Jump to content
Naimisiin.info

Sukunimivalintanne (yhdistetty)


Ella

Recommended Posts

Minäkin otan miehen nimen. Tämä on ollut minulle selvää ihan alusta asti, jo ennen hääsuunnitelmiakin -_-

Oma sukunimeni on isäni suvun nimi, ja vaikka minulla on isääni oikein hyvät välit, en hänen suvustaan juurikaan perusta - ovat ihmeellisiä kaunaisia jurottajia ja kaikki hyvin etäisiä toisilleen. Blah.

Miehelläkin on isänsä nimi, ja on myös luultavasti ainoa joka sitä vielä voisi jatkaa, muut sisarukset kun ovat joko lapsettomia tai valinneet puolisonsa nimen... Minusta heidän nimensä on myös kaunis, sopii hyvin yhteen etunimeni kanssa :lol:^_^

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 290
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Otan myös miehen nimen. :girl_smile: Omassani ei ole mitään ihmeellistä, vaikka kokonaisuudesta pidänkin. Lisäksi miehen nimisiä ei Suomessa ole kuin alle 40 kpl, joten kivempi näin. :grin:

Link to comment
Share on other sites

Nimivalintani olin päättänyt jo ennen kosintaa, nyt kosinnan jälkeen sen sitten toin sulhasellekin tietoon. Vuoden päästä otan yhdistelmänimen. Lopullinen nimeni on tämän jälkeen melkoinen nimihirviö (etunimi 10 kirjainta + oma sukunimi 8 kirjainta + miehen sukunimi 7 kirjainta), mutta siinä on kiva akateeminen klangi. Ja onhan se hauska olla vähän erilainen! Voin tosin sanoa sitten lopullisesti hyvästit sille, että kukaan ikinä kirjoittaisi ensi-istumalta tulevan nimeni oikein... :girl_blum:

Link to comment
Share on other sites

Pidetään molemmat omat nimenne. Jos joskus lapsia tulee tähän perheeseen, silloin mies on luvannut miettiä uudestaan ottaako minun sukunimeni.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Meillä otetaan miehen nimi yhteiseksi, mutta tiedän ettei hänen nimensä ole alkuperäinen :D on jo teininä ottanut vanhempiensa erotessa äitinsä sukunimen myös. Itseasiassa hyvä, koska nyt on harvinainen sukunimi kun sulhon isän sukunimi olisi niin tavallinen kuin Suomessa vaan voi olla.

PS. Joku oli laittanut kuinka yleinen nimi on VTJn mukaan niin piti itsekin tarkistaa, tällä hetkellä nimeä kantaa 25 henkilöä, eli joukkoon mahtuu.

Muokattu: , käyttäjä: Haley
Link to comment
Share on other sites

Suunnittelin aiemmin ottavani pelkästään miehen nimen, mutta nyt olen tullut siihen tulokseen, että otankin yhdysnimen. Sukunimeni on harvinen (löytyy n.150 kpl) ja miehen sukunimi melko yleinen (n. 18000 kpl). Ajatus siitä, että en enää olisi tämän niminen, tuntui oudolta, vaikka halusin toisaalta ottaa myös miehein nimen. Niin miksi en sitten ottaisi yhdysnimeä, kun se yhdistelmä ei edes kuulosta tyhmältä? Eri asia olisi, jos molempien sukunimet olisivat yleisiä sukunimiä.

Link to comment
Share on other sites

Minun suvustani luultavasti tulee, mutta naisen suvusta joka tapauksessa, kun kumppanikaan ei ole mies. :)

Pahoittelen kysymyksenasettelun heteronormatiivisuutta :blush:

Link to comment
Share on other sites

Otan miehen nimen. Siitä sovittiin jo heti seurustelun alkuaikoina ;)

Mulla on harvinainen sukunimi ja sukuni viimeisiä kantajia olen nimen suhteen. Jostain syystä kaikki kirjoittaa ja lausuu sen väärin. Saan postiakin aina väärällä nimellä ja olen lopen kyllästynyt siihen, että se on aina väärin. En malta odottaa, että saan tavallisen suomalaisen sukunimen, joka kuullaan aina oikein! :D Harmi vaan, että oman suvun nimi sitten poistunee kokonaan Suomesta...

Link to comment
Share on other sites

Me pidämme kumpikin omat nimemme. Mikäli saisimme lapsen, hänelle tulisi minun sukunimeni, jonka olen itsekin saanut omalta äidiltäni.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Minulle tulee miehen sukunimi. Oikeastaan en ollut itse edes miettinyt asiaa sen kummemmin, joten oli aika pitkälti miehen päätös. No, toisaalta ihan kiva, minun sukunimeni on älyttömän yleinen ja miehellä harvinainen. Lapsillamme on jo miehen sukunimi, joten miksei minullakin.

Link to comment
Share on other sites

Molemmat pitää oman sukunimensä. Mies toivoisi kovasti, että ottaisin hänen sukunimensä, mutta en itse koe tarpeelliseksi. Sen olen kuitenkin luvannut, että mahdolliset lapset saavat miehen nimen. Äidistähän ollaan yleensä varmoja :D En pidä omasta nimestä mitenkään erikoisesti, mutta en kyllä miehen nimestä sitäkään vähää.

Link to comment
Share on other sites

Miehen sukunimi tulee yhteiseksi nimeksi. Perusteluna ihan vain se, että pojalla on isänsä sukunimi ni ollaan sit koko perhe samalla sukunimellä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pidän omani ja otan miehen nimen=kaksoissukunimi, tämä siksi että oma sukunimeni on harvinainen ja omasta mielestäni hyvin kaunis, miehen nimi taas yksi suomen yleisimmistä. Haluan kuitenkin, että minulla on jokin yhdistävä tekijä mahdollisten lasten kanssa sitten joskus :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Haluaisin minulle ja miehelleni aivan uuden sukunimen, mutta en ole saanut vielä miestä tähän suostumaan. Hän pitää omasta sukunimestään ja haluaa säilyttää tämän. Kyllä minäkin pidän omasta nimestäni, mutta sukunimemme ovat hyvin yleiset. Mieheni ei tosin vielä tiedä aijonko pitää oman nimeni vai ottaa hänen nimensä. Tämä saakin jäädä hänelle yllätykseksi hääpäiväämme asti.

Mikäli en saa miestä suostuteltua aivan uuden nimen kannalle, otan hänen sukunimensä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Otan miehen sukunimen, se on ollut meille jo alusta alkaen selvää. Meillä on todella samanlaiset sukunimet, joten minulle ei juurikaan ole väliä, kumpaa käytämme. Mies taas haluaa ehdottomasti pitää omansa, ja minä haluan, että kaikilla meidän perheessä on sama sukunimi. Ei siis ollut päätöksenteossa vaikeutta tässä asiassa meidän huushollissa!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...