Vain häävalssi - ei muuta tanssia?


Sister

Recommended Posts

Olemme suunnitelleet, että meidän ruokailuun keskittyvässä hääjuhlassa soitetaan vain taustamusiikkia alusta loppuun, eli bändiä eikä dj:tä tule. Kuitenkin haluaisin pitää perinteistä sen verran kiinni, että häävalssin haluaisin tanssia kerran elämässäni. Haluaisinkin teidän mielipiteitä, että onko pöljää soittaa sitten vain yksi valssikappale, jolloin sit vierailla ei olisi mahdollisuutta tulla tanssimaan, eikä isälläni tanssittaa mua jne.? "Töksähtääkö" tunnelma jos me vain tanssitaan se yksi valssi ja sitten palataan pöytiin ja laitetaan taas taustamusa päälle? Juhlapaikassa ei missään nimessä olisi tilaakaan useamman ihmisen tanssia, siellä on vain ruokapöydät ja pieni aula niiden vieressä.

Täytyy vielä funtsia tätä juttua...

Link to comment
Share on other sites

Meidän häissä toimittiin juuri näin, tehtiin pari "kokoelmalevyä" meidän biiseistä ja ylipäätään taustalle sopivasta musasta. Ne soi koko juhlan (ruokailun, ohjelman, kahvin jne) ajan taustalla. Olivat tietysti pois päältä parin lauluesityksen ajan, jotka mun kaverit esitti. Häävalssi tanssittiin sitten hääjuhlan ns. "virallisen" osuuden päätteeksi ja levyltä sekin biisi tuli. Eikä ollut kuin se yksi valssi ja sen jälkeen siirryttiin jatkoille saman juhlakartanon saunapirtille. Osa vieraista lähti sitten siinä vaiheessa kotiin ja se oli ilmoitettu tiedoksi jo aiemmin, että tuo valssi on ns. viimeinen ohjelmanumero häissä. Myöskään tuolla meidän juhlapaikassa ei oikein kunnolla olisi ollut tilaa tanssille isommalle porukalle, kahdestaan pystyttiin ihan hyvin valssaamaan. Tosin, eipä meillä niitä vieraitakaan kovin suunnatonta määrää ollut, n. 50 henkeä kaikki lapsetkin mukaan luettuna :) Joten en usko että siellä kovin moni ois ees tanssinut.

Ainakin meillä tää ratkaisu toimi! En usko että teilläkään tunnelma lässähtää, varsinkaan jos vierailla on jo etukäteen tiedossa, että kyseessä eivät ole tanssihäät. Silloin ei kenelläkään ole odotuksia sen suhteen, että pääsisi parketille. Tuonhan voi esim. ilmoittaa juhlaohjesäännössä, jos teille on sellainen tulossa? Ja häävalssi on niin tunnelmallinen ja romanttinen hetki, että älä ihmeessä luovu siitä, jos yhtään tuntuu että haluat häävalssin tanssia! :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Me olemme soittaneet monissa häissä, joissa on tanssittu pelkkä häävalssi. Kyllä ihmiset sen ymmärtävät, usein näin toimitaan juuri tilanpuutteen takia. Joskus myös tilaisuuden luonne ja/tai soittava kokoonpano on sellainen, johon sopii ainoastaan häävalssi mutta ei koko illan tanssitusta. Tuollaisessa tilanteessa joko me tai seremoniamestari on yleensä ilmoittanut, että nyt tanssitaan häävalssi ja sen jälkeen musiikki jatkuu vapaan seurustelun taustalla. :) Sehän on pelkästään mukavaa sekä vieraille että hääparille että päästään tunnelmoimaan häävalssi vaikka muuten tanssia ei olekaan. ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...