-...-

Ompeletko puvun itse? Kerro kaikki!

225 viestiä aiheessa

Mullakin on tarkoitus tehdä hääpuku itse. Lakanaversion sainkin melkein valmiiksi, kunnes muutin mieleni, enkä enää haluakaan olkaimetonta pukua. Mun puku tulee olemaan pääosin pellavaa ja siihen tulee ihanat liehuvat sifonkihihat :-XJos en kohta taas muuta mieltäni...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Heh :girl_haha: Miullakin mieli muuttui kun sain lakanapuvun ensimmäistä kertaa päälle :) Pidän toki pohjakaavan samana, mutta täysin erilainen puvusta tulee kuin mitä kaava antaa osviittaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Tuo silkkityllihän se voisi olla! Kiitos vinkistä!! Ainakin tämän linkin mukaan http://www.silkkikauppa.fi/8 silkkitylli eli silkkiorganza ei ole kiiltävää kuten polyesteriorganza. Täytyypä alkaa kyselemään tuota nyt sitten.

Silkkiorganza on kyllä ihana materiaali, oma (ostettu) pukuni on päältä silkkiorganzaa ja siksi ostin samaa materiaalia nyt neljä metriä hunnun tekoa varten. :) Suosittelen kyllä kankaan ostamista netistä, itse maksoin siitä muistaakseni viitisen euroa metriltä, kun Eurokankaasta siitä saa pulittaa 15 euron pintaan. Sitäpaitsi organza on todella kevyttä, eli postikulujakaan ei tule paljoa. :) Kannattaa toki käydä tutustumassa kankaaseen kangaskaupassa ensin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Tuo silkkityllihän se voisi olla! Kiitos vinkistä!! Ainakin tämän linkin mukaan http://www.silkkikauppa.fi/8 silkkitylli eli silkkiorganza ei ole kiiltävää kuten polyesteriorganza. Täytyypä alkaa kyselemään tuota nyt sitten.

Ei se sitten ollutkaan se miun juttu :girl_sad: Kävin tänään kaupassa hypistelemässä ja kangas tuntui kuitenkin liian tunkkaisen oloiselta eikä se oikein kivasti laskeutunutkaan minun makuuni. Katselin myös voileeta, mutta sama vika siinäkin. Kangas saisi olla verkkomaista kuin tylli, mutta kuitenkin laskeutua huomattavasti vapaammin. Hypistelin myös pitkästä aikaa sitä huntutylliä ja kyllä se paremmalta vaikuttaa kuin tuo silkkitylli. Täytyy vielä puuhastella verhopuolella ennen kuin luovuttaa kuitenkin. Yksi vaihtoehtohan on sitten ostaa julmetun iso huntu sopivalla kankaalla morsiusliikkeestä ja muokata siitä omanlainen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Laitan nyt tänne kysymyksiä, kun en löytänyt parempaakaan ketjua asialleni. Elikkä minkälaista vannetta kannattaisi vannehameeseen ostaa? Jossain oli sanottu että muovista rigileneä ei kannata ostaa. Jossain taas oli sanottu että vanteen pitäisi olla muovia eikä metallia. Elikkä ostaisinko rigileneä, ½cm leveää metallivannetta vai 1 cm leveää metallivannetta?

Ja toinen kysymys: jos laitan vannehameeseeni kaksi vannetta, pitääkö alemmalle vanteelle laittaa vielä toinen vanne viereen? Jossakin neuvottiin niin tekemään...

Jos joku osaisi vastata :girl_sigh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Ainakin Eurokankaasta saa myös toisenlaista muovivannetta eri levyisinä: kuten tässä kuvassa nuo "German Plastic Bones". Toi on huomattavasti joustavampaa ja kestävämpää kuin rigilene eikä taitu samalla tavalla. Olen käyttänyt sitä paksuinta kevyissä korseteissakin luina, mutta vanteeksi se on kai tarkoitettu. Valitettavasti en sitten tiedä kumpi on parempaa, metallivanne vai tuo. Sentin levyinen metallivanne kuulostaa kyllä aika jäykältä, olen käsittänyt että metallivanteet on yleensä aika ohuita ja siten miellyttävän joustavia. Toistaalta tuo paksuin muovivannekin on aika tönkköä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eurokankaan valikoimista poistui se paksu muovivanne jo vuosi sitten.

Jos meinaat laittaa vain kaksi vannetta, suosittelen ehdottomasti metallivannetta, tuota muovista täytyisi laittaa enemmän jotta se jaksaisi kannatella kunnolla mitään. Rigilene ei sovi mun mielestä vanteeksi ollenkaan. Metallivannetta saa ainakin Treelta koskarin nappikaupasta. Itse olen käyttänyt sekä leveämpää että kapeampaa versiota eikä niiden joustavuudessa ollut suurtakaan eroa. Omassa vannehameessa oli 3 vannetta sitä kapeampaa ihan vain kustannussyistä.

Vanteiden lukumäärä riipuu aika pitkälti siitä kuinka ison hameen haluat ja kuinka raskasta hametta sen täytyy kannatella. Kahdellakin saa jo ihan muhkean :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksistanne! Osaatko Lilith vastata tuohon, että pitääkö sille alemmalle vanteelle laittaa kaveriksi toinen vanne? Siis ihan siihen viereen? Muuten alushameestani tulee kaksivanteinen.

Siellä Koskikeskuksen nappikaupassa tosiaan myydään metallista vannetta. ½cm leveä on 2,70e/metri ja 1cm leveä 4,20e/metri.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No oho, anteeksi kun tuli väärää tietoa. Eihän Eurokankaasta kohta saa sitten enää mitään... Onneksi on vielä erikoisliikkeet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Osaatko Lilith vastata tuohon, että pitääkö sille alemmalle vanteelle laittaa kaveriksi toinen vanne? Siis ihan siihen viereen?

Mä en ole koskaan laittanut, varsinkin se leveämpi metallivanne on niin hyvää tavaraa ettei se sitä tarvitse.

Täältä saa muuten tilattua sitä samaista vannetta vähän halvemmalla, mikäli on vähänkään tuo ruåtsin kieli hallussa ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiira, en tedä tietenkään tarkkaan omasta suunnitelmastani, mutta itse ajattelin seuraavaa. Kun itselleni tulee hyvin niuppalinjainen kasvoille laskeutuva huntu ja tahdon, että se laskeutuu nätisti ja hyvinin suorana, ajattelin pyytää ompelijaani kiinnittämään reunan koristepitsiin muutaman strassikiven koristeeksi ja painoksi. Kuvittelisin, että jos tuollainen ratkaisu ei ulkonäön puolesta sovi sinulle, jonkinlaista painoa saisi kiinnitettyä ihan huomaamattomasti vaikka kahden pitsikerroksen tms. väliin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eilen sain vihdoin itseäni niskasta kiinni ja aloitin hääpukuni tekemisen. Ensimmäiseksi tarkoitus on tehdä lakanakankaasta testi puku ja sovittaa se istuvaksi. Sen jälkeen varsinaisten kankaiden kimppuun vasta.

Eilen sain tehtyä kaavojen mukaisen lakanapuvun. Sen istuvuus ei vielä ollut toivotunlainen, joten seuraavaksi vuorossa on istuvuuden parantaminen. Ihan hyvältä kuitenkin näytti, joten vielä en vaipunut epätoivoon.

Varasuunnitelma kuitenkin on laadittu ja ompelimosta kysytty hinta ja aikataulu hääpuvun tekemiseen, mikäli tuo oma puku ei onnistu :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heips!

Täällä oli joskus ketju, joka kertoi, mistä löytäisi kaavan miehen liiviin. Oli jokin Suuri Käsityökerhon numero, mutta se on päässyt minulta unohduksiin. Osaisitteko auttaa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juu'u, omat juhlat ois tossa neljän viikon päästä, puku on vaiheessa. Luottamus omiin, kaason ja vanhojen koulukavereiden kädentaitoihin on hyvä, sillä olemme kaikki vaattureita, ja itse olen lisäksi pukuompelija, ja alalla töissä.

Suunnitelmissa on punainen silkkipuku, merenneitomallinen, olkaimeton. Rinnan alla leikkaus, jota korostettu neljällä rivillä strassinauhaa.

Valmistussuunnitelma oli seuraavanlainen: toinen kaasoni kuosittelee vuoden vanhasta juhlapuvun peruskaavastani haluamani mallin, sovitus, sovitusmuutokset, sovitus. Minä leikkaan puvun ja kiinnitän tukikankaat. Vanha koulukaverimme ompelee koko roskan kasaan, ja toinen koulukaverimme viimeistelee puvun sillä strassinauhalla.

Mutta koska suunnitelmat ovat vain suunnitelmia, niin tässähän kävi sitten niin, että kaaso kuositteli, minä tein sovitusmuutokset kaavaan, leikkasin, ja tänään aloitin ompelun. Huomenna kun kaupat on taas auki, käyn hakemassa vetoketjun ja aion saada sen valmiiksi. Strassinauhaa en kyllä ompele itse, mulla ei pysy neula kädessä :D

Olen kyllä ihan tyytyväinen tämän päivän tulokseen, sain ommeltua miehustan vetoketjua vaille valmiiksi, samaten vuorin. Huomenna se ketju paikoilleen, ja vuori kiinni yläreunaan ja helmaan. Ja jos jotain miehustan ja vuorin saumanvaroja ompelis yhteen että pysyis vuori oikeesti puvun sisäpuolella (vaikken pituusväljyyksiä jättänytkään) :D En varmaan laita mitään luita yläosaan, koska tein alkuvuodesta puvun alle korsetin, joka pitää meikäläisen ihan hyvässä ryhdissä ja puvun etumuksen suorana ;)

Mulla on nyt aika vahva usko siihen, että puku on valmis kesäkuun 13. päivään mennessä. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun puku on melkein valmis! Helman viimeistely pitäisi vielä tehdä. Puvusta tuli, monta kertaa muuttuneista suunnitelmista huolimatta, semmoinen kuin aluksi suunnittelin, eli olkaimeton ihana pellavapuku. Tykkään :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kawan ja Zennin puvut kuullostavat aivan ihanilta molemmat! :-X Laittehan kuvia sitten kun on mahdollista?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin ostamassa pukukankaat :) Rahaa meni 46 euroa. Tuohon päälle vielä taannoin ostamani (sittenkin) huntutylli plus päälletikkauslanka. Ei tuu puku kalliiksi! Tiesin, että edukkaaksi tulee, mutta olin varautunut kuitenkin 300 euron budjettiin :) Nyt kun uskaltaisi vielä koskea kankaaseen!

kawa! (plus muut jotka tietää) Mistä löysitte strassinauhaa?? En löydä mistään!

Muokattu: , käyttäjä: Kiira

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiira: Koskikeskuksen 3. krs on Käsityö & Sisustus Merletto liike, jossa ainakin minun siellä käydessäni oli strassinauhaa. www.merletto.fi

Toivottavasti löytyy!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Melkein 3kk siihen meni, mutta nyt puku on valmis (tai no jonkun pitäisi vielä se silittää...)

Ei kai puvun tekemiseen ihan noin kauan olisi kulunut, jos olisi joskus ollut aikaa tehdä sitä. Yhteensä varmaan kolmena tai neljänä viikonloppuna sitä tein ja muun ajan vaan tuskailin, että pitäisi löytää aikaa tehdä sitä :)

Tein siis kaksi lakanakangasversiota ennen varsinaisen puvun aloittamista. Piirsin varsinaiset kaavat kahden eri mekon kaavojen avulla ja omilla muokkauksillani. Varsinaiseen pukuun tuli kaksi kerrosta tylliä alle, se on halterneck tyyppinen ja ylettyy juuri polven alapuolelle.

Kangas on valkoista pellavasekotetta ja alareunaa koristaa satiinikanttaus.

Puku ei varmastikaan näytä ammattilaisen tekemältä, mutta olen siihen silti melko tyytyväinen. Se istuu kauniisti ja on ihan minun näköiseni. :-X

Vielä reilu kuukausi ja sitten se pääsee tosi toimiin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

heippa!

Mistä mahtaisi löytyä kaava tai edes jonkin asteinen ohje tällaiseen plastroniin??

Plastron%206.jpg

Muokattu: , käyttäjä: Tiina87

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse leikkasin juuri kankaat omaan pukuuni, tosin itselle tulee lyhyt ja värillinen, ei siis mikään perinteinen hääpuku. Kankaat ja tarvikkeet maksoivat 38€, kaavoitin itse ja ompelen itse. Kuvia tulee kun saan valmiiksi, varmaan kysyn myös vinkkejä mitä laitan mihinkin.

Miehelle pitäisi etsiä vielä solmio, ja se varmaan tuottaa eniten ongelmia. Meillä on maistraattivihkiminen, joten ei mennä ihan normaalin ja perinteisen kaavan mukaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miulla oisi suunnitteilla kelttiläistyylinen hääpuku, johon tulis hihoihin jne. koristenauhaa. Samaa nauhaa käyttäisin miehen liiviinkin, mutta mistähän ihmeestä kaivaisin kelttikuvioitua koristenauhaa tähän tarkoitukseen. Hopeaista vieläpä. Ulkomailta vois ehkä tilata jos tiedätte luotettavia kauppoja? Enpä ole koskaan mitään ulkomailta tilannutkaan :D itse kirjailemalla sais varmaan jokusen päivän kirjailla ennen kun tulis valmista, vai oisiko tähän joku hieno poppaskonsti?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kenelläkään tietoa, mistä löytäisin kaavat boleroon, missä on korkea pystykaulus? Kirjastossakin koitin selata kaikki käsityö yms. lehdet läpi, mutta en löytänyt. Osaan kyllä ommella kaavojen mukaisesti, mutta siihen se osaaminen loppuukin. En siis voi kuvitellakkaan tekeväni itse kaavoja :girl_impossible: APUA!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään