänyt itse pyytäminen vaan miten reagoi uutiseen :D laitoin runo tekstarit menee ja siinä pyysin! :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En osannut ystävistäni päättää joten annoin kunnian siskopuolelleni jonka olen tuntenut 4-vuotiaasta ja ikäeroa on puoli vuotta.

Oli viimeistä viikkoa vuoden kestäneellä ulkomaan reissulla kun kysyin, pelastin kuulemma loppu ajan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kihlauksen jälkeen pohdin hetken aikaa kaasovalintaani, sillä esimerkiksi nuoruudenystävistäni en kovinkaan monen kanssa ole enää tekemisissä ja opiskelupaikkakunnalla vaikka paljon onkin kavereita, niin hyvien ystävien joukko ei ole erityisen suuri. Onneksi kuitenkin yksi lähimmistä ystävistäni suostui ilolla kaasokseni (varsinkin kun lupasin, että tulen itse stressaamaan asioista kuitenkin enemmän :D), ja saan hänestä erinomaista hermojen rauhotteluseuraa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaasojen valinta oli äärimmäisen helppoa. Kaksi parasta ystävääni toimivat kaasoinani. Kaaso S:n kanssa olemme tunteneet jo lapsuusajoilta saakka ja kaaso K:n kanssa tutustuttiin ja ystävystyttiin n. 4 vuotta sitten ja ystävyytemme vaan syvenee. En voi sanoin kuvailla, kuinka onnellinen olen, että he molemmat suostuivat kaasoikseni saman tien! <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla kaksi kaasoa, joista toisen olen tuntenut kohta 9v ja toisen 6v. Ensimmäiseen tutustuin aikanaan vanhemman poikani ollessa vauva ja jälkimmäisen kanssa aloitettiin yhtä aikaa opiskelut ja hän on myös se, joka melkein lukee ajatukset.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään