Oliko kosinta yllätys vai sovitteko kihlauksesta yhdessä?


nellen

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Me olimme puhuneet häistä jo useamma vuoden, ja selvää oli että naimisiin aiomme mennä. Sitten yhtenä päivänä postista kolahti kultaliikkeen mainos alennusmyynneistä, ja se sinetöi päätöksen mennä ostamaan sormukset. Ei ehkä kuulosta kovinkaan romanttiselta :P minulle oli kuitenkin tärkeää, että sain itse valita sormuseni, miehellä ei olisi ollut mitään hajua siitä mitä haluan koska en juuri käytä koruja. Kihlautuminen osui myös juuri vuosipäivämme yhteyteen, joten oli hyvä aika panna tämä yhteinen päätös täytäntöön :wub:

Mies olisi halunnut vielä kosia perinteisesti sormusten oston jälkeen, mutta minusta se olisi tuntunut vähän omituiselta, enköhän naimisiin ole jo lupautunut kun sormuksetkin on jo hankittu. Myöskin vähän vierastan sellaista perinteistä korkeassa polviasennossa tapahtuvaa yllätyskosintaa, minusta tälläiset suuret loppuelämää koskevat yhteiset päätökset on syytä pohtia ja päättää myös yhdessä, toki spontaanimmalle ihmiselle yllätyskihlat sopivat hienosti :) En usko että miestäkään jäi harmittamaa, että hän ei "saanut" kosia, sillä sanoi myöhemmin, että meille tämä yhdessä päättäminen oikeastaan oli sopivin vaihtoehto. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 4 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 3 weeks later...

Sovittiin yhdessä eli romanttiset kosinnat jäi välistä kokonaan. :D Mä oon sen verran romantikko, että olin aina ajatellut kaipaavani jotain leffojen ällösöpöä kosintaa, mutta jotenkin asia nyt vaan meni näin, että yhdessä päätettiin ja se tuntui hyvältä. Eli puhuttiin asiasta jonkin aikaa, tehtiin päätös yhdessä ja sitten vaan sovittiin sopiva hetki marssia sormuskaupoille. :) Enkä ainakaan tässä alkuhuumassa oo vielä harmitellut, että se kosinta jäi välistä.. ^_^

 

Link to comment
Share on other sites

Oltiin paljon puhuttu aiheesta ja molemmilla oli selkeä käsitys siitä että vielä jossain vaiheessa naimisiin päädytään. Asia ei ehkä kuitenkaan vielä tuntunut ajankohtaiselta kun ollaan molemmat vielä opiskelijoita ja toivottiin mahollisimman lyhyttä kihlausaikaa. Eli kyllä se itse kosinta tuli yllätyksenä ja kummasti saadaan häät sittenkin kasaan just sillä aikataululla kun haluttiinkin :)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Oltiin puhuttu asiasta paljon ja olin vihjaillut jo useamman vuoden ajan, että kosinta olisi kiva. Kosinta tapahtui lomamatkalla, jonne lähtiessä toivoinkin, että jotain sellaista tapahtuisi, joten ei se nyt ihan täysin yllätyksenä tullut. Halusimme kuitenkin molemmat silti ihan perinteisen kosinnan eikä pelkästään yhdessä sopimista.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Yhdessä sovittiin ja sormuksetkin ostettiin. En itseasiassa tykkäisi kosinnasta ennen keskinäistä keskustelua. Mielestäni parisuhteessa pitää kaikista vakavista asioista yhdessä sopia, mukaanlukien naimisiinmeno. Mutta ajankohta ja tilanne tuli totaalisen yllätyksenä, mies halusi saada tehdä tuommoisen romanttisen perinteisen kosinnan. :) Luulin että olisi ollut ehkä joskus ensi vuonna, ei ainakaan nyt. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 4 months later...

Puhetta oli ollut paljon siitä, mitä tulevaisuudelta haluamme ja mitä avioliitto merkitsee. Suoranaisesti häitä (hääjuhlaa) emme olleet suunnitelleet. Olin miehelle kertonut, että alan kokea olevani valmis naimisiin ja tiesin hänen kosivan sitten, kun kokee samoin. Eli tavallaan yllätys, tavallaan ei.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...