Jump to content
Naimisiin.info

Sukunimivalintanne (yhdistetty)


Ella

Recommended Posts

Täällä on aika monessa ketjussa keskustelua nimiasioista vähän joka kantilta ja kyselyä ihmisten ratkaisuista, mutta tehdäänpäs tähän vielä "tilastogallup" naikkarien nimivalinnoista. Vastatkaa tähän siis kaikki, joilla nimivalinta on jo tehty - avioliitto joko solmittu tai nimiasia päätetty varmasti.

Kokonaan uudet yhteiset nimet eivät taida näkyä virallisissa tilastoissa, koska ne tilastoituvat aina jompaankumpaan perusvaihtoehtoon eli joko omien nimien pitämiseen (mikäli yhteinen nimi saadaan käyttöön vasta avioliiton aikana) tai jommankumman nimen ottamiseen (mikäli jompikumpi ottaa uuden nimen käyttöönsä ennen vihkimistä). Siksi halusin tähän laittaa nämäkin vaihtoehdot näkyviin, jotta saadaan jotain käsitystä siitä, miten yleistä uusien nimien ottaminen on ainakin täällä naikkareissa. (Tai kaipa näistäkin jotain tilastoa on olemassa?)

Aloitin äänestämällä omasta puolestani, että pidämme omat nimet.

Muokattu: , käyttäjä: patrika
muokkasin otsikosta tupla-gallupin pois - mode-patrika
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 290
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Minä vaihdoin miehen nimeen. Halusin perheelle yhteisen, siis meille kahdelle nyt ja lapsillekin jos sellaisia joskus on. Ihan käytännön syistä näin. Jos olisin saanut päättää molempien puolesta, olisimme kumpikin nyt Leppävuoria mummuni tyttönimen mukaan, mutta mies ei halunnut vaihtaa. Ei kyllä edellyttänyt sitä minultakaan, vaan tämä oli puhtaasti oma päätökseni.

Link to comment
Share on other sites

Minä otin miehen nimen "perinteen takia", koska olen pienestä asti kuvitellut tekeväni niin ja koska en koskaan ole erityisemmin pitänyt omasta sukunimestäni. Viimeisinä viikkoina, ja nyt ensimmäisinä uudella nimellä, vanha nimi kuitenkin muuttui yllättäen kovin rakkaaksi ja tuntui tosi oudolta kuvitella itseään jollain muulla nimellä...

Tänään esittelin ensimmäistä kertaa itseni uudella sukunimellä ja ensimmäistä kertaa se kuulosti hyvältä.. Siltä, että näin sen kuuluukin olla :-X .

Link to comment
Share on other sites

Otan miehen nimen. Meillä on yhteinen vauva, joten tuntuu sillä lailla luontevalta olla sitten kaikki samannimisiä :) Oma sukunimeni on minulle tietysti rakas, mutta miehenkin sukunimi on oikein kaunis ja ehkä vähän samanhenkinen kuin minun "vanha" sukunimeni niin luulen, että opin siihen varmasti nopeasti.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...