Jump to content
Naimisiin.info

Mikä lisäke(perunavaihtoehdot tms.) juhlallisin ruuassa?


2011

Recommended Posts

Lisäkevaihtoehtoja pitää miettiä yhdessä muiden ruokien kanssa. Jos teille siis tulee häissä perinteinen kalapöytä, lihapullia, karjalanpaistia tms vastaavaa, niin kyllä niiden kanssa parhaiten menee juuri tuo keitetty peruna, ei mikään rasvassa tiristetty rösti. pariisinperuna tms.

En ole ihan varma siitä, onko peruna missään muodossaan niin kovin romanttinen. Tai pitopöytä nyt kokonaisuudessaan. Kannattaa ehkä säästää se romanttisuus vaikka kakkuun.

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee pikkuset pariisinperunat alkupalapöytään (jossa kylmiä kaloja, liha,sekä salaatteja), pääruuan eli lihapaistin/sienijuurespaistoksen kanssa tulee perunamuusi.

Meillä oli asiaa pohtimassa useita juhlaruuanlaittokokemusta omaavia emäntiä, ja he ehdottivat tuota muusia, koska se on kaikista näteimmin esille laitettavissa&maistuu kyllä kaikille. Muusin pintaan voi koristeeksi pursottaa esim kuviota (sellasella isolla kermasuuttimella josta muusi menee läpi) ja pinnalle sit persiljasilppua :)

Keitinperunoissa on tosiaan se ongelma, että ne ei oikein tuppaa maistumaan osalle ihmisistä, ja jos ne on joutuneet odottaa tarjoamista niin niiden pinta herkästi alkaa jo kovettua ja vaihtaa hiljalleen väriä.

Noita pariisinperunoita saa tukusta isoissa pusseissa, niin niistä saa helposti söpöt perunat lisukkeeksi ;)

Niitä kermaperunoita on ollu kyl tosi monissa häissä, hieman tylsä yhdstelmä esim kun on ollu kermaperunat kermakasvisruuan kera..?!

Kyllä peruna sopii juhlapöytään,pitää vaan tosiaan miettiä että minkä kanssa sitä tarjoaa, että

minkä tyyppiset perunat sopii juuri teidän menuun ;)

Link to comment
Share on other sites

Kiitoksia jo teille! Tosiaan, meille EHKÄ alkusuunnitelmien mukaan on tulossa pöytiintarjoilu. Vaihtoehtoja ruualle esim. Savustettua lohta limehollandaisekastikkeelle, keitettyjä tillivoiperunoita; porsaanfiletta konjakki-pippuri-kermakastikkeella, keitettyjä perunoita; suikaloitua häränfiletta, yrttiperunoita....

Kanaruokien kanssa sitten riisiä noissa ehdotuksissa. Missään ei siis mainittu, ei yhdessäkään, mitään muuta perunavaihtoehtoa..

Pitopöytä on minusta siinä eri juttu, että siinä sallin perunan/perunamuusin, mutta kuulostaa erikoiselta valmiina tarjoiltavassa annoksessa. Sekin voi johtua siitä, että ravintolassa tottuu syömään tyyliin lohkoperunoita tai ranskalaisia. :D

Link to comment
Share on other sites

Guest Ötökkä
Kiitoksia jo teille! Tosiaan, meille EHKÄ alkusuunnitelmien mukaan on tulossa pöytiintarjoilu. Vaihtoehtoja ruualle esim. Savustettua lohta limehollandaisekastikkeelle, keitettyjä tillivoiperunoita; porsaanfiletta konjakki-pippuri-kermakastikkeella, keitettyjä perunoita; suikaloitua häränfiletta, yrttiperunoita....

Kanaruokien kanssa sitten riisiä noissa ehdotuksissa. Missään ei siis mainittu, ei yhdessäkään, mitään muuta perunavaihtoehtoa..

Pitopöytä on minusta siinä eri juttu, että siinä sallin perunan/perunamuusin, mutta kuulostaa erikoiselta valmiina tarjoiltavassa annoksessa. Sekin voi johtua siitä, että ravintolassa tottuu syömään tyyliin lohkoperunoita tai ranskalaisia. :D

Uuniperuna voisi olla yksi vaihtoehto, mutta onko "epäsiisti" syötävä kuorineen?

Tietysti kesäaikaan, kun saa uusia perunoita, nuo keitetyt ovat varmaan maukkain vaihtoehto. Syksymmällä kallistuisin esim. lohkoperunoiden puolelle.

Oletko muuten varma, että nuo yrttiperunat eivät ole uunissa valmistettuja maustettuja perunalohkoja? Minusta yrttiperunat ovat yleensä uunilohkoperunoita.

Link to comment
Share on other sites

Kiitoksia jo teille! Tosiaan, meille EHKÄ alkusuunnitelmien mukaan on tulossa pöytiintarjoilu. Vaihtoehtoja ruualle esim. Savustettua lohta limehollandaisekastikkeelle, keitettyjä tillivoiperunoita; porsaanfiletta konjakki-pippuri-kermakastikkeella, keitettyjä perunoita; suikaloitua häränfiletta, yrttiperunoita....

Kanaruokien kanssa sitten riisiä noissa ehdotuksissa. Missään ei siis mainittu, ei yhdessäkään, mitään muuta perunavaihtoehtoa..

Pitopöytä on minusta siinä eri juttu, että siinä sallin perunan/perunamuusin, mutta kuulostaa erikoiselta valmiina tarjoiltavassa annoksessa. Sekin voi johtua siitä, että ravintolassa tottuu syömään tyyliin lohkoperunoita tai ranskalaisia. :D

Uuniperuna voisi olla yksi vaihtoehto, mutta onko "epäsiisti" syötävä kuorineen?

Tietysti kesäaikaan, kun saa uusia perunoita, nuo keitetyt ovat varmaan maukkain vaihtoehto. Syksymmällä kallistuisin esim. lohkoperunoiden puolelle.

Oletko muuten varma, että nuo yrttiperunat eivät ole uunissa valmistettuja maustettuja perunalohkoja? Minusta yrttiperunat ovat yleensä uunilohkoperunoita.

No en kyllä ole tosiaan varma. Minulle vaan tuli noista mieleen yrttiöljy tms. Pitääpi kysellä tarkemmin. Meille tulee talvihäät, joten ei voi siksikään perustella perunaa, joka minusta nyt on normaalissa perunan muodossaan aika vaisu/arkinen. Lohkoperunat oikein tehtyinä on herkullisia, mutta niistäkin saa aivan mauttomia... >Kiitän taas.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...