siristiina

Miten valita kaaso(t) (yhdistetty ketjuja)

254 viestiä aiheessa

Kiitos, aadamaria!

Mieheni on kanssa aivan varma, että kolmas ehdokas odottaa olevansa kaaso.

Äidin kanssa pohtiessa tultiin kanssasi samanlaisiin tuloksiin. Ykkösvaihtoehto on aivan huippulaulaja ja hän varmasti laulaa kirkossa ja juhlassa. Kakkosvaihtoehto on touhuilemassa mukana erikseen pyytämättäkin. Varmasti voisikin onnistua ehdottamasi toimintatapa. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla kaasojen valinta kävi melkein itsestään, toinen tuli pyydettyä ihan vaistonvaraisesti, ja melkein vahingossa. (ensimmäinen ihminen joka tuli mieleen kun piti päästä hehkuttamaan kosintaa) :D toinenkin tuli puolivahingossa, käytännön asioiden takia (ensimmäinen kaaso toimii ortod. häissä kruununkantajana, tarvittiin joku pitämään kimppua), ja siitä lähtien ensin "puolivitsillä" sanottiin häntäkin kaasoksi, ja nyt on ihan oma-aloitteisesti ollut ihan hulluna mukana hössötyksessä. ja mitä pitemmälle suunnitelmat menee, sitä paremmalta valinnat vaan tuntuu. :) molemmat olleet läheisiä ystäviä mulle jo vuosia, joten ei sen toisenkaan valinta pelkkään käytännöllisyyteen perustunut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Taistelen todella kiusallisen ongelman kanssa. Minulla on kaksi todella läheistä ystävää ja molemmat ovat minulle yhtä rakkaita ja tärkeitä. Olen kuitenkin tehnyt päätöksen, että häissämme minulla on vain yksi kaaso. Noh kuten nyt varmaan arvaattekin, mitä ongelmani koskee. En osaa siis päättää kumpaa pyydään kaasokseni.

Toinen ystävistäni ilmoitti pari vuotta sitten ettei enää ikinä ryhdy kaasoksi, koska oli ollut sinä kesänä kaasona oikein kunnon bridzillalle eikä halua kuulemma joutua enää toista kertaa sellaiseen ryöpytykseen mukaan. Ymmärrän hänen mielipiteensä täysin mutta itselleni on selvää, että kaason rooli tulisi olemaan tärkeämpi itse hääjuhlassa eikä hänen tarvitsisi lähteä juoksemaan yhden vannehameen perässä puoli kaupunkia kuten aikaisemmin oli käynyt. Sitten tämä toinen ystäväni, noh.....hän nyt on ehkä ymmärtänyt sanan häät hieman väärin :girl_mad: Kun ilmoitimme hänelle kihlautumisestamme niin taisi hän nopeaa onnitella kunnes siirtyi posmentamaan, että ilmoitatte sitten ajoissa koska häät ovat että hän voi ruveta laihduttamaan, hankkimaan hiuspidennykset ja etsimään itselleen aveciä häihin. Hänen puheistaan saa sen kuvan, että hän tulee olemaan päivän kohokohta eikä me hääpri :girl_sad:

Onko kukaan painiskellut samanlaisen tilanteen kanssa vai olenko kenties ainoa ongelmani kanssa? :girl_impossible:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kertomasi perusteella pyytäisin tehtävään ehdottomasti sitä ystävää, joka "ei enää koskaan halua kaasoksi". Hän vaikuttaa kuitenkin rutkasti kypsemmältä ja sopivammalta tehtävään, kuin tuo toinen ystäväsi. Eiköhän hän suostu tehtävään ilomielin, jos kerran et kerran odota häneltä piikamaista palvelua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta kaksi kaasoa, mutta jos se nyt on ehdottoman kamalan huono asia, niin valitsisin sen, joka todennäköisemmin olisi kaasona paremoi, jos jommalla kummalla on ollut häät niin hänet. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä ihan nopeasti ajatellen ottaisin tuon jäljempänä mainitun.

Ensin mainitun kaltaisen "negativistin" kanssa voi olla vaikea suunnitella ja järjestellä mitään, jos hänellä on kovasti kielteinen asenne kaikkea ylimääräistä tehtävää kohtaan. Vaikket aiokaan kaasoasi kummemmin rasittaa (sama täällä, ja ainakin toistaiseksi on onnistunutkin :)), voi häiden lähestyessä tulla hetkiä jolloin tarvitset luultua enemmän apua tai tukea. Kiva sitten olla sitä vailla kaasolta, jota kaason hommat eivät voisi vähempää kiinnostaa, ja ikään kuin joutua pyytelemään avuntarvettaan anteeksi.

Toisella taas tuntuisi intoa riittävän, kunhan sen vain kanavoi oikein ;) Mitäs sitten vaikka vähän kohkaisikin omista irtoripsistään välillä, ei kai se kaasoltakaan ole kiellettyä nauttia häistä ja niihin valmistautumisesta? Mieluummin ainakin itse järkkäilisin juhliani vähän koheltavankin, mutta positiivisen ihmisen kanssa kuin sellaisen, joka on jo itsekin ilmoittanut ettei enää kaasoksi halua.

Plussaa sekin, että sulla olisi jo valmis (hänen omansa) perustelu sille, miksi et tätä ensin mainittua kaasoksi pyytäisi.

Tällaiset johtopäätökset täällä, ihmisiä yhtään tuntematta tietenkään...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta sinun kannattaisi keskustella sen ystäväsi, joka ei halua olla enää ikinä kaasona, haluaako hän olla kaasosi. Hän ei välttämättä halua olla kaaso, joten valinta tulee helpoksi :D

Jos he ovat hyviä ystäviä, he ymmärtävät kyllä suoraa puhetta, kun kerrot, että haluat vain yhden kaason, ja et tiedä, kumman valita. :)

Ja siitä toisesta intoilevasta ystävästäsi: tunnet hänet varmasti niin hyvin, että tiedät, onko hän oikeasti sellainen oman navan ympärillä pyörivä ihminen, jolle oma ulkonäko olisi häissänne vain tärkein asia. Ihmiset tuppaavat reagoimaan kummallisella tavalla hääuutisiin :D

Minun ystäväni (joka on räväkkä) sanoi ensimmäisenä, että minä sitten haluan järkätä sinun polttarisi :D Toinen sanoi, että ei tiedä, jääkö yöksi hääpaikallmme (häihimme on vielä 1,5 vuotta).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ystäväni ilmoitti monta vuotta sitten suureen ääneen, että ei aio olla enää yksikkäsään häissä kaasona. Mutta sen jälkeen lupautuikin kaksiin häihin kaasoksi (joista toiset kyllä peruuntui), mutta oli kuitenkin ihan innoissaan ja otettu asiasta. Ja hoiti hommat hyvin.

Eli ehkä ykkösvaihtoehdon kanssa kannattaa kuitenkin keskustella asiasta. Monesti kiukustuksissaan saattaa tokaista jotain tuon tyyppistä, mitä ei ehkä lopulta tarkoitakkaan.

Entä mahdollisuus, että on ns. virallinen kaaso ja toinen olisi ikäänkuin morsiusneito? (Vai haluatko nimenomaan vain yhden "apulaisen" ?)

edit. ajatusvirhe :D

Muokattu: , käyttäjä: iialiia

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on kaksi kaasoa. Esimmäinen on hyvä ystäväni, jonka olen tuntenut eskarista asti. Hän on myös aikaisemmin ollut kaasona, joten kokemusta on ja homma on "tuttua". Toiseksi kaasoksi otin toisen ystäväni, jonka olen tuntenut vasta pari vuotta. Hänestä on kumminkin tullut minulle myös hyvin läheinen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hassua, miten minä suhtauduin toisen kaasoni kouhotukseen siitä, miten hän valmistautuu häihimme. Minä olen vain otettu siitä, että minun hääni ovat ystävälleni niin suuri asia, että hän haluaa käyttää rahaa ja aikaa sekä vaivaa niihin valmistautumiseen.

Minäkin -jos olisi ihan pakko valita, ottaisin itse vastaavassa tilanteessa varmaan molemmat- tosin kysyisin ensimmäisenä tätä "ei enää ikinä"- ystävää ja tarjoaisin hänelle mahdollisuutta tehdä hommansa omien rajojensa mukaan. Sen jälkeen pyytäisin tätä toista. Siinäkin on olemassa riski, että toisena pyydetty loukkaantuu, jos saa tietää olevansa ns 2. vaihtoehto.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos kaikille rakentavista mielipiteistä :girl_smile: Tämä tosiaan on aika hankala asia itselleni mutta ehkäpä päädyn siihen, että toisesta tulee official kaaso ja toisesta ns. "avustaja".

Ja ei siinä ole todellakaan mitään pahaa, että tämä toinen ystäväni haluaa näyttää hyvältä häissämme ja parempihan se näin on kun että tulisi verkkapuvussa kirkkoon. Lähinnä mikä minua asiassa hämää on se, että jos esim. pyydän häntä mukaan kun sovitan pukua niin jotenkin tuntuu että häntä saattaisi kiinnostaa enemmän oman asun etsintä kun minulle sopivan puvun löytyminen. Mutta toki häihimme on vielä aikaa ja uskon, että itse pystyn ainakin hänen kanssaan keskustelemaan tästä asiasta rakentavasti....siitä en ole sitten niinkään varma kuinka hän suhtautuu mielipiteisiini :girl_sigh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on sulhasella 2 bestmania ja mulla tällä hetkellä 1 kaaso.. Ongelmana on, että minulla on 2 vaihtoehtoa toiseksi kaasoksi.. toinen on vanha ystäväni jonka kanssa en viime vuosina ole niin kauheasti ollut yhteydessä johtuen ystäväni miehestä, joka ei jostain syystä pidä meistä.. Ja toinen on serkkuni, mutta mietin koko ajan onko hän liian kiireinen tähän hommaan.. Yksi vaihtoehto on etten valitse kumpaakaan ja minulla on vain yksi kaaso.. Ääh en tiiä.. voi tätä ahdistusta.. :girl_sigh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Valitsin siskoni 2 minusta vanhempaa, ei olisi loppujen lopuksi tullut kysymykseenkään valita muita kuin siskojani. Toinen on superorganisoija ja pitää langat hyvin käsissään,

ihminen johon voin 100% luottaa ja toinen siskoni auttoi esim. hääpuvun valinnassa,puvun sovituksessa ym., hääkuvauksessa toimi assistenttina ja myös yhtenä morsiusneitona, koska vanhempi siskoni ei halunnut

olla kirkossa edessä koska hänen uskontonsa ei ole kristinusko. Siskoni ovat parhaat ystäväni, he ovat ainoat ihmiset ketkä kestivät minua häästressin alla, joten tottakai valitsin rakkaani <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei!

Omiksi kaasoikseni valitisin siskoni ja todella läheisen ystäväni. Häissä ei ole ollut juuri hommia, koska olemme avomiehen kanssa hoitaneet kaiken itse. Täältä kun on lukenut ja muualtakin kuullut kaasojen kokemuksia niin en halunnut, että minusta tulee vaivaa. Ei meillä oikeastaan ole ollutkaan juuri mitään, jonka olisi voinut nakittaa toiselle :).

Toisia morsiamia haluaisin neuvoa, että toki valitaan läheisiä kaasoiksi, mutta kannattaa myös miettiä, onko toisella aikaa ja missä asuu. Oma sisar asuu usassa, joten hän ei tietenkään ole voinut kauheasti olla mukana. Toinen asuu toisella paikkakunnalla ja näin jälkikäteen ajateltuna ei ollut paras valinta kaasoksi, vaikka on ihana ihminen ja minulle tosi tärkeä. Ainoa homma, joka hänellä oli, oli kutsua polttariporukka kokoon. Hän ehdotti asiaa itse, en siis hänelle nakittanut polttareita. Nyt ne tulee vasta häiden jälkeen, kun kaaso ei saanaut aikaiseksi ennen kuin viime tipassa. Mainitsin hänelle asiasta ihan ystävällisesti, kun toinen kaveri kysyi polttareista. Sanoin, että voi hyvin antaa homman jollekin toiselle ja laittaa s-postilistalle vain viestiä, että ehtisikö kukaan hoitaa. No, ei ole maailman vakavin asia, eikä meillä ole välit poikki :D. Pidän häntä yhä tosi hyvänä ystävänä. Mutta siis valitkaa kaasoiksi ihmisiä, joilla on aikaa ja kiinnostusta hommaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miulla on 4 kaasoa. En osannut valita kahta niin otin kaikki. :D Mukana on lapsuudenystäväni, kaksi vähän uudempaa ihanaa ystävää ja miehen sisko. Kaikki on miulle hirveän läheisiä ja rakkaita ihmisiä. <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mulla kun ei ole siskoa, niin valitsin ystäväni joka on lähinnä sitä :) Hän on aivan ihana! innostunut, kiinnostunut, kunnioittaa toiveitani ja mielipiteitäni ja meillä on samanlainen maku lähes kaiken suhteen. Eikä hän hylkää tunnemyrskyjen keskellä! Myös sulhoni tulee kaasoni kanssa loistavasti toimeen :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Valinta oli vaikea.. ja halusin myös ajatella sitä, ettei kaaso näänny hommien suhteen, päätinkin pyytää neljä kaasoa.

Kaksi serkkuani, jotka ovat kuin siskot minulle. Sitten kaksi lapsuudenystävääni. Eli henkilöt joiden kanssa on koettu paljon ja joiden kanssa olen viikottain tekemisissä.

Kannattaa valinnoissa myös miettiä, että kuinka paljon kyseinen henkilö tykkää olla esillä tai esim. kierrellä vaatekauppoja sovituksessa.. Useamman kaason kokoonpanolla minulla oli hyvä porukka kasassa, jossa jokainen sai olla omalla mukavuusalueellaan ja auttaa "kykyjensä" mukaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on kolme kaasoa, eikä minulla ollut minkäänlaista vaikeutta tehdä valintaa. Valitsin heidät yksinkertaisesti sillä perusteella, että he ovat kolme läheisintä ystävääni. He tuntevat minut läpikotaisin, tietävät mistä pidän ja mistä en, ja ovat olleet minulle tärkeitä tukipilareita jo pitkään. Tiesin, että näille kolmelle minun hääni ovat todella tärkeä juttu ja kaason tehtävä kunnia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pyysin kaasokseni samanikäistä serkkuani. Valinta ei ollut mitenkään itsestäänselvä. Mulla oli itseasiassa pieni paniikki kun en tiennyt ketä pyytäisin kun mulla ei ole mitään ns. parasta ystävää kuka olisi itsestäänselvä kaaso. Lopulta näin pari kertaa painajaista että olin yhtäkkiä meidän häissä eikä mitään valmisteluja oltu hoidettu, bestman oli tehnyt oharit eikä mulla ollut edes kaasoa ja unessa aina pyysin sitä serkkuani viime hetkellä :D Luotin sitten alitajuntaan ;) Kaasoni ei ole käynyt yksissäkään häissä mutta on näppärä käsistään, työskentelee ravintola-alalla ja on luonteeltaan ihana ja huolehtivainen joten eiköhän hänestä tule oikein hyvä tehtävässään siltikin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaason valinnassa kävi pieni ylläri. Pyysin ensin yhtä tärkeää ystävääni, joka yllätyksekseni ei ollutkaan innoissaan tittelistä. Hän lupasi auttaa kaikissa tehtävissä ja mitä ikinä teenkään, hän silti tahtoo olla mukana, mutta jostain syystä kaason titteli ei hänestä ollut hyvä asia. En tiedä mikä se lopullinen syy oli, mutta hyvässä hengessä saatiin keskusteltua ja asiasta ja vedin siis pyynnön takaisin. Päätin, että pyydän yhtä toista kaasokseni ja olin siitä ihan mielissänikin - saattaa olla, että vielä kysyn kaasokseni jonkun muunkin hänen lisäkseen. Pyysin hyvää ystävääni kaasokseni ja hän suostui riemusta kiljuen :tender:  minulla on paljon ihania ystäviä, ja paljon ihania kaasoehdokkaita. Nyt tuntuu kuitenkin vielä siltä, että yksi kaaso tulee riittämään! Itse en aio kaasolle juuri mitään tehtävää lykätä, mutta kaasoni on kyllä aikaansaava tyyppi. Perusteena hänen valinnalleen oli ihan fiilispohja, se tuntui hyvältä ja oikealta valinnalta, ja kun olemme keskustelleet yleisesti häistä, ollaan aika samoilla linjoilla. Loistotyyppi!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itselläni on kolme hyvää ystävää, jotka mieluusti ottaisin kaasoiksi, mutta myös yksi vanha ystävä, jonka kanssa ystävyys on vähän väljääntynyt. Haluaisin kuitenkin hänetkin kaasoksi, ihan vain osoittaakseni että arvostan häntä vaikka viime aikoina ollaankin oltu vähemmän tekemisissä. Tuntuisi kurjalta etten pyytäisi häntä, sillä hän oli vaikeina aikoinani ihan hyvä ystävä, vaikka suhteemme muuten olikin enemmän "viha/rakkaus" -tyyppiä :D Mutta! Nyt sitten tuleekin pieni ongelma (?): onko neljä kaasoa liikaa? Ei minun mielestäni, mutta luulen että mieheni ei ehkä pidä ajatuksesta, sillä hänellä ei ole luultavasti bestmania. Lisäksi tämä vanha ystävä on luultavasti sellainen, että hän ei pääse matkustelemaan juurikaan (ja muutan aivan toiselle puolelle maata) ja pelkään, että häneltä eivät käytännön jutut ja apu oikein luonnistu, mutta toisaalta en sellaista ehkä niin häneltä odotakaan. Enemmänkin haluaisin verestää vanhaa ystävyyttä :) Noh, pitää jutella vielä miekkosen kanssa niin ei tarvitse ainakaan arvuutella hänen mielipidettään :) 

Muokattu: , käyttäjä: zrq

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaason valinta tuottaa nyt päänvaivaa. Kaasoa tarvitsen hääpäivän aamuna ja haluaisin, että joku järjestäisi polttaritkin. :) Lisäksi juhlapaikan koristelussa tarvitsisin apua. Siinä lähinnä minun kaasoni työt. Minulla on kolme vaihtoehtoa, mutta en osaa valita.

 

Ystäväni, jota aluksi pidin itsestäänselvänä valintana, on omassa elämässään niin kiireinen, etten haluaisi vaivata häntä hääasioilla. Lisäksi hän stressaa aika helposti. 

Toinen vaihtoehto asuu vähän kauempana, on kotiäitinä (lapset 2kk ja 2v), meni vuosia välissä ettemme pitäneet yhteyttä muuta kuin joulu- ja ystäväpäiväkorttien verran. Nyt olemme pari kertaa tavanneet ja hän tietää minusta lähes kaiken, hänelle voin puhua mistä vain, luottamuksella. Mutta miten hän ehtii apuun hääjärjestelyissä, saati sitten hääpäivän aamuna...

Kolmas vaihtoehto on sellainen, jota eniten tapaan, näistä ystävistä hän on tällä hetkellä ainoa joka tietää tulevista häistämme (muille emme ole vielä ehtineet kertoa). Tämä kolmas ystäväni on jo selannut kanssani hääkuvia, on halunnut nähdä pukuni ja kenkäni ja on yhtä innoissaan kuin minäkin. Vaikka hän on hyvä ystäväni, hän ei kuitenkaan tiedä minusta ihan kaikkea, en pysty kertomaan hänelle ihan kaikkea, koska hän kertoo kaikki aina miehelleen, en kaikessa luota häneen 100%. Elämäntilanteeltaan tämä kolmas kaasovaihtoehto olisi kuitenkin paras, mutta hänestä taas ei ole puheiden pitäjäksi / leikkien vetäjäksi.

 

Olen miettinyt tätä jo viikkoja, ketä pyydän, mutta päätökseni muuttuu joka päivä. Olisin halunnut läheisimmän ystäväni kaasoksi, mutta elämäntilanteeltaan ei-läheisin sopisi parhaiten... Apua?!?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tärkein ja ehdottomin peruste oli se, että kyseinen henkilö oli luotettava. Sellainen, jonka tiedän pitävän kiinni sovituista asioista ja jonka tiedän esimerkiksi saapuvan paikan päälle sitten h-hetkellä. Tyrkyllä olisi ollut muitakin, mutta tosiaan... tarvitsin henkilön, johon tosiasiallisesti voin luottaa. Kaasovalinta tuntui luontevalta ja ainakin toistaiseksi olen ollut valintaani tyytyväinen. Kaaso myös itse tuntui iloitsevan pyynnöstäni ja on kertonut kokevansa tuon tehtävän kunnia-asiakseen :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

säihkysilmä: Oletko siis sitä mieltä, että vain yhdelle ihmiselle voi "antaa" kaason tittelin? Mikset voi pyytää kaikkia kolmea? Ei se ole epätavallista (Suomessakaan) :) Voi olla vaikka seremoniamestari-kaaso, stylisti-kaaso ym. jos titteleistä on homma kiinni. Jos tuntuu, ettei "ehdokas3" ole tarpeeksi luotettava ihan joka asian kertomiseen, eihän se tarkoita, etteikö teillä olisi kivaa järkkäillessä (tietysti siis, että hänkin haluaa koristella ym.). Kaason ei välttämättä tarvitse olla se paras sydänystävä, mikäli ystävistä löytyy joku enemmän järkkäilystä tykkäävä, aikaansaava ja luotettava henkilö (siis tekee mitä sovitaan, on ajoissa, kerkeää hoitaa juttuja ym). Stressailevalta ystävältä kysyisin ihan suoraan, millainen rooli hänestä tuntuisi hyvältä, samaten tältä äidiltä (jos vaikka hänen miehensä hoitaa lapset hääaamuna, jos haluat hänet siihen jännäolkapääksi?). Kaasoillahan voi vaikka pukukierroksella (ehkä tämän toisen ystävän kotikaupungissa), tai somessa jne.. Polttareiden (pää)järjestäjäksi kannattaa minusta valita sellainen henkilö, joka uskaltaa olla (vieraisiin) ihmisiin yhteyksissä, keksii ideoita ym. sekä uskaltaa tehdä päätöksiä esim. pvm:n, budjetin, aktiviteettien suhteen. Joskus järkkäilijä joutuu myös potkimaan vieraita ilmoittautumaan, maksamaan, antamaan ideoihin mielipiteitä jne. Pääjärjestäjän on kuitenkin tunnettava morsian niin, ettei kekkereistä tule kaason/järkkääjän näköisiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään