siristiina

Miten valita kaaso(t) (yhdistetty ketjuja)

254 viestiä aiheessa

Moro!

Minulla vielä bestmanin rooli täyttämättä. Mietinkin tässä, kenet tähän valita. Itse olen ollut BM pari kertaa. Eka kerralla 18-vuotiaana veljeni häissä ja toisen kerran muutamia vuosia sitten yksi kolmesta BM:sta. Eka kerralla häät olivat melko pienet n. 50 hlöä eikä mulle onneksi annettu mitään vaativia tehtäviä: kuljettelu ja alttarilla postailu. Toka kerralla pitikin oikein järjestellä ja säätää. Tosin meitä oli onneksi kolme, joten tehtävät jakautuivat mukavastio. Tuolloin hoidin kirkkojuttuja ja juhlapaikalla kuulutukset ja sen sellaiset. Kuitenkin juomisen ja remuamisen kanssa piti olla tarkkana, ettei mene överiksi ja lopuksi tietty siivottiin.

Kaasojen innon olla kaasoja ymmärrän paremmin mutta ovatko miehetkin yhtä innokkaita bestmanin rooliin? Polttarithan voi järjestää kuka vaan ja porukalla mutta häiden järjestely? Toki olen otettu kunniatehtävästä mutta kun tiedän mitä se on, en osaa sanoa, haluanko jakaa samaa nakkia kenellekkään kavereistani. Pitäisikö valita ammatti-bestman hoitamaan osaksi myös ikävät ja tylsät tehtävät?

M

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itsekin olen alkanut miettiä, kenet kaasokseni valitsisin. Minulla vaihotehtoina on oma sisko, joka olisi hyvä vaihtoehto siksi, koska hänelle voi sanoa "pahastikin", kun siskon kanssa on nahisteltu koko ikä. Sitten on 4 hyvää ystävää, joista yhden kaaso saan luultavasti itse olla. Siksi valisten ehkä hänet, mutta toisaalta... Olen ajatellut, että ehkä voin valita kaikki 5. Häät eivät muutenkaan noudata perinteistä kaavaa, joten miksi stressaisin siitä, mikä on tavallista tai miten toisten häissä tehdään. Nämä ihmiset ovat kaikki minulle yhtä tärkeitä ja rakkaita, ja ovat hyviä eri asioissa. Varmaan heillekin olisi helpompaa, jos tehtäviä jakaisi heidän kaikkien kesken, ettei kenellekään tule liikaa työtä ja kaikki saavat osallistua tärkeän päiväni järjestelyihin  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun kaasonani toimii lapsuudenystäväni. Ollaan tunnettu 20 v, joten muita vaihtoehtoja ei ollut. Kaasoni ei halua esiintyä ja on laiska kuin mikä. Mutta minkäs teet, vanhin ystävä on vanhin ystävä. Eikä meidän häissä paljon tekemistä olekaan, kunhan nyt kimppua jaksaisi pitää kun olen alttarilla  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moi,

Valitisin ystävistäni sen, joka on tuntenut minut kauinten ja edelleen, tuntee minut parheiten. Häneen voi luottaa hyvinä ja huonoina hetkinä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä valitsin kaasokseni lähimmän ja rakkaimman ysäväni joka on myös serkkuni..ollaan oltu pienestä asti yhdessä ja hän on minulle kuin sisko. Hän oli heti niin innoissaan meidän häistä kun kerroin, että kyseli heti että millonkas niitä kutsuja ja hääkarkkeja ruvetaan väkertämään ja millonka mennään sulle pukua valitsemaan...sanoin että maltahan mielesi :) Häneen voin luottaa 100%. Hänestä on varmasti suurin apu häitämme järjestettäessä. Ihanaa kun on tuollainen ystävä :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla tulee olemaan ongelma kaason suhteen sit ja kun menemme naimisiin. Kavereita on mutta ei yhtään kunnon YSTÄVÄÄ. Siskonikin on vielä liian nuori :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannattaa valita vaikkapa 2 ystävää kaasoiksi, toinen sellainen enemmän järjestelijä ja hommaan tarttuva tyyppi ja toinen sitten sellainen, jota ei ahdista ajatus juontamisesta / muuten esillä olosta. (on hyvä, että on bestman ja kaaso molemmat seremoniamestareina, homma ei stoppaa, vaikka toinen katoaisikin hetkeksi jonnekin). Bestmaneja on mielestäni vain 1, mutta voihan olla sellainen "varabestman", jota pyytää avuksi esim. musiikkijärjestelyissä tms. miehisemmissä asioissa. Kyllä ystävät auttaa ilman titteliäkin  ;)

Itselläni ei ole sisaruksia, mutta vieroksun jotenkin ajatusta siskosta kaasona. Siskollahan on roolinsa juhlissa ihan siskonakin, ja mielestäni häntä voi pyytää avuksi ilmankin kaason titteliä. Laaja "tukiverkosto" ennen häitä ja itse juhlissa on oikeasti hyödyllinen, kun stressiä alkaa pukkaamaan eikä hommat suju niin helposti, kuin oli kuvitellut..  ::) (kokemusta on, mutta loppujen lopuksi kaikki meni loistavasti  ;D )

muoks. ja ehdottomasta kaasoiksi kaverit, joilla on samanlainen maku tai ainakin tuntevat sinun makusi ja tyylisi!! (ei tule noloja tilanteita, joissa käsitykset eroavat todella radikaalisti..)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaasovalinnassa elämäntilanne vaikutti ja valitsin ystävän, jolla ajattelin olevan aikaa hääsuunnittelulle. Kaasoni asuu kaukana, mutta minulle riittää, että hän pitää minut rauhallisena ennen vihkimistä ja huolehtii, että olen ajoissa kirkossa niin ja ottaa yhteyttä polttareiden osalta muihin ystäviini. Kaasoni ei ole läheisin ystäväni ja hieman olen miettinyt kaasovalintaani, mutta toisaalta hän on kuitenkin ystäväni ja uskon hänen hoitavan hyvin ne tehtävät, jotka toivonkin hänen hoitavan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaason valinta oli selvä alusta saakka. Lapsuudenystäväni, jonka kanssa on koettu vaikka mitä! Niin hyviä kuin huonoja asioitakin. Luotettava ihminen, täsmällinen, hoitaa taatusti kaiken mitä sovitaan ym. Luotan täysillä!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juuh....eli nyt ollaan vihdoin tehty päätökset ja enää pitäs vain kysyä heitä. Meille tulee nytten 2 kaasoa ja 1 bestman (yksi tulee luultavammin vain avustamaan besmania hommissa), näin katsoimme sen parhaimmaksi (siis jos suostuvat hommiinsa). ::)

lisää aiheesta on päikyssäni...Kiitos hurjasti kaikille...helpottaa kun tietää ettei tarvitse yksin puntaroida tätä asiaa!! :-*:-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joskus jo kauan sitten tuli tuota kaasoasiaa itsekin mietittyä.

Yksi parhaista kavereista aina tuolta yläasteelta asti, on itse vihermyymälässä töissä, opiskelee sisustamista ja on oikea vaatefriikki - siis mitä paras apu koristeluiden, kutsujen ja vaatteeiden valintaan!  ;D Mutta hänen innostaan seremoniamestarin hommiin tai puheita pitämään olen vähän epäileväinen...  :-/ Hänet kyllä varmana tulen kaasoksi valitsemaan, mutta hälle haluisin toisen käsiparin avuksi, esim polttareiden järjestämisessä on kova homma kaiken muun lisäksi.

Sitten olisi toinen hyvä ystäväni, jonka olen tuntenut jostain 5-vuotiaasta asti, mutta hän on vielä arempi puheita pitämään ja kovempi jännittäjä kuin minä, siinä ei morsio saisi tukea kaasoltaan, vaan morsian saisi tukea kaasoa ennen H-hetkeä!  ;D

Omaa siskoa en halua kaasoksi ottaa. Niin kuin joku tuossa aikaisemmin sanoi, siskolla on tehtävänsä olla siskona häissä.

No, onneksi on vielä aikaa miettiä, mutta varmaankin 2 kaasoa tulen valitsemaan. En halua liikaa rasittaa yhtä ihmistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No niin! Hyvää ystävää tulin pyytäneeksi BM:ksi. Hän kyllä suostui mutta yhdellä ehdolla: että saa kaikesta huolimatta juhlia kunnolla. Meille tulee morsion veli seremoniamestariksi, joten juontopuoli hoidossa. Samalla tuleva BM voi heittää itse hääjuhlassa vapaalle ja järjestellä mitä huvittaa.

Tehtävien listaaminen on vielä täysin auki mutta eiköhän täältä sivuilta löydy riittävästi tietoa mitä ne ovat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei ollut yhtään epäselvyyksiä kaason valinnassa. Halusin ilman muuta isosiskoni kaasokseni. Hän on minun läheisin ystävä. Jos kymmenen vuotta sitten olisi pitänyt kaaso valita, olisi hän ollut joku kaveri, mutta nyt "vanhempana" ollaan siskon kanssa enemmän samalla aaltopituudella  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla kaasoja on kolme..

Yksi on rakas siskoni, toinen kaaso on ystäväni, jonka olen tuntenut ylä-asteelta saakka, ja kolmas kaaso on sulhasen veljen tyttöystävä.  ;D

Ja valinta perustelut on

1) no sisko on sisko... ;D

2) ystävän valintaan vaikutti se että yhteinen aika on ollut turhan vähissä viime aikoina, joten nyt on hyvä sauma paikata tilannetta.

3) sulhasen veljen tyttöystävä on niin innoissaan tulevista häistä ja lupautui auttamaan järjestelyissä joten nimitin hänellekkin kaason tittelin..

Nimimerkille jippis antaisin vinkin että pyytää useamman kaasoksi niin ainakin luulisi että joku kaasoista ehtii aina auttamaan askarteluissa ja muissa hääjärjestelyissä.. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Parasta ystävääni pyysin bestmaniksi ja hän onneksi suostui. Järjestelemme itsekin paljon, mutta on kyllä helpompi hengittää kun on bestmanina henkilö, jonka vastuulle oikeasti uskaltaa antaa minkä tahansa tehtävän.

Hauska juttu sinänsä; kun soitin ystävälleni pyytääkseni häntä tehtävään oli kulunut alle 24 h kosinnastani. Puhelun aikana eräs opiskelukaverini (ei mitenkään erityisen läheinen) oli kysellyt häneltä mesessä onko tämä kuullut että olemme kihlautuneet... Tässä vaiheessa emme olleet ehtineet kertoa edes kaikille sukulaisille, mutta nähtävästi koko tiedekuntamme väki jo tiesi asiasta. Uutisarvo kohdallaan!  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Auttakaa ihmiset.... iski hätä!!

Mulla on kaksi hyvää  ja rakasta ystävää joiden kanssa on puhuttu aina että ollaan siiten toistemme kaasot kun se aika koittaa mutta mutta!!

Nyt kun asia on osaltani ajankohtainen niin asia ei olekaan niin yksinkertainen. Se mitä meillä on perustuu yhteiseen aikaan lapsuutemme kotikaupungissa. Yksi meistä on nykyisin toisessa maassakin asumassa ja työskentelemässä ja me kaksi muuta asumme n. 400 km toisistamme. Teemme aina samoja asioita jotka yhdistivät meitä mutta minusta tuntuu että he ovat jääneet samaan tilanteeseen kuin noin 10 vuotta sitten vaikka me kaikki olemme hankkineet ammattiti jne jne.

En usko, että he enää tuntevat minua niin hyvin että välttämättä haluaisin heitä kaasoikseni. Ja jos nyt oikein itsekkääksi ryhdytään niin voin vain kuvitella millaiset polttarini olisivat. Toisaalta jos en heitä pyydä, he pettyvät minuun veriseseti. Asiaa ei helpota se, että pari vuotta sitten olimme toisen ystäväni kaasona.

Inhottava tilanne, sillä he ovat kuitenkin minulle tärkeitä ja rakkaita ihmisiä!!!  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voisitko kuvitella että sinulla olisi kolme kaasoa? Minulla ei ole vain yhtä hyvää ystävää joten pyysin kolme parasta kaveriani kaasoiksi jotka eivät tunteneet edes toisiaan entuudestaan ja kaikki on mennyt loistavasti. Jos sinulla on yksi ystävä jonka haluaisit kaasoksi niin pyydä hänet näiden kahden lisäksi. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mulla on kanssa kolme kaasoa. mutta jouduin ite jättämään yhden ystävän pois. muutamasta syystä mitä tähän en ala kirjottamaan (ei siis mistään kamalasta :P). mutta siis mun mielestä jokaisella on kumminkin oikeus päättää se että kenet tai ketkä ottaa kaasokseen. ja muiden on vaan hyväksyttävä ja ymmärrettävä se. voisit just noin selittää heille, niin kyllä he ymmärtävät. siis sen että ette ole enää niin paljon tekemisissä yms. itse selitein tälle yhdelle henkilölle miksi en häntä valinnut. kun hän myöhemmin itse minulta kysyi. hätkähdin tätä kysymystä, mutta yritin sitten selittää parhaani mukaan ja tuntuu että kyllä hän ymmärsi. :) se on kumminkin yksi tärkeimpiä juttuja, se kaaso asia. niin en mä ainakaan ottaisi vaan siksi että on joskus kauan sitten niin sovittu. elämäntilanteet muuttuvat. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

yhtyisin edellisiin vastauksiin...

itsellä on kolme todella hyvä kaveri, ollaan aina lapsesta asti liikuttu samoissa piireissä, tein ison päätöksen ja pyysin yhtä heistä kaasokseni ja nämä kaksi muuta ovat morsiusneitoja... kukaan ei loukkaantunut asiasta..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos kaikille vastanneille... olette antaneet ajattelimisen aihetta!

Kai tämä tästä.  :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tai entä jos joku sinun kaupungista olisi kaasona mutta nämä muuta ystävää morsiusneitoina? Näin siskollani oli joka asuu englannissa, minä kaasona ja hänen kaksi parasta ystäväänsä suomesta ja englannista olivat morsiusneitoina  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Valitsin kaasoksi siskon sillä perusteella että tarvitsen/haluan vain yhden kaason ja kavereista olisi ollut tosi vaikea vain yhtä valita. Sisko tietysti muutenkin läheinen ja tärkeä ihminen joten valinta oli todella helppo.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun kaaso valintani on ollut aina selkeä: rakas serkkuni, joka on ollut elämässäni aina. Nyt kun on tullut ikää lisää emme valitettavasti ole enää niin tiiviisti yhdessä, mutta hän on se jonka haluan vierelleni jännittävällä hetkellä.

Olen aina ollut sitä mieltä, että yksi kaaso riittää, mutta nyt kun asia alkaa olla ajankohtainen olen päätynyt kahteen kaasoon, koska tiedän kokemuksesta, että kaasoilu on melko "vaativaa", ja olen saanut aikuisiällä erittäin hyvän ystävän, jonka toivon seisovan myös rinnallani.

Mielestäni on myös hyvä asia, että kaasot voivat auttaa toisiaan ja saada toisistaan tukea.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaasoni on paras ystäväni  :-X Ihminen joka tuntee mut ja jonka kanssa pystyn jakamaan kaikki asiat ja hän on luotettava.

Meidän häissä kaaso ja bestman eivät tule olemaan mitään orjia (olen kuullut muutamilta kaasoilta kauhukertomuksia siitä työmäärästä mitä he ovat joutuneet tekemään). Olen kaasolleni sanonut, että toivon, että hän järjestäisi mulle polttarit,hääjuhlassa juontaisi yhden leikin (esiintyvä ihminen) ja toimisi pitopalvelun yhteyshenkilönä. Mitään ei ole pakko tehdä vaan tärkeintä mulle on, että mulla on erittäin läheinen ihminen henkisenä tukena tärkeänä päivänä  :-X

Tuleva kaaso on kuitenkin innoissaan tulossa askartelemaan hääkarkkeja, kutsukortteja yms ja haluaa olla kaikessa mukana, mikä tuntuu minusta todella mukavalta  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään