Miten valita kaaso(t) (yhdistetty ketjuja)


siristiina

Recommended Posts

Alun perin pohdin kahdesta ystävästä toista, ratkaiseva tekijä oli se, miten kauan ollaan tunnettu, ei kaason ominaisuudet. Valinta ei ollut oikea ja minun olisi pitänyt tarkemmin miettiä asiaa. Välissä kaaso meinasi perua tehtävänsä, mutta halusi hoitaa tehtävät oman ylpeytensä vuoksi jne. Eli suosittelen valinnan tekemisessä harkintaa, ystävyys voi joutua koetukselle.  :-/

Link to comment
Share on other sites

Luulin vastanneeni tähän topicciin jo, mutta enpäs näköjään ole.

Minä olen ollut siskoni ja äitini kaasona, sekä yhden ystävän apukaaso/seremoniamestari. Mulla on tässä vielä pari vuotta valmistella asioita, joten uskon ettei hirveää kiirettä ja vastuuta tule, vaikka yhden kaason vain valitsenkin. Tiedän että niitä muita apulaisia onkin sitten tarjolla useita. Valinta kaasoksi on selvä, ja kriteerit:

+ asuu lähellä

+ tuntee minut ja makuni läpikotaisin

+ on varmasti otettu ja iloinen pyynnöstä

+ tykkää tehdä ja järjestellä

+ tekisi minun puolesta mitä vain

+ tiedän missä asioissa hän on hyvä ja missä huono, joten osaan varautua

(esim aikataulut eivät varmasti tulisi pitämään kutiaan jos tämä henkilö joutuisi niistä vastaamaan  :D )

Ainoa miinus on se, että hänellä on kolme pientä lasta ja sen puoleen aika varmasti tiukilla. Ensimmäisen homman jo pyysin häneltä, vaikkei tiedä kaason tehtävästäänkään vielä mitään ;)

Link to comment
Share on other sites

mietittiin sulhasen kanssa yhdessä, mutta tietenkin lopullisen päätöksen tein minä itse.

Valitsin ensinnäkin kaksi kaasoa, joista on toisilleen apua. kaikki hommat ei kaadu yhden ihmisen harteille.

plussaa tässä on myös se että he tietävät toisensa. heidän piti olla minulle tietenkin tärkeitä ja rakkaita ihmisiä mutta myöskin hyviä hoitamaan suunnitellut  asiat ja työt ja nämä kaksi ovat niitä joihin voin luottaa täysin näissä asioissa.

Toinen asuu vähän lähempänä kun minä, mutta esim hääpukua etsiessä voin toisen kanssa etsiä täälä kotipuolessa ja toisen kanssa sielä toisessa paikassa =)

plussaa on myös se että toinen kaasoista on jo naimisissa niin voin kysyä häneltä häihin liittyvistä asioista kunn tulee ongelma.. =)

:-X :-X

Link to comment
Share on other sites

No tuosta otsikosta tulikin aikasta selväks että mitä pohdiskelen...eli miten ihmeessä valita kun kaveripiiri on aikasta niukka niistä ketä voisi pyytää näihin erittäin tärkeisiin tehtäviin...? :-/

Niin ja tietenkin missä ihmeen vaiheessa niitä sitten voisi edes kysäistä näihin tehtäviin...meillä vuosi vielä häihin aikaa joten onko sitten liian aikaista kysyä heitä??

Olen vähän kuutamolla tämän asian kanssa joten ideoita ja neuvoja otan mielellään vastaan.. sillä sulkkikin jo kyselee minult neuvoo miten hän valitsee bestmania...niin ja olisiko se hölmöä jos kaasoja olisi kaks ja bestmaneja olisi kaks, olisiko se jo liikaa...? onko kellään kokemuksia, juhlat ovat muuten aikasta pienet mutta kun kavereita ei vain pysty pistämään ns. "paremmuus järjestykseen"... :-/ (kummallakin meistä on 3vaihtoehtoa kumpaanki hommaan...)

Link to comment
Share on other sites

En tiedä onko tästä sinulle kamalasti hyötyä, mutta minä emmin pitkään yhden hyvän ystävän ja siskoni välillä.

Siskossani on se hyvä puoli, että hän on rauhallinen ja luotettava, auttaa ja ideoi, mutta ei yritä väkisin yritä pakottaa valitsemaan omia ideoitaan. Ja tietenkin hän on rakas siskoni... Huonona puolena se, että vaikka sisko tekee sellaista työtä, jossa hän joutuu olemaan sosiaalinen ja tapaamaan paljon ihmisiä (ja on siinä kuulemma todella hyvä), niin hän on kuitenkin aika ujo. Sisko ei halua seistä ihmisten edessä, ajatus puheen pitämisestä tai leikkien vetämisestä on niin pelottava, että tyttöparka jättäisi luultavasti häät väliin...

Ystävässäni taas on se hyvä puoli, että hän on tottunut järjestelemään ja hoitamaan asioita, ei ujostele vaan tarttuu työhön, on osallistunut vieraana moniin häihin (minä olen ollut elämäni aikana kolmissa häissä), on ylipäätänsä sellainen järjestelijä- ja organisoijatyyppi, ja nauttii puheiden pitämisestä ja ohjelman vetämisestä. Huonoina puolina se että hänellä on hyvin vahvat mielipiteet siitä miten asioiden "kuuluu" olla häissä, ja jos niitä muutetaan, niin häät ovat "vääränlaiset". Onkohan Bridezillalle jonkinlaisen kaason vastine? Kaasozilla? Pelkään vähän että jos tämä ystäväni on kaasoni, niin en saa omaa mielipidettäni ollenkaan esille... äiti kun on myös hyvin vahvamielipiteinen, ja minun on vaikea sanoa ei, kun en halua loukata.

Mutta nyt olen sekä siskon että ystävän kanssa vähän jutellut, ja nyt näyttää siltä että molemmat hoitavat vähän kaason tehtäviä. Ystäväni osallistuu tuohon esiintymiseen ja ehkä vieraiden hoitoon jos tulee tarvetta, kun siskoni taas hoitaa tällaiset morsiamenavustusasiat ja ylllättävät tilanteet, joissa ei tarvitse olla ylisosiaalinen. Pitää vielä vähän tarkemmin miettiä. En halua että kummallekaan  tulee liikaa tekemistä, eivätkä voi nauttia juhlasta, kun pitää juosta ympäriinsä kieli vyön alla.

Link to comment
Share on other sites

Guest elokuu08

Minulla ns. ykköskaaso on lähin ystäväni."Kakkoskaasoksi" olisin voinut valita useammankin ihmisen, mutta päädyin valintaan suht helposti. Valitsemani ihminen on toki läheinen ystävä, mutta myös ihminen, joka mielellään järjestelee ja suunnittelee asioita/ tilaisuuksia. Myös minulla on "jako". polttarit ja avustustehtävät lähinnä ykköskaason harteilla, kun taas kakkoskaaso osallistuu enemmän juhlapaikan koristeluun, kutsukorttien tekemiseen jne. Jaolla voi myös varmentaa, ettei rasita yhtä ihmistä liikaa  :) Kaasot itse ainakin ovat vakuuttaneet olevansa tyytyväisiä järjestelyyn  :)

Link to comment
Share on other sites

Huonoina puolina se että hänellä on hyvin vahvat mielipiteet siitä miten asioiden "kuuluu" olla häissä, ja jos niitä muutetaan, niin häät ovat "vääränlaiset". Onkohan Bridezillalle jonkinlaisen kaason vastine? Kaasozilla? Pelkään vähän että jos tämä ystäväni on kaasoni, niin en saa omaa mielipidettäni ollenkaan esille... äiti kun on myös hyvin vahvamielipiteinen, ja minun on vaikea sanoa ei, kun en halua loukata.

itse olen jo kaasoni valinnut ja pyytäny ja nyt vähän jännittää samat asiat kuin sinulla, tosiaan hän on sanonut suoraan pariin ehdotukseeni että ei todellakaan se on kauheaa, juhlapaikkaa käytiin katsomassa ja sanoin miten haluaisin pöydät niin ei sekään käynyt kun niiden olisi parempi olla niinkuin hän ehdottaa...

hän on ehdotellu minulle monia erilaisia todella ihania asioita mutta olen sitten joutunut sanomaan että meillä ei ole kaikkeen rahaa...

olen jo valmistautunut sanomaan hänelle aika kovastikkin että nämä ovat meidän häät ja ne tehdään sillä tyylillä millä me halutaan, eikä toteuteta hänen unelma häitään...

tsemppiä oikein paljon siihen valintaa, voithan aina valita kummatkin! :)

Link to comment
Share on other sites

Kiitos jo vastanneille....siinä vain on se että nämä kolme kaveria ketä olisin valmis pyytämään tähän hommaan on kaikki niin erilaisia..eli; Yksi kaveri olisi aivan mahtava varmasti ko. tehtävään, osaa ja kykenee esiintymään vieraiden ihmisten edessä ja vetämään kaiken näköisiä leikkejäkin, mutta..tämä kaveri on nyt toisella paikkakunnalla töissä ja sen jälkeen lähtee vaihtariksi ulkomaille puoleksi vuodeksi(eli ensi kevääksi) joten en saisi sitä "kaaso tukea" silloin kun tarvitsisin...

Sitten toinen kaverini asuu toisella paikkakunnalla ja tulee vain silloin tällöin käymään, ja en tiedä olisiko valmis esiintymään/vetämään vieraiden ihmisten edessä mitään (vaikka työt on erittäin asiakaspalvelullista ja pitää osata puhua).

No sitten tämä kolmas kaveri....aivan mahtava ihminen...mutta..siis niin ujoa ihmistä en ole kuunaan tavannut!!! Sekä en pysty kuvittelemaan itseäni hänen kanssaan ostamassa häihin liittyvää tavaraa kaupungilla (ei ole shoppailuihmisiä, niin kuin minä), ja sitten vaikka tämä ko. ihminen innostuisikin kaason virastaan niin olen huomannut että kun hälle tulee idea niin sen pitäisi mennä niin... (vähän kuin tulevan appiukkoni kanssa meinasi käydä eilen....mutta se on sitten taas ihan toinen juttu..) Eli en tiedä miten sitten selittäisi nätisti että kyseessä on meidän häät....(odottaa nimittäin itse kokoajan mieheltään kosintaa...tämän kuvan olen saanut hänen puheistaan)eli mikä ihme neuvoksi?!? :-/

Mitä enemmän ajattelen asiaa niin sitä sekaisemmaksi minun pää menee.... ::)

Niin ja onko kellään ollut 2 bestmania?????Sulkki ei vain osaa valita kahden kaverinsa väliltä...(kolmas on saanut jo toisen pestin...)

Link to comment
Share on other sites

Valitsin kaasokseni hyvän ystävän. Emme ole tunteneet kovin kauaa, mutta sitäkin ytimekkäämmin. Ystävyyden lisäksi valintaperusteissa painoi kaason fyysinen läheisyys (jotta homma toimisi helposti, sama paikkakunta on plussaa) sekä aktiivisuus. Halusin kaason, johon voin luottaa järjestely- ja askartelu- sekä suunnitteluavussa. Sitä vartenhan kaasot ovat... ::) Myös ulospäinsuuntautuneisuus on hyvä lisä, ei jää sanattomaksi häissä kertoessaan, mitä seuraavaksi tapahtuu...

Link to comment
Share on other sites

Valitsin kaasokseni lapsuudenystäväni, jonka pyysin jo kihlajaisissamme suorittamaan tuota tehtävää. Hän oli innoissaan, ja hän suostui ottamaan tehtävän vastaan. Olimme molemmat onnellisia  :).

Ainoa henkilö, joka ei ollut kovin onnellinen, oli isoveljeni (joka tykkää pojista). Hän olisi halunnut olla kaasoni  ;) Olisi jopa lupautunut laittamaan mekon päällensä, tekemään kaikkensa minun vuokseni. Hassu isoveikka! Eiköhän tässä vielä jotain hommaa hänellekin keksitä..

Link to comment
Share on other sites

minun kaasokseni tuli oma sisko. tunnen varmasti kaasoni tavat ja tiedän mitä odottaa -hyvässä ja pahassa. pakko oli myös miettiä ystävien mahdollisuutta sitoutua tähän härdelliin. pakko sanoa että kaasona oleminen vaatii kuitenkin paljon pitkää pinnaa ja loputtomia hääjuttuja.  :)

ei kaikista ole superkaasoiksi. moni varmaan mielellään tulevatkin mieluummin vieraina, sillä tietävät etteivät omat resurssit  riitä. ja hyvä niin. kaikki haluavat saavat auttaa ja touhuta apuna. kaasoni asuu 800 km päässä, joten askarteluiltoja onkin jo järjestetty.  :D loistavasti on toisaiseksi mennyt. vielä 6 viikkoa ja sitten altarille  :-X

Link to comment
Share on other sites

Mitäs neuvoja sellaisella antaisitte, jolla ei tunnu sopivaa kaasoa löytyvän. Kukaan kaveri ei tunnu niin läheiseltä. Täytyykö vaan joku heistä valita vai ottaisinko useamman kaason? Tuntuu, ettei heille ole kellään aikaa asioideni hoitoon, kun perheellisiäkin ovat..

Link to comment
Share on other sites

Painiskelen saman asian tiimoilla,kuinka valita tärkeää päivää varten oikeat henkilöt? (Mies tuskin ottaa paineita oman BM valinnassa on niin rauhallinen ja hermoilematon luonne) Itselläni tai miehelläni ei ole siskoja, itsellä isoveli ja pikkuveli (12v.) ja miehellä isoveli ja heillä puolisot, mutta valitettavasti en oikein tunne kumpaakaan naista. Kaiken lisäksi parhaat ystäväni asuu kaukana, kaikki eri paikkakunnilla. Miten siis saan valittu henkilön joka auttaisi järjestelyissä jos välimatkaa on pitkästi?

Olisiko jonkin sortin etiketti virhe jos pyytäisin "parasta ystävääni" isäni ex-vaimoa pikkuveljeni äitiä? Olemme todella läheisiä ja hän jos kuka olisi suulas ja valmis esiintymään. Auttakaa hädässä  :-/

Link to comment
Share on other sites

mun suositus kaasonvalintaan on se, että pohtii mitä kaasolta odottaa esim. häissä ja ennen niitä ja miettii sitten kuka siihen hommaan sopisi. kaikki eivät halua esiintyä, eivät edes opastaa kuuluvalla äänellä vieraita saati sitten pitää puhetta jne. jonkun elämäntilanne voi olla sellainen (esim. itsellä ero juuri menossa tms.) jolloin ei voisi toisen hääjärjestelyt vähempää kiinnostaa tai sitten on paljon muuta kiirettä: opintoja, työtä, vauvoja jne. ei aikaa vaan yksinkertaisesti riitä toisten hääjärjestelyihin. lisäksi kannattaa jutella kaason kanssa heti mitä itse odottaa ja mitä kaaso haluaa. tosin odotukset nyt voivat matkan varrella muuttua, mutta hyvä tehdä avoin ilmapiiri heti alkuun.

eli musta kannattaa miettiä myös muita seikkoja kuin sitä "kuka on mun paras kaveri". voihan sille parhaalle kaverille sanoa/jutella, että miltä siitä tuntuisi esim. olla juuri se häiden seremoniamestari ja jos hän ei hommaan tunnu oikein innostuvan niin sitten ns. yhdessä valita joku muu tehtävään.

Link to comment
Share on other sites

Itse mietin ihan samaa asiaa, miten valita ja ketkä. Olen asunut viimeiset 4 vuotta opiskelupaikkakunnallani 500 kilometrin päässä ja etääntynyt aika kiitettävän hyvin vanhoista, hyvistä kavereista. Harmi. Nyt tuntuu, ettei enää ole sitä parasta kaveria, joka itsestäänselvästi saisi kunnian olla kaasona häissämme. Aion kysyä kahta hyvää ystävääni, joiden kanssa yhteistä ystäväntaivalta on kuljettu kuitenkin reippaasti yli kymmenen vuotta. Voi itku, nyt todella kaipaisin siskoa (olen ainoa lapsi)...  :'(

Kaason valitsen siis ystävyyden perusteella. Valintakriteereihini kuuluu myös järjestelykykyisyys ja valmius ottaa pieniä nakkeja vastaan.. En aio miksikään hirviömorsiammeksi ja meillä on pienet yksinkertaiset häät, joten kaasojen hommakin on varmaan meidän häissä aika helppo juttu. Henkinen tuki taitaa mulle olla kanssa aika tärkeää, olen ihan mieletön jännittäjä! ::)

Link to comment
Share on other sites

Mulla kaason valinta oli helppo juttu, läheisin ystävä jonka olen tuntenut 6-vuotiaasta asti oli automaattinen valinta, vaikka hän ei mitenkään esiintyjätyyppiä olekaan ja asuukin eri paikakunnalla. Enemmän minun mielestä on kyse siitä, että kenet oikeasti haluaa henkiseksi tueksi ja turvaksi hääpäivänä. Alunperin toiseksi kaasoksi piti tulla toinen hyvä ystäväni, jolla taas esiintyminen on verissä, mutta hän menee itse naimisiin 3 viikkoa ennen meitä, joten homma peruttiin.

Mieheni mietti jonkun aikaa bestman valintaansa ja päätyi tyyppiin jonka on tuntenut vuosia. Nykyisin eivät ole ihan tolkuttoman läheisiä, mutta pitävät kuitenkin säännöllisesti yhteyttä. Itse olisin ehkä mieheni asemassa valinnut tehtävään jonkun läheisimmistä kavereista, mutta hyvän valinnan hän teki joka tapauksessa :) Kauhulla tosin odotan, että selviääkö sulhanen polttareistaan hengissä, kun bestman on aikamoinen suupaltti ja ideanikkari :D

Pyysimme häihin seremoniamestariksi opiskelukaveriani, koska hän on lavalla ja mikin varressa kuin kala vedessä. Hän oikeasti nauttii esiintymisestä ja on todella vakuuttava ja hyvä puhumaan. Tällä tavalla kaason ja bestmanin ei tarvitse murehtia ohjelman juontamisesta ja voivat keskittyä muihin juttuihin, toivottavasti kuitenkin pääasiallisesti juhlimiseen :)

Link to comment
Share on other sites

Itse valitsin kassokseni siskoni... tein päätöksen tavallaan velvollisuudentunnosta. Ja nyt hieman kaduttaa. Siskoni on kontrollifriikki ja herneitä menee nenään puolin ja toisin näin häiden alla. ongelma on se, että olen luonteeltani aika kiltti en haluaisi loukata ketään. Joten en hänellekkään uskolla aina sanoa mitä mieltä olen.

Paras ystäväni on ns. kakkoskaaso mutta sydämessäni ykköskaaso. Hän hoitaa asioita, askertelee ja mikä tärkeintä kuuntelee ja tukee hysteeristä morsianta. Ilman häntä olisin jo

kolkuttamassa Kellokosken portteja.

Vinkkinä kaikille kaason valitsijoille; valitkaa sellainen ihminen jonka kanssa voitte puhua asiasta kuin asiasta. Älkää valitko ketään vain sen vuoksi, että koette velvollisuudeksenne pyytää juuri häntä.

Link to comment
Share on other sites

Valinta oli helppo. Se että ystävä on luotettava ja ihana keskustelu ja maailmanparannus kumppani, hänen kanssa keskustellessa kaikki asiani ovat aina selvinneet suuntaan jos toiseen. Vaikka voi mennä puoli vuotta ettei nähdä niin tietää ettei mikään ole muuttunut vaan kumpikin on ollut niin kiireisiä ja kun taas nähdään niin juttelemista riittää sitäkin enemmän. Keskusteluissa toinen täydentää ja pystyy lähes jatkaamaan lauseita ja kiinnostus kuulumisiin on aitoa. Ja suurena plussana kuitenkin että kiinnostuksen kohteet ja harrastukset on samoja, joten yhdessä on keritty kuitenkin tehdä paljon vaikka ei lapsuuden ystäviä olla. Näitä asioita en löydä vanhimmasta lapsuuden kaveristani joka oli tunkeutumassa kaasoksi pyytämättä. Haluan että yhtenä elämän tärkeimmistä päivistä vierelläni sitä viettämässä on ihminen joka on todella tärkeä ja joka on vaikuttanut elämääni niin suuresti ettei hän sitä varmasti tiedä itsekkään. Tällaisiä ystäviä itselläni ei ole kuin yksi, ja enempää en kyllä tarvitsekkaan  :-X

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...