Jump to content
Naimisiin.info

Boolin menekki?


sannami

Recommended Posts

  • Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kannattaa ensin laskea moniko siitä 200 hengestä todella ottaisi sitä boolia. Onko tarjolla muita juomia; viiniä, olutta, vieraiden omat juomat... Booliannos on n. 1 dl ja yksi laskukaava on, että henkilö juo ensimmäisen tunnin aikana 2 annosta ja sen jälkeen 1 annoksen. Eihän sitä kukaan osaa tarkkaan ennustaa juoko Maija itsensä räkäkänniin ja Matti vain yhden mukillisen... näin kärjistetysti.

Alkon kanssa voi tehdä myös sopimuksen ylimääräisten juomien takaisin viemisestä. Eli jos alkoholia jää todella paljon yli ja niille ei omaa käyttöä ole. Maksuksi Alko ottaa 10% juomien arvosta.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Drinkkiklubin sivuilla sanotaan näin:

"Paljonko varaan boolia vierasta kohden?

Tämä on usein esitetty kysymys, johon ei voida antaa suoraa vastausta. Boolin kulutukseen vaikuttavat monet tekijät, kuten juhlan ajankohta, luonne, kesto, lämpötila, vierailijoiden juomatottumukset, muun juomatarjoilun määrä ja boolin maku.

Yleisesti on kuitenkin arvioitu, että ensimmäisen tunnin aikana vieraiden keskimääräinen kulutus on 2 booliannosta ja sitä seuraavina tunteina 1 booliannos, kun yhden booliannoksen koko on 1 dl.

Järjestettäessä juhlat 100 hengelle, joille boolia tarjoillaan 3 tuntia, tarvitaan boolia 4 (2+1+1) annosta vierasta kohden eli yhteensä 400 annosta. Tämä vastaa 40 litraa boolia, kun booliannoksen koko 1 dl."

Tän mukaan me ajateltiin mennä :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Vieras_Marmar_*

Mulla lyö kans ihan tyhjää tämän juomien kans. :girl_sigh:

Meille tulee noin 40 aikuista vierasta ja viiniä tarjotaan ruuan kans.

Tarkoituksena ei ole juottaa vieraita umpitunneliin ehei, mut jotain boolia vois kuitenkin illan mittaa tarjota. Meillä juhlat alkaa neljältä ja silloin kuohuviiniä kippistelyyn, jos yhdestä pullosta kaatuu 8 lasia niin silloinhan pitäisi ottaa 5 tai 6 pulloa kuohuviiniä.

Pääruokana on lohta, itse olen valkoviinin ystävä mut kaippa sitä punainenkin jollekin maistuu kalankin kanssa. Tässä kohtaa mulla menee sormi suuhun.. saati sitten sen boolin kans.

Juon kyllä booleja mut mulla ei ole hajuakaan et mikä ois sellainen mikä maistuis mahdollisimman monelle kun sitruksia ei voi käyttää..

Eikä meillä ole enää aikaa alkaa maistelemaankaan noita kun juhlat ovat jo kahden viikon päästä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Hei, haluaisin kuulla mielipiteenne siitä, että onko booli välttämätön juoma kesähäissä?? Tarjolla olisi ruokajuomien (viini) lisäksi konjakit/liköörit sekä olut, lonkero, siideri ja loput viinit, mitä ruualta jää.

kiitos etukäteen kommenteista :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ei oo mikään pakollinen. Omissa häissä tarjoilimme boolia kuohuviinin,oluen,siiderin,lonkeron ja shottien lisäksi, koska tuo booli on meidän kaveripiirissä nimetty meidän mukaan kun se on kuulemma niin hyvää ja ollaan tarjoiltu sitä aina meidän muissakin kemuissa, joten tuo booli oli jo meille sellainen perinne, ja kaverit odottivat boolia innollla. Mutta ei minusta olisi ollut mitään pakollista kuitenkaan siinä määrin että muita juomavaihtoehtoja oli useampi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meille ei tule boolia. Pohdittiin sitä pitkään, mutta päätettiin jättää pois, koska juotavaa on jo muutoinkin paljon ja booli vaatii omaa työtänsä koko illan ajan (onko sitä tarpeeksi ja uuden satsin tekemistä jne.). Meillä sen sijaan on perinteisten viinien ja sidu/bisse/lonkero rinnalla sahtia, kun hämäläiset häät on kyseessä :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Me on ajateltu illaksi järkätä vain alkoholiton ja alkoholillinen (maltillinen..) booli. Lisäksi ehkä yhtä lajia olutta ja siideria ja that's it.

Tervetulomalja tietenkin kuoharia ja ruuan kanssa punaviini & valkoviini.

 

Mutta mitään päät täyteen häitä ei aiota järkätä :) Helpompaa sitten kaasoillakin siivota seuraavana päivänä, kun ei ole kenenkään oksennuksia pitkin lattioita..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Ei booli mikään pakollinen osa häitä ole. Meille tulee booli, vaikka olin etukäteen ajatellut, että sitä ei tulisi. Boolia tehdään ensin 7 litraa ja jos menekkiä on, niin toiset 7 litraa. Yksi kaasoistani oli ehdottomasti boolin kannalla, niin hän saa nyt sitten olla boolivastaava :P  booli on viinipohjainen, niin ei ole pelkoa että siitä tulisi liian vahvaa. Lisäksi tulee olutta, sidua ja lonkeroa sekä viinit. Pitäisi nyt ainakin vieralla olla valinnanvaraa. Lisäksi alkoholittomia juomia tulee erilaisia.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...