Maikki84

Kuka / ketkä kaasona? II

526 viestiä aiheessa

Asun ulkomailla ja olen siis menossa myös naimisiin täällä. Nyt en tiedäkään kenet ottaa kaasoksi, kun kaikki vanhat kaverit asuvat Suomessa ja nämä uudet kaverit olen tuntenut vasta suhteellisen vähän aikaa. Täällä ei ilmeisesti ole kaaso-perinnettä ollenkaan, eli ehkä sitä selviäisi ilmankin...Eikö kaason kuuluisi kuitenkin auttaa hääjärjestelyissä? Silloin sen olisi melkeinpä pakko olla joku "paikallinen"...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pyysin juuri kaasokseni ystävääni, joka on aivan ihana, luotettava ja hauska ihminen :girl_smile: Hän on myös aidon innostunut hääjutuista. Olenkin todella onnellinen, että hän suostui. :girl_smile:

muokkaus: Pyysin lisäksi vielä kaksi muutakin ihanaa ystävääni kaasoikseni. Olen niin iloinen, kun nyt heitä on kolme, onhan se kolminkertainen onni minulle :girl_smile: En olisi mitenkään voinut olla pyytämättä niitä kahta muuta vielä lisäksi, ovat niin tärkeitä minulle :-X Periaatteessa olisi kiva pyytää vielä useampikin, mutta kyllä se 3 tuntuu itselleni maksimimäärältä, ja hyvältä määrältä muutenkin :girl_smile:

muokkaus: Nyt kaasoja onkin neljä..vähän innostuin tästä kaasoasiasta.. :girl_haha: On se neljäskin ollut niin innoissaan häistämme koko ajan ja uskon, neljä onkin juuri hyvä määrä..Mitä sitä rajaamaan määrää liikaa, kun kaikista on iloa niin paljon :girl_smile: Lisäksi on hyvä, että heissä on kaikissa erilaisia hyviä piirteitä, eli täydentävät toisiaan varmaan loistavasti. Suosittelen valitsemaan useamman kaason, jos hyviä vaihtoehtoja on paljon..Ei siitä mitään haittaakaan voi olla :girl_smile:

Muokattu: , käyttäjä: unsku

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaasoja minulla on neljä, koska halusin useamman ihanan naisen "iskujoukon". :) (jos yhden olisin pyytänyt, olisi ollut valinnanvaikeus ja se, että olisin varmaan murehtinut sitä, että ei kai kaaso stressaa ja koe, että hänen pitäisi kaikesta yksin selvitä..)

Kaikki olen tuntenut pitkään. Kaksi yli 25 vuotta (eli ns. vauvoina jo tutustuttu.. :grin:) , ja toiset kaksi noin 20 vuotta..

flameonwater likes this

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itselle tulee kolme kaasoa (kolmannelta en ole vielä kysynyt). Toissakesänä seurasin kun eräs ystäväni oli minulle tuntemattomalle ystävälleen ainoana kaasona ja kauhistuin sitä työmäärää joka hänen harteilleen tuli. Itse en aio kaasojani painostaa töihin, mutta pelkään että jotain hommia ennen juhlia tulee kuitenkin eteen ja apu olisi tarpeen eli kolme on mielestäni sellainen määrä että kun kaikki auttaa vähän ei kenellekkään tule suurta taakkaa, mutta minulle on silti suuri apu.

Seuraavaksi että kuka ja miksi sen enempää tärkeysjärjestykseen ketään laittamatta:

- Serkkuni, joka on puolitoista vuotta nuorempi ja sisko (pikkusisko) jota en koskaan saanut. Ollaan oltu paita ja peppu aina ja sillä miten kauan olemme erossa toisistamme ei ikinä ole väliä vaan jatkamme suoraan siitä mihin viimeksi jäimme. Hyvin rakas ihminen siis. Hänen olkapäätään vasten voin itkeä ilman selityksiä, auttaa aina hädässä.

Tulee vastaamaan tukka, meikki yms. ulkonäköasioista kun on alan ihminen.

- Paras ystäväni siitä lähtien kun oltiin 13-vuotiaita. On aina tukenut minua ja minä häntä, ymmärrys täydellinen vaikka monessa asiassa olemme erilaisia ihmisiä. Hänelle voin kertoa kaikki asiani ja hän hyvän ystävän lailla on niistä myös kiinnostunut (ei ole minulle itsestään selvyys ystävissä). Oikea timantti.

Auttaa varmaan eniten askarteluissa kun on niin kätevä käsistään ja liimaillut ja leikkaillut esim. seinät ja vihkojen kannet siitä lähtien kun ollaan tututstuttu.

- Paras ystäväni 17-vuotiaasta. Super iloinen ja innostunut, idearikas ja pirteä ihminen jonka kanssa voi nauraa varpaat kippurassa. Ei tarvitse salailla sitä mitä mieltä on ja voidaan iloisesti olla erimieltä asioista.

Tulee auttelemaan varmasti ruoan ja juoman parissa sillä on alan ihminen ja intohimoinen näistä asioista.

Tälläistä olen ajatellut, tietenkään nuo "rajat" eivät ole olemassa, mutta haluan että ihmiset saavat sellaisen kanssa mennä mikä itseä kiinnostaa, en ketään pakota mihinkään mikä jo ajatuksena tympii.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla kaasona rakas kaksois siskoni. <3 Muita en olisi voinut edes ajatella. Sulhasella myös vain yksi bestman. :)Meidän mielestä näin selkeintä ettei ole liian montaa. Seremoniamestari huolehtii kuitenkin kaiken juontamisen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on kaksi kaasoa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan piti olla kolme, mutta pääsin luopuä yhdestä. Olin siis kertonut jo tälle yhdelle kaasolle että hän viran saisi ja hän ei innostunut asiasta yhtään eikä noteerannut asiaa millään tavoin. Ja hän kyllä kuuli mitä sanoin. Eikä hän asiasta myöhemminkään mitään paininnut. Lisäksi yhteydenpito muutenkin oli jo laantunut, koska hän oli alkanut seurustella. Joten päätin, että olkoon. Pärjään mainiosti kahdella kaasolla :)

Toinen kaasoistani on pikkusiskoni. Oli jotenkin hyvin selkeä valinta, koska hän on siskoni.

Toinen kaasoni on paras ystäväni. Hän oli myös selkeä. Hän on myös ollut jo kaksi kertaa siskonsa häissä kaasona joten tehtävät on tuttuja. Lisäksi hän on mahtava ideoimaan ja tietää mitä minä haluan ja hänelle voi varmasti antaa hommia ja voi luottaa että ne tulee varmasti tehtyä :)

Sulhasen olen ohjeistanut myös hankkimaan kaksi bestmania :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En pystynyt valitsemaan yhtä kaasoa kaikista rakkaista ystävistäni, vaan päädyin neljään "bridesmaidiin". Tänään pyysin yhtä ystävääni, samassa oppilaitoksessa kun opiskellaan ja nähdään päivittäin, ja hän oli tosi innoissaan. Loppuja kolmea kysyn kunhan viikon päästä virallistamme naintiaikeemme. (Lupasin heti samaan hengen vetoon kysyessäni, etten todellakaan aio pyytää ystäviäni pukeutumaan samanlaisiin mekkoihin ja askartelemaan yötä myöten pöytäkoristeita, heh.)

Näistä neljästä yhden olen tuntenut ala-asteelta ja muut yläasteelta, ja kaikki mahdolliset teinityperyydet ja huvitukset ollaan yhdessä tehty. Ollaan kaikki muutenkin osa vielä isompaa ja tiiviimpää ystäväporukkaa, joten yhdessä häistä hömpöttäminen sujunee varmasti ihan luontevasti. :tender:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on kaksi tärkeää kaasoa - siskoni ja paras ystäväni. Kaasot tuntevat minut hyvin ja tulevat hienosti toimeen keskenään, se on myös tärkeää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on vain yksi kaaso ja miehellä yksi bestman. Minusta on selkeempi näin, mutta apuja saadaan muilta lähisukulaisilta. Itse olen askarrellut tähän mennessä kaikki yksin, koska on ollut hyvin aikaa, enkä ole halunnut "rasittaa" muita.

Kaasoni on hyvä ystävän. Hänen ja bestmanin tehtävänä on suunnitella häihin ohjelmaa :) Kaasoni on todella hyvä järjestämään kaikken, joten oli senkin takia hyvä valinta ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itsellä tällä hetkellä ongelma..Kihlattuni kanssa ollaan ensi kesänä menossa naimisiin, joten on kaasojen valinnan aika. Kaveripiiri on minulla laaja (hyviä ystäviä), mutta näistä täytyisi nyt sitten ensi kesän häihin kaasot valita...Apuva..Sellainen on ollut mielessäni, että kaksi nuorempaa siskoani toimisivat morsiusneitoina.. Ja he ovat iältään 17 ja 20..Eli sopivia siihen hommaan ikänsä puolesta. Haluan että he ovat osallisina hääseremoniaani jo osaksi sen takia, että vanhempani ovat eronneet ja tiedän että tämä toisi meitä sisaruksia vielä enemmän yhteen, vaikka olemme paljon yhteyksissä tms. ja tiedän mitä tämä heille merkitsisi. Olen kuitenkin vanhin meistä (23 v.). Mutta nyt kaipaan neuvojanne. Kukaan meidän ystäväpiiristä ei ole vielä mennyt naimisiin, joten todella kaipaan apua. Tällä hetkellä olen pyytänyt 3 ystävääni kaasoksi, koska yksi ystävistäni sanoi, että yhden pyytäminen ei kannata, vaan olisi helpompaa jos olisi enemmän. Meillä oli pikkujoulut äskettäin joten päätin, että mikä sen hienompaa kuin pyytää nämä kolme ihanaa ihmistä kaasoikseni. Johon he ilolla suostuivat. Mutta se mikä synkistää nyt tässä on, että ystäväpiirissämme on kyllä muitakin läheisiä ihmisiä, ainakin yksi sellainen minulle tosi tärkeä. Häntä en ole vielä pyytänyt, yksi ystävistäni kysyi että meinasinko pyytää häntä, mutta sanokaa mielipiteenne kun tässä ensikertalaisena olen, että onko 4 kaasoa ja 2 morsiusneitoa liikaa? Vai onko tähän olemassa joku virallinen "määrä"?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

katjuska88, mitään virallista määrää ei ole. On niitä sellaisiakin häitä nähty, joissa alttarilla seisoo seitsemän kaasoa ja viisi bestmania. Minusta 4+2 kuulostaa paljolta, mutta sehän riippuu siitä, miten paljon läheisiä ystäviä on ja kuinka suuret häät ovat.

Minulla ei ole niin läheisiä ystäviä kovin montaa ja siksi kaasoja tod.näk. kaksi. Mutta häätkin ovat melko pienet.

Serkkuni piti mahtipontiset häät 200 vieraalle. Siinä on tietysti valtava järjestelyurakka, joten hänellä oli kolme kaasoa, sulhasella 2 bestmania ja lisäksi meitä sukulaisia vielä auttamassa.

Joten jos haluat morsiusneitojen lisäksi neljä kaasoa, sehän on vain ilon moninkertaistamista ja suuren vastuun jakamista, jos kerran läheisistä ystävistä on kyse. Millaiseen rooliin oletkin heitä sitten ajatellut. :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaasona pörrää pikkusiskoni sekä yksi hyvä ystävä :)

Muokattu: , käyttäjä: nooora

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla kaasona hyvä ystäväni, johon olen tutustunut lukiossa. Valinta taisi olla monelle vähän yllätys, useimmat varmaan luulivat minun valitsevan henkilön joka on ollut paras ystäväni ala-asteen 1. luokalta lähtien. Olen itse erittäin tyytyväinen valintaani sillä tämä henkilö on järjestelmällinen ja aikaansaava sekä kovasti innoissaan meidän häistä. :) Hän mm. teki oma-alotteisesti excel-taulukot aikataulusta, budjetista ym. ja kutsui minut sitten luokseen "että säkin pääset perille siitä missä mennään". :grin: Varmaan joku toinen morsian voisi jo hermostua mutta musta vaan tosi ihanaa kun joku jaksaa nähdä vaivaa meidän häiden takia.

Vähän on kyllä mietityttänyt että pitäisikö olla useampi kaaso kun hommaa kuitenkin on niin paljon. Ajattelin ratkaista asian niin, että muilla läheisillä kavereilla on myös omia pienempiä tehtäviään ja he ovat ikään kuin morsiusneitoja. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on kaasoja kaksi. Toinen on läheisin serkkuni, joka on mulle kuin pikkusisko. Toinen on paras ystäväni, joka on todellinen soul mate. Tavattiin vasta n. 4 vuotta sitten opiskelujen kautta, mutta hän on ylivoimaisesti paras ystäväni. Meillä menee jutut yksiin ja molempien kanssa maku osuu yksiin myös. Ei tarvinnut kauaa valintojani miettiä! :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on kaksi kaasoa pyydettynä, serkkuni ja eräs pitkäaikainen ystäväni. Serkkuni oli ihan ehdoton ykkösvalinta kaasoksi, mutta en halunnut että hänelle tulee liikaa stressiä tehtävästä, joten päädyin ottamaan myös toisen kaason.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen jo pitkään ennen vuosi sitten tullutta kihlausta miettinyt etten tietäisi yhtään ketä pyytäisin kaasokseni kun joskus menisimme mieheni kanssa naimisiin. Mieheni on ollut minun paras ystäväni koko seurustelusuhteen ajan.. Juuri ennen kun tapasimme mieheni kanssa menivät minun ja parhaan ystäväni välit poikki. Sen jälkeen en ole ketään yhtä ja tiettyä ystävää saanut. Vain paljon kavereita ja hyvän päivän tuttuja.. Pelottaa koska ensi kesänä häät.. Tuntuisi nololta pyytää kaasoksi ihmistä joka ei pyytäisi minua koskaan omaksi kaasokseen..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaasona paras ystava, tosin mahdollisesti tulee viela toinenkin kaaso auttamaan. Haat ovat suomessa vaikka itse olen muuttanutkin pois, joten kaason apua tulee luultavasti tarvittua paikkojen tsekkailussa yms. Sitten pitaisi miettia etta kenesta tulisi sitten toinen kaaso, vai tarvitseeko semmoista edes. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yksi parhaista kavereistani kaasona <3

Isosiskoni on myös sellasena "vara-kaasona", koska on häitä järkkäillyt vaikka kuinka paljon, ja hän on muutenkin mulle sellanen tukipilari, jolle voi purkaa kaiken.. B)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on kaksi kaasoa. Itse asiassa kummatkin ovat minun kanssa saman ammatin omaavia, eli oltiin samalla luokalla ja niin. Toinen on paras ystäväni ja toinen on se, jota nään eniten :D

Kuitenkin olen tyytyväinen kaasoihini, harvase päivä olen niihin yhteydessä jostain häihin liittyvästä (ne ovat varmaan hermot riekaleina)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aion pyytää kaasokseni ainoan, todella rakkaan siskoni. Olemme lähes samanikäisiä, minä olen isosisko, ja hän on ainoa ystäväni, joka on kulkenut mukanani koko elämäni. Välillemme on mahtunut vaikeitakin hetkiä, mutta silti (tai ehkä juuri siksi) hän on minulle ainoa mahdollinen valinta.

Olen punninnut myös useamman kaason mahdollisuutta. Olisin voinut täyttää paikat yli 10-vuotisilla ystävillä harrastusporukoista tai nykyisillä opiskelukavereillani. Mutta näiden harrastusporukoiden kanssa näemme nykyään niin kovin harvoin, minkä vuoksi emme ole enää yhtä läheisiä kuin nuorempina, ja opiskelukaverit, vaikka ovatkin ihania ja tapaan heitä lähes päivittäin, eivät tämän parin vuoden kokemuksella ole minulle kuitenkaan niin rakkaita, läheisiä eivätkä tunne minua niin hyvin. Ja siskoni on oikeastaan täysin vieras näille kaikille, tietävät toistensa nimet, ei paljoa muuta.

En keksinyt mitään perustetta, jolla olisin voinut viedä tämän kunnian siskoltani, joten hän se on. Vielä en ole asiasta edes vihjannut emmekä ole aiheesta koskaan toisillemme puhuneet. Mutta sitäkin mieltyneempi olen siihen ajatukseen, että kohta pääsen hänen kanssaan hössöttämään :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on kaasona paras ystäväni. Hän on topakka ja järjestelmällinen, joten hommat tulee varmasti hoidettua :) "Lisäkaasoina" minulla on toinen hyvä ystävä ja veljeni avovaimo. Juuri tänään kysyin ko. henkilöitä kaasoikseni :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on kaksi kaasoa ja kummatkin ovat tosi hyviä ystäviä. Kummatkin ovat todella järjestelmällisiä. Miehelleni tulee kaksi bestmania joista toinen on hänen hyvä ystävänsä ja toiseksi hän oli minulta ylläriksi ottanut pikkuveljeni :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hmmm... Tässä on yksi ongelmistani. Taidan valita jenkkiläisittäin bridesmaids ja yksi maid of honour/kaaso. Yhden morsiusneidon oon jo pyytänyt hyvissä ajoin kun hän asuu pohjoisamerikassa. Mutta muista en tiedä!

Mieheni ei myöskään tiedä valitseeko hän 2 vai 3 bestmania.. Olen ajatellut että jos hän valitsee 3 niin minullakin on myös 3 kaasoa/morsiusneitoa, mutta jos hän valitsee 2 niin sitten valitsen 4...

Jo pyytämäni bridesmaid on paras ystäväni vaihto-oppilasvuodeltani ja toinen bridesmaid olisi serkkuni joka asuu vähän kauempana pohjoisessa. Hänet voisinkin pyytää kaasokseni, mutta kun hän asuu niin kaukana minusta tuntuu että suunnittelu ja polttarit menisivät liian hankalaksi. Sitten tulisi vielä valita kahden lukiolaisystävän ja työkaverin välillä... Vaikeeta!

Ehkä kirjoitan uudelleen puolen vuoden kuluttua jos olen saanut asian päätettyä =/ hieman kateellisena luen kuinka helppoa valinta on joillekin ollut, mutta olen myös tosi iloinen kaikkien niiden puolesta :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään