Jump to content
Naimisiin.info

Miten valita kaaso(t) (yhdistetty ketjuja)


siristiina

Recommended Posts

Kaaso on toinen kahdesta siskostani. Valintani päätyi ilman suurempia pohdiskeluja häneen, koska uskon hänen olevan oikea kaaso minulle. Hänellä on ns. suhteita oman ammattinsa kautta erilaisiin häissä tarvittavien palveluiden tarjoajiin, on aikaisempaa kokemusta kaasona olosta, tietää mistä pidän ja mistä en, on omatoiminen ja aikaansaava sekä minun toiveitani kunnioittava. Myös kemiat loksahtaa hyvin, joten yhteistyö on sujuvaa. Tärkeänä pidän myös uskallusta sanoa tarvittaessa suoraan, oli kyse sitten mielipiteestä tai touhottamisen hillitsemisestä.

Toisaalta tuntuu kylmältä ajatella, että osa valinnan perusteista on puhtaasti maksimaalisen hyödyn saavuttamiseen pohjautuvia. Suhteet, oma ammattitaito ja toimeliaisuus ovat merkityksellisiä asioita avustajaa valitessa. Tunneside ja kemioiden toivivuus ovat toki todellä tärkeitä myös, mutta mitä morsian tekee kaasolla joka ei oikein saa mitään aikaiseksi eikä tiedä mitä pitäisi tehdä, mistä mitäkin kysellä jne? Kaason myös tulee kyetä iloitsemaan morsiammen kanssa ja olemaan tukena.

Meillä tulee pienet häät, mutta järjesteltävää on silti paljon. Tiedän ja myönnän, että ilman kaason apua ja suhteita todella moni asia olisi paljon työläämpi ja monimutkaisempi. Myös rahaa todennäköisesti säästämme kaasoni ansiosta. (tietous palveluiden kohtuullisista hinnoista ja suhteet) Tiedän myös kaasoni arvostavan pääsyään tehtävään ja panostavan siihen epäitsekkäästi, mikä on minulle tärkeä seikka.

Tästä nyt saa ehkä sen käsityksen, että itse olen laskelmoiva. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Jos olisin laskelmoiva, olisin pyytänyt useamman kaason ja ottanut kaiken hyödyn irti säästäen huimia summia. ;)

Muokattu: , käyttäjä: NorthernLight
Link to comment
Share on other sites

Mun kaaso on minun paras ystäväni, tai en kyllä ole vielä kysynyt asiaa suoraan mutta ollaan näin sovittu jo aikaa sitten ja tällä sopimuksella olin hänen kaasonsa 2006 kesällä. Aikaisemmin olin sitä mieltä että yksi kaaso vaan mutta nyt olen ruvennut miettimään että pitäisikö sittenkin pyytää myös ainoaa sisartani kaasoksi, hänkin on minulle rakas ja läheinen, mutta se on vielä mietinnän alla :)

Link to comment
Share on other sites

Ystävyys ja häähulluus oli kai ne syyt miksi valitsin kaasoni. Koin että tämä ihminen ymmärtää minua parhaiten kaikista kolmesta läheisestä ystävästäni. Ja olihan hän paikalla ja jopa osasyynä siihen että minä ja kultani tapaismme. Kaksoissiskoni on myös läheinen, mutta hänet karsin koska hän tietää olevansa tärkeä muutenkin ja hänellä on pieni lapsi eli varmaan juhlissa muutakin tekemistä kuin huolehtia morsiamesta. Rakkaimman koulukaverini taas karsin siksi, koska hän omaa aivan mielettömän ihanan luonteenlaadun jota rakastan, mutta hän on liian persoonallinen ja voimakastahtoinen + joustamaton ollakseni kaasoni. Ne on kuitenkin MUN ja mun miehen häät ja en usko että tämä rakas pieni elohopeani jaksaisi ottaa huomioon kaikkia typeriä pikkuseikkoja mitkä on meille tärkeitä, mutta eivät kuulu oman ystävämme elämään. Hän on niin suloinen ja lapsellinen mutta silti niin viisas ja syvällinen. Liian pelottava yhdistelmä siis. Asiaa ei helpota ollenkaan ettei hän kuulu samaan uskontoon kanssamme joten tapakulttuurikin voisi tuottaa ongelmia. Häihimme hän toki tulee ja saa siellä oman tärkeän roolinsa.

Link to comment
Share on other sites

Meillä häihin vielä jonkin verran matkaa, mutta kaasoa olen miettinyt aikas paljonkin. Mulla ei tällä hetkellä oo sellasta ystävää johon luottaisin tarpeeksi. Muutama hyvä ystävä on mut mulla on sellanen fiilis et ko. henkilöt ei tunne mua tarpeeksi. Se tuntuu vähön hölmöltä, ollaan kuitenkin tunnettu jo jonkin aikaa. Toisaalta haluaisin pyytää lapsuudenkaveriani, jonka kanssa oltiin tosi läheisiä 10 vuotta sitten, mut sekin tuntuu hölmöltä kun yhteydenpito on jäänyt vähemmälle. Toisaalta häiden kautta voitais ystävystyä "uudelleen"...

Link to comment
Share on other sites

Pyysin kaasoksi siskoani. Ollaan erittäin läheisiä, hän tuntee minut ja sulhasen ehkä kaikkein parhaiten ja lisäksi meillä on hyvin samanlainen maku. Siskolla on myös kokemusta häistä ja kaasona olosta. Hän ehkä tajuaa potkia mua hoitamaan häihin liittyviä asioita, joita en välttämättä itse edes tajuais tai muistais.

Siskon lisäksi kahdella parhaalla ystävälläni tulee olemaan iso osa häiden järjestelyissä ja todennäköisesti aikanaan myös polttareiden järjestämisessä, vaikka siitähän minun ei kuulu tietää eikä huolehtia. ;)

Link to comment
Share on other sites

Mulla 2 kaasoa.

Mun pikkusisko, koska olemme niin samanlaisia ja halusin kaasokseni jonkun jonka tiedän olevan asiasta yhtäinnoissaan kuin minä itse. Olemme myös hyvin samanlaisia vaikka ikäeroa on 6 vuotta.

Siskoni oli siis heti varma valinta.

Toinen kaasoni on paras ystäväni. Olemme tunteneet jostain kerhoajoilta asti. Hänen roolinsa on pitää minut järjissäni!

Luotan ettei hän ole samanlainen häslääjä kun minä ja siskoni kun häät lähestyvät.

Sitä paisti miehelläni tulee olemaan myös kaksi bestmania. Hänen poikansa ja serkkunsa. Joten olisi ollut mielestäni tyhmää jos toisella puolella alttarilla seisoo yksi ja toisella puolella kaksi.

Link to comment
Share on other sites

Mä oon miettiny tätä asiaa jo pitkään ja pääni puhki. Nyt musta tuntuu että olen keksinyt ratkaisun. Ajattelin pyytää mieheni kaverin kihlattua kaasokseni. Olen tuntenut hänet noin 1-2 vuotta ja hän vaikuttaa mukavalle ja tulemme ihan hyvin juttuun. Ajattelin että pystyisin paremmin keskustelemaan hänen kanssaan hääpäivän asioista ja onpahan hänkin menossa luultavasti meidän jälkeemme naimisiin, joten siinähän hän "oppisi" paljon ja tietäisi mitä omiin häihinsä haluaa.

Omista ns. vanhoista kavereistani minulla oli vain yksi, jota oikeasti olisin voinut pyytää kaasokseni, mutta jokin siinä persoonassa minua häiritsee, joten voisin olla ihan varma, että hääpäivänä minua häiritsisi vielä enemmän.

Jotenkin tuntuu helpommalta, että pyydän kaasokseni ikään kuin "ulkopuolista" henkilöä, joka ei ole niin tuttu ja ei tunne minun kavereitani. Kavereistani kun en oikein ketään sellaista löytänyt, joka olisi ollut mielestäni sellainen henkilö, mitä haluaisin kaason olevan.

En ole siis kaasoa vielä pyytänyt, mutta toivottavasti hän suostuu...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kaasoksi pyysin itselle läheisintä ja tärkeintä ystävää. Häneen voin varmasti luottaa kaikessa ja tiedän hänen olevan aidosti myös onnellinen minun puolesta.

Olen itse ollut hänen kaasonaan aikaisemmin ja nyt jo häiden suunnittelun alkutaipaleella tiedän että todella pyysin oikeaa ihmistä. :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Nyt kun häävalmistelut on alkaneet eli käytännön asioita mietiskelen niin mietiskelen täällä, pyydänkö kaasoksi isosiskoni vai hyvän ystäväni. Yhden kaason aion vain pyytää, joten...

Isosiskoni olisi asiasta varmasti otettu ja auttaisi parhaan kykynsä mukaan, mutta... Hän tekee rankkaa fyysistä työtä ja sen vuoksi usein vapaa-ajat menee levähdellessä ja työstä "toipumisessa". Lisäksi hänellä on 2 koiraa, joiden kanssa kiertävät kilpailuissa sekä tietysti perheellekin pitäisi olla aikaa.Heillä kylläkin on jo teini-iässä oleva lapsi joka ei sinänsä vaadi jatkuvaa hoitamista.Mietin siis, jaksaisiko hän enää työnsä yms lisäksi paneutua kaason tehtävään. En siis odota mitään suuria "uhrauksia", mutta tietenkin jonkinlaista apua tarvitsisin häiden suunnittelussa ja toteuttamisessa. Hän on erittäin kätevä käsistään, joten askartelut ja sen semmoinen onnistuisi häneltä ongelmitta.

Kahdella parhaalla ystävälläni taas on pienempiä lapsia ja käyvät lisäksi töissä. En siis tiedä, kehtaisinko heiltäkään pyytää kovin isoja apuja häiden järjestelemiseen. Molemmat kyllä ovat niin ihania ja avuliaita ihmisiä, että varmasti auttaisivat ja olisivat järjestelyissä mukana.Hekin käteviä käsistään, joten askarteluasiat onnistuisivat myös heiltä.En kuitenkaan halua, että tuntisivat itsensä velvoitetuiksi käyttämään liikaa omasta ajastaan ja perhe-elämästään häidemme suunnittelun yms.

Tuo miksi tuo askarteluasia painottuu on siksi, että itselläni on sen suhteen peukalo aika keskellä kämmentä :rolleyes: Muut asiat kuten leipominen ja asioiden hoitaminen ja kaikenlainen järjestely kyllä luonnistuu, mutta tuo askarteleminen ja koristelu taitaisi olla muiden heiniä :)

Siis kenet valitsen? Kuinka pian ennen häitä pyydetään kaasoksi? Meillä siis häät tulossa helmikuussa-09.

Muokattu: , käyttäjä: S&A-09
Link to comment
Share on other sites

Guest rumpali

Mieti voisitko järjestää askartelut toisella tavoin kuin vain kaasoa apua käyttäen. Itse pistän morsiuslapset hommiin ja pyydän juhlapaikan koristeluavuksi myös muita kavereita ja sukulaisia. Itse teemme myös sulhon kanssa hääkarkit jne. Ei ole häpeä pyytää apua ja delegoimalla hommia useammalle ei työt kasaannu yhden niskaan ;)

Link to comment
Share on other sites

Minusta sinun isosiskosi kuulostaa vallan erinomaiselta vaihtoehdolta, vaikkakin hänellä on raskas työ. Itse ainakin olisin erittäin iloinen jos minulle sellaista tehtävää tarjottaisiin. Teillä on vielä rutkasti aikaakin askarrella ja puuhata/suunnitella teidän häitänne, joten tarjoamasi "haaste" ei ole ylivoimanen koitos. Siskosi varmaan myös tuntee sinut parhaiten, joten yhteisymmärrystäkin luulisi löytyvän, ja oikeanlaista tausta tukea erilaisten valintojen edessä :D . Jos hääpäivä on tiedossa voit kysyä kaasoksi vaikka heti haluamaasi henkilötä :lol: . Ystävät tulevat varmasti auttamaan sinua kunhan vain uskallat apua pyytää.

Link to comment
Share on other sites

Siskoa kannattaisin minäkin. Sisko on sisko vielä häiden jälkeenkin... Pessimismin syy: luin juuri noita kaasokertomuksia (hyviä ja huonoja) ja rupesin heti miettimään omaa valintaani. En ole vielä parasta ystävätärtäni kaasoksi pyytänyt, mutta nyt pähkäilen, uskallanko pyytääkään. Niin monella näyttää ystävyys kariutuneen tai ainakin kovasti kärsineen häätouhuissa. En haluaisi riskeerata ystävyyttä... pitäisikö siis raa'asti valita kaasoksi se toiseksi paras vaihtoehto? Toisaalta, tosi ystävyys kestää mitä vaan, joten taidan vetää riskillä :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Itsekin pähkäilen samaa asiaa.. Vaihtoehtoja on oikeastaan kaksi. Häät ovat vasta noin 2 vuoden kuluttua joten eihän tässä vielä ole kiirettä..

Toisen ystävän olen tuntenut noin 8 vuotta. Hän on raskaana ja pyysi minut synnytykseen mukaan koska miehensä ei ehkä ole enää kuvioissa silloin. Tästäpä se ongelmakin sitten nousee.. Häiden aikaan hänellä on pieni lapsi, ja mies ehkä ei kuvioissa joten mietin voinko häntä pyytää. Mielestäni hän tuntee minut parhaiten näistä kahdesta vaihtoehdosta, ja osaa tehdä häistä enemmän minun näköiseni. Jos hermoilen niin luulen hänen osaavan reagoida tilanteisiin paremmin. Toisaalta hänellä on oma elämä hankalaa välillä, ja tiedän hänen jättävän vastaamatta puheluihin jos siltä tuntuu enkä tiedä kestäisinkö sitä jos hermot on riekaleina.. Tuntuu että hän jo nyt kihlauksen jälkeen on etääntynyt, onko kyse siitä ettei halua kuulla että olen onnellinen kun itsellä menee todella huonosti..

Toisen ystävän häissä olin kaasona 2 vuotta sitten. Olemme tunteneet eka luokalta asti ja olleet parhaita kavereita pitkään vaikka asumme eri paikkakunnilla. Kaason tehtävä oli minulle raskas (vaikka autoin enimmäkseen vain hääpäivänä ja 2-3 päivää ennen häitä) ja sen jälkeen halusin vähän pitää etäisyyttä ystävääni. hän tuli pian raskaaksi ja raskausaika oli hankalaa. Odotin hänen pyytävän minua kummiksi mutta ei pyytänyt. Välimme ovat kuitenkin parantuneet lähes entiselleen. Hänen seurassaan tunnen joskus joutuvani miettimään mitä sanon. Hän on aika ehdoton mielipiteissään eikä tunnu ymmärtävän ongelmiani, ja on sitä mieltä että ota vaan itseäsi niskasta kiinni ja hoida ongelma. Kuuntelee kyllä mutta ei ymmärrä. Ja hänelläkin on pieni lapsi mutta sentään aviomies apuna. Hän ehkä olisi luotettavampi mutta ehkä 'jännitän' hieman hänen seurassaan..

argh.. pähkäilyä vaan :)

Link to comment
Share on other sites

Oletko ajatellut, että voisitkin pyytää kaksi kaasoa? Minä tein niin, koska mielestäni yhdelle saattaa tulla tekemistä rutkastikin (varsinkin ihan häiden alla, itse olin ainoana kaasona toissakesänä ja siinä oli vapaa-aika kortilla pari kuukautta). Meillä on sovittu niin, että kaasot auttavat askartelussa. Hääpäivänä kaasot avustavat tarpeen mukaan juhlapaikan koristeluissa aamulla, toinen toimii seremoniamestarina ja toinen "katsoo perääni" ;) juhlinnan ohessa eli huolehtii tavaroistani yms jos ja kun en itse ehdi. Lisäksi ovat tietysti tukena ja juttukaverina silloin tällöin. Noiden lisäksi vielä polttareiden järjestämisessä, parissa palaverissa meidän ja bestmanin kanssa on mielestäni yhdelle liikaa puuhaa joten mukavampaa on, että hommia voi jakaa etenkin kun toisella on pieni vauva. Molemmat kaasoni ovat pitkäaikaisia ystäviäni ja vaikuttavat tosi tyytyväisiltä ja innokkailta tähän järjestelyyn :) .

Minä pyysin kaasoja tehtäviinsä heti, kun päätimme hääpäivän eli noin 8 kuukautta ennen häitä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kaasonvalintaongelmia täälläkin. Häät ovat ensi kesänä ja mielelläni hoitaisin asian kuntoon nyt syksyllä eli mahdollisimman pian.

Olen törmännyt parina viime vuotena tällaiseen ongelmaan: tuntuu että monet kokevat kaasona olemisen enemmänkin rasitteena ja taakkana, kuin kunniatehtävänä. Häissä halutaan mielummin juhlia rennosti, kuin olla se, joka pitää lankoja käsissään, ja joka on koko ajan tilanteen tasalla, juontaa leikkejä yms. Nuorempana olisi varmasti ollut innokkaita, mutta tuntuu että päälle kolmekymppiset eivät jaksa enää niin paljon innostua. Kaikilla on omat menonsa ja kiireensä, on lapsia ym., joten vapaa-aikaa kaikenlaiseen näpertelyyn ja suunnittelupalavereihin ei paljon ole. Itse olen ollut kaasona, ja pelkkä polttarien järjestäminenkin vei todella paljon aikaa. Tein paljon kaikenlaista ennen häitä, ja hääjuhlassa huolehdin monista asioista, vedin leikkejä yms. Vaikka ihan mielelläni kaasoksi lupauduinkin, niin häiden jälkeen kyllä tuntui, että seuraavissa olisin mielummin ihan vain tavallisena vieraana. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Haluan kaksi kaasoa josta toiseksi olen valinnut siskoni. Ongelmani on että lapsuudenystäväni odottaa että valitsen hänet kaasokis. Olen itse ollut hänen kaasonaan kaksi vuotta sitten. Nykyään hänellä on kolme alle 3-vuotiasta lasta, eli kiirettä pitää! En usko että hänellä riittäisi aikaa ja intoa olla mukana järjestämässä häitäni. Haluaisin siis hänen sijaan valita toisen ystäväni kaasoksi. En tiedä mitä minun pitäisi tehdä etten loukkaisi lapsuudenystävääni??

Link to comment
Share on other sites

Guest morsian2009

Älä aliarvioi lapsuudenystävääsi ja hänen voimavarojaan -etenkään innostusta! Mielestäni ei ole kohtuullista tehdä moisia päätelmiä pelkkien oletusten mukaisesti. Itselleni tuli mieleen epäilys siitä, ettet muutenkaan haluaisi lapsuudenystävääsi kaasoksesi ja nyt yrität löytää "hyvän" syyn, jolla voit jättää häntä pyytämättä. Ole rehellinen itsellesi ja lapsuudenystävällesi, se on reiluinta kaikkien kannalta.

Oma kaasoni asuu toisella paikkakunnalla eikä se ole haitannut puolin ja toisin yhtään! Lähempänäkin olisi ystäviä ym. sopivia kaaso-ehdokkaita, mutta minä en halua ketään toista hoitamaan ko. tehtävää. Ei se välimatka tai lapset hommaa kaada jos oikeasti toisen avukseen haluaa.

Link to comment
Share on other sites

Aika pitkälti olen samoilla linjoilla edellisen kirjoittajan kanssa.

Sitten seuraa ehdotus: olisiko ihan mahdoton ajatus valita kaikki kolme kaasoiksi?

Itselläni on neljä kaasoa, koska en millään voinut valita vain yhtä tai kahta ystävysporukastamme. Ystävistä kaksi asuu toisilla paikkakunnilla eivätkä he näin ollen voi varmastikaan osallistua järjestelyihin yhtä paljon kuin kaksi muuta, jotka asuvat samassa kaupungissa kuin minä. Yhdellä kaasoistani on myös pieni lapsi ja toinen tulollaan. En silti epäröinyt hänen pyytämistään kaasoksi, mutta tottakai ymmärrän, ettei hän voi osallistua yhtä paljon kuin muut, kun asuu vielä toisella puolella Suomea! Juuri tällaisissa tapauksissahan on vain etu, että kaasoja on useampi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Olen nyt miettinyt tätä kaasoasiaa ja kun hääpäiväkin siityi jo talvelle niin kiirusta pitää kaasoksi kutsumisessa :D

Siskoni on siis harratelijavalokuvaaja, jolla on kunnon valokuvauslaitteet. Mietin, että voinko pyytää häntä valokuvaajaksi häihimme vai onko se sitten hänen hääjuhlasta nauttimisesta pois? Pyytäisin tässä tapauksessa tämän parhaan kaverini "pääkaasoksi". Mitä mieltä olette?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Minä olen myös miettinyt kaasoasiaa. En ole vielä ketään kaasoksi pyytänyt. Erästä vanhaa ystävääni olen ajatellut pyytää kaasoksi, mutta hän sää tässä näinä päivinä toisen lapsensa ja tulemma asumaan eri paikkakunnilla, joten mietin, että uskallanko pyytää häntä. Eli että jaksaako hän yms.

Eräs kaverini "ilmoittautui" "hääsuunnittelijaksi", joten ajattelin kuitenkin pyytää tätä vanhaa ystävääni kaasoksi, kun tiedän, että saan tältä toiselta kaverilta apua ja tukea!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...