beluga

Häät juhannuksena? (yhdistetty)

103 viestiä aiheessa

Kyllähän matka voi sattua mille tahansa muullekin viikonlopulle häiden kanssa päällekkäin kuin vain juhannukselle, ja nämä on tietysti sellaisia tilanteita mille ei vaan voi mitään. En usko että tuolla juhannuksella on asian kanssa niinkään tekemistä. Monet kuitenkin matkustavat juuri muuna ajankohtana kuin juhannuksena.

Niin kuin tuolla ylempänä kirjoitin, mulla ja monella muulla ei ole kesälomaa, jolloin juhannus on koko kesän ainoa pidempi viikonloppu, jolloin ehtii kerrankin lähteä vähän kauemmaksi kuin naapuripitäjään ;)

Edit: huomasin juuri, että avaudun täällä ihan työkseni :o Johtuu ehkä siitä, ettei ole ollut kolmeen vuoteen minkäänlaista kesälomaa... Ja niinpä tulee pidettyä melkein hysteerisesti kiinni niistä vähistäkin juhlapyhistä, joina vähän pääsee muuallekin kuin sadan kilometrin säteelle!

Muokattu: , käyttäjä: tammikuu09

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta nurina juhannushäistä on ihan järjetöntä, sehän on perhejuhlaa parhaimmillaan!

Itselläni häät 25.6.2010, enkä aio ottaa nokkiini jos joku peruu syynä juhannus, mutta ihmettelen kuitenkin suuresti, mikä siinä on niin hirveää että joutuu yhden päivän "uhraamaan" elämästään jonkun sukulaisen häihin? Luulisi että olisi kiva nähdä sukua ja siinä samalla saa sen reissun jonnekkin sinä viikonloppuna kun ajoissa vaan järjestää vaikka vuokramökin paikkakunnalta.

Minusta olisi kiva että ihmiset kunnioittaisivat parien halua viettää juhlapäiväänsä juhannuksena, kuitenkin kyse on hääparin juhlasta. Ja jos vieraiden menoja ruvetaan kyselemään niin häitä ei voi pitää minään viikonloppuna, kun aina jollain olisi jotain muuta. Juhannushäät ei ole muuta kun järjestelykysymys, niin parille kun vieraille.

Sitten voisin lopettaa tilittämisen ja kysellä vähän muilta saman ajankohdan morsiammilta että miten käytännön järjestelyt olette saanut menemään, kuitenkin suurin osa lomalla juuri niinä päivinä, esim. pitopalvelut?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Samaa tiedustelisin minäkin, miten onnistuu käytännössä juhannushäiden järjestely just näitten juhlapyhien takia? Meillä häät 26.6.2010

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ainakin juhlapaikan varaus ja kirkon varaus onnistui ihan hyvin, ja pitopalvelun kanssa tehtiin alustava sopimus. Tosin kun häät perjantaina niin pitopalvelu lupasi valmistaa kaikki ruoat jotka voi jo to iltana olla valmiina. Eli ainakin kakku ja salaatit jäävät sitten perjantaille palkkaamillemme henkilöille. Tai no kakku pyydetään paikalliselta leipurilta. Pidemmälle emme ole vielä päässeet suunnitelmissa, mutta toivon ettei ajankohta hankaloita liikaa suunnitelmia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voi ei.Toivottavasti minun sukulaiseni ja ystäväni ei ajattele niin kuin moni täällä.Me vietetään häitä kuitenkin vain yhden kerran ja juhannus on joka vuosi!

Meidän häitä vietetään 25.6.2010 ja siitä ollaan kyllä "huudeltu kaikille" vähän sitä ajatellen että ei tule kenellekkään yllätyksenä ja just nuo menot ole päällekkäin.Kutsut lähetetään sitten 3-4kk:tta ennen juhlaa.

Ja nautin minäkin juhannuksen tunnelmasta.Meidän juhlissa ei kyllä saunota.Toivottavasti tulee paljon ystäviä, sukulaisia lapsineen ja päivä on naurun ja ilontäyteinen.Kokko poltetaan (jos sää sallii ja lupa saadaan) ja makkaraa grillataan.

Ja vielä sitä hetkeksi kerkiää häiden jälkeen mökille kuhertelee ja saunomaan..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me vietetään häitä juhannuspäivänä 26.6.2010.

Ollaan kerrottu asiasta läheisille ja ystäville jo vuotta aikaisemmin, ja päinvastoin kun pelättiin, kaikkien suhtautuminen on ollut positiivista! "Juhannushäät!! IHANAA!!" =)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä myös häät juhannuksena 26.6.2010 :-X . Huomattiin vasta hääpäivän sopimisen jälkeen, että sehän sattuu olemaan juhannuspäivä. Mutta emme ruvenneet päivää vaihtamaan, koska meille päivällä on merkitystä, symbolisesti. Jos joku ei halua juhannuksen vuoksi tulla häihimme, emme siitä vedä herneitä nenukkiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me mentiin juhannuksena kihloihin ja sukulaisen kommentti oli että "hienoa, mutta älkää menkö juhannuksena naimisiin". Näinpä :) Eli ainakin meidän kohdalla kunnioitan sukulaisten ja ystävien toivetta sen verran että en lähde juhannushäitä järkkäämään.

Vaikka osa varmasti tulisikin niin silti se suurempi osa jättäisi eri verukkeiden varjolla väliin juhlat.

Mutta kukin tyylillään...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen ollut kerran juhannushäissä ja mielestäni se oli ihan kiva, erilainen tapa viettää juhannusta. Häät olivat melko pienet ja rennot. Olin itseasiassa häissä seuralaisena enkä tuntenut oikein ketään vieraista, mutta menoa se ei haitannut. Juhannusta on kuitenkin tapana viettää useampi päivä, joten perinteistä grillausta, saunomista ja uimistakin ehdittiin harrastaa.

Häissä oli tarjolla hyvää ruokaa ja juomaa, musiikki on mainiota ja tanssittajia riitti. Pukukoodi oli vähän "normaalia" vapaampi, joten senkin puolesta viihdyttiin häissä pitkälle yöhön asti.

Ja noiden häiden jälkeen on tullut vietettyä monta mökkijuhannusta...

Oli häät milloin tahansa, niin uskoakseni aina on vieraita, jotka eivät syystä tai toisesta pääse osallistumaan juhliin. Ja riippuu varmasti myös häiden luonteesta, haluaako niihin osallistua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Anteeksi vain, mutta minusta on tavallaan aika itsekeskeistä ajatella tyyliin "Jos eivät tule, niin tiedänpähän sitten ainakin etten ollut ykkösenä heidän tärkeyslistallaan." Ihan kuin tässä pitäisi jotenkin kilpailla sen kanssa, että onko tarpeeksi vetovoimaa että saa vieraat tulemaan. Itse ajattelen, että häihin kutsutaan niitä ihmisiä, joita sinne itse haluaa juhlistamaan tärkeää tapahtumaa. Ei niin, että "olkaa onnellisia, että pääsette juhlimaan meidän häitä" vaan niin, että "minä olen onnellinen kun tulitte häihimme". Ei siinä vaiheessa enää pitäisi olla mitään testejä, että merkitseekö vieraalle niin paljon, että tämä peruu suunnitelmansa.

Kuten tässä ketjussa on aikaisemminkin sanottu, juhannus on monelle kesän ainoa kahta päivää pidempi viikonloppu. Häät ovat toki mukava juhla, ei siinä mitään, mutta en silti itse sellaisia laittaisi minkään yleisen juhlapyhän päälle. Omassa kaveripiirissäni on vähän se kanta, että "juhannushäät ovat puhdasta kettuilua vieraita kohtaan". Ehkäpä siksi, että tunnen paljon ihmisiä, joilla ei pätkätöiden takia esimerkiksi juuri niitä kesälomia ole, joten juhannushäät käytännössä sotkevat mahdollisuuden viettää kesän ainoaa pidempää vapaata siellä reissulla tai ihan vain kotona/mökillä/sukulaisilla rentoutuen. Eri asia sitten jos tietää, että kutsuttu väki on sellaista, joille juhannus ei sen kummemmin merkitse mitään ja kesälomapäiviäkin on vaikka muille jakaa. Ei silloin yksi päivä juhannuksesta häissä viettäen tunnu missään.

Ja toki niitä reissuja voi olla muillakin viikonlopuilla, mutta onko pakko oikein tietentahtoen valita se viikonloppu jolloin suurella osalla on jotain? Mielestäni edelleen ihan sama asia jos järjestäisi häänsä jouluna tai juhannuksena, tai kenties äitien- tai isänpäivänä. Valitse siinä sitten kahden mahdollisesti aika tasa-arvoisesti tärkeän asian välillä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heissan.. Tuskin lähtisin juhannus häihin.. Jos tosiaan olis joku todella läheinen, kävisin nopsasti ja lähtisin mökille takaisin. Joka vuosi mökillemme kokoontuu ystäviä ympäri suomen ja muualtakin, -ja näen heitä vain silloin.. Se on meidän juttu :) Ja tiedän niin olevan muillakin.. Mut jokainen taplaa tyylillään..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

täällä myös ensi juhannusaaton morsian! Juhannushäät ovat aina olleet haaveissa, siinä on romantiikkaa ja muutoinkin juhlapäivä. Olemme viettäneet viimeiset 10v;n juhannukset kaupungissa, jossa meno on totaalisen kuollutta ja sitten istutaan vaan kotona lapsien kanssa ja katsellaan tv;stä juhannustansseja..plääh..Nyt meilläkin on mahdollisuus juhlia ja olla juhannus luonnon helmassa, järven rannalla! Jos joku katsoo parhaimmaksi viettää juhannuksensa muualla kuin meidän häissä, se on silloin heidän asiansa. Hyvin vaikea järjestää häitä kaikkien kesälomiin ja aikatauluihin sopiviksi! Meidän häät tulevat olemaan erään lomakohteen tiloissa, joten vieraat voivat siirtyä sitten juhlimaan kaikkien niiden muiden lomakohteessa olevien kanssa sitten kun he haluavat.. Sulhasen kanssa naurettiin jo että onpahan sitten vieraita ympärillä satoja :girl_haha: .

Mutta tämä on aihe josta ei kyllä kannata sen kummemmin kinata, kuka mistäkin tykkää..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei millään pahalla mutta mielestäni Juhannushäät ovat huonoin idea ikinä. Epäilen, että jos me pitäisimme n. 100 hengen häämme juhannuksena, kavereista ja sukulaisista saapuisi paikalle max. 15. Mutta jokainen tekee niin kuin parhaaksi näkee.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse menisin ihan mielelläni vieraaksi juhannushäihin, koska meillä ei ole mitään varsinaisia juhannustraditioita. Olispahan vähän erilainen juhannus :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä prin kuukauden päästä juhannushäät, siis perjantai eli juhannusaatto. Päivää mietimme, ja se on sama, kuin kihlapäivä. Mietimme, että voiko juhannuksena pitää häitä. Mutta toisaalta, paikka on järven rannalla, on juhannustanssit ja kokko. Suku ja ystävät koolla. Miksei sitä niin voisi juhlia. Ja meidän häissä ei tarvitse olla korkkarit jalassa ja parhaimpaan juhlapukuun pyntättynä, saa tulla ihan millä asusteella tykkää.

Toisaalta se on myös pitkä viikonloppu. Sukuni tulee kaukaa, ja he ovat tykänneet, kun ei ole niin kiire mennä takaisin töihin. Ja kaksi enoani on paperitehtaalla töissä, joten silloin heilläkin on varmasti vapaata. Eikä sukulaisilla tai kavereilla ole mitään muitakaan juhannusrituaaleja. Kutsutaan vain lähimmät. Jos joku ei tule, ymmärrän sen ihan hyvin.

Mutta tosissaan, jos haluaa meikkiä, hiuksia yms. käydä laitattamassa, niin mitkään paikat ei oo välttämättä auki.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä voin ainakin ilmoittaa ylpeänä olevani todella itsekäs morsian kun juuri juhannuksena haluan naimisiin päästä. Mutta olen myös ilmeisesti sulhon kanssa kiva sukulainen kun noin 100 vieraasta melkein 90 tulee paikalle. Että älkää olko ennakkoluuloisia juhannushäitä kohtaan, kyllä niihinkin saa porukkaa. Ja tosiaan mikään ei ole ollut ongelmana vaikka päivä onkin yleinen vapaapäivä. Kaikki meikit ja kampaukset ja pitopalvelut on onnistuttu varaamaan kun ollaan vaan oltu hyvissä ajoin liikkeellä. Ja tosiaan meillä vain 2 pariskuntaa perui syynä juhannus, muilla oli sitten muuttoa ulkomaille ja muita todellisia esteitä.

Noh mutta minä ainakin itsekkäänä jatkan järkkäilyjä ja juhannusaattona sanon tahdon :girl_wink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on häät juhannuspäivänä ja olen todella tyytyväinen valintaan. Toki jotkin asiat on vaikeampi hankkia ja ovat hieman kalliimpia. Esim. pitopalvelun työntekijät yms.

Päivä karsii vieraslistaa mukavasti, mutta meillä oli ajatuksenakin se. Etiketin mukaanhan kaikki joiden häihin meidät on kutsuttu on meidän kutsuttava omiimme, juhannuspäivä karsii esimerkiksi näitä vieraita, ilman että he tuntisivat pahaamieltä sen takia, että emme heitä kutsuneet. Juhannuspäivän takia vieraiden on myös helpompi kieltäytyä kutsusta. Ne tulevat joille se on oikeasti tärkeää.

Hirveen hankala selittää :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juhannushäissä ajankohta varmasti karsii vierasmäärää, samalla periaatteellahan toiset pitää häänsä lakkiaisten ym. valmistujaisten kanssa päällekkäin. Menisin varmaan juhannushäihin jos kutsun saisin ja jos autottomana saisin kyydit järkättyä, mutta mökkivarausten takia häistä pitäisi ilmoittaa todella ajoissa (reilu puoli vuotta aikaisemmin?) jos todella haluaa tietyt ihmiset vieraslistalle. Palveluiden, kyytejen ja majoitusten kanssa saa varmasti tapella normaalia enemmän jos haluaa isot juhannushäät. Suurin haitta juhannushäissä olisi kuitenkin se että hääpäivät vietettäisiin aina epäromanttisesti mökillä kavereiden tai sukulaisten kanssa eikä kaksistaan kuherellen jossain aurinkorannalla:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on häät ihan kohta, juhannuspäivänä 2010. Valitsimme päivän hoksaamatta, että se on juhannus - on siis meille merkityksellinen päivä muutenkin. Ajattelimme, että juhannus karsii vierailen määrää, eikä siinä mitään - ne tulevat jotka pystyvät ja haluavat - näin ajattelimme. Kolme kutsutuista ilmoitti ettei pääse - ovat kaikki ulkomailla. Loput ilmoittivat hyvissä ajoin tulevansa ja suurin osa hihkuen: "Ihanaa juhannushäät!

Mielestäni hääpäivää valittaessa kannattaa muistaa se, että se on hääparin juhlapäivä. Heillä on oikeus valita juuri se päivä, jonka he kokevat tärkeäksi. Ja jokaisella vieraalla on oikeus valita osallistuuko häihin vai ei. Ja sellaista viikonloppua ei kesässä olekaan, joka sopisi kaikille. Toiset vaan nurisevat helpommin kuin toiset.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin päätettiin juuri toissaviikolla että menemme naimisiin juhannusaattona 2011, eli perjantaina 24.6.2010. Kumma kyllä kirkossa ei ollut yhtään varausta :girl_haha: No nyt on, meidän varaus! :gpari:

Päätettiin että "pilataan" kaikkien juhannus. Toisaalta en usko että pilataan, suurin osa meidän sukulaisista on tyytyväisiä juhannushäistä, koska tulevat pitkän matkan päästä ja tähän aikaan vuodesta on helpompi järjestää pidempi loma. Heinäkuussa en missään nimessä halua viettää häitä, koska mulla on tosi paha heinänuha ja nuhanenänä ei oo kiva mennä naimisiin. Ja alkukesästä taas on hankalampi, sillon vasta tuleekin vieraskato - monetkaan ei saa lomaa touko/kesäkuun vaihteessa. En itsekää tykkäis tulla 800 km päästä pelkäksi viikonlopuksi. Perjantai-iltana perille, lauantaina häät ja sunnuntaina kotiin ja illalla myöhään kotona, wohoo...

Ei se mun mielestä ole itsekästä mennä naimisiin juhannuksena. Mun mielestä taas on itsekästä jos suuttuu siitä että joku haluaa juhannushäät. Jokainenhan voi valita kuinka tärkeänä pitää häitä/hääparia. Pakko ei ole mennä jos mökille meno on tärkeämpää. Mulle taas juhannus ei merkitse mitään. Päivä siinä missä muutkin. Syy ryypätä ja rällästää. Mutta sitähän voi tehdä milloin vaan. Jos joku järjestäis juhannushäät olisin onnellinen, sais kerrankin viettää erilaisen juhannuksen :grin:

Se on jännä miten nykyään juhannushäihin suhtaudutaan nihkeästi. Ennen vanhaan ne oli tosi yleisiä ja ei silloin oltu sitä mieltä että pilataan kenenkään juhannus, päinvastoin. Ja tosiaan, tää kuulostaa aika pahalta/suorasukaiselta/whatever, mutta jos joku on sitä mieltä että ei voi mökkeilyltään tulla meidän häihin, niin on hyvä vaan että hän ei tule. Säästyypä sekin raha, ettei turhaan makseta meidän vähistä rahoista sellaisen ihmisen ruoasta ja juomasta joka kokee että mökkeily (jota voi harrastaa milloin vaan) on tärkeämpi kuin meidän häät. Kuten sanottu, jokaisella on omat prioriteettinsa. Enkä aio loukkaantua siitä jos joku kokee mökkeilyn tärkeämmäksi. Jokainen taaplaa tyylillään ja jokaisella on omat perinteet ja menot.

Ainoa ongelma voi olla pitopalvelun ja bändin saaminen. Sekä lapsenvahti. Ja se voi omalta osaltaan karsia vieraita, jos joku ei saa lapselleen lapsenvahtia juhannuksena. Tosin mitä katsoin vieraslistaa, niin se ongelma on ehkä yhdellä tai kahdella pariskunnalla jos niilläkään. Päätimme nimittäin pitää lapsivapaat häät, pakko. Muuten sinne tulisi 27 lasta, joista puolet alle 5-vuotiaita. Vanhemmat eivät saisi nauttia häistä ja ruokailusta vaan joutuisivat juoksemaan lastensa perässä. Ei kivaa... Omat lapset tulee sinne hetkeksi, mutta illan tullessa lähtevät kotiin. Sinne palkattava joku hoitamaan lapsiamme, että mummotkin saavat juhlia :flirt:

Kuten sanottu, kaikilla meillä on eri perinteet ja tavat. Joten jokainen suhtautuu eri tavalla juhannushäihin. Jotkut tykkää, jotkut ei. Me tykätään ja siksi aiomme mennä naimisiin ensi vuoden juhannuksena. Elämämme tärkeimmät ihmiset ainakin tulevat sinne ja se riittää meille :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin ennen haaveilin juhannushäistä, mutta nyt kun häät on suunnittelussa niin ne ei todellakaan tule olemaan juhannushäät. Meidän sukulaiset ja me itsekkin vietämme juhannusta visusti mökillä ja haluamme näin tehdän jatkossakin. Emme myöskään halua ajatella vain itseämme ja yhden päivän takia repiä kaikkia pois juhannuksen vietosta missä he nyt sitten ovatkin. Minun sukuni asuu noin 300 km päässä Porvoosta, joten en halua pakottaa sukulaisiani viettämään kaupunkijuhannusta vain siksi, että meillä olisi häät juhannuksena.

Sellaiset juhannushäät tosin olisivat mukavat missä koko hääseurua olisi koko juhannuksen juhlimassa häitä eli häät olisivat myös ihanaa yhdessä oloa useamman päivän ajan vaikka jossain saaressa tai isommalla mökillä. :)

Vieraaksi kyllä menisin juhannushäihin ehkä kyllä vähän harmissani, mutta menisin kuitekin. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen ensi juhannuksena kaasona. Ensimmäinen ajatukseni oli ainakin; ihanaa juhannushäät.

Juhannushäät karsii ehkä ne nuoret, joiden on päästävä joka juhannus festareille. Mulle ei ole ainakaan mitään merkitystä minä viikonloppuna häät ovat, jos hääpari on mulle merkityksellinen, menen ilman muuta.

Joku tuossa jo mainitsikin, että tulevien hääpäivien viettoa se toki saattaa rassata, mikäli haluaa juhannusta viettää mökillä kavereiden/suvun kesken. Paitsi ettei juhannus ole joka vuosi samana päivänä.

edit. juhannus on joka vuosi, mutta tämän henkilön häät vain kerran elämässä. Vaikka mulla olisi minkälaisia juhannustraditioita, voin jättää ne kerran väliin.

Muokattu: , käyttäjä: Mariann

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli juhannushäät mielessä aluksi mutta hääpäivän palveluiden kannalta se olisi ollut liian hankala. Haluaisimme siviilivihkimisen juhlapaikalla ym. Vieraiden kannalta en usko, että olisi ollut ihmeempi ongelma. Päädyttiin kuitenkin lopuksi seuraavaan viikonloppuun.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä lähtisin mielellään juhannushäihin. :D Juhannusperinteenä on omalla kohdalla ollut lähinnä työskentely, joten olisi kiva saada erityinen syy pyytää päivä vapaaksi. Uskon kuitenkin, että ajankohta verottaa aika paljon vieraita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle juhannus ei ole oikeastaan koskaan ollut mikään The Juttu, kesäviikonloppu siinä missä muutkin. Nyt tosin ensi juhannuksena päästään tuttavaparin häihin ja odotan juhannusta innolla. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään