Reilu määrä jääpaloja hakusessa


Hsoidi82

Recommended Posts

Ollaan ensi syyskuussa pitämässä hääjuhlia Kotkassa ja olen yrittänyt etiskellä tietoa foorumilta mistä voisi saada jääpaloja iiisoja määriä. Joten tietääkö kukaan mistä Kotkan suunnalta voisi saada jäitä reiluja määriä? Ollaan järjestämässä baaritiskiä, johon tulevat juomat olisi saatava jotenkin pysymään kylmänä. Olen lueskellut Agan kuivajäästä, mutta en tiedä onko sen käsittely oikein turvallista, varsinkaan myöhäisen illan tunteina :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

Agan kuivajäätä EI SAA käyttää juomien jäähdyttämiseen jääpaloina. :hysteric: Joku kun vahingossa kulauttaa pienenkin palan jäätä kurkkuunsa, ni huonosti käy. Se jää on miinus 79 (seitsemänkymmentäyhdeksän) asteista eli hiton kylmää. Ei saa käsitellä paljain käsin. Eikä kannata jäähdyttää esim. juhannuskaljoja kylmälaukussa kuivajääblokkien kanssa, on meinaan jussi ohi ennekuin kaljat on sulanu... :girl_haha:

Aine on tarkoitettu lähinnä sairaaloiden ym. ammattilaisten käyttöön. Hienot savuefektit kyllä saa, kun nakkaa kourallisen kuivajääraetta ämpärilliseen lämmintä vettä. Ei pidä tehdä suljetussa tilassa. Jää on hiilidioksidia eli ilmaa raskaampaa, ikäänkuin valuu esim. kellariin tai muuten vaan lattian tasolle. Siihen kun sit joku kekkulipäissään sammuu, ni ei sit enää herää, kun hengittelee hapekkaan ilman sijasta hiilaria. Sori, tuli luento, mut pakko varoittaa!!! :tender:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vaikka jääpalakoneen vuokraisittekin niin ehdottomasti kannattaa etukäteen tyhjennellä muovipusseihin, jottei jäät lopu kesken. Meinaan vanhana baarimikkona tiedän, että vaikka niitä jääpaloja sieltä tupsahteleekin uusia, niin siinä kestää oma aikansa. On meinaan aika yllättävää minkälainen sitä jäätä menee jos jotain laittaa näytille. Esim. jos meinaatte laittaa esille esim. tölkkejä jääpaloihin upotettuna tai tehdä jotain muuta mihin menee reilusti jäitä, jäät pienestä jääpala koneesta loppuu kesken ja tuskin olette sellaista isoa sinne paikalle raahaamassa. Mielestäni taas pelkkään booliin saattaa riittää, että ostaa niitä jääpalapusseja ja tunkee niitä pakastimeen. Eivät ole kalliita ja tuskin ravintolat ihan ilmaiseksi antavat kauheeta kasaa jääpaloja. On meinaan aikamoinen sähkösyöppö tollanen jääpala ja aina ei välttämätti ole pakastimessa edes ylimääräistä tilaa. Jos antaa niin muistakaa olla todella kiitollisia.

Tosta jääpala kysta. Sieltä saa tilattua lähimpään K-Kauppaan jääpaloja. Vai olikohan toiste päin. K-Kauppa voi tilata heiltä jääpaloja tarvittavan määrän.

Muokattu: , käyttäjä: gaktus
Link to comment
Share on other sites

.. ja tuskin ravintolat ihan ilmaiseksi antavat kauheeta kasaa jääpaloja. On meinaan aikamoinen sähkösyöppö tollanen jääpala ja aina ei välttämätti ole pakastimessa edes ylimääräistä tilaa. Jos antaa niin muistakaa olla todella kiitollisia.

nimenomaan näin! mutta kylläpä niistä jotain maksaisikin mielellään. muutamassa ravintolassa töissä olleena, ollaan annettu jääpaloja ilmaiseen, mutta kysyjänä on aina ollut joku kanta-asiakas :D

ja tosiaan hyvä pointti toi, että ne loppuu helposti pienestä koneesta. ja tuntuu, että jos kone on aivan tyhjä se tekee hitaammin paloja lisää kuin puolillaan oleva.. en sit tiedä onko toi fakta, mutta ikuisuus niissä menee :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Minä ehkä jäädyttäisin esim. tuollaista töllkien kylmänä pitämistä varten isoja kuutioita maitotölkeissä ja sit vaikka vähän rikkois niitä niin saa jäämurskaa. Ja pienempiä paloja juomia varten niin kyllä me ainakin on saatu ravintolasta aina bileisiin sankollinen jääpaloja kun on nätisti pyydetty ja kyseisessä paikassa on silloin tällölin käytykin, mutta ei meitä voi kantiksiksi haukkua.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 6 months later...
  • 2 months later...

Tää on kyllä aika myöhässä, mutta kerronpa kuitenkin jos joku sattuu vielä pohtimaan asiaa. oon oulussa yhdellä hesellä töissä, ja meiltä ainakin jotku kävi hakemassa juomiin tarkoitettuja jääpaloja, en sitten tiedä mihin tarkoitukseen menivät... mutta ohjeeksi annettiin että kolmella eurolla saa myydä omiin asioihin niin paljon kuin ostaja haluaa hakea.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Nostetaanpa tätä hieman, kun suunnittelin omiin häihini isoa astiia, johon tulisi jäämurskaa ja siihen sitten olut- ja siideritölkit esille.

Mistä uskaltaa lähteä Tampereen seudulla kyselemään jäämurskaa? Lähikaupan kalatiskiltä? Jääpaloja en tarvitse vaan nimenomaan sitä murskaa.

Nythän on siis tuo Bloks, jonka jääpaloja on myynnissä ihan peruskaupoissa ja Eskimolla näyttäisi olevan tuollaisia jäämurskapusseja, mutta kuka niitä ehtii aukomaan, kun juoma-astia on ISO..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...