Jump to content
Naimisiin.info

Miten valita kaaso(t) (yhdistetty ketjuja)


siristiina

Recommended Posts

^ Varmasti monella paras ystävä on kaaso, mutta esim. luonteen, elämäntilanteen tai etäisyyden takia kannattaa minusta miettiä toimivinta ratkaisua. Kuitenkin minusta sinun kannattaa vielä jutella näiden kahden muun kanssa asiasta, me naiset kun tupataan kuvittelemaan kaikenlaista typerää tällaisissa "herkissä" jutuissa :) Eli että kerrot tehneesi päätöksen perustuen noihin kertomiisi asioihin, eikä se tarkoita, etteikö olisi rakas ystävä.

Link to comment
Share on other sites

^ Varmasti monella paras ystävä on kaaso, mutta esim. luonteen, elämäntilanteen tai etäisyyden takia kannattaa minusta miettiä toimivinta ratkaisua. Kuitenkin minusta sinun kannattaa vielä jutella näiden kahden muun kanssa asiasta, me naiset kun tupataan kuvittelemaan kaikenlaista typerää tällaisissa "herkissä" jutuissa :) Eli että kerrot tehneesi päätöksen perustuen noihin kertomiisi asioihin, eikä se tarkoita, etteikö olisi rakas ystävä.

 

Juuri noin :)

 

Voihan sitä myös värvätä ystävistä muuten vain apulaisia ilman tuota kaaso- titteliä, jos se tuntuu liialta... Näin minä olen tehnyt, koska sulhon mielipide oli että molemmille vain yksi virallinen apuri.

Link to comment
Share on other sites

Apua,

mulla ongelmana on ennemmin se ettei ole ns. parasta ystävää tai yhtä erityisen tärkeää ystävää.

Onko kenelläkään muulla ollut samaa ongelmaa?

Miehellä on kaksi lapsuudenystävää, jotka hän on pyytänyt bestmaneiksi, joten minulla voisi

hyvin olla kaksi kaasoa, mutta ketkä.....?

Toiseksi aion varmaan pyytää toisen bestmanin tyttöystävää, vaikkemme ole tunteneet kovin montaa

vuotta, koen hänet läheiseksi.... Saa nähdä suostuuko hän...... Toinen onkin sitten kysymysmerkki?

Vinkkejä, kiitos  :girl_impossible:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Muutaman viikon tuskailun jälkeen olen nyt onnistumaan valitsemaan kaasoni. Vaihtoehtoja oli alunperin kolme.

 

Ensimmäinen vaihtoehto asuu lähellä, on hyvin touhukas ja sellaista synnynnäistä kaasomateriaalia (jos näin nyt voi sanoa). Olin jo ihan varma, että valitsen hänet. Nyt olen tullut kuitenkin siihen tulokseen, että hän on minulle ystävänä tärkeämpi kuin mitä minä olen hänelle. Siinä ei ole sinänsä mitään pahaa, että hänellä on muitakin ystäviä. Tuntuu vain siltä, että kaason pitäisi olla sellainen joka on luontaisesti kiinnostunut osallistumaan, ja jolle myös minä olen tärkeä.

 

Toinen vaihtoehto on ns. sielunsiskoni, joka myöskin asuu lähellä. Hän on kuitenkin melko nuori ja kokematon elämässään. Tästä aiheutuu se, että hän on kova stressaamaan ja ottaa pienet jutut isoina vastoinkäymisinä. Haluiaisin pyytää hänet, mutten voi ottaa valittelevaa ihmistä, jota joudun itse tyynnyttelemään tämän tästä. Harmillistä. :/

 

Kolmas vaihtoehto on serkkuni, joka asuu vähän kauempana. Hänen kanssaan olemme siis tunteneet aina, kun noiden muiden kanssa vain muutaman vuoden. Hänellä on varmaankin kiireitä omassa elämässään, mutta en aio kasata hänelle juurikaan hommaa. Lähinnä vaan hääpäivänä ja -aattona avustamista ja mukana hengailua. Uskon hänen suostuvan.

 

Meillä on juhlapaikka valittuna ja pukukin alkaa olla selvillä. Häiden värimaailma yms. on melko lailla hanskassa, eikä koristeita juurikaan tule. Mahdollista korttien askartelu- ja muuta apua ajattelin pyytää näistä kavereista, joista ei tullut kaasoja. Toinen heistä tykkää askarrella muutenkin, joten uskon että suostuvat. Voisin jopa järjestää jotkut illanistujaiset, joissa tehdään kortteja ja tissutellaan viiniä. Uskon, että he pitäisivät ajatuksesta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Minulle oli itsestäänselvää että pikkusiskot ovat morsiusneitoina. Esitin heille asian vähän tällä tavalla (heh  :D ) eikä kuulunut kyllä vastalauseita. Molemmat ovat ihan innoissaan !
Päätin aikoinani ollessani ystävälleni yksi hänen neljästä kaasosta, että minun häissäni on sitten VAIN yksi kaaso. Ja nyt sitten tulin ongelman eteen tämän päätökseni kanssa... Mutta kun jotain olen päättänyt niin sitten teen asiat kuten olen ajatellut.
Ensimmäinen vaihtoehto oli ystäväni, jonka olen tuntenut yläasteelta saakka. Olimme samalla rippileirillä ja olemme olleet enemmän ja vähemmän tekemisissä molempien elämäntilanteista riippuen. Kuitenkin aina kun tapaamme, on kuin ei olisi kulunut aikaa juuri lainkaan. Elämämme ovat melko samassa vaiheessa. Tälle ystävälleni siis toimin kaasona noin vuosi sitten. Luulen, että hän hieman odottaisikin kutsua kaasoksi...
Toinen vaihtoehto (ja häntä nyt siis aion ensisijaisesti pyytää) on opiskelijaystäväni. Olemme tunteneet vasta kaksi vuotta, mutta olemme hyvin läheisiä, pystymme kertomaan toisillemme kaiken ja jaamme elämän ilot ja surut. Myös me elämme melko samassa vaiheessa elämää. Olen 99% varma, että hänkin odottaa kutsua kaasoksi, kun on jo hieman alkanut hössöttää meidän häistä  ^_^ 
Päädyin lopulta valintaani, koska asumme tällä hetkellä (ja aivan häihin saakka) 600km kotipaikkakunnalta eli häidenviettopaikasta. Halusin, että kaasoni asuisi lähellä, jotta suunnittelu ja tekeminen olisi helpompaa. Katsotaan nyt kuinka käy, ajattelin pyytää tätä opiskelijaystävääni ensi viikolla kaasokseni  :-X

Link to comment
Share on other sites

Minulle näyttäisi tulevan kolme kaasoa, eli "paras ystäväni", joka on lapsuudenystävä, jonka kanssa asutaan eri puolilla Suomea, mutta puhutaan joka päivä puhelimessa tunti-pari :D Hänelle voi kertoa kaiken ja hän on oikeastaan enemmän sisko kuin kaveri. Hänen lisäksi pyydän miehen siskoa, jonka kanssa ollaan tultu aika läheisiksi, lisäksi hän asuu samalla paikkakunnalla ja on hyvä askartelemaan ja järjestelemään. Kolmanneksi kaasoksi pyydän pikkusiskoani. Onpahan ainakin apukäsiä, vaikka kaikille olen sanonut, että saa osallistua sen verran kun haluaa hääsuunnitteluihin, eikä ole pakko tehdä yhtään enempää kuin haluaa/kiinnostaa/jaksaa. Tuo miehen sisko on kyllä ollut aivan ihana, hössöttänyt mun kanssa ja suunnitellut ja antanut ideoita :) Onnekas olen!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Minulle piisaa yksi kaaso, sekin oma pikkusisko :)

 

Olen ajatellut tämän kaaso homman ihan muodollisuutena enkä mitenkään työntekijän palkkaamisena :)

 

Itse hoidamme järjestelyt kumminkin ja omalla aikataululla....

 

Huomattavasti kevyempi versio kuin se että sovittaa usean ihmisen aikataulut yhteen Suomen lyhyessä kesässä...

Link to comment
Share on other sites

Eipä ollut kaasossa valkkaamista, homma on selvä ja sovittu jo vuosia sitten ;)  Hän on pitkäaikainen ystäväni, vaikka emme olekaan nykyisin kovin tiiviisti tekemisissä. Toimin itse hänelle kaasona viime vuonna. Eipä minulla olisi muita ehdokkaita ollutkaan, kun ei ole siskoja, serkkuja tai muita naispuolisia kavereita :grin: 

Link to comment
Share on other sites

Ennen kihlautumista pidin itsestäänselvänä, keitä pyytäisin kaasoksi. Nimittäin kahta pitkäaikaisinta ystävääni. Nyt kuitenkin kihlauksesta ilmoittamisen jälkeen olen ihan ulalla ja suruissani.. Kumpikaan ei tunnu olevan pätkääkään kiinnostunut kihlauksesta tai avioutumisesta, saatikka sitten häistä. Toinen jopa sanoi kihlauksesta kuullessaan odottavansa kauhulla puheluitani liittyen häihin :( Toinen taas sivuuttaa sanomatta mitään kaikki kommenttini (pari kertaa olen yhden lauseen kokeeksi heittänyt keskusteluun) häihin liittyen.. (Olisin toivonut makutuomaria puvun valintaan, polttareita sekä tukea ja seuraa vihkipäivän aamuun kaasolta - eli en kyllä mielestäni mitään orjaa tmv. ollut tässä hakemassa. He tietävät varmasti, esim. etten mitään askartelutalkoita ole järjestämässä.) Nyt sitten mietin, kehtaisinko pyytää yhtä "tuorempaa" ystävää, joka on kuitenkin ollut paljon kiinnostuneempi kuin nämä pitkäaikaiset ystävät, vai olenko kokonaan ilman kaasoa. "Villinä korttina" olisi yksi työkaverini, joka sopisi kyllä kaasoksi varsinkin sanan alkuperäisessä merkityksessä, hän on nimittäin vanhempi rouvashenkilö, joka on antanut jo nyt hyviä vinkkejä järjestelyihin ja osoittanut muutenkin kiinnostusta asiaan. Ehkä vielä mietin asiaa pari kuukautta ennen kuin teen mitään päätöksiä.. :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Tipzilla, kurja juttu ja todella outoa ettei pitkäaikaisia ystäviäsi kiinnosta! Valitse ehdottomasti kaasoksi ihminen, kenen apuun ja kiinnostukseen voit luottaa! Ei tietenkään millään orjameiningillä, vaan ihan normaaleissa rajoissa. Ihan varmasti tulet kaipaamaan apua ja tukea matkan varrella!

Link to comment
Share on other sites

Se tässä surettaakin, että tuntuu, ettei näitä monen monen vuoden takaisia ystäviä kiinnosta, koska olin kuvitellut, kuinka hauskaa meillä olisi esim. pukuostoksilla tai tyttöjen illoissa, ja että he haluaisivat olla mukana yhdessä elämäni isoimmista ja tärkeimmistä jutuista. Pelkään sitäkin, että jos en pyydä heitä kaasoiksi, he ottavat sen loukkauksena!

Tämän "tuoreen" ystävän kohdalla mietin, että olenko hänelle kuinka tärkeä, että ollaanko me vielä niin hyviä ystäviä, että hän oikeasti haluaisi lähteä pukukauppaan yms. jos kerta nämä toisetkaan eivät ole kiinnostuneita. Työkaverin kohdalla mietityttää se, etten tiedä olenko samassa paikassa vielä kuinka pitkään töissä ja säilyisikö ystävyys hänen kanssaan, jos olisin muualla töissä, häihin on kuitenkin vielä vuosi. Ja ikäeroa on sen verran, että, miten esim. polttarit järjestyisi.

 

Eipä tullut mieleenkään, että tämä juttu olisi hääjärjestelyissä se murhetta aiheuttava! Muutenkin tuntuu tosi nololta pyytää ketään juoksemaan hääaamuna esim. kukkien perässä tai juhlapaikkaa/autoa/yöpaikkaa koristelemassa yms. joten olin alusta alkaen ajatellut, etten sellaista keneltäkään pyydä, saati sitten tekemään kortteja/koristeita, ottamaan ilmoittautumisia vastaan yms. Bestman on sen verran supliikkimies, että voisi varmastikin hoitaa myös seremoniamestarin tehtävää tarvittaessa yksin. Eniten juuri kaipaisi sitä kuuntelua (ei se sulhokaan kaikista jutuista jaksa olla kiinnostunut, vaikka monesta onkin) ja erityisesti sitä tunnetta, että joku toinenkin on iloinen ja innoissaan. Kun esim. oman äitinikin reaktiot itse häihin ovat lähinnä tuota ignooraus tai "aijaa/aha" -tasoa olleet, esim. näytin hänelle kuvaa, jossa ainoa lapsensa on ensimmäistä kertaa hääpuvussa, niin vastaus oli "yhym". Ei ole oikein omakaan innostus korkealla. Tulipa surkea valitus..jospa se vielä tästä iloksi muuttuu. Tietysti ymmärrän, että muiden ihmisten mielestä häihin on vielä todella pitkä aika ja moni varmaan ajattelee, ettei vielä aikoihin tarvitse tehdä yhtään mitään, mutta silti...

Link to comment
Share on other sites

^^ Kuinka tuore tuttavuus tämä uusi ystävä sitten on? Hän kuulostaa olevan paras vaihtoehtosi, kun on jo valmiiksi kiinnostunut häistäsi. Tosi harmillista, etteivät pidempiaikaiset ystäväsi olleet innostuneita. Ei kai sitä väkisinkään voi kaasoutta heille tuputtaa, joten itse ehkä luovuttaisin pyytäisin sitä uudempaa ystävää. Vuoden päästä olette olleet kavereita jo vuoden pidempäänkin. ;)

Link to comment
Share on other sites

kysyn nyt mielipidettä että onko se ihan höhlää jos morsiammella on kaksi(tai ehkä kolme) kaasoa ja miehellä vaan yks m?

 

Mulla on siis jo kysyttynä mun serkku joka mulle kuin sisko ja nyt kuitenkin haluisin pyytää mun ystävää myös jonka kanssa meillä on yli 10v yhteinen historia ja sitten olisi vielä mun ystävä jonka tapasin ekaa kertaa n.5v. sitten ja ystävystyimme n.4v. sitten... mutta kun mies ei ole vielä ketään miettinyt bm:n hommaan ja veikkaan et päätyy yhteen...

Link to comment
Share on other sites

Mulle oli ihan selvää,kenet pyydän kaasoksi,kun sulhoni kanssa päätimme hääpäivän. Muutama vuosi sitten haaveilin häistä kaasoinani 2 parasta ystävääni, joiden kanssa olisi ihana järjestää kaikkea häihin liittyvää, mutta nämä henkilöt eivät olleet ensimmäisenä mielessä, kun kaasojen valinta tuli ajankohtaiseksi. Ensinnäkin siksi,että näistä henkilöistä läheisempi asuu kaukanakaukanakaukana ja toinen on BridesmaidZILLA! Toiseksi, en tunne heitä kohtaan enää samalla tavalla enkä halua valita heitä vain siksi, että joskus halusin. Kaasoinani toimivat 2 ystävääni, olemme myös työkavereita :) tuntevat minut kuin omat taskunsa ja ovat olleet niiiiin innoissaan häistäni! Pääkaason kanssa askarrellaan ja tilata puku ja valitaan kengät yms. ja toinen on enemmänki henkinen tuki, että en vaan romahtais :D kaason pitää olla sellainen,jonka kanssa olo on luonteva ja asioista uskaltaa puhua.Pääkaason kanssa ollaan tunnettu parisen vuotta ja ystävyys välillämme tulee jatkumaan,vaikka ei oltais samalla työpaikalla,ei edes samalla paikkakunnalla."Henkinen tuki"-kaason kanssa ollaan tunnettu viitisen vuotta,minua parisen kymmentä vuotta vanhempi leidi,mutta silti sielunkumppanini :)

Link to comment
Share on other sites

kysyn nyt mielipidettä että onko se ihan höhlää jos morsiammella on kaksi(tai ehkä kolme) kaasoa ja miehellä vaan yks m?

 

Mulla on siis jo kysyttynä mun serkku joka mulle kuin sisko ja nyt kuitenkin haluisin pyytää mun ystävää myös jonka kanssa meillä on yli 10v yhteinen historia ja sitten olisi vielä mun ystävä jonka tapasin ekaa kertaa n.5v. sitten ja ystävystyimme n.4v. sitten... mutta kun mies ei ole vielä ketään miettinyt bm:n hommaan ja veikkaan et päätyy yhteen...

 

Mielestäni sillä ei ole mitään väliä, että onko BM:neja ja kaasoja/morsiusneitoja sama vai eri määrä. Ellei sitten teille tule jotain koreografiaa / symmetriaa avustajista, joka sitten jonkun silmää häiritsisi (esim. alttarilla, ruokailussa). Toinen mahdollinen mieleentuleva ongelma on kustannukset eli jos aikoo ostaa puvun ja mekot/kampaukset/meikit ja/tai kiitoslahjat, niin silloin tietysti "morsiamen" kuluja tulee enemmän kuin "sulhasen kuluja". Tärkeintä on kuitenkin mielestäni se, että avustajat tulevat keskenään toimeen ja heihin voi luottaa :)

 

Avustaja-puolella on muuten myös ketju Kuinka monta kaasoa/bestmania? :)

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Tipzilla rohkaisevista sanoista :) miehellä ei vielä mitään tietoa ketä pyytää ja mulla jo tuo yks pyydetty ja näitä kahta mietin...

 

ps. meil on sama juhlapäivä näköjään :) meillähän tosin on vaan se avioliiton siunaus ku koht 3v on oltu jo virallisesti naimisissa...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ennen kihlautumista pidin itsestäänselvänä, keitä pyytäisin kaasoksi. Nimittäin kahta pitkäaikaisinta ystävääni. Nyt kuitenkin kihlauksesta ilmoittamisen jälkeen olen ihan ulalla ja suruissani.. Kumpikaan ei tunnu olevan pätkääkään kiinnostunut kihlauksesta tai avioutumisesta, saatikka sitten häistä. Toinen jopa sanoi kihlauksesta kuullessaan odottavansa kauhulla puheluitani liittyen häihin :( Toinen taas sivuuttaa sanomatta mitään kaikki kommenttini (pari kertaa olen yhden lauseen kokeeksi heittänyt keskusteluun) häihin liittyen.. (Olisin toivonut makutuomaria puvun valintaan, polttareita sekä tukea ja seuraa vihkipäivän aamuun kaasolta - eli en kyllä mielestäni mitään orjaa tmv. ollut tässä hakemassa. He tietävät varmasti, esim. etten mitään askartelutalkoita ole järjestämässä.) Nyt sitten mietin, kehtaisinko pyytää yhtä "tuorempaa" ystävää, joka on kuitenkin ollut paljon kiinnostuneempi kuin nämä pitkäaikaiset ystävät, vai olenko kokonaan ilman kaasoa. "Villinä korttina" olisi yksi työkaverini, joka sopisi kyllä kaasoksi varsinkin sanan alkuperäisessä merkityksessä, hän on nimittäin vanhempi rouvashenkilö, joka on antanut jo nyt hyviä vinkkejä järjestelyihin ja osoittanut muutenkin kiinnostusta asiaan. Ehkä vielä mietin asiaa pari kuukautta ennen kuin teen mitään päätöksiä.. :unsure:

 

Loppujen lopuksi pyysin juuri näitä kahta, "tuorempaa" ystävää ja "villiä korttia". Valinta perustui heidän oma-aloitteeseen, vilpittömään kiinnostukseen meidän häistä. Toinen oli aluksi aika pöllämystynyt pyynnöstä ja pelkäsinkin jo tehneeni virheen, mutta hän on edelleen ollut yhtä kiinnostunut kuin aiemmin, ja taisi helpottua, kun sanoin, että hänhän on jo suorittanut kaason velvollisuuksista aimo osan (pukukatselmukset) :D Toinen taas oli ihan pähkinöinä :) Toiveenani oli, että he ovat tosiaan järjestävät polttarit ja ovat kanssani aamusta hääpäivänä ja auttavat bestmanejä ohjaamaan vieraita juhlassa. Näihin hommiin toinen on jo varmaan tehnyt suunnitelmat :D Se jää sitten nähtäväksi, että miten nämä vanhat ystävät reagoivat..

 

edit. ehl: miten muuten hääpäiväkaimalla menee :)

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Minulle ainoa kaasovaihtoehto on lapsuudenystävä, jonka olen tuntenut ala-asteelta lähtien eli lähes 20 vuotta. Toivon että hän suostuu, muuten olen pulassa :D Sulhasellani taas ei ole senkään vertaa ystäviä ( bestmaniksi) paitsi vasta viime kuukausina ilmaantuneita... Yksi huomattavasti meitä vanhempi mies tuntuu meistä molemmista juuri oikealta vaihtoehdolta, mutta hieman arveluttaa kun olemme tosiaan tunteneet hänet vasta vähän aikaa.

Link to comment
Share on other sites

Mulle tärkein asia kaason valinnassa oli henkilön halukkuus olla tekemisissä kanssani. On paljon lapsuuden ystäviä ym jotka ei kuitenkaan koskaan vaivaudu tulemaan meille, aina pitäisi olla kylässä heillä tai käydä kahvilla jossain siellä päin, he eivät useinkaan soita vaan itse olen se joka pitää yhteyttä heihin päin enemmän. Rakastan kyllä näitä ystäviäni sydämeni pohjasta ja meillä on aina hauskaa ikäänkuin aikaa viime tapaamisesta ei olisi kulunut yhtään. Tiedän toki että ihmiset voi olla aika ajoin todellakin kiireisiä, mutta se vaikuttaa ihmiseen aika paljon jos tuntuu ettei toinen oma-alotteisesti itse ota kontaktia. Siksi karsin lapsuuden ystävät pois listalta ja valitsin sisaruksistani vanhimman siskoni, joka on myös lapseni kummi. Hän on se joka soittelee ja kyselee miten menee, sekä minulle että lapselleni. Nähdään aina kun voidaan vaikka välimatkaa on yli 150km. Hän saattaa ajella tänne vaikka junalla edes yhdeksi yöksi vain jotta näkee kummilastaan hieman useammin. Hän on mulle se luottohenkilö jonka tiedän pysyvän vaikka mitä tapahtuisi, koko lopun elämäämme. Ja tähän ei edes verisukulaisuus vaikuta!

 

Toiseksi kaasoksi valitsin hyvin tärkeäksi ystäväksi muodostuneen noin kuusi vuotta sitten tapaamani henkilön, jolla on aika samanlainen elämäntilanne jossa itse elin ennen kuin tapasin mieheni. Meillä on juttu alusta asti luistanut ja tuntuu että ymmärrämme toisiamme täysin. Hän on aika kovia elämässään kokenut ja hänen on erittäin vaikea näyttää tunteitaan. Joten "viimeinen niitti" valinnalleni tuli kun hän jokin aika sitten julkisella paikalla erään keskustelun päätteeksi itki kertoessaan kuinka tärkeäksi ihmiseksi olen hänelle tullut eikä hän kestäisi jos menettäisi minut. Tiesin heti että olen tehnyt oikean ratkaisun. :)

 

Miehelläni on bestmaneina kaksi lapsuuden ystäväänsä jotka ovat molemmat olleet meidän molempien mielestä ainoat vaihtoehdot. Aivan ihanaa on ollut se, että molemmilla kaikki valitut ovat riemusta hihkuen ottaneet tehtävänsä vastaan, joten tiedämme myös ettei tarvitse hetkeäkään epäillä kiinnostaako heitä näissä häissä avustaminen. Ainoa ongelma mikä on tullut vastaan on kaasojeni nirsous asujen suhteen. Kauhea taisto siitä minkälainen kaasojen puvun tulisi olla ja he kun haluaisivat kaikkea muuta mitä itse toivon. Mutta ehkä me selviämme tästä vastoinkäymisestä! :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...