Jump to content
Naimisiin.info

Cookinsaaret?


fQ

Recommended Posts

  • 1 year later...
  • Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Heippa! Tässä kun suunnitellaan omaa häämatkaamme/oravanpyöräirtiottoamme, löysin tämän ketjun ja yritän vähän herätellä sitä henkiin.

Meillä on häät 18.5.2013 ja "hääirtioton" suunnittelemme alkavaksi syyskuussa 2013. Aikomuksenamme on olla n. 9 kuukautta reissun päällä, ja olla pidemmät pätkät Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, joissa aiomme matkustella töitä tehden, working holiday -viisumilla. Mutta ennen tätä haluaisimme sen muutaman viikon oikean häämatkan, ja yhtenä vahvana vaihtoehtona on Cookinsaaret. Tätä keskustelua lukiessa vaikuttaisi siltä, että Aitutaki on the-place-to-be ja One Foot Island suorastaan jo huutaa nimiämme.

Kuulisimme nyt enemmän kuin mielellämme kaikenlaisia kokemuksia tuolta Cookinsaarilta, jos siellä linjoilla on vielä lisää tuoreeltaan siellä käyneitä! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Vedenpisara

Joulukuussa 2011 Cookinsaarilla käyneenä, voin ehdottomasti suositella paikkaa. Olimme Rarotongalla kaksi viikkoa. Saari oli pieni, mutta me ainakin löysimme tekemistä ihan jokaiselle päivälle. Paikka on paratiisi. Kävimme myös Aitutakilla, aivan älyttömän kaunista! Mutta en olisi voinut kuvitella olevani tuolla Aitutakilla kovinkaan montaa päivää. Toki jos haluaa vain löhöillä ja nauttia turkoosista vedestä niin siihenhän tuo on juurikin passeli. Ihmiset tuolla Rarotongalla ovat mielettömän ystävällisiä. Olemme jo suunnittelemassa uutta matkaa tuonne, sen verran paikka jäi sydämeemme!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Heippa Vedenpisara, ihana kuulla! Miten varasitte matkanne ja paljonko se tuli kustantamaan? Olen katsellut eri majoistusvaihtoehtoja, ja ainakin Aitutakilla vaikuttais viikko tulevan todella kalliiksi, min. 2000€ jos meinaa paremmassa resortissa yöpyä. Jää pian haaveeksi, jos se tulee nuin tyyriiksi. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Aitutakin hinnat ovat tietääkseni kalliimmat joka tapauksessa. Me emme siellä yöpyneet ollenkaan. Me lensimme Los Angelesin kautta tuonne Cookille. Helin matkat ja Starlight tours tekivät meille tarjouksia matkoista. Tänne menosta saa kyllä maksaa, mutta oli kyllä sen rahan arvoista :) Me lennettiin ensin New Yorkiin jossa oltiin viikko, sieltä losin kautta cookille ja takaisin tultiin Losiin, siellä oltiin nelisen päivää.

 

Rarotongalla oltiin aivan ihastuttavassa omassa huvilassa 2 viikkoa. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Teimme mieheni kanssa talvella pidemmän matkan ja vietimme matkallamme pari viikkoa Cookinsaarilla, Rarotongalla. Paikka on kyllä kaunis ja ilmat suosivat, ihmiset ovat ystävällisiä jne. Mitenkään älyttömästi tekemistä tuollaisella pikkusaarella ei ole. Suosittelen ehdottomasti vuokraamaan skootterin. Ei maksa juuri mitään ja paikallisen ajokortin saa käymällä poliisilaitoksella. Skootterilla kuitenkin pääsee näppärästi tutustumaan saareen ja eri rantoihin ja sillähän ne paikallisetkin ajelevat. Aitutaki on todella kaunis paikka, mutta itse on sinne moneksi päiväksi jäisi juuri siksi ettei tekemistä ole muuta kuin maata auringossa ja uida. Vaikka paikka on kaunis niin Suomesta asti en noin kauas pelkän häämatkan takia lähtisi. Ei mielestäni ole kuitenkaan vaivan arvoinen ja aikaerosta toipumiseenkin menee jo pitkä tovi. Ihan yhtä hyviä rantoja löytyy lähempää, mm. Malesian Langkawi on aivan yhtä kaunis mutta tekemistä on enemmän. 

 

Mitään negatiivista sanottavaa Cookinsaarista ei kyllä ole, korkeintaan pieni miinus hintatasosta, joka varsinkin majoituksissa on melko kallis. Tai ehkä se vain tuntui siltä kun lensimme Cookille Aasian edullisten hintojen parista. :D 

 

Lentokenttäverohan tuolla saarella ainakin periaatteessa on. Oma lentomme lähti yöllä eikä kukaan sitten veron perään kysellyt joten maksamatta jäi. Ei vissiin ole niin kovin tarkkaa. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Oltiin (tulevan) mieheni kanssa 2013 talvella kiertämässä pallon ympäri ja yksi etapeista oli Cooksaaret. Rarotonga oli ihan jees, pikku saari muttei mitenkään paratiisimainen ja rannat aika perus settiä. Siellä jaksettiin olla yhteensä 7 yötä.

Mutta se Aitutaki! Aivan paratiisi. Satuttiin olemaan vielä sesonkiajan ulkopuolella (huhtikuun alussa). Eli toisinsanoen tuntui että oltiin melkein ainoat turistit koko laguunilla. Tekemistähän siellä ei juuri oo muutakuin chillailla ja nauttia elämästä. Me vuokrattiin pariksi viikoksi pikku bungalow (halvin mikä löydettiin) ja oltiin ainoat siellä melkein koko loman ajan. Ajeltiin skootterilla, käytiin kaupasta hakemas valkkaria ja parannettiin maailmaa :girl_haha:

 

Hintataso on aika suomen tasolla. Tietyt tuotteet, esim rööki ja alkoholi aika paljon kalliimpaa. Mutta noihan nyt arvaa koska kaikki raahataan Uudesta-Seelannista kerran kuussa. Paikalliset AIVAN ÄLYTTÖMÄN mukavaa ja ystävällistä porukkaa (vak asukkaita n. 1000). Tuli ystävystyttyä hyvin parin viikon aikana.

Lennot saarten välillä on tosi kalliita ja kannattaa olla hyvissä ajoin varaamassa.

 

Niin kaukana että tuskin pääsen enää uudestaan. On tällä hetkellä hienoin paikka missä olen ollut, toki seura ja tunnelma teki siitä vielä ikimuistoisemman!

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Me oltiin huhtikuun alussa Rarotongalla ja Aitutakilla. Silloin ei oo vielä alkanu turistikausi, eli tosi rauhassa sai olla (Aitutaki). Pelkkää auringon paistetta ja lämpöä riitti. Lähtöpäivänä tuli sadekuuro. Paikalliset sanoivatkin että Aitutakilla sää pysyy aurikoisena ympäri vuoden. Rarotongalla kun oltiin samaan aikaan, niin ukkosti ja satoi vettä melkein puolet ajasta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Voisiko joku viime vuonna Aitutakilla käynyt vähän neuvoa..

 

Mitä kautta varasitte lennot ja mitä suunnilleen maksoivat?

Majoitus Aitutakilla, onko suositella jotain edullisempaa vaihtoehtoa kuin Pacific resort tai Etu Moana?

 

Olemme lähdössä Uuteen-Seelantiin ja siinä samalla olisi tarkoitus löhötä Aitutakilla 4-5 yötä.

Tällä hetkellä lennot esim. skyscannerin kautta näyttää n.800e/hlö menopaluu..Kuulostaa aika kalliilta kun ajattelin sinne Uudesta-Seelannista pääsevän halvemmalla.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...