Sign in to follow this  
Followers 0
Pronssimorsian

Kertokaa kokemuksia hotelleista

7 posts in this topic

Kaipaisin kokemuksia "paremman tasoisista" hotelleista ja bungaloweista häämatkalle - torakkamökit, ulkovessat yms. haluaisin tällä reissulla kiertää kaukaa. :girl_wink: Kohteena on Thaimaan Koh Samui, Koh Phangan ja Koh tao ja aikaa yhteensä reilut kolme viikkoa. Kertokaa samalla, missäpäin saaria mielestänne on paras majoittua.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kaipaisin kokemuksia "paremman tasoisista" hotelleista ja bungaloweista häämatkalle - torakkamökit, ulkovessat yms. haluaisin tällä reissulla kiertää kaukaa. :girl_wink: Kohteena on Thaimaan Koh Samui, Koh Phangan ja Koh tao ja aikaa yhteensä reilut kolme viikkoa. Kertokaa samalla, missäpäin saaria mielestänne on paras majoittua.

Me oltiin 2007 kesällä Koh Phanganilla Haad Salad -rannalla Salad Hut -resortissa. Kuvia ja juttua löytyy http://www.papaija.net . Ei se Salad Hut mikään neljän tähden luksuspaikka ollut, mutta siisti, viihtyisä, rauhallinen jne. kuitenkin ja tykättiin kovasti paikasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Me olimme myös Koh Samuilla häämatkalla. Toisena hotellina oli First Bungalow Beach Resort, joka oli tosi siisti hotelli. Huoneena meillä oli oma bungalow uima-altaalta. Allasalue oli melko iso, myös poreallas ja eroteltu lastenallas löytyy.

Huoneeseen tuotiin kukka ja hedelmävati kun saavuimme, mukava tapa muistaa häämatkalaisia. :) Aamupala oli monipuolinen, eli ei mitään valittamista. Myös ranta oli siisti, ainoana miinuksena itäeurooppalaiset turistit, jotka ottivat aurinkoa ilman yläosaa... Mutta muuten ihan ok. :) Ainut miinus on hotellin sijainti, sillä se on aivan Chaweng -rannan eteläpäässä, mutta Chawengin keskustaan voi kävellä jos n.1 km:n kävely ei kauhistuta. Tietysti lavataksilla tai omalla vuokramopollakin pääsee. Kannattaa katsoa hotellin omat nettisivut www.firstbungalowsamui.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heips.

Me vietimme maaliskuun häämatkalla juurikin noilla kyseisillä saarilla. Koh Taolla asuimme täällä:http://www.kotaoresort.com/room_types/luxury.html

Kaksi viikkoa vietimme Taolla. Hotelli oli ihan OK....mutta henkilökunta ei mitään maailman ystävällisintä. Kahden vuorokauden matkustamisen jälkeen ottaa aika paljon päähän kun huomaa seisovansa satamassa, uppo-oudossa paikassa eikä sovittua hakijaa kuulu. Raivoissamme sitten ajoimme hotelliin taksilla, eikä mieli todellakaan ollut hyvä. Maisemat Taolla upeat, Mies kävi sukelluskurssin ja sukelteli sen jälkeen muutenkin. Itse en päässyt koska olin ensimmäisen viikon flunssassa. Näistä kolmesta saaresta ehdottomasti edullisin. Hotellilla ei todellakaan kannattanut syödä. Saarelle voisin mennä uudestaan, mutten tähän hotelliin. En osaa tarkemmin selittää...siellä oli _kaikki_ mutta se kuuluisa _se jokin_ puuttui. Joo, ja terassin ihana iso poreallas ei toiminut. Palvelut lähellä, mutta taksit ihan mihin tahansa sen 200 baht. jos sen 'nappasi kaupungista, eli muihin saariinnähden ylihintaisia.Tällä saarella myös siinä eteläisemmässä kaupungissa (käyn lisäämässä nimen kun muistuu mieleen) on erinomainen räätäli Rocky jonka liikkeen nimi on 'Armani Tailor' :P . Nimestä huolimatta mies tekee käsittämättömän laadukkaita vaatteita varsin kohtuulliseen hintaan. Mies taisi teettää neljä pukua ja kahdeksan paitaa, minä kotelomekko/jakkupukusetin, ja neljä muuta mekkoa. Hienoa työtä, laadukkaat kankaat ja Rocky on, mitä vaatteisiin tulee, todellinen perfektionisti. Meillä muistaakseni neljä sovitusta. Tätäkin voin suositella lämmöllä. Noita 'Armani Tailorseja' on nuo saaret pullollaan, mutta menkää siihen jossa räätälöi Rocky.

Koh Phanang oli sitten matkamme 'täyttymys'. Upea, ihana rauhallinen saari (ellei siis hakeudu sinne Full Moon Party-rannalle), kaikki tarvittavat palvelut viiden minuutin hiekkarantakävelyn päässä. Hotellina tämä, jota voin todellakin suositella sydämestäni ihan kaikille:http://www.santhiya.com/rooms-seaview.htm taitavat nuo kuvat olla juurikin siitä huoneistosta missä me asuimme. Täällä toimi _kaikki_. Aamupala oli kerrassaan upea, ranta upea, kaikki käsittämättömän upeaa, ja mikä palvelu!!

Ainoastaan hotellin ruoka ehkä hieman ylihinnoiteltua tasoonsa nähden, mutta tosiaan ei ole pitkä matka kipittää rantaa pitkin syömään kylään. Lämpimästi suosittelen myös visiittiä tatuoija/ koruseppä/hampunpolttaja Tipin persoonallisessa putiikissa. Täältä ostin upeita hopeakoruja.

Koh Samuilla olimme viimeisen viikon täällä:http://www.samuizazen.com/beachfront.html Täälläkin kaikki ihan ok, mutta tuon edellisen hotellin jälkeen mikään ei enää tuntunut miltään. Samui Näistä kaikista saarista ehdottomasti se turisteikkain. Kun edellisen hotellin 'Private Beach' oli monta sataa metria omaa lahtea, täällä se oli poijuin eristetty pätkä rantaa. Ravintola hotellissa ilmeisesti ihan kansainvälisesti arvostetun kokin 'Wallyn' valtakuntaa. Ruoka oli hyvää ja kohtuuhintaista, ellei jopa laatuunsa nähden halpaa. Ihana aamupala. Hotellin sijainti hieman 'kökkö', taksilla oli mentävä jos jonnekin meinasi mennä. Tällekin saarelle voisin tulla takaisin, jos löytäisin ihanan hotellin. Ensimmäinen paikka missä törmäsimme toisiin suomalaisiin. Shoppailumahdollisuudet ihan ok, mutta ehkä vähän 'krääsää'. Jos lentokoneessa ei olisi sitä matkatavaroiden painorajoitusta, niin vaikka mitä voisi rahdata mukanaan.

Muutamia ylläreitä joihin törmättiin, ja kannattaa varautua. Esim, ellet lennä suoralla lennolla Thaimaasta (meidän tapauksessamme Bangkokista) Suomeen, et voi ostaa lentokentältä mitään nestettä yli 100 ml purkeissa. Joo, juurikin näin. Vaikka ne olisivat miten sinettipussissa. Joten alkoholin ostaminen on turhaa, menetät sen turvetarkastuksessa EU:n alueella jos teillä on välilasku. Onneksi ei ostettu mitään. Mutta kylläpä ahdisti kun 150 ml pullo Chanel 5:n Eau premieretä ei olisi maksanut juuri mitään, niin ei voi ostaa. Ostin sitten kaksi 75 ml pulloa ja survoin ne siihen kirottuun minigrip-pussiin. tai mitään puoli-ilmaisia tuoksun kanssa mathcaavia body-lotioneita...Ehei.

Ja juu, jos/kun olette vielä nyt hotellinetsimisvaiheessa kokeilkaapa selatkaa sivut ja kokeilkaa näitä: http://www.slh.com/

Tuolla matkalla tehtiin pyhä päätös, ettei enää majoituta muissa kuin näissä. _Koskaan_ eivät ole tuottaneet minkäänlaista pettymystä, ja ellet halua vuokrata omaa saarta niin hinnatkin ihan 'normihotellien' tasoa. Noissa vaan on aina palvelu ja kaikki kohdallaan. Se virhe tehtiin että Taon ja Samuin hotellit valittiin matkatoimiston 'suosituksista' (Kilroy räätälöi meille matkan, ja siellä palvelu oli upeaa), Olisi pitänyt jälleen kerran luottaa siihen intuitioon ja valita suoraan SLH:lta.

Toivottavasti tästä selostuksesta oli jollekin jotain apua tai vinkkejä.

Mutta...vaika välillä saattoi kuulostaa hieman 'valitukselta', häämatkamme oli ihana ja unohtumaton. Olen vaan jossain asioissa ihan toivoton perfektionisti. Ja verenpaine nousee vieläkin, kun ajattelen sitä että Taolla tiesivät että olemme 'honeymoonerseja' eikä kuljetuksen puuttumista satamasta hotellille edes pahoiteltu... :girl_mad:

Edit: Yritän laittaa tänne loppuun toimivat linkit samassa järjestyksessä kuin ne tuolla tekstin seassakin suloisesti ovat:

http://www.kotaoresort.com/room_types/luxury.html

http://www.santhiya.com/rooms-seaview.htm

http://www.samuizazen.com/beachfront.html

http://www.slh.com/

Edited by Allure

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koh Phanganilla majapaikkamme oli Tommy Resort . Meillä taisi olla standard bungalow, joka oli oikein kiva mutta ei mikään luksus. Bungalow'ssa törmäsin kyllä torakkaan, joten siltä osin ei täytä kriteerejäsi :) , mutta bungalow oli siisti ja allasalue viihtyisä vaikkakin pieni.

Koh Samuilla yövyimme Dara Samuissa , jota voin lämpimästi suositella kaikille häämatkalaisille! Huone oli kauniisti thai-tyyliin sisustettu, ei haitannut yhtään vaikka jouduimme viettämään siellä paljon aikaa sateen takia. Aamiainen ja allasalue olivat myös huippuja. Ainoa miinus oli, että hotelli sijaitsee vilkkaalla Chaveng Beachillä, joten jos haluaa sivuun ja piiloon kaikesta, se ei onnistu täällä. Hotellialue itsessään oli kuitenkin rauhallinen ja ulkotila oli tehty viihtyisästi puutarhaksi.

Edited by anukka

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, jos bungalowiin majoittuu, niin melko todennäköisesti siellä joku ötökkä jossain vaiheessa käy kylässä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olimme toukokuussa Koh Samuilla hotellissa nimeltä Samaya Bura. Se sijaitsi Lamain rannalla. Chawengin ranta on riehaakkaampi - siellä on enemmän turisteja ja enemmän iltamenoa. Tykkäsimme rauhallisesta rannastamme, mutta menimme usein taksilla iltaisin Chawengiin rantabaareihin. Samaya Bura sijaitsee ihan rannalla, mutta lähellä ollut ranta ei kivien takia houkutellut uimaan. Kun kävelee pidemmälle Lamain rantaa siellä on parempia uimapaikkoja. Hotellissa oli loistava palvelu ja ruoka. Silloin ku me olimme toukokuussa siellä ei ollut turistiaika. Maksoimme yöstä 30 €, ruoka oli -30% ja juomat 2 yhden hinnalla. Ruoka maksoi noin 4 € annos ja juomat noin 2 € ennen alennuksia. Hotelli oli kaunis, katso netistä kuvia. Aaamupala kuului hintaan ja oli todella hyvä - varsinkin kun silloin low season aikaan se ei ollut buffa, vaan sai tilata (=tuoreempaa) mitä halusi. Ravintolasta sai sekä thairuokaa, että kansainvälistä ja kaikki oli aivan törkeän hyvää - tosin jotkut oli liian tulisia. Respan väki puhui yhtä heikosti englantia kuten kaikkialla muuallakin Thaimaassa, mutta kyllä heistä jotain tietoa sai kynittyä irti:). Ei ollut torakoita tai muitakaan örkkejä huoneessa. Pihalla oli iltaisin sammakoita ja ulkokäytävillä näkyi välillä liskoja.

Samalla reissulla olimme Koh Phanganilla. Olimme vain yhden yön, sillä siellä olisi ollut pakko vuokrata skootteri, jotta siellä pääsisi paikasta toiseen. Sieltä puuttui julkinen liikenne/ taksit, joiden virkaa Samuilla hoitivat lava-autot. Toisekseen Bungalowissamme oli torakoita -yöks. Hotellin nimi oli Haad Son resort. Kannattaa varmaan mennä hotelliin, jos kammoksuu örkkejä. Tosin Phanganilla oli lähinnä mökkejä ja muutenkin meininki hippimäisempi. Tykkäsimme ite enemmän Samuista, vaikka siell olikin enemmän turisteja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0