Ompeletko puvun itse? Kerro kaikki!


-...-

Recommended Posts

  • Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Kerään tässä voimia kaavojen piirtämisen aloittamiseksi. Kaapissa odottaa valkoista taftia, hopean harmaata satiinia ja valkoista pitsiä sekä sabluunat lumitähtien maalaamista varten. Tavallisesta poiketen kaikki pikkunäperrys on motivoinut paremmin ja sain valmiiksi hunnun helmireunoineen ja sukkanauhankin jo...  ::)

http://www.hupimaa.net/upload/1189515961.jpg

Link to comment
Share on other sites

Oon suunnitellu tulevaa pukua jo jonkin verran päässäni eli siihen tulee punasesta morsiussatiinista kunnon, teräsluilla varustettu, korsetti, jonka "päällystän" mustalla pitsillä. Sit tulee tietty hame, joka on täyspitkä, melko runsas ja myös punaisesta satiinista. Hameen verhoilen mustalla sifongilla, tosin en oo vielä päättäny, jääkö sifonki edestä auki.

Sit on vielä harkinnassa tehä bolero mustasta pitsistä, jota on myös korsetissa. Niin ja tietty täytyy väkertää tylli/vanne alushame.

Kaavat teen ihan ite omia peruskaavoja kuositellen.

Pitsi on ostettu Toijalan kangastukusta, en muista hintaa. Punainen satiini sielä oli omasta mielestä vähän turhan oranssi, joten hieman on tullut katteltua Eurokankaan hintoja ja siellä oleva sävy miellytti itteä tosi paljon. Joten todennäköisesti suunnistan sinne ja ostan kaikki muut ko. putiikista.

Häät on vasta 31.10.09, joten aikaa on...  ;D Tosin eipä sitä oikein aikaisin kannata aloittaa, jottei tulis ylläreitä. Varmaan alotan kaavojen piirrustelun kesäkuulla, ettei tuu kuiteskaa kiirus.

Tarkempia tietoja tulee valmistuksesta ja valmistumisesta sitten tuonnempana.

Link to comment
Share on other sites

Ompelen itselleni vannehametta, mutta napakkaa vannetta en Eurokankaasta löytänyt (siellä oli vain Rigileneä). Mitkä liikkeet myyvät kunnollista vannetta pääkaupunkiseudulla? Hakaniemen kauppahallin Punaisen langan nettisivuilta en löytänyt mainintaa, vaikka paljon kaikkea myyvätkin. Tietääkö joku onko esim. heillä?

Oma pukukin on toki tekeillä, kankaat ostettu ja toinen lakanaversio valmis. :) Ostopukuja alunperin katselin, mutta olivat niin hintavia, että laskin säästäväni useamman satasen ompelemalla itse... Tulossa siis A-linjainen puku, jossa olkaimeton korsettiyläosa nyörityksellä, päällikankaat satiinia ja pitsiä, suunnilleen ivory sävynä.

Link to comment
Share on other sites

Kertokaahan nyt te viisaammat  ;)

Miten te muut olette tehneet puvun "napakkuuden" kanssa?

Kannattaisikohan ommella puku istuvaksi "just nyt" vai vielä pikkuisen tiukemmaksi? Kun projektina on muutaman, n. 4-5 kilon, laihdutus hääpäivään mennessä (joka on ensi keväänä)? Minun kohdalla on niin että kiloja on karissut aika reilusti jo tämän viimeisen puolen vuoden aikana ihan muuten vaan, eli toivo elää että sama jatkuisi vielä...  

Mietin vain että liian optimistinenkaan ei varmaan kannata olla tämän asian suhteen  ;D

Olisiko kellään neuvoja/kokemuksia miten kannatta tämä asia huomioida puvun ompelun aikana??

Link to comment
Share on other sites

Monella varmaan on nyörit takana joten puvun napakkuutta voi säätää. Itsellä puku ja sen ompelu vielä harkinnassa mutta mä en ompelis pukua kokonaan valmiiksi vaan jättäisin jonkin sauman niin että voin esim viikkoa ennen häitä tarkistaa mitat. Tietyissä mitoissa pysyminen ei ole helppoa enkä lähtis pilaamaan pukua sillä et sauma pitää aukoa..

Link to comment
Share on other sites

Hei!!!

Tein aika löydön eilen paikallises kangaskaupassa...löysin koepukuun kankaan 2€/m hinnalla...oli mun mielestä todellinen löytö...kankaan väri oli punaisen ja oranssin väliltä eli tosi karmee mut eihän sillä oo mitään merkitystä minkä värisestä sen koe kappaleen tekee...mites muilla on hommat...me aletaan äitin kans joulun jälkeen tekeen sitä koepukua...ei sit ainakaan tuu kiire...

Link to comment
Share on other sites

Kävinkin siellä Punaisessa langassa hakemassa vannetta. Tiedoksi muillekin, että siellä oli n. 9mm leveää valkeaa littanaa muovia, jonka sisällä on rautalankaa, 4e/m maksoi. Tosi napakan oloista, mutta kuitenkin joustaa tuossa valmissa hameessa, niin ei tarvitse kapeammistakaan oviaukoista kulkea vanteet pystyssä... :) Nyt on siis vannehame valmis. :) Sai mallattua tuota varsinaisen puvun lakanaversiota paremmin, ja kyllähän se heti enemmän puvulta näytti. Minullakin tosin halpaa pinkkiä lakanaa tuo koeversio, vaikka lopullinen puku on kokovalkoinen, vaatii mielikuvitusta tässä vaiheessa...

Link to comment
Share on other sites

Vaikuttaa tosi hyvälle!! Noi pienet hihat ja off-shoulders-leikkaus varmaan näyttävät tosi hyvältä. Ja yksiosainen eikä vaakasaumoja ja kivoja pitsiyksityiskohtia. Mä olen varma et siitä tulee hyvä ja näyttää hyvältä päälläsi!! Laitahan tietoja edistymisestä ja kuvia sit kun alatte ompelemaan!!  :)

Link to comment
Share on other sites

Elikkäs vihdoin olis kuvaa tarjolla tuosta nyörityksestä joka on tehty satiininauhoilla. Kannattaa huomioida että kuvan korsettitopin kangas on todella ohutta satiinia eli jos tekee yläosan kunnon morsiussatiinista vuorikankaalla ja hyvillä luilla, tulos on HUOMATTAVASTI kauniimpi.  :)

nyorit.jpg

*muoks. kuva esille

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...