Ompeletko puvun itse? Kerro kaikki!


-...-

Recommended Posts

  • Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Lilith: Onko sinulla olemassa ihan jaettavaksi asti ohje tuohon korsettiin? Tuollaisesta olen haaveillut itsekin, mutta ohjeita ei näytä kasvavan joka puun oksalla. Saahan sitä jotain aikaan itse soveltaenkin, mutta aikaa ja kangasta kuluu kokeiluihin... Varsinaista pukua varten odottaa 5 + 5 m luonnonvalkeaa ja tulipunaista raakasilkkiä, keksisi vaan tarkan mallin mitä niistä haluaisi...

Selasin kirjastossa tsiljoona käsityölehteä läpi kun etsin itselle kaavaa juhlatoppiin. Kaavan löysinkin (äitin arkistosta tosin) mutta käteen jäi myös Suuren Käsityölehden numerossa 10/2006 ollut korsetin kaava. Ohjekin on tosi perusteellinen ja tohon tulee kolme kerrosta ja tukiluut sun muut. Siitä siis vois saada ainakin vinkkiä vaikka malli ei just oikee oliskaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Upeita luomuksia täällä!

Onkos kukaan ommellut burdan 3/2008 hääpukukaavoilla itselleen pukua? Itse ajattelin ensin sitä eniten perinteisen hääpuvun näköistä (ns. jackie kennedyn puku), mutta mies tykkäsi enemmän iltapukumaisesta mallista joten eiköhän se tule sitten mulle. Sitä on muutenkin helpompi alkaa varioida ja lisätä siihen juttuja, koska on tosi yksinkertainen. Ja kun en tee valkoista, niin se on varmasti monikäyttöisempi kuin se kennedyn puku.

Silkin tilasin eBayn kautta briteistä, aivan ihanan värinen (kullanhohtoinen meripihka). Tulispa se pian!

Ja sitten vielä sellainen asia, että joku kysyikin, että koska te aloitatte pukujen teon? Mä vähän suunnittelin, että leikkaisin ja harsisin puvun kokoon jo nyt ja viimeistelisin kriittisimmät kohdat sitten lähempänä (häät vasta yli vuoden päästä) kun on sen hetkinen ruumiinrakenne tiedossa...

Link to comment
Share on other sites

^ Meillä on häät vuoden päästä ja ite alotin jo viime jouluna jo muokkailemaan pukua (kun en malttanut odotella :grin: ). Nyt se alkaa olla valmis ja viimeiset korjaukset teen sitten ensi vuoden puolella. Alunperin halusin hihat, mutta ne lähti sitten kokonaan pois, koska etumus ei istunut nätisti. Taakse lisäsin vielä nyörityksen, jotta kaareutuu sieltäkin nätisti. Tein myös hunnun itse. Sanoisin, että kaikenkaikkiaan on muutama viikko puvun teossa mennyt, koska olen joutunut tekemään aika paljon hommia käsin (yksityiskohtien ompelu, virkkaus jne)

Muokattu: , käyttäjä: meimei
Link to comment
Share on other sites

Tekisi mieli alkaa kyhätä pukua. Suunnittelemaani luomukseen tulee lähes samanlainen hame kuin Lilithillä mutta korsetti on hieman lyhyempi, siihen ei siis tule olkaimia. Siis jos kroppa ei muutu tästä pyöreämpään suuntaan ;)

Harmittaa kun en yhtään tiedä, olisinko raskaana jo hääpäivänä ja jos olen niin millä kuulla. Ei todellakaan huvittaisi jättää puvun tekoa viime tinkaan. Äitiyspukumallit ovat aivan hirvittäviä. Olisiko vinkkejä millainen yläosa olisi, jotta mahankasvuvaraa olisi kuitenkin? Korsettimainen, hieman joustava toppikin kävisi. Edellisessä raskaudessa vauvamaha oli tosi pieni, alkoi näkyä kunnolla vasta viimeisellä kolmanneksella, mutta en mä enää kahtena viimeisenä kuukautena mihinkään kiristystoppiin saatikka korsettiin olisi mahtunut :D

Saakohan äitiyspukuihin mitään kaavoja edes?

Link to comment
Share on other sites

Joo, mä olen kyllä tekemässä puvun itselleni koska tahdon erilaista ja persoonallista.Suunnitelmissa olisi tehdä kaksiosainen puku.Ylä osa valkoista satiinia jossa punaiset satiini nauhta pystysuunnassa..ja varmaan jotain punaista helmikirjailua..taakse tulee koriste nyöritys jossa punainen satiininauha..ala osa kokonaan valkoinen..vielä mietin tekisinkin punaisesta kankaasta ruusukkeita pukuun..ainakin korsettiin tulee yläosaan ruusukkeita..

Link to comment
Share on other sites

Kopioin tänne kysymykseni liittyen hääpuvun korjaukseen/muokkaukseen (olin laittanut aloituksen väärälle palstalle). Peiniä lisäyksiä tein tekstiin.

---

Olen niin innossani tulevista häistäni ettei harkintakykyni aivan riittänyt hääpukua etsiessä Ostin netin kautta ihanan kaksi-osaisen puvun, kokoa 36/38, josta sain kyllä mittoja etukäteen ja niitä itselleni mallailin. Vaikutti lupaavalta, vain muutamia senttejä eroja mitoissa. Ja juuri ongelmia aiheuttava vyörärönympärysmitta on minulla myyjän ilmoittamaa pienempi.

Sain puvun tänään ja sitä sovittaessani onnistuin heti irroittamaan hameosasta yhden napin ja kohta toisenkin. Siskoni kanssa sitä vielä sovitellessa onnistuin rikkomaan vetoketjuakin

Vyötärönauhassa ei riitä leveyttä kokoa muuttaa vaikka muutenhan sitä kaiketi voisi leventää yläosasta koska puvun helmassa taas pituutta riittää. Ja kohtalaisen isosta laahuksesta saisi kangasta sitä pienentäessä ja sen voisi kaiketi käyttää uuteen vyötärönauhaan.

Onko teillä kokemusta/tietoa/vinkkejä mitä ja miten puvulle voisi tehdä? Ja kannaattaako sitä alkaa muokkailemaan kun aika paljon noita korjauksia joutuisi tekemään?

Yksi vaihtoehto on se että korjautan vetoketjun ja napit ja laitan puvun edelleen myyntiin. Mielestäni se on aivan ihastuttava malliltaan, off shoulders-puku ja vaikuttaa aivan hyvälaatuiseltakin (on ranskalainen Herve Mariage).

Minua liki itkettää kun niin kovasti toivoin puvun sopivan koska se on malliltaan juuri unelmani.

Vaikea arvioida tarkkaan tyon maaraa pukua nakematta, mutta itse kylla tekisin/teettaisin korjaukset, jos puku olisi unelmapukuni. Otathan huomioon, etta jos lyhennat hametta vyotaron kautta (vyotaroa leventaaksesi), lyhenee laahuskin jonkin verran ja ylimaaraista kangasta ei valttamatta ole aivan niin paljon, kuin milta nain aluksi nayttaa. :-)

Link to comment
Share on other sites

Onkos kukaan ommellut burdan 3/2008 hääpukukaavoilla itselleen pukua? Itse ajattelin ensin sitä eniten perinteisen hääpuvun näköistä (ns. jackie kennedyn puku), mutta mies tykkäsi enemmän iltapukumaisesta mallista joten eiköhän se tule sitten mulle. Sitä on muutenkin helpompi alkaa varioida ja lisätä siihen juttuja, koska on tosi yksinkertainen. Ja kun en tee valkoista, niin se on varmasti monikäyttöisempi kuin se kennedyn puku.

Mä muistan katselleeni noita kaavoja sillä silmällä. Vielä kuitenkin puvun teko alkutekijöissään ja kaavat hakusessa... Tällä hetkellä ajatuksena on tehdä itse, kun muutenkin ompelen paljon. Vanhojen tanssipuku oli eka "juhlapuku" omaa käsialaa. Sen jälkeen oon tehnyt pari iltapukuakin jotka on olleet kovassa käytössä. :) Saa nähdä onnistuuko suunnitelmat vai meenkö suosiolla kauppaan

Link to comment
Share on other sites

^Jep, mäkin löysin taas sitten unelmieni kankaan, joka puolestaan ei sovi siihen pukuun johon olin jo muka päätynyt ja ties mitä. Ja se sopisi muuten siihen toiseen pukuun, mutta sitä on liian vähän + puku ei ehkä olekaan sitä mitä haluan. Onneksi on aikaa.. :) Ennen joulua yleensä alkaa tulla noita iltapukukaavoja lehtiin enemmän, ehkä sieltä löytyisi joku, johon voin jäykähköä silkkiäni käyttää...

Link to comment
Share on other sites

Menee pikkuisen ohi aiheen, mutta itsetehdyistä asusteista siis. Tällainen huivi on tekeillä täällä, puhtaan valkeasta Novitan Malibusta: http://www.novita.fi/public/neuleohjeet/ma...esa_2008/31.jpg. Olen myös virkannut pitsiä, josta olisi voinut tulla morsiuskruunu, mutta työ jäi kesken, kun tajusin, ettei sellainen suht lyhyille hiuksille passaa :) Puvun itse tekemisen sijaan olen päätynyt ammattiompelijaan.

Link to comment
Share on other sites

Minulta löytyy 7,5m valkoista silkkiä hääpukuun ostettuna... Tuntuu vaan suorastaan pelottavalta aloittaa puvun kaavoitusta ja ompelua. En ole mistään löytänyt sellaista kaavaa, joka minua miellyttäisi, joten täytyy joko kaavoittaa itse tai muokata jotakin kaavaa.

Suunnitelmissa olisi venepääntiellinen yläosa, ja (kuten kankaan määrästä voi päätellä) hyvin laaja helma. Mitään erityisen monimutkaista en ole suunnitellut, ja koska kankaassani on ruusubrodeerausta, mitään koristelujakaan ei varmaankaan erityisemmin tule.

Täytyy varmaan ommella muutama muu juhlapuku ennen hääpukua, että tulee tuntumaa. Kankaitakin on kaappi täynnä....

Link to comment
Share on other sites

Mulla olisi kysymys sirkkojen laittamisesta korsettiin. Eli ootteko ihan itse vedelleet naskalilla reiät ja pistäneet sirkat paikoilleen? Mä oon tehnyt vain yhden sirkallisen korsetin aikoinaan, kun opiskelin pukuompelijaksi ennen nykyistä uraani. Sillon mulla oli käytössä koulun laitteet eli ei tarvinnut käsin laittaa. Voiko sirkkoja jossain laitattaa? Tai siis varmaan voi, mutta missä (Hgissä)? Viipurin korsetista ehkä vois kysäistä... Kun pelottaa vähän rueta vetelemään reikiä muuten täysin valmiiseen korsettiin, jonka eteen on nähnyt paljon vaivaa. Vielä siis tämä kyseinen korsetti on kyllä vasta ajatuksen asteella :)

Link to comment
Share on other sites

Kiitos, Lilith! Sun puku olikin kyllä tosi upea. Jostain isommista nappikaupoista oon joskus kysellytkin (semmosista jotka esim. päällystää nappeja jne.), mutta siellä ei laittaneet sirkkoja. Täytynee kysellä muualtakin, koska en ehkä itse uskalla alkaa hommaan. Tai jos sitä harjottelis ensin... No pitää katsoa:)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Itse ostin puvun täältä naikkareista ja nyt sitä olen alkanut muokkailla sitten oman näköiseksi. Puku on kaksiosainen ja yläosan vetoketjun purin ja tilalle tulee nyöritys, alaosaan leveyttä antamaan teen hopeisesta satiinista viillokkeet etupuolelle kaksi ja taakse yksi viilloke.

Ainoa ongelma on se nyörityksen teko kun en tiedä mistä niitä lenkkejä kannattaisi tehdä vinonauhasta vai ihan kankaasta vaan leikata pätkää ja ommella siitä se "tuppilo" ja kääntää ympäri. Vinkkejä otetaan kiitollisena vastaan. :lol:

Link to comment
Share on other sites

^ kannattaa tehdä ne silmukat valmiista nauhasta, tai ainakin on tosi työlästä alkaa sellaista ihan ohkasta ommeltua nauhaa kääntämään.

Eipä ollut muuten ihan helppoa ommella tuollaista nyöritystä, kun vaihdoin vetoketjun nyöritykseen. Ajattelin itse hommat vähän yksinkertaisemmaksi :o ja kyllä meni hermot totaalisesti ja pausseja piti pitää :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

^ kannattaa tehdä ne silmukat valmiista nauhasta, tai ainakin on tosi työlästä alkaa sellaista ihan ohkasta ommeltua nauhaa kääntämään.

Eipä ollut muuten ihan helppoa ommella tuollaista nyöritystä, kun vaihdoin vetoketjun nyöritykseen. Ajattelin itse hommat vähän yksinkertaisemmaksi :o ja kyllä meni hermot totaalisesti ja pausseja piti pitää :rolleyes:

siis terkuin Elliina :P

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...