beluga

Häät juhannuksena? (yhdistetty)

103 viestiä aiheessa

Harmittaisi kyllä saada joltain läheiseltä ihmiseltä kutsu juhannushäihin. Onneksi kaikki kaverit ovat samaa mieltä, eli ei ole kovin realistinen "pelko". Meillä kaveriporukassa on niin monenlaista työtä, on pitkää, pätkää, freelancer-muotoista, vuorotyötä, kesätyötä, että tuo juhannus on ainoa ajankohta, kun ollaan kaikki lomalla. Perinteenä on ollut tehdä joku pienimuotoinen road trip tai mökkeillä. Tiedän myös, että vanhemmillani on nykyisin tapana vastaavasti tehdä jokin pieni matka kahdestaan, joten heitä harmittaisi myös. Ja harmi tulisi nimenomaan siitä, että olisi ihanaa juhlia rakkaan ihmisen häitä uhraamatta sitä omaa juhlaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

minulla olisi luultavasti mahdotonta päästä juhannushäihin vaikka haluaisinkin, olen töissä ravintola-alalla, ja juhannus on yksi vuoden kiireisimmistä viikonlopuista, joten sitä olisi mahdotonta saada vapaaksi...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Samaa olin tulossa sanomaan kuin Pongo ja murkeli. Tiedän monia joille tuo juhannus on ainoa varmasti vapaa viikonloppu koko kesänä ja se on tosiaan lyöty lukkoon jo hyvissä ajoin. Itse myös ravintola-alalla työskennelleenä tiedän että sieltäpä ei niin helposti vapaata saakkaan.

Mutta toki siis häihin menisin enkä sitä varsinaisesti itsekkäänä pitäisi. Omia häitäni en kuitenkaan juhannuksena pidä. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häät juhannuspäivänä ensi kesänä, eli 23.6.2012.

Ensimmäinen ajatukseni oli ainakin; ihanaa juhannushäät. Juhannushäät karsii ehkä ne nuoret, joiden on päästävä joka juhannus festareille. Mulle ei ole ainakaan mitään merkitystä minä viikonloppuna häät ovat, jos hääpari on mulle merkityksellinen, menen ilman muuta.

Muakin vähän jännitti, miten ihmiset reagoi tuohon ajankohtaan ja yllätyin positiivisesti, kun vastaanotto on ollut pääosin juuri tuota "ihanaa, juhannushäät!" Omassa kaveri- ja lähipiirissäni ei kovin monella ole ollut mitään perinteisiä juhannuksenviettotapoja. Oma kokemukseni on se, että aika monelle juhannus on ollut melko "mitäänsanomaton" juhlapäivä, jolloin pitäisi olla jotain tähdekästä tekemistä kun kaikki muutkin niin hehkuttaa juhannusta, mutta mitä kun ei ole? Nyt sitten osa onkin todennut, että "ainakin tiedän mitä teen ensi juhannuksena! :)". Näin myös minulla itsellä. Olen viettänyt viimevuosina juhannuksen aina töissä ihan hyvillä mielin, sillä ei mulla ole ollut mitään erityisiä suunnitelmia. Olen jopa nimenomaan toivonut töitä juhannukseksi. Mutta nytpä on vähän tärkeämpää ohjelmaa tiedossa. :>

Ja niin, häihimme kutsumme vain perheemme sekä minun puolelta muutaman läheisimmän sukulaisen, sekä läheisimmät ystävämme. :) Häiden ajankohdasta olemme kertoneet näille henkilöille heti samantien kun kerroimme kihlautumisestakin, joten ainakin olemme ajoissa. :)

Muokattu: , käyttäjä: yael

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häitämme vietämme Helsingissä Suomenlinnassa ja minusta Helsinki on aivan ihana juhannuksena. Täällä on niin hiljaista, on tullut huomattua tässä muutamana vuonna. :) Lisäksi uskoisin, ettei Suomenlinnaankaan kovin moni juhannuksena noin muuten suuntaa, sillä suurinosa helsinkiläisistä tuntuu olevan tosiaan jossain maalla, poissa kaupungista. Näinollen lautallekin mahtuu paremmin ja Suokki on toivottavasti vapaa pussikaljaörveltäjistä. ;>

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle juhannus on päivä päivien joukossa, joten itse en pitäisi hääkutsua ikävänä yllätyksenä. Mutta itse en kuitenkaan häitä juhannuksena järjestäisi, sillä lähipiiriini kuuluu paljon ihmisiä, joille juhannus vietetään mökillä ja piste. Lisäksi itseä mietityttäisi juuri nuo edellä mainitut järjestelykysymykset niinkuin meikki ja kampaus. Jokainen kuitenkin tyylillään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin voisin ihan ilomielin mennä juhannushäihin - meillä kun ei mitään varsinaisia mökkeilyperinteitä juhannukselle ole, eikä olla enää mitenkään festari-iässäkään.

Minäkään en kuitenkaan itse uskaltaisi juhannushäitä ruveta valmistelemaan. Tiedän monia, jotka varaavat "juhannusmökin" porukalla jo joskus joulun jälkeen, ja kiva siinä sitten maalis-huhtikuussa ruveta heille hääkutsuja lähettelemään. Toinenkin ihan käytännön syy löytyy, miksen omia häitäni juhannukselle tahtoisi - kesäkuussa kun on jonkin verran suurempi ankean sään mahdollisuus kuin heinäkuussa.

All in all - jos kutsun saisin, niin toki menisin, mutta omia häitäni en harkitsisi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tiedän monia, jotka varaavat "juhannusmökin" porukalla jo joskus joulun jälkeen, ja kiva siinä sitten maalis-huhtikuussa ruveta heille hääkutsuja lähettelemään.

:) Mun ystävissäni ja läheisissäni ei onneksi tosiaan juurikaan ole sellasia kovin perinteisesti juhannusta mökillä viettäviä tyyppejä. Toki aina joku on, mutta olivat silti aivan innoissaan juhannushäistämme. :) Ja me tosiaan olemme ilmotelleet vieraslistamme henkilöille jo näin vuotta aiemmin, että millon ne häät onkaan, niin osaavat varautua. ;P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itsellä mennyt jo yksi juhannus pilalle juhannushäiden takia ja todellakin toivon että jää ainoaksi. Oli vielä miehen siskon häät niin tiesin tarpeeksi ajoissa ettei voinut "vahingossa" sopia muita menoja tai vedota kiireisiin. Itse olen kotoisin pikkukylästä josta sitten koko nuoruuden kaveriporukka hajonnut ympäri Suomea ja juhannus on se ainoa päivä vuodesta kun lähes koko porukka saadaan kasaan samaan aikaan. Harmitti ihan suunnattomasti istua sitten häissä itselle suurimmaksi osaksi tuntemattomien ihmisten seurassa kun olisi voinut olla mökillä kavereiden kanssa. Samoin joka vuosi joku kavereista puuttuu kun on lusimassa juhannushäissä. Kirottiin jo viime juhannuksena että joku meistä vielä järjestää kostona jouluaattona tai vappuna häät.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta olisi kivaa vaihtelua mökkijuhannukseen jos pääsisi häihin!!! En ollenkaan ymmärrä miten se voi mennä PILALLE sillä että pääsen todistamaan hääjuhlaa. :girl_smile: Tulis kyllä paha mieli hääparille jos tietäisivät että häävieraiden joukossa on ihmisiä joita ei tippaakaan kiinnosta olla. :girl_sad:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiinnosta on väärä sana mun mielestä jos tuohon viestini viittaat. Mikä tahansa muu viikonloppu ja olisin täydestä sydämestäni ollut mukana juhlimassa, mutta juhannuksena mun sydän kyllä matkaa ihan muuhun seuraan. 2 vuoden tauko koko oman lapsuuden kaveriporukan näkemiseen vain siksi että että juhannushäät on pakko saada.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mutta eihän sinua nimenomaan kiinnostanut olla siellä juhannuksena? Se on kai sama mikä se syy on, mutta ne häät ei ole sulle niin tärkeät mitä muu meno olis ollut. Ei sun tarvitse puolustautua kun en minä sanonut millään pahalla, tottahan se vaan on että oisit ollut silloin jossain muualla. Ei kai sitä tunteilleen mitään voi.

Me meinattiin ensin pitää häät juhannuksena, mutta sitten olikin haluamamme paikka varattuna silloin joten vaihdettiin päivää.

Vappuhäät olis myös kiva kokea, ja miksei jouluhäätkin. Ihanaa on jos uskalletaan vieraiden pois jäänninkin uhalla

pitää ne häät itselleen sopivana aikana. En vois kuvitellakaan että menisi joku juhlapyhä pilalle jos viettäisin sen vieraana häissä. :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta olisi kivaa vaihtelua mökkijuhannukseen jos pääsisi häihin!!! En ollenkaan ymmärrä miten se voi mennä PILALLE sillä että pääsen todistamaan hääjuhlaa. :girl_smile: Tulis kyllä paha mieli hääparille jos tietäisivät että häävieraiden joukossa on ihmisiä joita ei tippaakaan kiinnosta olla. :girl_sad:

samaa mieltä! tosin meillä ei oo edes ollut mitään mökkijuhannuksia vaan oon esim. viime vuodet ollut juhannukset töissä tai tekemättä mitään tähdellistä. ja minäkään en oikein tajua miten ne häät voivat jonkun juhannuksen pilata - onko sinne pakko mennä, jos niin vietävästi ärsyttää? :o

vain siksi että että juhannushäät on pakko saada.

mitenniin pakko saada juhannushäät? ootko tullut ajatelleeksi, että ehkä joillakin on häät juhannuksena ihan vaan siksi, että se nyt sattuu olemaan ainut sopiva ajankohta? ei välttämättä siis sen takia, että "HALUAMME JUHANNUSHÄÄT!". esim. meillä häät sattuu juhannukselle (juhannusla) sen vuoksi, ettei haluamassamme juhlapaikassa ollut enää muita kesälauantaita tarjolla kuin juurikin tää juhannuslauantai tai sitten ylioppilas/valmistujaisjuhla-lauantai. juhannus tuntui sitten meistä sopivalta. :) niin ja varasimme paikan kuitenkin 1v2kk aiemmin, että ei me mitään _ihan_ mattimyöhäsiä olla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

"Me halutaan juhannushäät koska mietittiin, että mikähän mahtais olla sellainen päivä että mahdollisimman montaa vierasta v*****aa se... oisko vappu... ei, ei ärsytä tarpeeks.. JUHANNUS on sopiva!"

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tama on vahan kakspiippuinen juttu. Itselleni juhannus on tarkea juhla, en tosin paase sita joka vuosi viettamaan kun en asu Suomessa. Jos saisin kutsun juhannushaihin, menisin jos pari olisi minulle tarkea. Jos kyseessa olisi esim. joku serkku, jonka kanssa en ole juuri missaan tekemisissa, saattaisi hyvinkin jaada valiin. Toisaalta myos asia on niin, etta vaikka haapari olisi laheinenkin, voi heidan haansa olla sellaiset, joista ei tunne ketaan muita ja muutenkin sen tyyliset, ettei niista ehka nauttisi niin kovasti. Silloin jos vaakakupissa painaa harvinainen mokkiviikonloppu laheisen ystavaporukan kanssa, niin kyllahan se haaajankohta vahan harmittaisi. Minusta tuo Erikan skenaario oli ihan ymmarrettava, voin samaistua siihen oikein hyvin. Itse en myoskaan koskaan jarjestaisi omia haitani juhannuksena. Mutta kukin tyylillaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta Juhannushäät ovat ihana ajatus, suorastaan paras mahdollinen päivä :girl_in_love:

 

Ilomielin lähtisin juhannushäihin. Sehän on kaikista romattinsin vaihtoehto, ihana perinne ja luontokin kauneimmillaan.

 

Me kun olemme jo aikuiseen ikään ehtineitä, ei nuo useimpien esittämät vastaväitteet meidän kohdallemme (varmaankaan) toteutuisi. Silti juhannukseen tuntuu liittyvän niin paljon voimakkaita mielipiteitä ja käytännön hankaluuksia, että omaksi hääpäiväksi taidamme kuitenkin valita jonkun turvallisemman kesälauantain.

 

Täytynee nyt kuitenkin vielä tarkentaa, että itse inhoamme suuria häitä, emmekä puolestamme ymmärrä niiden tarkoitusta laisinkaan. Eli mielikuva juhannushäistäkin sisältää vain sen läheisimmän suvun ja ystäväryppään.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Se on jotenkin surullista, että ihmiset ajattelee häistä niin, että "voisi olla mukavampaa viettää juhannus mökillä kavereiden kanssa". Tässäkin ketjussa ehkä tulee vähän sellainen vaikutelma, että häät ovat pakollinen paha, johon joutuu juhannuksena menemään jos joku ne silloin järjestää. Tämäkin varmasti vaihtelee suvuittain ja henkilöittäin, mutta itse pidän häitä kyllä yksinä parhaista juhlista mitä tulee, ja uskon että myös juhannuksena ne olisivat erittäin tervetullutta vaihtelua siihen perinteiseen mökillä juopotteluun =)

 

Samaa mieltä! Itsellä se tilanne, että omaa mökkiä meillä ei ole ja kummankin perheen mökki on 500+km päässä, eipä ole viime vuosina kiinnostanut lähteä sinne 2,5 päivän takia.. Tiet tukossa ja hyvät kesäpäivät menee hukkaan autossa. Joten ilolla lähtisin ystävän, kaverin tai serkkuni häihin silloin! Sehän olisi nimenomaan "juhannus mökillä kavereiden kanssa". (Eri asia tietysti jos kummin veli ja serkun koiravahdin täti järkkäisivät pönötysjuhlat sibeliustalolla.) Eikös juhannukseen nimenomaan kuulu läheiset, hyvä ruoka (ja juoma) ;)

 

Kuka sanoo, ettei juhannushäissä pääse saunaan/uimaan/rentoutumaan?!? Itse jos nyt pitäisin juhannushäät, niin teema olisi todellakin Suomen kesä, yhteisöllisyys, rentous, hauskanpito. Paikkana sellainen, missä olisi palju/ranta ja sauna ja mahdollisuus järkätä esim. iltapala grillistä tai huvimajassa tai pihapelejä (hääleikkeinä vaikka). Vieraiden majoitusmahdollisuus olisi tietysti plussaa. Mikäs sen kivempaa kuin nautiskella sitten seuraavasta päivästä läheisten kanssa chillaillen... :)

 

Tämä on sellaisen ihmisen mielipide, jolla on pääsääntöisesti viikonloput vapaata ja 2-3 vkoa kesälomaa. Silloin kun olin kaupanalalla töissä, niin eipä edes töiden takia olisi minnekään 500 km päähän päässyt "ainoana vapaana 3pvän lomana kännäämään eikun siis rentoutumaan"! Eihän silloin edes ollut 3 pvää vapaata. En käsitä, miten joku voi sanoa, että häät pilaavat oman juhannuksen, ellei se vaadi juuri pitkää matkustamista tai jos varoitusaikaa ei ole annettu tarpeeksi. Kyllä se juhannus ensi vuonnakin tulee!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä lähtisin ilomielin juhannushäihin vieraaksi, sillä en ole mikään fanaattinen juhannuksen juhlia.

 

Omia häitäni en kuitenkaan juhannukseksi tahtonut ihan siksi, etten sitten jatkossa haluaisi juhlia hääpäivää juhannuksena. Vaikken itse mikään mökkeilijä olekaan, aina toisinaan tulee kutsu jonkun mökille tai muuten vain kaveriporukalla juhlaa viettämään. Hääpäivän haluaisi kuitenkin pyhittää jatkossa meille kahdelle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Äh, menin varaamaan unelmieni juhlapaikan (Tenalji) juhannukseksi 2014, mutta nyt alkoi ajankohta mietityttämään. En niinkään ole huolissani siitä, etteivätkö vieraat pääsisi osallistumaan vaan ennemminkin siitä, että miten saan kampaajat,meikit, kuvaajan yms onnistumaan:( 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiinnostaisi kuulla mielipidettänne juhannushäistä?

 

Itse haluaisin häät juhannuksena, sulho ei tästä ole innostunut, joten tod.näk. emme niitä silloin pidä. Silti teidän arvoisat morsiammet mielipiteenne kiinnostaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olisin halunnut juhannushäät. Valoisuuden takia ja myös sen, että  paikalle olisivat luultavasti tulleet oikeastikin vain ne läheisimmät ihmiset. Mies eivätkä kummankaan meidän vanhemmat innostuneet juhannus ajankohdasta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Evaldina,

oletko vielä kysellyt kampaajaa tms juhannukseksi miten onnistuu?

Itseä mietityttää myös se asia...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä juhannushäät on ihana ajatus jos ne on tosi pienet, eli vain läheisimmät paikalla. Mutta jos on jotkut 80 --> hengen "perinteiset" häät niin silloin en ole niin kannattaja. Siis tällä tarkoitan sitä, että mielelläni menisin vaikkapa veljeni tai parhaimpien ystävien häihin juhannuksena (myös silloin kuvittelisin että ne olisivat sellaiset mökkihäät jne ja kestävät koko viikonlopun) mutta jos vaikka serkku tai kaukaisempi kaveri pyytäisi niin kyllä se "pilaisi" mun juhannuksen. Siis jos menisin - otaksuttavasti en menisi. Itsellä on kuitenkin perinteet ja siihen kuuluu olennaisesti (läheisten ystävien kanssa) mökkeily. Ja erityisesti rauhoittuminen pitkän viikonlopun merkeissä.

 

Mutta loppujen lopuksihan se on täysin hääparin päätettävissä - ja kutsutut sitten päättää miten haluavat juhannusta viettää, häissä vai muualla.

 

Itse pidän "juhannushäät" (eli se mielikuva mikä minulla on juhannushäistä) heinäkuussa :)

 

Edit: Kampaajat ja pitopalvelut kannattaa tosiaan varmistaa ennen kun lähtee suuria suunnitelmia tekemään, ne voi oikeasti olla haastavaa löytää!

Muokattu: , käyttäjä: kinuskimansikka

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli juhannuskihlat 2013 ja tulossa on juhannushäät 2014. Suoraan sanottuna en ole kertaakaan aiemmin uhrannut ajatustakaan sille että ajankohta olisi joidenkin mielestä huono. Tosin häämme ovat hyvin vapaamuotoiset ja epäperinteiset. Uskon että ainakin suurimmalle osalle kutsutuista ei ole juhlien ajankohta ongelma. Itse hääjuhlaan ei sukulaisia juurikaan osallistu, vaan vieraat koostuvat kavereistamme joiden kanssa yleensä ollaan vietetty juhannusta aiempinakin vuosina. Tällä kertaa vaan ei porukalla mennä mökille tai kokoonnuta jonkun kotiin vaan vuokraamaamme juhlapaikkaan. Ero normijuhannukseen tällä porukalla ei siis ole kovin suuri, mitä nyt ihmiset toivottavasti pukeutuvat vähän hienommin :D Seuraavana päivänä sitten käydään ihan lähimmän perhepiirin kesken syömässä.

 

Meillä hääjuhla on vieläpä juhannuksen aaton aattona joka on arkipäivä. Tämä tietenkin on vähän ikävä asia, mutta vaihtoehtoja ei juurikaan ole sillä vihkiminen tapahtuu maistraatissa. On toisaalta mukava että siten ei ole vaikeuksia saada kampaajaa, ja seuraava päivä on lähestulkoon kaikilla vapaapäivä joten ehkä se ei ole niin kamalaa. En tosin loukkaannu vaikka joku jättääkin häämme väliin hankalan päivän takia, tiedän kuitenkin varmuudella että suurin osa tulee. Pienellä, mutta hyvin toimivalla porukalla on hauskempaa kuin suurella joista puolet on paikalla pelkän velvollisuudentunnon takia. Haluan joka tapauksessa minimoida häistämme kaiken muodollisuuden ja jäykkyyden pois. Meillä ei ole mitään ohjelmaakaan, uskon että keinotekoiselle vieraiden viihdytykselle ei ole tarvetta, vaan tunnelma syntyy ihmisten aidosta halusta olla paikalla ja... no, juhlia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille on tulossa juhannushäät tänävuonna (2014). Juhannushäät on aika romanttinen jo ajatuksena minulle. Olen syntynyt kesäkuussa kesäpäivänseisauksena, joten syntymäpäiväni sattuu toisinaan juhannusaatolle ja juhannuspäivälle. Tänävuonna se tapahtuu taas ja juhlitaan minun ja mieheni häitä. Se ei kauhean suurta ihastusta aiheuttanut miehen äitipuolessa, mutta ei mikään muukaan meidän tekemisistämme ole tuntunut olevan tärkeää. Eivät nimittäin lupauksistaan huolimatta tulleet viimekesänä käymään pääsyynä se ettei äitipuoli tahtonut (?!). :girl_to_take_umbrage2: Kaikki muut onneksi, joita ollaan kutsuttu on olleet tulossa oikein mielellään. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään