Mini-Me

Viinit Tallinnasta (apua valintaan)

39 viestiä aiheessa

Meillä punkkuna Australian bush shiraz-cabernet, "helppo" punkku, mutta ei kuitenkaan mitenkään "halvan" makuinen. Valkkarin valinta oli vaikeeta, ei oikein löytynyt Tallinkin preorder -valikoimasta sopivaa, mutta otettiin sitten Vina Maipo Chardonnay. Kuoharina perus kuiva Codorniu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mikäli ei pidä kauhean kuivasta valkoviinistä ja haluaa tarjota vieraille mukavaa ja kevyttä seurustelujuomaa, voin lämpimästi suositella Moselland Riesling Kabinettia 8%. Sitä oli tarjolla ystävämme häissä ja ihastuimme niin, että ostimme sitä myös omiin häihimme Tallinnan Super Alkosta. Maksaa Suomessa Alkossa 8,59€ ja Super Alkossa 5,85€/pullo. Punaviiniksi valitsimme Cono Sur Tocornal Cabernet Sauvignonin 12,5%. Maksaa Super Alkossa 4,50€/pullo. Cono Surin punaviinit ovat ainakin itselle olleet "helppoja" ja hyviä punaviinejä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko muuten kenelläkään tietoa saako Yellowglen Pinkiä (http://www.alko.fi/tuotteet/529077/) jostain Viron puolelta? Superalkon nettisivuilla sitä ei ole, eikä tuo laivan listakaan ole oikein kattava netistä selattuna.

 

Oletteko käyneet sataman lähellä olevassa uudessa Prismassa? Millainen valikoima siellä on?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ tuolla ketjussa Alkoholijuomat Tallinasta oli aiheesta Yellowglen Pink puhetta jo aiemmin. Lainaan itseäni:

Tässä on muuten Baltic Guiden artikkeli, jossa on vertailtu kuohareiden hintoja Suomessa ja Tallinnassa vuodenvaihteessa 2012-13. Siitä käy myös ilmi, ettei Yellowglen Pinkiä myydä Tallinnassa.

 

edit. jahas artikkeli on poistettu.

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihanaa, kiitos uusista vinkeistä, hyvän olosia vaihtoehtoja hinnalta ja muutenkin! :) Ei tuu täysin sikaa säkissä ostettuu..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei,

 

Olemme menossa ensiviikonloppuna hakemaan juomat tallinnasta ja ajattelimme käyttää Pre order -palvelua.

Viinit ovat hakusessa (puna-valko -ja kuohuviini). Laadukas kuohari ja ruuan kanssa hyvät viinit olisi tarkoitus hankkia. Illalla tarjoamme myös tonkista viinejä, niiden ei tarvitse olla niin hyviä kuin ruualla tarjottavat viinit.

Nuo viinit ovat aikalailla tuntemattomia joten tarvitsisimme apua valintaan.

Oletteko itse tilanneet sieltä? Mitä viinejä suosittelette?

 

Kiitos jo etukäteen!

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miten pre orderista tilaaminen käytännössä hoitui? Vinkkejä kaivataan kannattaako mennä superalkoon vai käyttää pre orderia....

 

Hyviä viini vinkkejä täällä! Pitääpä ihan ottaa ylös näitä nimiä..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos ei viineistä tiedä, niin suosittelen oikeasti että menette Alkoon juttelemaan myyjän kanssa. Ei sieltä tarvitse ostaa mitään jos ei halua! Koska Alkossa on kalliimpaa kun naapurilla niin voi huoletta katsella Alkon yli 10 euron viinejä. Valitettava totuus on, että alle 10 euron harvemmin saa oikeasti laadukasta viiniä (siis Alkon hinnoissa alle 10) vaikka pari poikkeusta toki on.

Alkon myyjät myös oikeasti osaa yhdistää ruokaa ja viiniä.

 

Toki itse kokeilemalla toimii myös, jotain menun päätuotteista pöytää ja viinejä laseihin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä kyllä väitän että kympillä saa alkosta oikein hyviä viinejä, vaikkapa chileläisiä pinot noireja. Muutenkin viinin valinnassa, kun puhutaan ruokailun yhteydessä tarjottavasta viinistä, ihan oleellisinta on se että viini sopii ruokaan, ei se pullon hinta. Kun ruoka ja viini täydentävät ja tukevat toisiaan, saa sekä ruoasta että viinistä parhaimmillaan paljon enemmän irti. Kannattaa ehdottomasti käydä alkossa kyselemässä, myyjiltä saa yleensä tosi ammattitaitoista ja ystävällistä palvelua sopivien viinien valinnassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oisko uusia suosituksia valko- ja punaviineistä? Samoin kuohareista?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Löysin Tallinnan viineistä tällaisen kirjoituksen, joka tosin on kirjoitettu 2010, eli ainakin hintatiedot ovat vanhoja. Laitan nyt linkin tänne, jos se jotakuta auttaa viinien valinnassa:

Pieni viininosto-opas Tallinnaan

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meile suositeltiin menun perusteella punaviiniksi Santa Helena Selección del Directoria Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2012. Alkossa tämä viini maksaa 10,49e  ja Tallinnan puolella alle 10e.

Ostin etukäteen viinin maisteltavaksi ja hyvää oli, suosittelen.

 

Kuoharina suosittelen Campo Viejo Reserva Cava Brut. Alkossa hinta reilun kympin ja Tallinnan puolella vajaa 6 euroa riippuen paikasta.

 

Kaikki muut juomat ostimme Tallinnasta, mutta valkkari Alkosta. Ihan vain siitä syystä, että tykkäämme kyseisestä viinistä ja sitä  ei viron puolelta löytynyt.

Muokattu: , käyttäjä: annelii

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään