Jump to content
Naimisiin.info

Oletko katunut hääpäätöksiäsi??


Maen

Recommended Posts

Mua alkoi kaduttamaan puku. Ostin sen aikasessa vaiheessa ja se on kyllä tosi nätti ja muutenkin hieno, mutta mä en vaan oo tottunut pukeutumaan vaaleaan/valkoiseen ja mulla oli silti kuitenkin päähänpinttymä että morsiuspuvun kuitenkin "kuuluu" olla sen värinen. Myöhemmin mitä enemmän pukuja kattelin, löysin ebaysta niin ihania omaa tyyliä vastaavia pukuja, mutta enää ei ollut rahaa tai aikaa vaihtaa mekkoa, toimitusaika olis kuitenkin ollut sen verran pidempi eikä voi luottaa olisko tullut ajoissa muutenkaan tai olis pitänyt laittaa tilaukseen samantien, eikä ollut rahaa, ehkä samantien tilattuna olis saattanut ehtiäkin. Olisin halunnut sellaisen goottityylisen mustavalkosen, rokahtavan tai sitten jonkun värillisen, tummemman. Hääpuku ei siis varsinaisesti oo yhtään mun tyylinen nyt, mutta sillä mennään.

Mun oli tarkotus laittaa kuitusilkit pöytiin, ja oon niitä kuolannu, ja vihdoin kun löysin netistä vähän edullisemmalla kuin Suomen ryöstöhinnoilla niin raskin tilata. Mutta sitten ne alko mun mielestä näyttää kuitenkin rumilta ja tyyliin sopimattomilta, joten vaihdoin ne organzoihin :) (ne on myynnissä tuolla kirpputorin puolella :) ).

Link to comment
Share on other sites

Kutsujen ulkonäkö kaduttaa vähän. Meillä vaihtu juhlapaikka kaupungissa sijaitsevasta työväentalosta omien vanhempieni tilan navetanvinttiin, minkä myötä myös teema hieman vaihtui. Aloitin kutsujen teon turhan aikaisessa vaiheessa, ja koska niitä oli tuossa juhlapaikan vaihtuessa omin käsin askarreltu jo n. 70 kpl, niin annoin olla. Ärsyttää, kun olisin halunnut niistä enemmän maalaistyyliset :(

Link to comment
Share on other sites

Minua kaduttaa pukuni...

Ostin hyvissä ajoinn itselleni puvun joka on todella yksinkertainen yläosastaan ja tylliä alaosastaan...

Ja nyt kaduttaa niin muan perkuleesti. Olen itse asiassa tilannut itselleni jo toisen puvun.

Ensimmäistä ostaessani ajattelin että puvun "tulee olla" tylliä ja prinsessamainen. Nyt kun miettii niin katselin jo silloin enemmän kapeita pukuja, en vain kuunnellut omaa ääntäni tarpeeksi ja nyt on sitten toinen puku tulollaan. Haluan että pukuni on enemmän iltapukumainen ja glamour, entä tylliunelma. Uusi puku ei ole edes valkoinen vaan vaalea beige.

Hitsi, nyt vaan toivotaan että tämä seuraava puku on "se oikea"...

Link to comment
Share on other sites

Aika monilla katumuksen aiheena tuntuu olevan hääpuku - ikävä homma, kun kyseessä on kuitenkin sen verran tärkeä (ja myös yleensä suht kallis) osa juhlia ja omaa fiilistä. Kertoo kai karua kieltään siitä, kuinka harkitsevaisesti ja tarkkaan miettien se pitäisi sitten aina ostaa. :) Eikä liian aikaisin, ettei mieli ja jopa maku muutu... Tosi helposti myös erehtyy kuuntelemaan muiden mielipiteitä, ja ainakin itselläni se olisi ollut kyllä sellainen moka, jota olisin katunut paljon. Mainittakoon, että pukuni on täysin musta (varustettu tosin siitä erottuvilla koristeilla), ja olen kyllä kuullut parilta vanhemmalta yksilöltä aika lailla näkemyksiä ennen puvun ostoa siitä, millainen (eli täysin toisenlainen) puku minun pitäisi valita. Jos olisin harhautunut siihen ajattelumalliin, tiedän varsin hyvin, että nyt olisi huono fiilis ja epävarmuus puvun väärästä tyylistä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Luulenpa että ainoa mitä kadun on, että kun hankin tämmöiset lahjukset vieraita varten, musta on niin söötit :-X , ja koska kyseessä on kodin hyöty esine, munakello, päätin että niitä tilataan niin että sinkut saa omansa, ja perheelliset 1kpleen koska eivät tarvitse kotiinsa montaa...! Että ne aseteltais aina saajan paikalle.. Mutta nyt olen huomannut että kuin hankala pöytä asetelmaa on tehdä kun osassa on tuo tuote ja osassa paikoista ei, ja se on hassun näköistä ku paikat ei oo samanlaiset nyt... ihan jotenki suututtaa, ja se suuttumus saa katumaan! :hysteric:

Mietin kyllä että laittaisin kellot vaikka ämpäriin oven viereen, josta saisi ottaa lähtiessä, ja ne ottais ketkä ottais, MUTTA sitten on ihan varma että niitä jää meille turhan paljon... eli haluaisin että ne on paikoilla, että ihmiset varmana ottaa ne, mutta ne pilaa pöydän yleisilmeen, harmittaa, en tiedä pitäiskö myydä ne vaan pois, mutku haluisin antaa ne.. !!

post-24216-130470697502_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Minua on alkanut kaduttaa valitsemamme teemaväri... :( Elikkäs limenvihreä-valkoisen yhdistelmä. Nyt alkaessani miettiä kimppua,hiuksia,kenkiä yms... en kertakaikkiaan keksi limestä mitään nättiä. Olen hulluna punaiseen ja harmittelenkin täällä, et kuin en ottanutkaan punaista. Mm hiukseni ovatiän päivää olleet kirkkaan punaiset. Sulhoni halusi ehdottomasti ihan valkoisen puvun ja siihen olisi ollut niin magee jokin punainen meidät yhdistävä tekijä... Ja mulle punaiset kengät helman alta pilkottamaan, punaista kimpussa jne.. Mutta entä se lime???? Auttakee, auttakee...

Pukuni on suurinpiirtein tällainen... Niin ja pukunikin hiukan mietityttää. Se on ulkomailta mittatilaustyönä tilattu. Laahus on aika pitkä, omasta mielestäni hiukkasen liian pitkä. Sulhon mielestä just hyvä ;)

http://www.bridezillas.fi/haapuku-koot-810121416-p-2728.html

Link to comment
Share on other sites

Itseä kaduttaa hieman hääpaikka. Ulkoa ihana, mutta sisältä ei niinkään.. Sellainen jumppasalimainen.

Mutta mattimyöhäisenä on pakko tyytyä siihen mitä on saatavilla ja uskon, että koristeluilla paikan kuin paikan saa kauniiksi :)

Muokattu: , käyttäjä: lafam
Link to comment
Share on other sites

Minua kaduttaa myös juhlapaikka. Meillä oli ensin varattuna hieno paikka mutta peruin sen sitten ku löysin pienemmän ja halvemman, mutta nyt mietityttää että saako siitä paikasta tekemälläkään viihtyisää.

Toinen asia mikä kaduttaa on puku jonka ostin, joka ei ollutkaan sopiva ja nyt sitten ollaan ilman pukua..

Muokattu: , käyttäjä: THJ
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mua harmittaa se, että kun aloitimme 1v sitten häiden suunnittelun, niin moni asia on muuttunut sen jälkeen. Mm. hääpäivä, juhlapaikka, budjetti, toinen kaasoista, hääpuku, kampaustyyli, menu, korut, melkein jokainen asia on kokenut jonkin muutoksen tässä matkan varrella.

Eli nyt jos mietin, niin olisinpa aloittanut häseltämisen vähän myöhemmin, niin ei olis ehtinyt mieli muuttua niin paljon. Nyt olen onneksi saanut sumplittua kaiken "haluamaani muotoon" enkä muuta mieltäni enää MISTÄÄN! ;)

Eli vinkkinä muille: ei kannata tehdä suuria päätöksiä/ostoksia vuotta ennen h-hetkeä, koska sitä ehtii katua moneen kertaan..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Itsellä ei ole mikään vielä muuttunut "traagisesti". 9kk häihin, mutta muutan mieltäni VAIN niissä asioissa, joita en ole vielä hoitanut, esim. ruokaa olen pari kertaa vaihtanut (millä ei ole merkitystä, kun tuttu on kokkina)

Hankin puvun jo 3 viikkoa sitten, ja olen päättänyt etten katso yhtäkään hääpuvun MYYDÄÄN ilmoitusta. Tosin rakastan tota mun pukua, mutta vaikka löytäisin paremman (mitä epäilen), en vaihtaisi tuota.

Tartteeko sitä katsolla toisia pukuja jos on jo löytänyt sillä hetkellä täydellisen puvun? :girl_wink::girl_haha:

(^Tuo siis tsoukki, toki niitä katsoa saa eikä välttyä voi :girl_blum: )

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

mie kadun hääpaikkaa, se on liian pieni ja hankala.. :girl_mad: kaksi huonetta ja aitassa olis tarkoitus tanssia, mut entä sit se ees takas ramppaaminen ja musiikki.. voikohan laittaa aittaan soittimet ja vetää sieltä kaiuttimet sisälle niin saa taustamusiikkia kans? hirveen hankalaa! ja pukua kadun kans hieman, siinä on laahus ja nyt mie epäröin.. tosin oon mie kuullut et on ihana ja minun näköinen puku, mut alkaa vaan hermostus hiipiä kun noin kuukausi h-hetkeen.. :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Itse kadun kun ostin ekan puvun, joka löytyi ensimmäisestä liikkeestä ekalla sovituskerralla. Olihan se paras niistä vaihtoehdoista, mutta siitä puuttui sellainen oikea tunne. Uusi puku on aivan toisesta maailmasta. Lisäksi harmittaa ettei heti aluksi otettu sitä juhlapaikkaa mihin nyt ollaan yllättävän tanssikiellon takia jouduttu vaihtamaan, ei tarvitsisi harmitella mitään puutarhan puutetta kun sitä ei missään vaiheessa olisikaan ollut.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Ihana huomata, etten ole ainoa jolla on valinnanvaikeutta. :) Ehdin katua hääpukua jo ostopäivänä, tosin olen sittemmin onneksi kallistunut olemaan siihen ihan tyytyväinen. Kaduin myös vihkisormustani heti ostopäivänä, koska timantit näyttivät erilaisilta kotona kuin liikkeen valaistuksessa, jotenkin kulmikkaammilta ja kreikkalaistyylisiltä vaikka liikkeessä sormus näytti mielestäni yksinkertaisemmalta ja modernimmalta... Timantit sijaitsevat sillä tavalla vierekkäin, että kirkkaassa valossa ne näyttävät ikäänkuin yhtenäisenä jatkuvalta kimaltavalta renkaalta, mutta himmeämmässä valaistuksessa ne näyttävät tönköiltä yksittäisiltä neliöiltä. 

 

Paikka varattiin noin 2 kk sitten ja tavallaan olen katunut sitäkin siitä asti, tila on mielestäni melko ränsistynyt ja itse olisin halunnut hieman modernimpaa ilmettää ja pientä luksusta, mutta meidän kriteereillä (pk-seutu, omat juomat, majoitus min 20 hlöä, vieramäärä 100-120 hlöä) ei kertakaikkiaan ole löytynyt mitään muuta. Jos pk-seudulta suostuu lähtemään kauemmaksi, niin noin 50-100 km Helsingistä löytyisi muutamia, mutta ne ovatkin sitten olleet täysin budjettimme ulottumattomissa. Ja jos lähtisimme niin kauas, ettei sieltä pääse pk-seudulla asuvat vieraat yöksi kotiin, niin tarvitisimme 20 hlön majoitustilan sijaan majoituksen lähes kaikille vieraille. Juhlatila ei siis todennäköisesti lähde vaihtoon vaikka kuinka harmittaisikin.

 

Järjestimme myös sulhasen ja ystäväporukan kera maistiaiset häälikööreistä, punaviineistä, valkoviineistä ja kuohuviinistä. Maistelimme siis 3-5 laatua ja valitsimme äänestämällä parhaat. Äänestyksen jälkeen päädyin kuitenkin vaihtamaan kaikki paitsi kuohuviinin. Viime viikonloppuna sain myöskin päähäni vaihtaa häiden teemavärin sellaiseen, joka riitelee täysin alkuperäisen teemavärin kanssa ja käytännössä poissulkisi alkuperäisen värin käytön koristeluissa. Tämä siitä huolimatta, että kutsukortit yms on jo askarreltu ja menutörppöihin ja paikkakortteihin on ostettu jo tarvikkeet. Onneksi sulhanen puhui minulle järkeä ja päädyimme pysyttelemään alkuperäisessä väriskaalassa.

 

Häämatkakohde on vielä auki, mutta olen ihan varma, että kun matka on varattu niin kadun sitäkin. :D

Link to comment
Share on other sites

Näin jälkikäteen kadun ainoastaan sitä, ettemme ottaneet sitä videokuvaajaa! Se harmittaa todella paljon, että kaikki esitykset ja puheet ovat vain nyt oman muistimme varassa. :/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ennen häitä meinasi täälläkin iskeä hääpaikan suhteen katumusta, mutta onneksi kyseessä oli enemmänkin viime hetken hätäilyä. Hääpäivänä hääpaikka ylitti odotuksemme kun pöydät olivat katettuina kauniisti, vieraat paikalla ja juhlatunnelma katossa. Häälehdissä esiteltyä täydellisyyttä tärkeämpää on kuitenkin että juhlissa on hyvä tunnelma ja hääpari pystyy myös niistä täysillä nauttimaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Kadun mekko-ostoksiani! Ekan olen ostanut jo aiemmin, kun eksäni kanssa suunniteltiin häitä. Sama puku seisoo edelleen kaapissa, kun niitä häitä ei koskaan vietetty. Kun nykyinen sulhoni kihlasi minut painelin melko suorilta mekkokaupoille, sillä suunnittelimme häitä vain 10 kk päähän. Mekko löytyi melko nopeaa, eikä se aluksi ollut ihan täydellinen. Myyjä kuitenkin vakuutti minut, että saamme muokattua mekosta helposti semmoisen kuin haluan. No muutostyöt on ohi, ja mekko ei edelleenkään ole täydellinen... Nyt vain kuukausi ennen häitä on semmoinen olo, ettei olisi koskaan pitänyt ostaa yhtään mekkoa, enkä tiedä, mitä teen. kohta menen naimisiin zarasta ostamassani lyhyessä valkoisessa pitsimekossa!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Onneksi täällä on muitakin, jotka hääpaikan valintaa ovat katuneet. Minulle iski muutama kuukausi sitten myös ahdistus meidän hääpaikan suhteen. Nyt kuitenkin tämä on mennyt ohi, kun koristelut ym. itse väkerrellyt jutut alkavat olla valmiina ja kokeilin jossain vaiheessa koekattaustakin ihan vain oman ahdistukseni helpottamiseksi. :D

 

Toinen, joka minua on mietityttänyt ja päätinkin sen sitten vaihtaa, oli paikka, josta otan meikin. Näin kuvia tämän tekemistä meikeistä ja sitten iski paniikki, että omastani ei tule hyvä kun kuvat meikeistä eivät minua miellyttäneet (olen melko vaativa meikin suhteen :skilletgirl: ). Sain vaihdettua onneksi kuukauden varoitusajalla eri meikkaajan ja nyt olen tyytyväinen - toivon mukaan olen vielä juhlapäivänäkin ;).

 

Olen myös jahkaillut meidän kuvaajavalinnalla yms. Toivottavasti ei enää mitään viime hetken ahdistusta tule!

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Kiitos tästä ketjusta! Jotenkin helpottaa omaa hääahdistusta kun huomaa, miten moneen asiaan on kuitenkin tyytyväinen :D

Vieraslistaa olen jahkannut tosi moneen kertaan. Onneksi pystyin loppumetreillä kutsumaan "peruutuspaikoille" muutaman kivan kaverin, jotka oli alun perin pitänyt jättää vieraslistan ulkopuolelle. Sitä vielä jahkaan, kehtaanko antaa viime hetken kutsua ulkomaalaiselle kaverille, kun eihän hän mitenkään voi ehtiä enää matkaa järjestämään... Että olisiko kutsu hänestä kiva ele vai tuntuisiko myöhäinen kutsu lähes vittuilulta...

 

Hetkisen ehdin katua myös sitä, että pidetään ravintolahäät ja alkoholi maksaa ravintolassa niin pirusti, mutta tunne helpottui kun niin moni vieras lopulta perui tulonsa, että vähentynyt juojamäärä kevensi budjettia :D 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...