Jump to content
Naimisiin.info

"Satuhäät" vai "Meidän häät", kumpi parempi hääohjelma?


Admin

Recommended Posts

Satuhäät, koska avioliitolla viitataan edelleen miehen ja naisen väliseen liittoon. "Meidän häät" on mielenkiintoinen uutuus, mutta rekisteröidyn parisuhteen siunauksesta ei saa avioliiton solmimista, vaikka Lola ja koko jakso jatkuvasti avioliitosta puhuikin. Rekisteröity parisuhde on rekisteröity parisuhde, avioliitto on avioliitto.

Minuakin häiritsi tuo jatkuva puhuminen avioliitosta ja naimisiin menemisestä kyseisen pariskunnan kohdalla. Homma nyt vain on niin, ettei Suomen laki vielä ole sukupuolineutraali, jolloin naimisiin voivat mennä keskenään vain mies ja nainen.

Vähäksi aikaa OT:n puolelle: Lakia aiheesta tulisi kuitenkin mielestäni muuttaa. Avioliiton solmiminen on yksinkertaistetusti sopimusoikeudellinen juttu, jossa sopimusosapuolet (mies ja vaimo) sopivat yhteisen omaisuutensa jakamisesta kuolemantapauksen (tai eron) sattuessa. Sen enempää sopimusoikeuden koukeroihin menemättä, ei minusta oikein ole perusteltua, että oikeus tällaisen sopimuksen tekemiseen on sallittua ainoastaan heteropariskunnille. Testamentin käyttö on toki täysin mahdollista, mutta en näe syitä sille, miksi seksuaalivähemmistöjä tulisi kohdella "erityisryhmänään". :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 825
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Onneksi en omaa niin ahdasta katsonta kantaa, että joku sanamuoto häiritsisi noin paljon :girl_impossible: . Liiton ne homoparitkin solmivat, eikä sen merkitystä pitäisi kenenkään ulkopuolisen väheksyä. Seremonia oli ehkä kaunein ja koskettavin koskaan näkemäni, juhlavieraat todella vilpittömän onnellisia hääparin puolesta ja muutenkin juhlat niin heidän näköisensä, että harvat häät ovat.

Link to comment
Share on other sites

Molemmat ohjelmat vaikuttaa aika tylsiltä ja kotikutoisilta (aka. tyypillisiltä suomalaisilta tv-produktioilta), mutta Meidän häiden toisen jakson vuoksi ääni menee tälle ohjelmalle.

Sahrami79 tossa yllä esittikin tälle hyvät perustelut. Toivottavasti mekin näytetään omissa häissämme muiden silmissä noin onnellisilta ja yhteensopivilta.

Link to comment
Share on other sites

Guest Meidän häät

Ehdottomasti Meidän häät, sillä pareihin pystyy samastumaan paremmin. Satuhäiden pariskunnat ovat olleet jotenkin niin juntteja ja häät mielestäni tylsiä ja tavanomaisia. Meidän häissä pariskunnat tuntuvat olevan enemmän samassa elämäntilanteessa kuin itsekin ja häätkin sen näköisiä, joita omassa ystäväpiirissäni järjestetään.

Link to comment
Share on other sites

Minusta Satuhäissö oli eilen ihan sympaattinen pari, mutta ne morsiamen vanhemmat kyllä hävetti. Täytyykö nyt jostain reseptien noudattamisesta vetää niin pahasti herneitä nenään, että mököttää koko häät? o.O

Ai niin, jäi kyllä pätkä väliin siitä eilen, kun puhein soi... Oliko siinä jotain selventävää siitä, mikä niitä välejä niin pahasti hiersi?

Muokattu: , käyttäjä: Kartio
Link to comment
Share on other sites

^ Taisi vain morsiamen äiti olla väärällä asenteella liikkellä, jolloin sitä hiersi kaikki <_< Tyypit tulee ekaa kertaa tyttärensä uuteen kotiin ja tutustuu sulhasen sukuun (joka oli yhteistuumin raatanut häiden eteen) ja kaikki pitäisi yhtäkkiä tehdä niin kuin morsion äiti haluaa. Wtf? Eikös se ollut kuitenkin sen nuorenparin päivä, eikä sen pahantuulisen akan, joka teki kaikkensa pilatakseen tunnelman?

Link to comment
Share on other sites

Juu, samaa mieltä olin minäkin eilisistä Satuhäistä.

Aika lapsellista että vedetään häävalmistaeluista herneet nenään niin pahasti, että esim. häävalssi jätetään kokonaan väliin! Ja oman tyttären häissä. Mielestäni siinä käyttäydyttiin loukkaavasti nimeomaan morsianta ja sulhasta kohtaan. Ja luulisi harmittavan myöhemmin.... Tuollaisten asioiden yläpuolelle olisi noustava, olihan kyseessä sentään tyttären häät, ei äidin.

En katsonut vielä Martinan ja Eskon häitä, vaan ohjelma odottaa digiboksilla. Mitä mieltä muut naikkarit siitä olivat ?

Link to comment
Share on other sites

Joo, se morsiamen äiti oli kyllä tosi järkyttävä :o Tosin kiinnitettiin tuoreen aviomieheni kanssa huomiota myös siihen, ettei morsiankaan näyttänyt kertaakaan oikeasti onnelliselta (mitä nyt ehkä ihan lopussa siinä miehensä puhuessa onnestaan)! Pahinta katsottavaa taisi olla se, kun morsian käveli kirkon käytävää sen näköisenä, että oli elämänsä veemäisin päivä (mikä toki järjestelyjen sujumisen ja sukulaisten yhteensopivuuden kannalta lieni lähellä totuutta)... Tietty nyt sitten verrattiinkin siihen, miltä mä näytin itse samassa tilanteessa, kun on sitä loistamista ja suu korvissa hymyilyä päästy viime päivinä katselemaan vihkimisvideolta ja -kuvista ;)

--> Mutta varsinaiseen kysymykseen: Satuhäät on mun mielestäni parempi siksi, että se on jotenkin aidompi ja luonnollisempi, eikä mukana ole pääosassa olevaa juontajaa niin kuin Meidän häissä, jonka muka-dramaattiset välijuonnot ovat lähinnä huvittavia. Meidän häät on mun makuuni kamalan keinotekoinen (tyypit viety jonnekin esittämään kutsuvieraslistan tekoa tai pukujen valintaa) - ja etenkin sellainen mainospläjäys, että itse asia tuntuu olevan ihan sivuseikka.

Muokattu: , käyttäjä: tammikuu09
Link to comment
Share on other sites

Mä liputan meidän häiden puolesta lähinnä kahdesta syystä:

  1. asiat etenevät kronologisesti. Musta on parempi, että häät ovat lopussa ikään kuin loppuhuipentumana
  2. toinen jakso (parisuhteen rekisteröiminen) oli kaikista ikinä katsomista hääohjelmistani ylivoimasesti koskettavin ja aidoimman tuntuinen (samaa ei kyllä voi sanoa eilisestä :girl_impossible: ). Nimimerkillä koko nessupakettihan siinä meni.

Joskin on vielä loppuun sanottava, että Satuhäät on parantunut viime kaudesta. Onneksi osio, jossa morsiuspari kävelee erikseen twin peaksin musiikin tahtiin, kun juontaja puhuu horoskoopeista :girl_haha: , on poistettu (en ole kyllä katsonut kuin eilisen jakson, joten korjatkaa jos olen väärässä).

Link to comment
Share on other sites

Satuhäät on parempi siitäkin huolimatta, että parit tuppaavat olemaan jotenkin liiankin maanläheisiä ja häät ihan jotain muuta mitä itselle haluan. Ohjelmassa vaan kuvataan paria luonnollisemmin ja häiden järjestelyä jaksaa yleensä seurata; niistä on poimittu parhaat palat. Välillä tunnen suurta myötähäpeää, mutta ehkä senkin takia ohjelmaa on hauska seurata :girl_haha:

Meidän häissä ei mikään jaksa kiinnostaa; parit ovat olleet tylsiä ja häät kuvattu yhtälailla tylsästi. Kuka jaksaa katsoa vartin jotain viinimaistijaisia tai morsiustyttöjen pukujen valintaa kun häät ovan NIIN PALJON MUUTAKIN. Ja juontaja on ihan TURHAKE koko ohjelmassa.

Link to comment
Share on other sites

Mua vähän ärsyttää tuo Ylen tapa tehdä Satuhäitä. :( Tiedän, että tommosilla ongelmilla ja kinasteluilla saa varmaan katsojia, mutta kun välillä sellainen tuntuu olevan itseisarvo. Joka ainoassa jaksossa pitää olla jonkinlainen ongelma tai epäkohta. Eilisessäkin jaksossa keskityttiin ihan tarpeettomasti morsiamen äitiin ja muihin ongelmiin, jolloin kaikki hääjutut jäävät ihan taka-alalle.

Edit. Vaan eipä sillä, kyllähän Meidän häät -ohjelmassakin keskusteltiin eilen varmaan vartin verran pariskunnan ongelmista.

Muokattu: , käyttäjä: Nepp
Link to comment
Share on other sites

Tallennan yleensä molemmat sarjat boksille ja katson ne myöhemmin, voi sitten pikakelata tylsät osiot, kuten ikuisuuksia kestävän viininmaistelun... :girl_drink1:

Eilisen Satuhäät -jakson pariin osasi kyllä samaistua, kun tällainen "tavallinen maatiainen" itsekin :P

Tosin se morsian näytti kyllä astelevan alttarille kuin pakon edessä, mut ehkä sitä vaan jännitti... ja se puku oli kyllä ihan liian iso sille. (en kyllä ole koko jaksoa vielä katsonut, mut on digiboksilla odottamassa :) )

Korjasin viestiä parikin kertaa :P

Olen kyllä taitava tässä ohi aiheen menemisessä <_< palaan asiaan sitten kun osaan sanoa kumpi o parempi :D )

Ja milloin niitä Satuhäiden uusintoja tulee?!

Muokattu: , käyttäjä: pulu82
Link to comment
Share on other sites

Tuo Meidän häät on mielestäni paljon parempi, ja ottaa häät/naimisiinmenon mielestäni eri tavalla tosissaan

(eilinen jakso martinoineen ym ei kyllä ollut mieleeni) Satuhäissä on ollut jotenkin tosi huonoa käytöstä esim kirkossa

kikatelleet kaasot toisessa ohjelmassa ja ihmekikattelijamorsian toisessa jaksossa..

Kyllä olettaisi, että ihmisiltä edes jotain käytyöstapoja löytyy, eli hauskaa saa olla,

mutta jospa kikateltas kuitenkin muualla kuin alttarilla..

Meidän häiden kronologisuus on myös plussaa, sanoin sen informartiinen osuus jossa nostetaan esille häiden järjestelyyn liittyviä eri asiota, jotka varmasti askarruttavat muitakin kuin ohjelman paria..

Link to comment
Share on other sites

Minä tykkään kyllä edelleen Meidän häistä enemmän. Vaikka parit on enimmäkseen jotain erikoisempia tapauksia, niin tykkään siitä, että keskitytään oikeasti häitten suunnitteluun eikä pelkästään parin senhetkiseen elämäntilanteeseen ja suhteen historiaan. Satuhäät on ihan sympaattinen sarja, mutta minua henkilökohtaisesti ei vaan jaksa kiinnostaa niin paljoa ihan tavallisten ihmisten enimmäkseen täysin tavallisista elämäntarinoista kertoilu niin pitkästi. Tilanne saattaisi tietysti olla eri, jos en olisi juuri nyt itse suunnittelemassa omia häitäni, mutta toisaalta olen niin innoissani kaikista koristeluista ja käytännön järjestelyistä tilanteessa kuin tilanteessa, että varmaan tykkäisin Meidän häistä muutenkin enemmän.

Martina oli muuten minusta yllättävän sympaattinen ja vaikutti oikeasti onnelliselta naimisiinmenosta. Ennakkoluulot olivat minulla melkoiset, mutta yllätyin positiivisesti. Ei se millekään suosikki-ihmisten tai edes -julkkisten listalle pääse, mutta kuitenkin, ei hävettänyt katsoa muuta kuin vähän huonosti istuvaa pukua.

Link to comment
Share on other sites

Korjaampa vielä sanomisiani tuon samaistumisen suhteen (eilinen Satuhäät)

Kun näköjään se voi tavallisesta, hieman hissukan oloisesta tytöstäkin se "hirviömorsian" kuoriutua häiden alla, et kaikki pittää olla just niinku MINÄ sanon!!!

Äskettäin vasta katsoin jakson kokonaisuudessaan ja monessa kohtaa nauroin ääneen :girl_haha:

toivottavasti meillä ei tule tuollaista säätämistä ja pilkun fiilaamista...

"mikään ei ole vaikeaa, jos ei siitä tee vaikeaa" :P

Link to comment
Share on other sites

Satuhäissä eilen minustakin oli vähän outoa, että jos sulhasen vanhemmat käytännössä järjestävät häät, ei morsiamen vanhemmilla pitäisi kauheasti olla valittamista. Morsiammena olisin loukkaantunut katkerasti jos äitini olisi käyttäytynyt tuolla tavoin. Kyllä aikuisen ihmisen on edes päiväksi pystyttävä pistämään erimielisyydet sivuun tyttärensä häiden takia.

Jotenkin tuntui että morsian oli siirtynyt enemmän sulhasen sukuun jo, hän puhui heistä hienosti, ja taas omasta suvusta vähän vähemmän ylistävänä. Jotenkin hän ei edes näyttänyt ottavansa nokkiinsa äitinsä käyttäytymisestä. Sulhasenkin suku näytti ottavan morsiammen äidin mökötyksen aika lunkisti.

Meidän häät... no mitä siitä voi sanoa. Omanlaisensa häät kyllä. Morsian makailee tanssilattialla. Aika tiukkoja kysymyksiähän Lola sitten päästeli.

Link to comment
Share on other sites

^Kysymykset oli tiukkoja, mutta mulle jäi silti epäselväksi, miksi ne erosi ja miksi ihmeessä palasi takaisin yhteen. Oli paineita hääjuhlan järkkäämisestä joo, mutta eiköhän meillä kaikilla morsiamilla ole. Viimeisenä itsellä tulisi mieleen sen takia laittaa ero vireille. Ja Martinalle tämä tuntui olevan ainoa oikea teko, minkä siinä tilanteessa voi tehdä :blink: Ööh, itse ehkä mieluummin hakisin turvaa juuri siitä sulhasesta, joka on elämäni tärkein ihminen.

Link to comment
Share on other sites

Satuhäät..

Siinä sentään näytetään mitä ne hää pitävät sisällään eli suunnittelua ja tekemistä!

Ihana nähä kun oikeesti siellä on niitä "askartelu"hässäköitä, perheen yhteistä suunnittelua ja tekemistä ja sitä näytetään n. 90%..

Meidän häät on jotenkin sellanen, et ne vaan keskittyy siihen pariin ja keskusteluun, ei niinkään siihen häiden tekemiseen.. Näytetään vaan lopputulos, eli se, että ne tosiaan menee naimisiin, muttei mitään siitä, että mitä sen eteen on tehty.. Itseä ainakin kiinnostaa noi askartelut ja se "pieni sälä" siellä taustalla, joka tekee kaikesta kokonaisuuden. Ei niinkään se, että millä sanoilla ne toisilleen tahtovat, koska sehän siinä nyt kuitenkin on se minkä jo etukäteen tietää..

Link to comment
Share on other sites

katsoin eilen Meidän häät boksilta ja en voi muuta kuin :girl_impossible: . "mulle ainoa oikea ratkaisu siinä tilanteessa oli että mä hain myös avioeroa". Siis what, ne oli ollut kuitenkin jo vuoden naimisissa!! Olisivat jättäneet ne häät järjestämättä, jos ne stressas kerran niin paljon. Jotenkin kauhean suurta draaman hakua ihan turhaan.

No joo, ei mulla muuta.

Link to comment
Share on other sites

katsoin eilen Meidän häät boksilta ja en voi muuta kuin :girl_impossible: . "mulle ainoa oikea ratkaisu siinä tilanteessa oli että mä hain myös avioeroa". Siis what, ne oli ollut kuitenkin jo vuoden naimisissa!! Olisivat jättäneet ne häät järjestämättä, jos ne stressas kerran niin paljon. Jotenkin kauhean suurta draaman hakua ihan turhaan.

No joo, ei mulla muuta.

Ymmärsin tuon niin, että jos perutaan hääjuhla ja ollaan jo naimisissa, niin onhan se loogisempaa hakea eroa sitten myös, kuin perua vain bileet ja pysyä naimisissa, vaikka kysymys oli ajatuksesta erota ihan kunnolla (Kai, ota nyt noista selvää...).

Link to comment
Share on other sites

^ Mä meinasin sitä, että jos perustelu kerran oli, että kun ne häät aiheutti niin kauheasti stressiä yms. Ne oli jo naimisissa, joten vain bileet olisi peruuntunut, ei avioero olisi mitenkään ollut pakollinen. Joten jotain muuta tai sitten pelkkää draaman hakua siinä oli kaiken järjen mukaan pakko olla taustalla.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...