Admin

"Satuhäät" vai "Meidän häät", kumpi parempi hääohjelma?


826 viestiä aiheessa

On näköjään muutkin todenneet eilisen satuhäiden morsiammen siskon ärsyttäväksi.. Meillä meinasi molemmilta palaa käpy sen pirteyteen. Ja pisti hieman ihmetyttämään että se sisko ne häät periaatteessa järjesti aivan oman mielen mukaan eikä morsiusparin mielipiteitä kyselty.. Taisi siskoa hieman sekoittaa myös se että pääsee oikeen telkkariin.. mene ja tiedä..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pakkohan tätä on kommentoida... Morsian on entinen kolulukaverini ja sitä kautta tuttu. Mielestäni hänellä ei ole tapana näyttää tunteitaan kovin voimakkaasti, joten en epäile hänen rakkauttaan mitenkään. Ja ajatelkaa nyt hiukan, kipeänä teki kaikki ne haastattelut! Ei välttämättä pystynyt antamaan parastaan. En tiedä kuinka pahasti kipeä hän oli, mutta itselleni jos tulee kova kuume, en ihan oikeasti pääse sängystä ylös joten täytyy vaan ihailla miten hyvin morsian jaksoi koko pitkän hääpäivän. Siitä olen kyllä samaa mieltä muiden kirjoittajien kanssa, että oli hiukan ärsyttävää miten iso rooli siskolla oli niin järjestelyissä kuin myös siinä, mitä ruudussa näytettiin. Ja puhui ihan kuin joku tv-juontaja! Mutta ehkä tässäkin vaikutti morsiamen sairastuminen, ettei hän pystynyt ottamaan isompaa roolia järjestelyissä. Ikiä kun joku kysyi, niin sulhasesta en tiedä mutta morsian on vuosimallia kasikasi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voisin uskoa että sisko on ilmoittanut ohjelmaan. Pari vaikutti siltä että molemmat olivat vaivaantuneita kameran edessä, kun se kävi aika selväksi että molemmat kovin ujoja olivat. Jos siskosta ja morsiammesta ois saanut jonkun välimuodon, niin sehän ois ollut loistava. Jos meidän häät kuvattaisiin, niin musta saisi varmaan aika samanlaisen kuvan. En tykkää olla keskipisteenä ja naama usein peruslukemilla (vaikka olisin ihan onnellinen ja kaikki hyvin).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkään en oikein ymmärrä tuota kateuskorttia. Mulla ei ole mitään syytä olla kyseiselle parille kateellinen, miksi olisi? Toteanpa silti, että ohjelman perusteella sai sellaisen käsityksen, että morsian ei ollut kovin innoissaan häistä/naimisiinmenosta. Kuvittelisin, että jos itse olisin sairaana hääpäivänäni, hehkuisin silti onnea saatuani rakastamani miehen aviopuolisokseni, enkä olisi noin flegmaattinen. Ihmiset ovat toki erilaisia ja näyttävät tunteensa eri tavoin. Kommentoin/kritisoinkin ainoastaan ohjelman luomaa kuvaa morsiusparista, enkä heitä ihmisinä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Sulhasessa ei kiinnittänyt huomiota mikään muu, kuin ällöttävä pääkaupunkiseutulainen puhetapa, joka tosin kuului lähinnä laulussa. Kuulosti jotenkin nii inhottavan löysältä...

Taisi ottaa koville kun joku tuolla sanoi papin puhetavasta jotain :girl_haha: Pääkaupunkiseudulla puhutaan keskimäärin Suomen täydellisintä suomea. Sitä on suomea opiskelevan ulkomaalaisenkin helpompi ymmärtää kuin jotain murretta. Ts. ei jätetä kirjaimia sanojen lopusta pois (satakunta/länsirannikko) ei lisätä turhia konsonantteja tai muuteta vokaaleja (savo).

Ensinnäkin papin puhetyyli ärsytti minuakin, ei kuulostanut miltään ainakaan minulle tutulta murteelta, enemmän vaan jotenkin hirvittävän hyökkäävältä puhetavalta. Toisekseen puhainta suomea puhutaan Keski-Suomessa, tarkalleen ottaen Keuruulla. Kaikkialla kehä kolmosen ulkopuolella ei puhuta murretta.

Ei siinä taida yleensä kateutta tarvita motiiviksi, että kritisoi (tosi-)TV-ohjelmia, se tuntuu olevan aika luontainen reaktio useimmilla. Toisia vaan ärsyttää eri asiat kuin toisia, niin kuin nyt toisia morsian ja toisia sisko. Minusta on vähän hassua lähteä dissaamaan toisen ilmettä alttarilla, kun kyse ei ole käsikirjoitetusta sarjasta ja ammattinäyttelijästä, vaan ihan oikeista ihmisistä. Ehkä ongelma on siinä, että oikeassa elämässä alttarilla pappiin päin seisovan parin kasvot näkee vain pappi, joten meille tavallisille kuolevaisille tuttu asetelma on se jenkkiläisten TV-sarjojen draama, jossa pari joko tuijottaa toisiaan leveä hymy kasvoilla tai nieleskelee onnenkyyneliä. Tuskinpa se kaikilla ihan niin oikeasti menee - ainakaan kipeänä.

Muokattu: , käyttäjä: Kartio

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onhan se nyt itsestäänselvää, että jos ruudun takana on yksi pariskunta perheineen, ja toiselta puolelta tätä touhua vahtaa kymmeniätuhansia, että tähän kymmeniintuhansiin mahtuu naamoja, joita ei miellytä ko. pariskunta. Katsojat tuomitsee/ihastuu pariskuntaan niiden eväiden perusteella, jotka on ohjelman kautta annettu. Itse sain sen kuvan, että morsianta kyrpi. No, en usko että häntä nyt tosiasiassa v*tutti astellessaan alttarille, mutta se oli ainut konkreettinen kuva, joka välittyi. En kuullut yhtäkään lausetta, jossa hän olisi sanonut olevansa onnellinen. Tosin siitä muumipurkan jäystämisestä hehkui tietty ilo ja onnellisuus...

Yhtä lailla varmaan tosta menneestä jaksosta tykkäs yhtä moni, kun ei tykänny. Onhan tässäkin jo tullu ilmi monia hyviä seikkoja häissä, ja monia huonoja. Yleensä vaan niihin huonoihin asioihin takerrutaan aina kuitenkin enemmän :)

Morsian oli mielettömän kaunis, puku oli kaunis ja häät oli kokonaisuudessaan mukavanoloiset. Nämä vaan taitaa olla niitä "itsestäänselvyyksiä", joita ei oo mukava jouhia täällä yhdessä :D Paljon hauskempaa jauhaa yli-innokkaasta sisaresta!

Tosiaan, joka leikkiin ryhtyy, leikin kestäköön. Itse en ikinä haluaisi osallistua tämänkaltaiseen ohjelmaan, koska tiedän että minun mielestäni turhaakin kritiikkiä tulis aivan liikaa. Ajattelen siis, että tänkaltasiin ohjelmiin osallistuu ne ihmiset, jotka myös kestää kritiikin The Daytaan kohtaan. Ja edelleen kysymysmerkkinä on se, ilmoittiko tämä sisko pariskunnan tähän ohjelmaan... Eikös ne hääjärjestelyt kuuluneet kokonaisuudessaan hänelle? :)

Muokattu: , käyttäjä: pampuliina

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä yksi joka äänesti satuhäitä. Minusta siinä ohjelmassa on paljon enemmän sisältöä kuin meidän häissä. Ainakin minua se miellyttää enemmän :girl_smile:

Muokattu: , käyttäjä: Ninniliini

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pk-seudulla puhutaan epämääräistä suomen ja ruotsin sekoitusta, jolla nyt ei ainakaan puhtaan suomen kielen kanssa ole kyllä niin mitään tekemistä :girl_haha: Aika hassua että joku ihan tosissaan(?) niin ajattelee?

Vaikka ei sillä, itseäni eivät häiritse mitkään murteet, ehkäpä eniten juuri helsinkiläisten silloin, kun käytetään ruotsinkielisiä sanoja eikä ymmärretä mitä ne tarkoittavat :P

Ja Satuhäiden "pariskunta" :girl_haha: Lähinnä kävi sääliksi purkkaa mässyttävä morsian, jota ei olisi naimisiinmeno voinut vähempää kiinnostaa. Olivat ilmeisesti uskovaisia, ja siksi pakko mennä naimisiin? Muuten en kyllä ymmärrä miksi mennä naimisiin jos noin vähän kiinnostaa? Häät olivat ihan ok ja sisko ainakin tehokas.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Pk-seudulla puhutaan epämääräistä suomen ja ruotsin sekoitusta, jolla nyt ei ainakaan puhtaan suomen kielen kanssa ole kyllä niin mitään tekemistä :girl_haha: Aika hassua että joku ihan tosissaan(?) niin ajattelee?

Vaikka ei sillä, itseäni eivät häiritse mitkään murteet, ehkäpä eniten juuri helsinkiläisten silloin, kun käytetään ruotsinkielisiä sanoja eikä ymmärretä mitä ne tarkoittavat :P

Tämä on varsin yleinen käsitys muualla suomessa, että pääkaupunkiseutulaiset sekoittavat puheeseensa ruotsin kieltä. Stereotypia joka koskettaa vain hyvin pientä marginaaliryhmää. Ihmisiä jotka haluavat korostaa helsinkiläisyyttään sekoittamalla puheeseensa "stadin slangia". Sitä tarkoittanet tuolla ruotsinkielisten sanojen sekoittamisella suomeen. Slangisanathan toden totta ovat usein väännelmiä ruotsinkielen sanoista. Pääkaupunkiseutu kaikkineen käsittää kuitenkin 1,2 miljoonaa asukasta ja näitä kantahelsinkiläisiä (joista heistäkin vain osa käyttää slangisanoja) on vain kourallinen tästä luvusta. Hauskoja käsityksiä "teillä" on "meistä" :D Eri asia on sitten lapset ja nuoret, joilla käsittääkseni on omat verbaalikikkailunsa paikkakunnasta riippumatta. Ja jos nyt myyjäkollegani työpäivän päätteeksi huikkaa minulle että "Nyt dörtsit boseen ja himaan!" niin kyse on tuolloin lähinnä huumorista. Tietyn karaktäärin ylikorostamisesta. :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Oli tänään upeimmat häät ikinä! Upean näköinen nuori pari, nuoria on vaan niin ihana katsoa, ja varmasti morsiamen sairastelu vaikutti ilmeisiin. Uskon tähän pariin

Samaa mieltä, miten ihmiset voi keksiä näinkin upeista häistä moitittavaa, Aivan kun joku tältäkin palstalta saisi upeammat häät:)

Kaunis morsian ja upeat hiukset ja ihana puku, sulhanenkin suloinen

Olin itse kyseisissä häissä kaukana tulleena vieraana, ja voin sanoa ettei lähellekään koko toimitusta näytetty teeveessä. Tuo toimitus oli hyvin pitkä kuumeiselle morsiammelle ja hän saa kaikki sympatiani noinkin hyvästä jaksamisesta.

Koittakaapi itse joskus tositeevee ohjelmaa niin huomaatte miten kaikki voidaan leikata niin erilaiseksi. Pari on oikein rakastunut ja ihana, ei mitään moitittavaa.

En ymmärrä ollenkaan miksi eilistä ihanaa, tasapainoista ja hyvin lahjakasta ja kaunista hääparia täytyy kritisoida ja ilmeitä yms aletaan ruotimaan. Tunnen hyvin parin, ja olinhan häissä mukanakin. Sarja antoi ehkä hieman erilaisen kuvan kokonaisuudesta, häissä oli oikein viihtyisää ja hääpari oli ja on edelleen hyvin rakastunut ! Varsinkaan jollei tunne ihmisiä, on turha lähteä arvostelemaan ja haukkumaan toisten onnea! Onko se sitten sitä suomalaista peruskateutta yms. Ja mitä vikaa siinä on jos menee nuorena naimisiin?! mielestäni se on todella rohkea ja iso päätös ja hienoa jos nuorena voi jo tehdä sen ja pysyä siinä! Että antakaa pliis ihmisten olla...
Pakkohan tätä on kommentoida... Morsian on entinen kolulukaverini ja sitä kautta tuttu. Mielestäni hänellä ei ole tapana näyttää tunteitaan kovin voimakkaasti, joten en epäile hänen rakkauttaan mitenkään. Ja ajatelkaa nyt hiukan, kipeänä teki kaikki ne haastattelut! Ei välttämättä pystynyt antamaan parastaan. En tiedä kuinka pahasti kipeä hän oli, mutta itselleni jos tulee kova kuume, en ihan oikeasti pääse sängystä ylös joten täytyy vaan ihailla miten hyvin morsian jaksoi koko pitkän hääpäivän. Siitä olen kyllä samaa mieltä muiden kirjoittajien kanssa, että oli hiukan ärsyttävää miten iso rooli siskolla oli niin järjestelyissä kuin myös siinä, mitä ruudussa näytettiin. Ja puhui ihan kuin joku tv-juontaja! Mutta ehkä tässäkin vaikutti morsiamen sairastuminen, ettei hän pystynyt ottamaan isompaa roolia järjestelyissä. Ikiä kun joku kysyi, niin sulhasesta en tiedä mutta morsian on vuosimallia kasikasi.

Siis hei...Näiden kommentoijien täytyy olla yks ja sama ihminen, OnlyLove:kin on tyyliin viis minuuttia ennen ainoata naikkarikommenttiaan (yllä) liittynyt jäseneksi...Voi huh huh! :blink: Pitänee nyt sit pyytää anteeks, että ollaan pahotettu sun mieli. Se ei siis oo rehellisesti ollut tarkoitus, mut olisit sit vaikka kirjoittanut ihan "itsenäsi"...Tulee vaan mieleen, että oletko jopa se morsian tai jotain...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olen ainakin eri henkilö kuin nuo neljä muuta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Äänestin tyhjää, kummasin on puolensa. Satuhäiden isoin ongelma on että ovat löytäneet jonkun rikostoimittajan juontaksi, hiorveen kuulosta draamaa sen selitys ja aina viimein kaikki on hyvin. Meidän häissä tykkään ideasta toisaalta, mutta mua ärsyttää se idea että jonkun on ohjelma nimissä suorittava jotain. Ja täytyy sanoa ettei se yks julkkupari parantanu kuvaa ohjelmasta.

Sitten viime viikon satuhäihin... Meille tuli miehen kanssa yhteinen oivallus tuota katsoessamme, molemmat yhteen ääneen totesi siskon hiukan raskaan puoleiseksi.Ei siinä mitään, tehokas täti joka laittoi hihat heilumaan, vaan ei yhtään meidän tyylinen ihminen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Valitsisin Meidän häät, mutta molemmat ihan ok. Satuhäät ovat toisinaan aika rujoa ja korutonta katsottavaa, mutta sitähän elämä on. Eniten ärsyttää edellisen mainitsema "viimein kaikki on hyvin"!! Miksi ihmeessä pitää noin todeta, ihan kuin aikaisemmin kaikki olisi ollut ihan päin mäntyä?!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jaksosta riippuen joko Meidän häät tai Satuhäät. Satuhäät on ehkä vedonnut useammissa jaksoissa siksi, että siinä ei näy ihan niin selkeästi tv-ohjelman tekeminen (juontaja tms) – paitsi sitten siinä viime viikon jaksossa, jossa Sisko Juonsi Oikein Ihanasti Kaikki Shoppailut, Eli Ei Sitten Muuta Kuin Kassalle!

:girl_prepare_fish:

Omasta mielestä on kivempi katsoa ihmisiä omassa ympäristössään ns. lavastettujen tilanteiden sijasta – ei niin, etteikö molemmat olisi tarkkaan käsikirjoitettu ja leikattu alusta loppuun… :)

*muoks. Siinä "viimein kaikki on hyvin" -sloganissakin on jotain samanlaista kieroa viehätystä kuin C.S.I Miamin Horatio Cainen one-linereissä. Ei siis minkäänlaista tyyliä, mutta toisto on niin tehokasta. On aina jännä nähdä, missä vaiheessa se tulee, niin sitten tietää, että kaikki Suuren Draaman Ainekset on tältä erää ratkaistu. :)

Muokattu: , käyttäjä: Sofraia

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tykkään molemmista! Harmi että Meidän häät jäi tauolle.. Noh, uusia jaksoja odotellessa! :girl_sigh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Viime viikkoisesta Satuhäät -ohjelmasta vielä....

Ainut, mikä ärsytti oli morsiamen purkan jauhaminen! Muuten ihan mukavasti kasattu ohjelma ja häät :) Kaikki eivät vain pidä järjestelemisestä ja suunnittelemisesta! Ihan kätevää jos tällainen morsian sai siskonsa järkkäämään täyden hääpaketin. Morsian ja sulhanen olivat myös ujoja ja voi olla, etteivät he halua näyttää tunteitaan ihan hirveän avoimesti. Vaikka me ollaan miehen kanssa melko tunteikas pari, ei meidän häissä kukaan tainnut nähdä kyyneleitä vaikka aihetta niihin olisi voinut olla.. Sen sijaan naurua tosin näki. Hääkuvia selaillessani huomasin, että meillä kummallakin on melko vakavat ilmeet kirkossa eikä me erityisen rakastuneilta näytetty. Sama taisi olla Satuhäät -ohjelmassa: hääpari keskittyi kuuntelemaan sitä, mitä sanottavaa papilla oli... Onnea vaan hirveästi heille! :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vähä kuten Sofraia, mä olen oppinut pitämään sitä Satuhäiden Viimein kaikki on hyvin -tyyliä ihan älyttömän viihdyttävänä! Mun täytyy varmaan omissa häissä hihkaista tuo kommentti illan lopuksi! :girl_haha:

Mä puolustaisin vähän tuota edellistä paria. Mä en lähtisi kyllä arvioimaan kenenkään tunteita vaikka ohjelma välittäisi minkälaisen kuvan, musta se on ihan perus mediakriittisyyttä ettei välttämättä ota sitä annettua kuvaa itsestäänselvyytenä. Mutta itsepähän tosiaan ovat ohjelmaan menneet. Mun mielestä ujous vaikutti todella paljon ohjelmaan. Mun mielestä on parempi olla vakavana kuin yrittää matkia just niitä jenkkihäiden onnenkyyneleitä.

Tosiaan, aika paljon vaikutti ohjelmissa olleen näitä uskovia tai ainakin siltä vaikuttavia, vaikkei sitä erikseen mainittu kaikkien kohdalla. Sanoisin vain noihin "uskonto pakottaa menemään naimisiin"-kommentteihin, että ei se uskonto mihinkään pakota, eikä edes yhteisö. Toki se vaikuttaa ajattelutapaan, mutta enpä usko että mistään pakosta on yleensä kyse. Itse menen ainakin ihan omasta halustani naimisiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin tuolla toisessakin ketjussa jo kommentoimassa. Täytyy sanoa että viime satuhäiden jakso oli kumminkin ehkä viihdyttävin jakso tänä vuonna.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Samaa mieltä. Tavallisia, luontevia ihmisiä. Vaikuttivat ikein mukavilta. Ja "Viimein kaikki on hyvin!" oli jätetty pois!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
^ Samaa mieltä. Tavallisia, luontevia ihmisiä. Vaikuttivat ikein mukavilta. Ja "Viimein kaikki on hyvin!" oli jätetty pois!

Pöhpöh, siellähän se oli lopussa :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyyyyllä se perusfraasi siellä oli, vaikka mitään kriisejä suunnitteluvaiheessa ei tullutkaan :D

Hyvä jakso pitkästä aikaa. Tietyt valinnat tosin pistivät silmään, ohjelmassa yritettiin ohimennen alleviivata omituisella tavalla lapsia. Tarkoitan tällä seuraavia:

-Omg lapsi kolahti lattiaan, iiks. Lapset tekevät niin. Sitä sattuu.

-Omg lapsi kirmaa pitkin mäkiä. Lapset tekevät myös sitä. Pari höpöttää kukkakaupassa toiveistaan, tämä kuuluu taustalla, mutta samalla kamera kuvaa erittäin tarkoitushakuisesti pihalla kipittävää tenavaa.

Typeriä yritelmiä hakea draamaa täysin normaalista elämästä. Jostain se kriisi on pakko tosin nyhtää, että kaikki voi olla hyvin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
^ Samaa mieltä. Tavallisia, luontevia ihmisiä. Vaikuttivat ikein mukavilta. Ja "Viimein kaikki on hyvin!" oli jätetty pois!

Pöhpöh, siellähän se oli lopussa :grin:

No höh, jäi sitten vaan huomaamatta :girl_sigh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oli kyllä hyvä jakso Satuhäistä ja se pari oli niin symppis...

Mua häiritsi taas sama asia, kun viime viikon parissa: Kun ne lähti sieltä alttarilta "käsikynkkää", niin minusta sen kuuluis olla niin, että nainen laittaa kätensä sinne miehen kainaloon eikä toisin päin niin kuin näillä (ja viime viikon parilla) oli. Eli siis mies ojentaa kätensä ja nainen tarttuu siihen. HUOM! Tämä on siis vain minun mielipiteeni.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Näin sen juuri kuuluukin olla. Mies tarjoaa kätensä ja nainen pujottaa käden "kainaloon". Mulla ainakin pistää aina silmään kun kädet on väärin päin ja välillä morsiusparikin kävelee nurinpäin... Taitaa mennä jännityksen ym piikkiin, kun siinä saattotilanteessa pitää muistaa kaikenlaista... :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään