fQ

Cookinsaaret?

85 viestiä aiheessa

Tervetuloa takas Rouva E ja valtavat ONNITTELUT tulevasta perheenlisäyksestä :girl_smile: !

Olenkin jo kovasti odotellut että milloin tulette takaisin ja kertomaan kokemuksia! Tosi kattavasti kuvailetkin, tosi kiva kuulla millaista siellä ihan oikeasti on! Me ei olla vielä varattu Raron majoitusta, eli hyvä tietää tuosta tasosta, niin voi varautua sieltäkin ottamaan jonkun paremman vaihtoehdon. Satuitteko kuulemaan mitään suosituksia Rarolta majapaikkojen suhteen? Mulla on ollut ajatuksena, että mielellään ei maksettais siitä enempää ainakaan kuin Etu Moanasta, mutten kyllä oo varma ettö saako sillä rahalla kuinka kivaa Rarolla.

Tuo villajuttu on kans hyvä tietää, näin monet on sanoneetkin Tripadvisorissakin että ihan kaikki ne on yhtä hienoja ja hyvällä paikalla. Me saatiin nyt Villa 4, eli kai "vierusvilla" siihen missä te olitte suurimman osan ajasta? se vapautui ja me oltiin jonotuslistalla eli nyt se on meidän :girl_smile:

Mitkä olivat teidän suosikkiruokapaikkoja? Tai oliko jotain ruokia mitä erityisesti suosittelette? Ja mihin paikkoihin petyitte ja miksi? Mekin ollaan jo vähän kateltu Tripadvisorin ruokapaikkasuosituksia, eli tosi hyvä tietää että niihin ei välttämättä kannata luottaa. Minkälainen hintataso siellä oli ravintoloissa?

Minkälaisia "retkiä" teitte kummallakin saarella? Tai siis lähinnä ajan siis takaa, että mitä muuta kivaa tekemistä kuin rannalla oleilua jne. Me oltiin ajateltu Rarolla käydä jollain tavalla siellä vuoristossa, ja Aitutakilla on ilmeisesti niitä laguunivenemarkoja jne. Kävittekö niillä?

Minkälaiset kokemus Air New Zealand oli? Meillä on nyt sellaiset lennot, että saavutaan Uudesta seelannista Rarolle keskellä yötä (tyyliin 2 am), ja sitten aamulla lähdetään jatkamaan Aitutakille. ajateltiin ottaa tuohon väliin joku huone lentokentän lähellä olevasta hotellista/motellista (tähän kai suositellaan Tripadvisorissa jotain tiettyä paikkaa, jota en nyt muista).

Tosi mahtavaa kuulla teidän kokemuksia, auttaa ihan älyttömän paljon omassa suunnittelussa! Kauheesti kiitoksia että jaksat tänne kirjotella :girl_smile: !

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heipat taas,

ihan kiva on kirjotella kun tietää että siitä on jotain hyötyä jollekin, aina kokemuksista on vaikka ne sitten omasta mausta eroaisikin! No, kattelin Rarolla skootterin kyydistä niitä majapaikkoja juurikin tätä silmällä pitäen, että mikä ainakin näyttää kivalta. Little Polynesian oli tielle päin semmoinen hyvin pidetyn näköinen mesta, ja Crown Beach Resort oli myöskin ilmeisen tasokas. Rumours oli hieno, ja sitten on tietysti hotellipuolella Pacific Resort, ilmeisen hyvä hotelli. Näiden hinnoista ei ole mitään hajua, muuta kun että Pacificin halvin huone maksoi saman verran kun meidän lato rannalla, haasteltiin vaan siinä että toisaalta olisi ollut järkevämpää ottaa vaikka se hotellihuone, oletettavasti kaikki muu olisi sitten ollut tasokaampaa (esim. aamupala, siivous yms.) No, mutta nämä näin silmämääräisesti katsellen, totuuttahan ei koskaan tiedä. Niin ja nämä kaikki olivat siellä ns. saaren "alapuolella".

Ruokapaikoista Aitutakilla tykättiin Koru Cafesta, tosi hyvät burgerit ja pirtelöt :girl_haha: Niin juu ja kerron myös sen, että en ole mitenkään suuri kalafani, joten sekin oli yks juttu kun kalaa oli aika paljon tarjolla. Mutta oli myös rapuja ja kanaa. Enkä myöskään matkoilla niitä mäkkäreitä kaipaa mutta nuo burgerit tuli tosi hyvään saumaan kun oli ollut vähän laihoja ne kokemukset siihen mennessä. No sitten siinä Etu Moanan melkein vieressä oli semmoinen majapaikka kun Tamanu, (muistaakseni), siinä oli kiva ravintola rannalla ja sai lounastakin ja siellä käytiin kokemassa se island night. Sitten semmoista JK Cafeta kehuttiin kovasti mutta me ei sinne päästy kun siellä oli rasvakeitin rikki. Mutta on kuulemma hyvät ja isot annokset. Cafe Tupuna oli kovasti ylistetty, ihan hyvää ruokaa siellä oli, reissun parhaat valkosipulileivät, mutta siinä sen näkee että niin ne maut eroaa kun ei me sitten taas ylisanohin sen kohdalla innostuttu.

Rarolla keskustassa mm. Cafe Salsa, hyvä Caesar salaatti ja taas, pirtelöt (jälkiruuat ylipäätään oli hyvin hanskassa kautta linjan ja sen nyt huomaa kun kotona farkkuihin survoutuu... :girl_haha: ), sitten keskustan ulkopuolella Spaghetti House, parhaat ja isoimmat pitsat ja pastat mihin törmättiin. Se oli tosin sisätilaravintola. Meidän ehkä suosikiksi nousi illallispaikaksi Vaima, käytiin siellä kolmesti. Hyvää tonnikalaa ja muutkin ruuat, ja jotenkin miellyttävä tunnelma. Ei kovin nopea palvelu. Pöytävaraus on usein vaadittu, ilmankin saatiin ruokaa mutta sitten saattoi käydä myös niin että kun mentiin huhuilemaan ruokaa, sanottiin että keittiö on kiinni kun ei ollut tarpeeksi varauksia. Niin ja se oli yllätys, että monet paikat tarjoili illallista tyyliin kuudesta yhdeksään, no aikaeron kourissa kun ekana iltana herättiin "päiväunilta" kahdeksan maissa ja puoli ysiltä oltiin hotellin ravintolassa niin eipä ne meille enää tarjoillut ruokaa. Onneksi oltiin kaupasta haettu jotain evästä. :girl_haha:

Pettymyksiä nyt ei varsinaisesti ollut, Stefanos kyllä vähän ihmetytti kun sitä niin tuolla hehkutetaan, ei me ymmärretty mihin sen hyvyys perustui ja sitten yhden hotellin ravintola Point oli kyllä hyvin mitäänsanomaton kokemus.

Retkiä me ei montaa tehty, Aitutakilla käytiin Fredin snorklausreissulla siellä laguunin ulkopuolella, se oli hieno retki kyllä. Etu Moanan väki suositteli ja järkkäsi sen. Sitten kalastusintoinen siippani kävi perhokalastamassa yhden päivän. Rarolla aika omin nokkinemme ajeltiin ja snorklailtiin, käytiin vähän sitä vaellustakin kokeilemassa mutta oli niiiiin kuuma ettei kauheasti jaksanut. Mutta suosittelen ehdottomasti että jollekin vuorelle nousette, niihin on ilmeisen viisasta lähteä opastetusti. Näkymät ja maisemat on varmaan tosi hienot!

Air New Zealandin koneet oli hyvät ja tilavat, hyviä leffoja ja pelejä saatavilla. Mitään häämatkalaisekstraa ei kyllä saatu, ei huomioitu paikoissa eikä muutenkaan. Koneet oli ilmeisen täynnä mennen tullen.

Ai niin ja jätin Etu Moanaan pari suomenkielistä kirjaa, saas nähdä onko ne siellä kun menette. Ja kun he niin siunailivat sitä että Suomesta asti ollaan tultu niin sanoin, että lokakuussa tulee tiettävästi seuraava lähetys näiltä leveyksiltä. Jäivät kovasti odottelemaan, ollaan vissiin nähtävyys siellä päin :girl_haha:

Tässä tämänkertaiset, palaamisiin! Kysy vaan jos on vielä jotain missä osaan auttaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oletteko laskeneet paljonko matkat tulivat kokonaisuudessaan maksamaan? Mukaanlukien matkat, majoitus, ruuat ym ym..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moi,

Kokonaishinta on meillä vielä tuntematon, mutta suurimmat jutut tiedetään jo. Meidän lennot maksoi 3550 euroa yhteensä, siis kahdelle hengelle (Lontoosta maailmanympäri, lisäksi pysähdymme Australiassa menomatkalla menemässä naimisiin ja paluumatkalla San Franciscossa), majoitus Aitutakilla 8 yötä 3720 NZD eli noin 1500 euroa, ja kahden hengen lennot Raro-Aitutaki-Raro kahdelta 976 NZD eli joku 400 euroa. Vielä tarvii varata lennot Helsingistä Lontooseen, arvioisin että niistä tulee yhteensä joku 500 euroa, ja parin yön majoitus Rarotongalla...jos se ois suurinpiirtein samanhintainen kuin varaamamme Etu Moana Aitutakilla niin siihen menisi joku 180 euroa yö, meillä tulee yhteensä neljä yötä eli 720e.

Lisäksi meillä tulee majoituskuluja Australiassa ja USA:ssa, mutta ne ei oo varmaan niin relevantteja tässä.

Eli yhteensä tässä vaiheessa on hinnaksi tullut 5450, ja noiden mun hinta-arvioiden mukaan kokonaishinnaksi (ilman ruoka- jne muita kustannuksia paikan päällä) tulisi sinne vähän alle 7000 yhteensä. Eli joku 3500 per henki. Noilla majoitusvalinnoillahan voi vaikuttaa loppuhintaan tosi paljon, sekä ylös- että alaspäin. Mun käsityksen mukaan meidän valitsema majoitus on hintatasoltaan keskihintaista.

Rouva E osaa varmaan kertoa noista ruokakustannuksista paikan päällä - muakin kiinnostaa se, paljonko kannattaa varata käyttörahaa per päivä syömiseen ja muuhun?

Rouva E, mä aion printata sun kertomukset ja ottaa ne matkaoppaaksi mukaan :girl_haha: Kiva tietää että siellä on jo matkalukemistakin valmiiksi!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heissulivei!

Me ei olla kokonaiskustannuksia ihan tarkkaan laskettu, mutta meillä lennot Suomesta Rarotongalle oli siis sen 4000 e (eli 2000 per pää), majoitus Rarolla (oltiin 20 yötä, maksettiin 18) n. 2600 e, Aitutakilla siis sama kämppä kun Timtamilla, hinta oli hieman pienempi johtuen siitä että oltiin 6 yötä ja niistä osa takarivissä, lennot Raro-Aitutaki-Raro saman verran kun Timtamilla. Käyttörahaa me varattiin mukaan n. 4000 e, siitä tosin maksettiin sitten tuo Rarotongan majotuksen loppuosa eli n. 2000. Eli me tuhlattiin paikan päällä olemiseen n. 2000. Ostettavaa siellä ei juurikaan ollut, joten tuo on mennyt pääasiassa syömiseen... :girl_haha: Ravintolalaskut liikkui akselilla 70-120 NZD, lounasta sai vähän pienemmällä rahalla kuin illallista. Toki tämä myös riippuu siitä missä syö. Mutta tuo hinta piti sisällään kalleimmillaan kolmen lajin illallisen, mun mehut ja vedet ja siipan oluset. Eli ei nyt mitään tosi halpaa mutta edukkaampaa kuin kotimaassa.

Jos tämä kirjailu tänne nyt alkaa hiipua niin toivotan Timtamille oikein ihanaa naimisiinmenoa ja häämatkaa, ja tietysti kaikille muillekin kellä se ajankohtaista on! Olisi kiva Timtam kuulla sinunkin kokemukset kunhan olette reissun heittäneet! Ai niin ja se piti vielä sanoa, että Aitutakilta ei meinannut löytyä aurinkorasvaa millään! Ja sitten kun löytyi, se oli sk. 15 eli mun kalkkisiholle ihan liian kevyttä. Että kannattaa varata sitä mukaan reilusti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei taas!

Kiitos Rouva E toivotuksista!

No ei nuo ravintolalaskut ihana kamalilta kuulosta, onneksi tuo NZD kurssi on meille niin mukavan edullinen tällä hetkellä! Me toivotaan tietysti että se pysyy sellaisen sinne ensi syksyyn asti (varsinkin kun sillä on taipumus jossain määrin seurailla Australian dollarin kurssia, ja meillä tulee kaikki hääjutut maksettavaksi silloin syksyllä, eli kurssit niin alas kuin mahdollista kiitos :girl_wink: ).

Hyvä tietää että kannattaa ottaa omat aurinkorasvat mukaan! Pitää hamstrata ne Australiasta, sieltä kyllä saa helposti ihan tarvittavan suurilla kertoimilla :girl_smile:

Mulla ei juuri nyt tule muita kysymyksiä mieleen sulle Rouva E, mutta uskoisin että tässä kun mennään lähemmäksi häitä ja häämatkaa, niin sieltä taas alkaa tulemaan uusia mietinnän aiheita... Kirjoittelen niitä tänne, ja jos seuraat vielä näitä kirjotuksia niin vastaile kun ehdit. Ja toki kerron sitten meidän kokemukset jälkeenpäin mielelläni!

Ja tosiaan kiitos jo nyt kaikesta tiedosta ja vinkeistä mitä olet jakanut, niistä on ollut äärettömän paljon apua! Paljon onnea teille odotusajalle, toivottavasti kaikki menee hyvin ja ilman hankaluuksia!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moikka!

Unohtelen tohkeissani tuota nimeäkin kirjottaa! Kiitos Timtam, samaa toivon minäkin! Täytyy myöntää, että ajatukset on aika tiiviisti pyörinyt odotuksen ympärillä, on se niin jännää! Nyt alkaa jo tasaantua. Kyllä varmasti pyörähtelen täällä, että laita vaan viestiä tarpeen tullen! Mukavaa kevättä ja kesää, palaamisiin!! :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mua kans houkuttelis joku maapallon toisella puolella oleva kohde häämatkaa ajatellen..Juurikin jokin once-in-a-lifetime-kohde. Cookinsaaret kuulostaa kyllä potentiaaliselta vaihtoehdolta:) eka oli mielessä Las Vegas, mut mies ei lämmenny sille:P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei rouva E, miten hoiditte maksupuolet. Toimiko Visa vai oliko kateista? Rarolta varmaan saa seinasta rahaa? Ymmarsin, etta Aitutakilla ei?

Ollaan menossa 1,5 viikon paasta :D

Tosin ei haamatkalle...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippatirallaa!

Me tehtiin niin, että vaihdettiin koko käyttisbudjetti jo täällä koti-Suomessa lähteissämme. Rarotongalla keskustassa oli automaatteja, laitoin merkille mutta tosiaan Aitutakin tilannetta ei tullut huomioitua. Korttiakaan me ei taidettu käyttää maksamiseen missään. Olihan se hivenen hurjaa sitä koko rahamäärää kuskata mukanansa, no tallelokerothan näytteli tässä isoa roolia. Yksi pidempi matka historiassamme opetti meille sen, että ne nostokulut on ihan tähtitieteelliset. Kun sillä reissulla mentiin niin, että nostetaan sitä mukaa rahaa kun sitä tarvii... Ja nostokertojahan kertyi. Tuonne ehkä suosittelisin vaihtamaan jonkun verran puhdasta käteistä, esim. monet ruokapaikat on ainakin sen oloisia, että kortti ei välttämättä käy. Hyvää matkaa teille, olis kiva lukea sitten reissukuulumiset!! :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minakin kuulisin mielellani Opalian kokemuksia reissun jalkeen! :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Taytyy muistaa laittaa sit jotain kertomusta reissun jalkeen.

Meilla on varattuna talla hetkella 3 yota One-Foot-Islandilla, eli autio saari, jossa on yksi torppa, varattu vain ja ainoastaan meille. Tosin saarella kay joka paiva turistilaiva, joka on rannassa muutaman tunnin, mut loppuaika on ihan meidan privaattia. Pitaa ruoat ja juomat vaan kuskata mukanaan ku sinne mennaan. Sen vuoksi ollaan eka yo Aitutakilla, jossain, ei olla viela varattu sita yota, tassa just katselen suht halpoja vaihtoehtoja.

Privaattisaaren jalkeen mennaan neljaksi yoksi Pacific Resortiin, eli luksusta luksusta renttuilun jalkeen. Kai se kerran elamassa pitaa kokea... Sielta onkin sitten lennot takas Rarolle, jossa yksi yo pitas jossain veneen alla nukkua (=eli ei olla sitakaan yota viela varattu) ja seuraavana yona onkin jo lennot takas kotiin, eli Aucklandiin. Ton rahahomman kanssa vois tehda niin, etta kavis Bank of New Zealandista kysymassa miten siella saa rahaa ja paljon ne siita velottaa jos mitaan, meilla kun on tili siina pankissa. Hurjalta tuntuu kantaa nivaska seteleita mukana, aina kun voi sattua ja tapahtua mita vaan.

Mutta laitan tarinaa sitten kun on kokemuksiakin reissusta! Tassa nyt oli vaan naa meidan suunnitelmat.

Lennot Rarolle Aucklandista makso 450e yhteensa kahdelta. Sit Rarotonga-Aitutaki lennot olis ollu 350e yhteensa kahdelta, mutta se meidan diili Pacific Resortin kanssa kattaa noi lennot, eli saatiin sellanen kiva paketti. Ja kun Aucklandissa asutaan, niin paastaan aika halvalla, kun ei tarvi lentoja Suomesta asti maksaa :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Huhuu Timtam! Alkaako aamut käydä vähiin? Täällä olis pari viikkoa laskettuun aikaan ja joutessani aattelin pyörähtää kattomassa onko mitään kuulumisia! No, reissun jälkeen sitten varmasti viimeistään! Edelleen ihania häitä!! :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moi moi rouva elokuulta!

Juuri eilen lueskelin tätä ketjua taas ja mietin että milloinhan teidän perheenlisäyksen aika onkaan :girl_smile: ! varmasti elätte tosi jännittäviä aikoja :-X !

Meillä tosiaan aamut vähenee, alle kuukausi enää lähtöön! Tuntuu että aika menee tässä vaiheessa todella hitaasti!

Häämatkajutut on kaikki nyt sovittu, varasimme Rarotongalta loppuajaksi (eli ne 4 päivää kun olemme palanneet Aitutakilta) majoitukseksi Sea Change Villas, jossa olemme garden villassa. Sea change on saanut hyvät arvostelut tripadvisorissa, joten toivomme että se ei ole Etu Moanan jälkeen kovin suuri pudotus alaspäin :girl_smile: ! Menomatkalle varasimme Aquariuksen, joka on lentokenttähostelli (oma huone kylläkin) - tämä ei liene kovin ihmeellinen, mutta ainut lentokentällä oleva vaihtoehto, ja vietämme siellä vain joitain tunteja aamukahden ja -yhdeksän välillä. Lentokenttä ei ilmeisesti ole edes yöllä auki joten jonnekin pitää joka tapauksessa yöksi mennä!

Nyt on tainnut NZD kurssi hilautua vähän ylöspäin, eli hiukan kallistuu hinnat meille mutta eiköhän pärjätä :girl_smile: !

Ei millään malttais odottaa lähtöpäivään asti!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No uteliaana immeisenä piti tietty heti käydä netistä kattomassa tuo teidän toinen majoitus eikä varmaan häviä Etu Moanalle yhtään!! Ihanan näköinen paikka, taas tuli se meidän lato mieleen ja ei voi kun ihmetellä miten me siihen päädyttiin!! Tai no, rahan takia tietty.. :girl_haha: Mutta siis majoitusten puolesta ei teidän varmasti tarvitse huolehtia, nyt sen kun menette ja nautitte olostanne herroiksi! Tule sitten kertomaan kuulumisia, häistä ja matkasta!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo ei se Sea Change tosiaan yhtään huonolta ainakaan kuvissa näytä B)! Siellä on jokaisessa villassa oma pikku uima-allas pihalla, nice! Luulen että meillä on se lato-vaihe siellä Aquariuksessa, mutta sittenpähän näyttävät nuo kaksi muuta majapaikkaa entistäkin kivemmalle sen jälkeen :girl_smile:.

Yks kysymys mulla tuli mieleen: oon lukenut että siellä maksettais lentokenttävero kun lähdetään maasta, pitikö teidän sellainen maksaa ja paljonko se oli?

Tulen varmasti sitten kertomaan että minkälainen reissu meillä oli :girl_smile:!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ei mun mielestä maksettu mitään lentokenttäveroa poistuttaessa. Eikä lähdettäessä Seelannistakaan. Ne ymmärtääkseni kuuluvat nykyään lipun hintaan jotenkin.

Edit. Taidan sittenkin muistaa väärin. Seelannista lähtiessä ei maksettu, mutta Cookilta lähdettäessä kyllä taidettiin sellaiselle pienelle luukulle mennä, missä piti jotain maksaa. Hintaa en suin surminkaan kyllä osaa sanoa. Olinpas hyödyllinen vastaaja...

Muokattu: , käyttäjä: Opalia

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä maksettiin veroa lähteissä, summa oli muistaakseni 30 jotain, en muista muistanko nyt dollareina vai euroina mutta ei se mikään tähtitieteellinen summa ollut missään nimessä. Me ei asiaan törmätty missään ennakkoon, kentällä oli sitten kaksi luukkua joista toisessa luki siitä maksusta joten mentiin ja kysyttiin ja maksuluukullehan meidät ohjattiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Edit. Taidan sittenkin muistaa väärin. Seelannista lähtiessä ei maksettu, mutta Cookilta lähdettäessä kyllä taidettiin sellaiselle pienelle luukulle mennä, missä piti jotain maksaa. Hintaa en suin surminkaan kyllä osaa sanoa. Olinpas hyödyllinen vastaaja...

Me taas maksoimme elokuussa Uudesta Seelannista poistuessamme pienen summan jotain maksua, oliko sitten lentokenttavero vai mika lie.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos tiedosta Rouva E ja Opalia, täytyy muistaa jättää käteistä poislähtiessä tuota varten. Me lennetään kyllä Uuden-Seelannin kautta, mutta siellä on vain koneenvaihto eli siellä jokatapauksessa mitään maksuja meille ei pitäisi tulla.

Matkakuume kohoaa, meillä on vähän yli 3 viikkoa reissuunlähtöön aikaa, ja kuukauden päästä ollaan Aitutakilla :girl_dance:!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Valitettavasti Uudessa Seelannissa pitaa yleensa maksaa vaikka koneen vaihdosta vain olisikin kyse......

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko se nyt sitten muuttunut takaisin Seelannissa siihen, että vero pitää maksaa? Sehän juuri muuttui, että veroa ei tarvitse maksaa poistuessa maasta, tämän vuoden puolella vieläpä. Itse en toukokuussa tai kesäkuussakaan maksanut mitään, vaikka aikeisemmilla kerroilla kyllä olemme joutuneet sen maksamaan. Joku virkailija vielä selitti sitä, että se lisätään lipun hintaan nykyään.

Siellä Cookilla käy myös Visa, vaikkei olisi käteistä.

On muuten melkoinen lentokenttä se Aitutakin kenttä. Enpä ole aikaisemmin sellaisella ollut. Pieni tönö siellä pellolla, ei mitään ihme tarkastuksia, hyvä, ettei itse joutunut kassitkin koneeseen tuuppaamaan! Hauska. Nyt näiden syksyiltojen pimetessä ja sateiden alkaessa mieli kyllä halajaisi takaisin sinne lämpimiin paratiisiunelmapäiviin... :)

En tainnut pahemmin kertoa meidän reissusta... Noh, pääosin voisin sanoa, että ehdottomasti kannattaa käyttää niin monta päivää kuin mahdollista Aitutakilla ja niin vähän kuin mahdollista Rarolla. Raro oli mielestämme jo hieman turismin pilaama, kun taas Aitutakilla paikalliset ihan oikeasti jaksoivat vielä olla aidosti ystävällisiä, ihmiset moikkailivat meitäkin pitkin kylänraittia skootterilla huristellessamme jne. Rarolla saimme niin tylyä kohtelua monessa eri paikassa, että ero oli häikäisevän räikeä!

Jos mahdollista, kannattaa pari yötä varata Aitutakilla sellaiseen paikkaan kuin

McBirney House, joka on One-Foot Islandilla. Sinne tehdään päiväretkiä, mutta sitten siellä on tämä yksi talo, joka on ihan niinkuin mökki. Siellä sitten saisitte olla ihan kahden autiolla saarella kun päivän turistit ovat lähteneet jatkamaan kierrostaan. On muuten taivaallinen kokemus. Vaikka mökin taso ei olekaan mikään resort eikä siellä ole ketään palvelemassa, sehän on ihan niinkuin kesämökki kookospalmujen katveessa, niin silti sen jälkeen ei mitkään viiden tähden resortitkaan vedä vertoja sille ainutlaatuiselle kokemukselle. Tämän voin luvata.

Tuon laittamani linkin kautta vaan kyselyä mahdollisista vapaista ajoista ja mökki varaukseen! Yritys on luotettava ja homma hoituu nätisti. Meidätkin Ronnie (joka hoitaa asiaa) etsi Raron lentokentältä (suuren suurelta sellaiselta...) ja antoi tarvittavat paperit ja ohjeet miten homma hoituu.

Siellä sitten nautimme kolme päivää auringosta ja toisistamme omalla privaattisaarella. Snorklailtiin kristallinkirkkaassa vedessä, uitiin läheisille saarille, syötiin aamiaista hiekkasärkällä keskellä autiutta. Aivan mahtava kokemus. Kotona mökissä meillä oli lemmikkejä, kukot herättivät aamuisin, kaksi kissaa kävi moikkaamassa iltaisin ja illan pimetessä myös pienet gekkoliskot(?) ryömivät koloistaan mökissä hakemaan kärpäisiä ja muita ötököitä iltapalaksi. Niitä oli hauska seurailla :) Itikoitahan siellä kyllä oli, mutta niitä on ihan kaikkialla Aitutakilla, että siihen kannattaa myös varautua. Hyvät hyttysmyrkyt mukaan ja meilläkin hyttyssavut paloivat yötä päivää. Onneksi sängyssä oli hyttysverkko ympärillä, ei omaa tarvitse ottaa mukaan.

Sen jälkeen olimme varanneet neljä päivää Pacific Resortiin. Se olikin luksusta se. Ehdottomasti suosittelen, jos resortiin haluaa mennä! Hintaa sillä tietysti on, mutta kannattaa seurailla netistä hyviä tarjouksia! Mekin saimme neljä yötä plus lennot Rarolta Aitutakille puoleen hintaan! Aivan mahtava palvelu, ruoka on HYVÄÄ ja vastaavaa aamiaista ei ole näillä leveyksillä nähty! Listalta saa valita mieleisensä annoKSET, mekin söimme joka aamu kolmen lajin aamiaisen, ensin hedelmäsalaattia ja hunajajogurttia, sitten joku muna-annos ja jälkiruoaksi vielä muffinssit ja croissantit. Tuleekin nälkä...

Siinäpä maistiaista! Onnea vaan teille kaikille, ketkä olette Cookille menossa! Aivan ihana paikka! :) Ja ottakaa Aitutakilla sitten se "Yellow Boat" laguuniristeily!!!!!!!!!!!! Jos menette tuonne mökille yöksi, menette sillä joka tapauksessa...

Yritän laittaa kuvia sitten kun joskus saan aikaiseksi :) Puhuvat enemmän kuin kaikki nämä sanat...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

London, hyvä tietää että Uudessa-Seelannissakin joutuu/saattaa joutua maksamaan tuon veron koneenvaihdon yhteydessä! Kai se sitten selviää siellä paikanpäällä että onko vero vielä käytössä. Ei kai se tässä konkurssissa enää paljoa tunnu!

Opalia, paljon kiitoksia vinkeistä! Me ollaan 9 päivää Aitutakilla ja 3 Rarotongalla. Rarolla ajateltiin käydä siellä vuorella ja muutenkin viettää aktiivisempaa lomaa - Aitutaki on varattu laguunissa lillumista varten! Tuo McBirney House taitaa meidän kohdalta jäädä väliin, koska meillä on Etu Moana varattuna (ja puolittain maksettuna) koko Aitutakin ajaksi. Mutta päiväreissu sinne one foot islandille on ehdottomasti suunnitelmissa! Täytyy muistaa toi Yellow boat, vaikka voihan se olla että me loppujen lopuksi tehdään useampiakin laguuniristeilyjä niin voi kokeilla eri firmoja :) .

Pacific resortissahan vois käydä aamiaisella, jos se onnistuu! Kolmen ruokalajin aamiainen kuulostaa herkulliselta!

Eihän tässä malta odottaa että sinne asti pääsee!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hauskaa matkaa tonne etelämerelle!!!!!

Me vietettiin honeymoon (7 päivää) tuolla cookinsaarilla, 4 päivää rarolla ja 3 aitutakilla. Matkakustanukset kahdelta hengeltä sisältäen siis lennot, hotellit, lennot rarolta aitutakille ja verot ym oli 4200 eur, eli ei ihan hirveesti. Otettiin lennot Helsinki-Lontoo-Los Angeles-Auckland-Rarotonga. Losissa meillä oli puol päivää ja Aucklandissa päivä aikaa katella ja ihmetellä. Ja tuolla paikanpäällä on vielä todella halpaa elää uuden seelannin dollarin kurssin takia. Suosittelen rarolla captain tamas lagoon cruisea. Ja tietysti pacific resortin Saari-iltaa. Me käytiin kanssa "safarilla" tuolla mutta se ei oikeen vakuuttanut. Korkealle vuorille ei välttämättä pääse jos on sateinen keli.

Paikka on mahtava. Kun pääsimme perille, laitoimme kännhykät kiinni (ne ei toimi ellei osta erillistä jotain paikallista puhelupakettia), kellon sai heittää mereen ja lompakon jättää hotellin kassakaappiin. Hotellin respasta pystyi järjestämään ihan kaiken. Oikeasti lompakkoa ei tarvinnut mihinkään. Kaikki saarella tehdyt ostoksetkin sai lisättyä hotellilaskuun joka maksettiin check outin yhteydessä.

Aitutaki on taas paikka jossa ei tarvitse tehdä muuta kuin cruisailla laguunilla. One foot islandin lisäks siellä on saari jolla on kuvattu jenkkien survivor joskus muutama vuosi sitten.

Parempaa häämatkakohdetta ette olisi voineet valita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiva kuulla Luigi sinunkin kokemuksista! Milloin te olitte saarilla, ja missä hotelleissa olitte yötä?

Mä kyselin tuosta lentokenttäverosta meidän matkatoimistosta. Sieltä tuli vastaukseksi, että Uudessa-Seelannissa se vero kuuluu nykyään lentolipun hintaan (niinkuin Opaliallekin oli kerrottu), ja Cookilta lähdettäessä maksetaan paikallinen lentokenttävero joka on 30 USD. Eipä sillä että noilla ihan älyttömän suurta merkitystä matkan kokonaisbudjetin kannalta :girl_haha: .

Me ollaan kolmen viikon päästä jo siellä nauttimassa...ihanaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään