Jump to content
Naimisiin.info

Miten häänne poikkeavat "siitä perinteisestä ja tavallisesta"?


Tuu-tikki

Recommended Posts

Meillä perinteisestä poikkeavaa on se, että mennään ulkomailla naimisiin - ei tosin salaa. Lähisuku sai kutsun paikan päälle ja kaksi sukulaista onkin lähdössä reissuun kanssamme. :) Suomessa pidettävät hääjuhlat ei ole mikään ns. hääjuhla vaan kakkukahvitus. Paikka on kyllä mitä mainioin, mutta emme halunneet perinteisiä häitä leikkeineen, kimpunheittoineen, sukkanauhan metsästyksineen yms, koska me molemmat inhoamme noita mainittuja. Lisäksi halusimme säästää rahaa oleelliseen eli hääpariin ja häämatkaan ja jättää sukulaisten kestitsemisen pois. Tällä tavalla saamme häät samaan hintaan häämatkan kanssa kuin perinteiset häät ilman häämatkaa.

Link to comment
Share on other sites

Meitin häät ovat aika kaukana ns. perinteisestä.

...morsian ja sulhanen--> täytynee kuitenkin olla ja onkin:)

...morsiamella valkoinen, pitkä hääpuku ja oheistuotteet (kuten kengät, laukku, viitta yms.)-->minulla ei ole mitään useita satoja euroja maksanutta valkoista pukua, vaan ehkä ostan jonkin vaatekappaleen, jota voisi käyttää myös juhlien jälkeen.

...sulhasella tumma puku/saketti/frakki tms.--> korkeintaan ehkä puvun takki

...vihkiminen kirkossa lauantaina--> ei, koska ei kuuluta kirkkoon. Meidän tapauksessa perjantaina maistraatissa mahdollisimman lyhyen kaavan mukaan. Ei olla oikein muodollisuuksien perään...

...hääjuhla sen jälkeen--> hääjuhla on lauantaina

...juhlassa ruokailu ja kakkukahvit--> tietysti ruokaa ja juomaa on oltava

...hääkakun leikkaus ja ehkä se polkaisu´--> ei

...häävalssi/häätanssi--> ei

...kaasojen/bestmanien/ystävien/sukulaisten kehittelemää ohjelmaa--> ei, ollaan mietitty yhdessä vain yksi pieni ohjelmanumero eikä mitään yllätyksiä meitin selän takana ole luvassa sen ehdottamasti kiellettyämme

...hääparin hääyö jossain kahdestaan, yleensä jotain spesiaalia järjestettynä joko hääparin tai kaasojen/bestmanien/ystävien/sukulaisten taholta--> vietetään juhlien jälkeinen yö hotellissa käytännön syiden vuoksi

Vierastetaan tosiaan kaikkia muodollisuuksia ja perinteisiä kaavoja, joten halutaan vaan järjestään hyvät juhlat sukulaisille ja ystäville. Kukin taaplaa tyylillään :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Meillä pyritään välttämään ihan pikiperinteisiä juttuja, emme mm. halua mitään leikkejä, emme häävalssia tai muutakaan humppaa, ei ylimääräistä koriste/kukkahömpötystä tms. Tarkoituksena on pitää rennot, kivat ja mahtavat rokkityyliset bileet. Bileiden pitämisestä lähipiirimme meidät tunteekin, siksipä on meidännäköistä järjestää häät vappuna 2010! :) Mies ehdotti kutsuunkin laitettavaksi että: aateltiin pitää bileet, ootko messissä? (tosin saatan olla hieman eri mieltä tuosta muodosta, etenkin mitä vanhoihin sukulaisiin tulee ;))

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Jokainen tyylillään. Jokaisen häät oli ne sitten perinteiset tai vähemmän perinteiset, ovat varmasti "erilaiset" ja omannäköiset huolimatta siitä mihin kohtaan perinteiden jatkumoa ne sijoittuvat.

Itse en halua kirkkohäitä, mutta luulen, että perinteitäkin häissäni on. Toivon, että häistä tulee meidän näköiset :)

Link to comment
Share on other sites

- Vihkiminen on kirkossa, mutta perjantaina

- Varsinaista hääjuhlaa meillä ei ole, vaan mennään vihkimisen jälkeen yksinkertaisesti ravintolaan syömään vieraiden kanssa

- Vieraita on tulossa n. 20 kpl

- Ei tule kakun polkaisua, saa nähdä leikataanko sitä edes yhdessä vai ottaako kumpikin itse oman palansa :grin:

- Häätanssia ei tule

- Ei kaasoja/bestmaneja

Link to comment
Share on other sites

Aika perinteistä täälläkin lopulta ;):

...morsian ja sulhanen

...morsiamella valkoinen, pitkä hääpuku ja oheistuotteet (kuten kengät, laukku, viitta yms.)

...sulhasella tumma puku/saketti/frakki tms.

...vihkiminen kirkossa lauantaina

...hääjuhla sen jälkeen

...juhlassa ruokailu ja kakkukahvit

...hääkakun leikkaus ja ehkä se polkaisu

...häävalssi/häätanssi

...kaasojen/bestmanien/ystävien/sukulaisten kehittelemää ohjelmaa paitsi puheet

...hääparin hääyö jossain kahdestaan, yleensä jotain spesiaalia järjestettynä joko hääparin tai kaasojen/bestmanien/ystävien/sukulaisten taholta

Muutakin perinteistä meille tulee ainakin kimppu, timanttisormus, kaaso ja bestman, kakunkoriste, potrettikuvaukset yms.

Link to comment
Share on other sites

..Minä ja sulho sanomme tahdon maistraatissa.

..Todennäköisesti paikalla on joko vain lähimmät perheenjäsenet (vanhukset, sisarukset) tai pakolliset todistajat nappaamme maistraatin henkilökunnasta.

..Mikäli kutsun tilaisuuteen saavat perheenjäsenet, saavat he tiedon tästä kyseisellä viikolla.

..Pukeutumisemme tilaisuuteen on todennäköisesti siisti, hieman juhlava, mutta ei pyntätty. Eli ihan arkisissa tamineissa ei kuitenkaan.

..Varsinaisia juhlia/kestityksiä emme pidä.

..Hipsimme seuraavana päivänä lemmenlomalle :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

*morsian ja sulhanen

*morsiamella valkoinen/värillinen polvimittainen puku + kengät

*sulhasella tumma puku

*vihkiminen juhlapaikalla lauantaina

*hääjuhla vihkimisen jälkeen ruokineen ja kakkuineen

*hääkakun leikkaus ja varmaan polkaisukin, katsotaan..

*häätanssi

*ei erityistä ohjelmaa, bändi..

*hääparin hääyö jossain kahdestaan

*isä saattamassa

*kaaso ja bm

*kimpun heitto, sukkanauha vielä mietinnässä..

Näitä ei ole:

- morsiamen huntu

- hääpäivä heinä- tai elokuussa

- ruusukimppu

- hääauto

- hääparia esittävä hääkakunkoriste

- kermakakku

Että ei nyt sitten kovin erilaiset..näissä "valtavirrasta" poikkeavissa asioissa, kuten puvussa ja vihkimispaikassa ei ole meilläkään kyse siitä, että pitäisi olla erilainen. Pitkä puku ei vaan ole mua varten ja vihkiminen kirkossa tuntui jotenkin liian viralliselta.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on perinteiset häät. :girl_haha: Tai en tiedä, meidän suvuissa "perinteiset" ovat tarkoittaneet joko lähipiirin häitä vanhempien kotona tai monen sadan vieraan häitä kylän seurojentalolla, joten meidän häät poikkeavat ainakin meidän sukujemme perinteisistä häistä. Meillä on esim. kirkko-ohjelma, kirkkolaulaja, karkkibuffet ja häätanssina YUP:n Rakkaus on pesti hulluuteen. Ohjelmakin -se vähä mitä siitä tiedän- poikkeaa varmaan reilusti vieraittemme aiemmin näkemistä. Mitään sellaista meillä ei kyllä taida olla mitä esim. yksissäkään naikkarihäissä ei olisi ollut. Niin, ja sitten meillä on ne perinteiset hääjutut kuten kimpunheitto ja skumppaa tervetulomaljana.

Aika perushäät siis. Mutta meidän näköiset. :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Olin just äsken kirjoittanut tähän komean tekstin häiden merkityksestä ja todellisesta tarkoituksesta, sekä kaiken mitä meidän häihin tulee. Just ku olin lopettelemassa, sulho potkas koneesta piuhan irti (Kannettava, piuhassa ilman akkua) ja kaikki hävisi samalla ku kone sammui. Jihuu. Eli tiivistän.

Häät ovat juhla sitä varten, että ystävät ja sukulaiset voivat juhlia hääparin onnellista päivää ja ikuista rakkautta. Häiden syvin merkitys, eli rakkauden vaihtaminen puolisonsa kanssa, sekä elämien yhteen liittäminen ikuisiksi ajoiksi, on hämärtynyt amerikkalaisten mahtailuhääohjelmien takia. Toki ne ovat viihteellistä katsottavaa, mutta niiden morsiamilla ei ole mitään käryä enää siitä, miksi häät järjestetään..

Meidän häissä tulee olemaan ja ei tule olemaan:

..Mulla valkoinen, tod.näk. pitkä hääpuku, limetinvihrein yksityiskohdin. Vihreät kengät, laukku, jossa vihreää, ei huntua.

..Sulhasella musta puku, limetinvihreä paita ja valkoinen kravatti. Yritetään löytää hienot kengät siihen vielä. :)

..Vihkiminen kirkossa, ei virsiä vaan ystävä laulaa.

..Suloinen hääpaikka (Toivottavasti..)

..Isä saattaa alttarille. Haluan suoda isälle sen mahdollisuuden, sillä olen ainoa tytär, lisäksi isällä ja äidillä ei ollu mitenkään suuret ja juhlalliset häät, ei ainakaan kirkossa. Äidillekin haluan suoda tilaisuuden kokea sen, että isä saattaa mut, sillä äidillä ei ollut mahdollisuutta saada isää saattamaan...

..Kaasot ja Bestman.

..Hääkakku, tosin ei kermakakku, vaan juustokakku, molempien suosikki. :)

..Ei polkaisua, sillä meillä valta-asettelu on ollut tiedossa aina. Molemmat päättävät.

..Ohjelmaa häissä, mm. Bändi, karaoke.

..Ei perinteisiä tietokilpailuja, morsiamenryöstöä tms, eikä muitakaan yltiöperinteisiä leikkejä, eivät ole meidän tyylisiämme.

..Häiden "jatkot" sitten nuorisoporukalla majoituspaikassa (Todennäköisesti sama, missä hääjuhlakin on).

..Hääyö kaksin, luulisin, että kaasot ja bestman järjestävät sinne meille jotain hauskaa. :)

Eli todella perinteisen tapaista on, tosin höystettynä meidännäköisillä jutuilla. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä tulee vieraat ennen meitä hääpaikalle, majoitus on hoidettu, mut kamppeet voi silloin jo nakata mökkeihin.. kappeliin menemme me ensin :) Sulholla on upea gootti takki ja mulla mustan punainen upea häämekko valtavalla tyllimäärällä kohotettuna :) ". Tumman viinipunaiset liinat, mustilla somisteilla ja muratti köynnöksillä sisustettuna :) (mut silti ns.kauniisti) Virallisen syönnin jälkeen halvatun papat vetasee keikan ja sen jälkeen kahvitus.. sit bändi alkaa soittamaan alueella olevalla ulkoilma lavalla.. Meillä porukka luulee et linja-auto vie ne jatkopaikkaan, mikä todellisuudessa on sama missä olemme, mutta aivan toisilla "lavasteilla" .. hankala kertoa, mut todella erilaista ja ah niin meidän näköistä..

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei ole kaasoa, eikä bestmania, ei hääleikkejä, hääkarkkeja, eikä luultavasti häävalssiakaan. Sukulaiset kahvitetaan, kaverit tulevat illemmalla pippaloihin, eli ei mennä ihan perinteisellä kaavalla.

Mutta on mukana jotain "perinteisempääkin" ;) , minulla tulee olemaan ihan hääpuku ja vihkiminen on kirkossa. Osa päivän/illan ohjelmasta on vielä hiukan auki, joten vielä en aivan tiedä mitä tuleman pitää. Mutta ihan tavallisia häitä meille ei ole tulossa. Ja lisäksi näiden olisi tarkoitus olla yllätyshäät :girl_hide: , katsotaan kuinka hyvin säilyy yllätyksenä, tähän mennessä yksi on arvannut :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

...morsian ja sulhanen

...morsiamella valkoinen, pitkä hääpuku ja oheistuotteet (kuten kengät, laukku, viitta yms.) *** ei vielä tietoa mutta varmaan tässä kohtaa aika perinteisellä linjalla mennään

...sulhasella tumma puku/saketti/frakki tms.

...vihkiminen kirkossa lauantaina

...hääjuhla sen jälkeen **** hääjuhla ei ole perinteinen, kutsumme vain ystäviä ja kavereitamme, kaikki tädit ja sedät jää ilman kutsua

...juhlassa ruokailu ja kakkukahvit *** tarjolla tod.näk. ruokaisia salaatteja, piirakoita, pastejoita tmv. lämpimän ruoan sijaan, tuskin tulee kakkuakaan, kyseessä vapaamuotoinen illanvietto ystävien ja kavereiden kanssa

...hääkakun leikkaus ja ehkä se polkaisu *** ei kumpaakaan

...häävalssi/häätanssi *** ei tule

...kaasojen/bestmanien/ystävien/sukulaisten kehittelemää ohjelmaa **** tuskin tulee heidän suunnittelemaa ohjelmaa elleivät välttämättä itse halua.

...hääparin hääyö jossain kahdestaan, yleensä jotain spesiaalia järjestettynä joko hääparin tai kaasojen/bestmanien/ystävien/sukulaisten taholta

Meillä tuskin pidetään puheita hääpaikalla.

Häihin ei tod.näk. tule bändiä.

Illanvietossa ei välttämättä ole kummankaan meidän vanhemmat mukana.

Ei mitään riisiä, saippuakuplia tmv. kirkosta ulos tullessamme.

Kirkossa läsnä vain kaikista läheisimmät eli omat vanhemmat ja sisarukset.

Ei tod.näk. hääkuvia studiossa ammattivalokuvaajan ottamana vaan kuvaajana toimii mahdollisesti tuttava joka harrastaa valokuvausta ja hänellä on näkemystä kuvaamisen suhteen.

Hääjuhlassa ei mitään hääleikkejä eikä hääkarkkeja.

Mitäs muuta... meillä ei alunperinkään ole ollut ajatuksissa ja toiveissa perinteinen hääjuhla, koska emme koe sitä omaksemme ja haluamme järjestää itsemme näköiset häät.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei ole kaasoa, eikä bestmania, ei hääleikkejä, hääkarkkeja, eikä luultavasti häävalssiakaan. Sukulaiset kahvitetaan, kaverit tulevat illemmalla pippaloihin, eli ei mennä ihan perinteisellä kaavalla.

Vaahtera: minkälaisessa paikassa pidätte kavereille pippalot? Onko pippaloissa jotain ohjelmaa? Mites, onko pippaloissa tarjolla lämmin ruoka? Ja meinaatko olla hääpuvussa tuolla pippaloissakin?

Link to comment
Share on other sites

Pandoliino: Meillä on varattuna erillinen juhlapaikka (työväen/kylätalotyylinen paikka), sielä kahvitetaan sukulaiset ensin heti kirkon jälkeen ja sitten samaan paikkaan kaverit tulevat illaksi. Näin on ainakin suunnitelma tällä hetkellä.

Ystäville tarjotaan lämmin ruoka, joko jotain paellatyylistä tai sitten kinkkukiusaus tms. ja lisäksi patonkia ja salaattia. Halukkaat saavat sitten varmaan myös kahvia ja kakkua, mutta muuten kyllä luulen, että ystäville maistuu ennemmin suolainen naposteltava ja tuo boolipuoli silloin iltasella :girl_haha: illaksi/yöksi sitten varmaan vielä pientä iltapalaa, kuten karjalanpiirakoita ja munavoita jne.

Ensin ajattelin vaihtavani illaksi jotain rennompaa päälle, mutta kun olin valitsemassa pukuani, löysin sisäisen prinsessani :girl_blum: , joka alkoi pohtia, että josko sittenkin pitäisin koko illan tuota kaunista luomusta :rolleyes: Mutta saas nyt sitten nähdä, otan varmasti ainakin toiset vaatteet mukaan, jos tulee halu vaihtaa. Onhan se kuitenkin ainoa päivä kun tuota hääpukua toivottavasti tulee käytettyä, niin voisihan se sitten olla mukava käyttää koko rahan edestä ;) .

Illaksi meillä tulee näillä näkymin bändi soittamaan. Mitään muuta ohjelmaa ei ole suunnitelmissa. Eiköhän se ilta mene parhaiten omalla painollaan syödessä, juodessa, jutustellessa ja musiikkia kuunnellessa :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Kuten muutama muukin tässä on jo todennut, se poikkeava ja erikoinen hääjuhla ei meilläkään ole ollut mitenkään tavoitteena. Häiden pitää kuitenkin olla sellaiset, että kaikille on selvää, kenen häitä vietetään. Hääpäiväämme on vielä aikaa mutta muutama asia on jo selvää. Häissä tulee olemaan paljon itse tehtyä, tämä morsian kun tekee muutenkin käsillään lähes taukoamatta, olisi hassua, jos häissä kaikki olisi "tehdasvlmisteista". Lisäksi vihkiminen tapahtuu ulkona, 1300-luvulla rakennetun kirkon raunioilla. Lisäksi häämme sijoittuvat joulukuun alkuun, joten ihan perinteinen kirkkovihkiminen ei ole kyseessä.

Link to comment
Share on other sites

Menimme naimisiin kaksin, ja ilmoitimme toisten juhlien yhteydessä perheen läsnäollessa tapahtuneesta. Sopivan pienimuotoisesti toimi tämä näin.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos vaahtera vastauksesta :). Kerrohan häiden jälkeen miten juhlat sujuivat.

Me ei olla varattu vielä juhlapaikkaa, mutta ajatus olisi sellaisesta paikasta, jossa voi olla myös ulkona. Saunomismahdollisuus olis myös plussaa. On meillä ajatuksissa yksi paikka, jossa saa vuokrata myös rantasaunan käyttöönsä. Muuten itse juhlatilan olemuksesta meillä ei oo vielä tarkempaa tietoa, pitäs käydä tsekkaamassa paikan päällä.

Meillä on ajatuksissa, että vihkiminen ois vasta myöhemmin eli joskus alkuillasta, josta sitten voimme sujuvasti jatkaa suoraan illanviettoon. Meillä ei tule kirkkoon kuin kaikista läheisimmät, joten ei ole tarvetta järjestää kahvitusta sukulaisille erikseen. Kaverit ja ystävät liittyvät seuraamme suoraan illanviettoon.

Ohjelmaa ei meillekään mitä todennäköisimmin sen kummemmin tule. Tod.näk. karaokea on mahdollisuus laulaa, kun tuttavapiirissämme on laulavaa ja musiikista pitävää porukkaa. Muuten ajattelin minäkin, et ilta menee omalla painollaan jutustellessa ja ihmisten seurustellessa keskenään nautiskellen juomista ja suolaisesta syötävästä :).

Niin, ja hääpuvussa ajattelin minäkin olla illanvietossa. Kyllä siitä ihanuudestaa saa nauttia koko päivän - päibä prinsessana :).

Meillä häihin tosin on aikaa vielä melkein vuosi, joten ehtii tässä vielä viilata suunnitelmaa ja miettiä toimivaa kokonaisuutta.

Link to comment
Share on other sites

jos nyt mietitään "perinteisiä" häitä, niin yleensähän on...

...morsian ja sulhanen

...morsiamella valkoinen, pitkä hääpuku ja oheistuotteet (kuten kengät, laukku, viitta yms.)

...sulhasella tumma puku/saketti/frakki tms.

...vihkiminen kirkossa lauantaina

...hääjuhla sen jälkeen

...juhlassa ruokailu ja kakkukahvit

...hääkakun leikkaus ja ehkä se polkaisu...häävalssi/häätanssi

...kaasojen/bestmanien/ystävien/sukulaisten kehittelemää ohjelmaa

...hääparin hääyö jossain kahdestaan, yleensä jotain spesiaalia järjestettynä joko hääparin tai kaasojen/bestmanien/ystävien/sukulaisten taholta

-Häissämme tuskin tanssitaan

-Juhlassa tarjotaan vain ruokajuomat, ei boolia, koska emme halua, että ihmiset ovat aivan kännissä elämämme tärkeimpänä päivänä

- ei morsiusparin nolaavia leikkejä, vaan hyvällä maulla tehtyjä

- ei kirkon koristelua erikseen

-ei teetettyjä/välttämättä yhtenäisiä pukuja kaasoille ja muille "rooleissa" oleville.

- ei kallista hääyötä vaan jotain mukavaa erilaista, vaikka heinälato.

Link to comment
Share on other sites

Pandoliino: Juu, kerron sitten kuinka juhlat sujuivat :D !

Meillä oli myöskin harkinnassa saunallinen tila aluksi, ja järvi vieressä olisi ollut ihan mukava juttu, mutta luovuimme sitten niistä, kun ei oikein sopivaa löytynyt ja meillä tuo juhla on niin syksyllä, että keli voi olla melko huono. Meillähän ei tuo häiden ajankohtakaan ole ihan perinteinen, lokakuu ei taida olla niitä suosituimpia kuukausia :girl_wink:

Mutta kyllä mukana pitää tosiaan olla jotain perinteistäkin, eli halusimme kuitenkin kirkkovihkimisen. Tosin vielähän ei oikeastaan kukaan tiedä, että menemme naimisiin... Vieraat siis eivät tiedä tulevansa häihin :girl_hide: .

Meille ei myöskään näillä näkymin ole tulossa mitään häämatkaa ainakaan ihan lähiaikoina häiden jälkeen, eikä myöskään hääyöksi ole varattu mitään hotellia tms. Ja mitään erityistä kulkuneuvoakaan ei ole hääpäiväksi hommattu, eli siis liikkuisimme omalla autolla kirkolta juhlapaikalle... mutta saas nyt nähdä jos tässä vielä vaikka jotain keksisi... :girl_blum:

Link to comment
Share on other sites

Mä komppaan vähän Pandoliinoa ja vaahteraa siinä mielessä, että meillekin on tulossa oikein kunnon kekkerit kavereille hääpäivänä. Suunnitelmissa kuitenkin on ihan perinteinen kirkkovihkiminen klo 12 lähimmän perheen kesken, jonka jälkeen ruokaillaan juhlapaikan ravintolassa. Sieltä siirrytään kakkukahveille juhlapaikan läheiselle huvilalle järven rantaan, jonne kutsutaan myös lähimmät sukulaiset.

Suku hätistetään pois alkuillasta, ja kaverit saapuvat paikalle. Ohjelmassa on saunomista (ihana erillinen saunatila poreammeineen), uimista, grillailua, juomista ja hyvää musiikkia ilman sen kummempia ohjelmia. Niin ja tärkeimpänä pointtina on, että vain perhe tietää tulevansa häihin (hekin saavat kutsun vain pari viikkoa ennen) ja muu juhlaväki luulee tulevansa synttäreille, jotka sopivasti sattuvat hääpäivällemme.. =)

Mä haluan päiväni prinsessana kauniissa hääpuvussa, mutta en kaipaa kuukausien hössötystä häiden ympärillä. Lisäksi meille on tärkeää viettää rento päivä ystävien kesken, vaikka sukuakin on kutsuttava, ja siksi päädyimme yllätyshäihin, joissa iltabileet on pääosassa. Kaikki kuitenkin osavat varata päivän vapaaksi synttärijuhlien vuoksi, eikä siksi tarvitse pelätä ettei tärkeimmät ihmiset pääse paikalla, vaikkeivat hääkutsua saakaan...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Jos tota listaa lukee niin ei meillä kyllä eroa häät mitenkään perinteisistä :D Rakastan perinteitä, joten se on minulle ihan looginen vaihtoehto ja myöskin perinteisesti sulhanen ei ole niin kiinnostunut hääjärjestelyistä, muuta kuin yleisistä linjauksista :girl_haha: Siispä näillä mennään ja kauniit häät tulee kyllä :-X

Link to comment
Share on other sites

Meillä näillä näkymin poikkeaa näin:

Vihkiminen tapahtuu torstaina, vain parin todistajan (luultavasti kaaso/kaasot + bestman) läsnäollessa jossakin meille tärkeässä paikassa, mieluiten luonnossa. Vihkiminen on siviilivihkiminen, mutta jos todella muodostuu ongelmaksi saada vihkijä maistraatin ulkopuolelle, sitten harkitsemme vakavasti pappia, mutta tarkoituksena siviilivihkiminen.

Vihkipäivän vietämme sulhasen kanssa kahdestaan, pitkä hääyö ja rentoutumista, toisistamme nauttimista.

Lauantaina kahvittelut sukulaisten kanssa, pienimuotoinen juhla, ei hääleikkejä eikä pitkän kaavan mukaista ruokailua ja muuta hössötystä. Suunnitelmat vielä vaiheessa, mutta selvää on se, ettei mitään perinteisiä kirkkohäitä nuorisoseurajuhlilla tule meille :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...