Jump to content
Naimisiin.info

Orkideat kakunkoristeena


Catherin

Recommended Posts

Sattuisko keneltäkään löytymään tietoa orkideojen myrkyllisyydestä/myrkyttömyydestä? Siis lähinnä siitä, että minkälaisia myrkkyjä orkideojen kasvattamisessa käytetään, ja saako kukkakaupoista ilman mitään "haitallisia" aineita kasvatettuja orkideoja? Oon pitkään pähkäillyt, että mitä käyttäisin koristeena meidän hääkakussa (kaksikerroksinen, sokerimassalla teen kuorrutuksen ja pyörittelen massasta ylemmän kakun alareunaan helmiä), ja nyt näin Häät-lehdessä (talvi-kevät 2009) kuvan kakusta jossa oli päällä yksi valkoinen orkidea. Voi jee että se oli yksinkertainen ja nätti :-X !

Ja sitten vielä bonarikysymys, eli jos tollaisia kakunkoristeeksi sopivia orkideoja saa ihan tavan kukkakaupoista, niin olisko kellään parempaa tietoa mistä Kuopiosta vois semmosia saada?

EDIT: Modet! Tuli tossa mieleen, että tää taitaa olla sopivampi tonne osastoon "Hääkukat". Saa siirtää!

Antaa tämän nyt olla täällä ruoka-aiheissa, kun kakusta on kysymys. :) -TT-

Muokattu: , käyttäjä: -TT-
Link to comment
Share on other sites

Mulla kans sama suunnitelma kakun koristelun suhteen. Backaksen puutarhalta eivät osanneet sanoa orkidean myrkyllisyydestä mitään, mutta Oulussa kukkakaupassa sanottiin ettei olisi myrkyllinen. Varmaksi en mene kyllä vannomaan. Voihan sinne orkidean alle laina aittaa jotain suojaksi!

Link to comment
Share on other sites

Siihen kuuluukin laittaa suoja, folio tai kelmu kelpaa hyvin. Jos se on ylimmässä kakussa, niin siitähän otatte vain te, joten kukaan ei mene sitä orkideakohtaa räpeltämään. (EDIT: Oletan, että se jää juhlan ajaksi siihen koristeeksi.) Jos se on ihan kakun pinnassa kiinni, niin leikkaisin sen kukkaa koskeneen osan pois ennen lopun kakun syömistä. Ja tosiaan kaikkiin kukkiin tulee laittaa jotain suojaksi, paitsi niihin, jotka on kasvattanut itse ja joista voi olla aivan varma, etteivät ne sisällä mitään hyönteismyrkkyjä, pakokaasuja jne.

Muokattu: , käyttäjä: Malssi09
Link to comment
Share on other sites

Kiitos Malssi! Laitamme siis jonkinmoisen kelmun taikka muun alustan siihen alle, siirtää sen orkidean vaikka kakkuvadille sitten kun yläosaa on tarpeeksi syöty. Meille siis tulee sellainen kaksikerroksinen kakku, jossa kakut ovat toistensa päällä (ei siis yksittäisiä kakkuja telineessä), joten kakku aloitetaan ylhäältä ja kun yläkerros on syöty niin siirrytään alempaan.

Link to comment
Share on other sites

Sekinhän voisi olla kiva, että jos vaikka vanhemmat ottavat hääparin jälkeen, niin he voisivat siirtää orkidean maljakkoon siihen kakun viereen ja ottaa sen "reikäkohdan" (siis sen, johon varsi on painanut reiän) - jos orkidea on siinä vain ihan hetken ja alapuolelta suojattu, niin luulisi, että sitä voi syödä ilman mitään pelkoa. Tai sitten vaihtoehtoisesti "siistiä" kakusta sen reikäkohdan ylimääräiselle lautaselle ja viedä sen pois. Näin orkidea jää näkyville ja kaikki voivat ottaa kakkua helposti. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Hmm, ihana idea tuo orkidea kakun päällä. Meinasin itsekkin tehdä sokerimassakoristeisen kaksi kerroksisen kakun, mutta meillä on sininen teema värinä ja sinisiä orkideoita ei varmaan ole. Tietenkin jos olis näppärä niin voisi tehdä muotilla itsekkin tuon kukan sokeri- tai vaahtokarkkimassasta.

Catherine asiaan kuulumaton kysymys: teet kaksi kerroksisen kakun, niin mitä laitat kerroksien väliin tueksi vai laitatko mitään? Meinasin itse että jos olisin jostain hommannut ohuen pleksin tai jonkun kakkupahvin joka on ylemmän kakun kokoinen ja laittanut siihen väliin sen.

Muokattu: , käyttäjä: Vihqu
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...