PollyJean

Ongelmat polttariporukan kanssa, suunnittelu ym. (yhdistetty)

111 viestiä aiheessa

Mä olen ollut kaksissa polttareissa tänä kesänä. Kokemukset olivat HYVIN erilaiset.

Ensimmäisten polttareiden ajankohdan olivat kaasot valinneet morsiammelle sopivaksi, mikä oli ihan hyvä, muu väki sai sovittaa omat menonsa siihen tai olla tulematta.

Koska yksi kaasoista (morsiamen sisar) ei ollut maisemissa, muut osallistujat kokoustivat keskenään ja suunnitelmat oli tarkoitus esittää kaasolle. Kävikin niin, että suunnitelmia esitellessä kaaso heti kättelyssä tyrmäsi muun joukon (10 henkeä) ehdotukset ja julisti ettei käy. Ei ehditty siis alkua pidemmälle ja ilmassa oli nihkeä fiilis. Kaaso heittäytyi marttyyriksi ja tekstaili kaikille että hän on sentää morsiamen sisar ja tietää mitä tämä tahtoo (me muut 10 ystävää emme siis hänen mielestään tunteneet morsianta TARPEEKSI hyvin...). Suunnitelmat meni siis jäihin, kunnes kaaso saapui Suomeen vajaa viikko ennen polttareita. Hän kutsui porukan koolle ja ilmoitti, että saatte te nyt sitten kertoa niitä ideoitanne...Mutta käytännössä hän siis suunnitteli koko ohjelman ja jyräsi sen läpi. Kukaan ei halunnut alkaa riitelemäänkään ja antoi kaason sitten höyrytä. Apua hän ei ottanut vastaan, kuin toiselta kaasolta. Homma oli aikas salamyhkäistä ja tuntui olevan heidän kahden homma. Itse polttarit sujuivat onneksi hyvin, me muut sitten vaan päätettiin, että ei väliä, osataan me pitää hauskaa ja morsiamelle saadaan varmasti kivat juhlat. Polttarit menikin kivasti ja morsian nautti, mikä oli pääasia. Hintaa polttareille tuli 40.- per pää, josta ruuan osuus oli . 23.- mikä oli aika hurja summa salaatista ja grillivartaista, mukaanlukien morsiamen juomat. Väkisinkin tuli mieleen, että "me muut" oltiin kaasoille vain kemujen maksajina...

Toisissa kemuissa oli 3 kaasoa, joilla kaikilla oli hieman erilainen ajatus polttareiden järjestämisestä ja alkuun asioista väännettiin kättä aika kiivaastikin. Kaikki 28 osallitujaa heitteli ideoita sähköpostilla ja loppujen lopuksi poltarit olivat kaksipäiväiset ja kaksiosaiset. Eli jotta kaikki pääsivät osallistumaan jollain tapaa, järjestettiin kemut kahdelle paikkakunnalle joihin sai osallistua vain toiseen päivään tai molempiin. Sulholta ajatusta varmistettiin ja hän antoi siunauksensa, että morsian varmasti tykkää olla pari päivää liikkeellä jos saadaan kaikki kaverit silla tavalla osallistumaan. Nämä juhlat maksoivat yhden päivän osalta 50.- mikä oli ohjelmaan, ruokaan ja majoitukseen nähden erittäin edullinen. Kaikki saivat kantaa kortensa kekoon kykyjensä mukaan ja kemut olivat loistavat!

Luulen, että juhlat kuin juhlat onnistuu, jos puikoissa on oikeanlaiset organisaattorit. Jyräämällä ja kiukuttelemalla tulee vaan ikävä fiilis, mutta hommansa osaavilta kaasoilta muun porukan huomioon ottaminen onnistuu. Jos ja kun itse joskus pääsen naimisiin, niin luotan täysin siihen, että ystäväni tietävät ja osaavat tehdä sellaisen tapahtuman, josta pidän. En missään tapauksessa halua alkaa sanelemaan mitä tehdään.

Mukavia polttareita kenellä ne vielä edessä on :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Polttareiden suunnittelussa jos missä usein tulee noita hankalia tilanteita, kun kaikkien ideat eivät ihan kohtaa. Parasta olisi minunkin mielestäni kuunnella morsiamen toiveita ja mielellään kannattaisi porukassa olla joku "johtaja" (esim. kaaso), joka yrittää pitää homman kasassa mutta ottaa silti kaikki ideat huomioon ja pyrkii toteuttamaan muitakin kuin omia ideoitaan.

Mun polttareissa ei sit ilmeisesti kaikki ihan halua tehdä yhteistyötä vaan rupeaa sooloilemaan... Vastuun ja "johtoroolin" olen antanut kaasolle, mutta nyt kuulin, että eräs porukasta halusi omia koko suunnittelun itselleen huolimatta siitä, mitä muut ajattelivat. Kun hän ei saanut tahtoaan läpi, niin ilmoitti, ettei tule paikalle. Ikävää...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisin voinut mennä yksiin polttareihin tänä kesänä, mutta sulhoni loma sattui juuri niihin aikoihin, ja päätimme pitää kiinni ulkomaanmatkan suunnitelmasta, ja pidimmekin.

Vinkkinä kaasoille, älkää jyrätkö kavereita, vaikka ette itse heitä tuntisikaan. Noissa polttareissa joissa melkein olin, napautettiin heti varpaille että kuka on kapellimestari ja kenen ideoita kuunnellaan. Tuntui aika pahalle, että kaverit sivuutettiin täysin. No, loppujen lopuksi en edes päässyt paikalle, ja kivat polttarit olivat kuulemma olleet. Eipä tarvinnut ainakaan mitään joutavia alkaa nahisemaan.  :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen tässä koettanut järjestää polttareita, aikaa ei ole enää kovinkaan paljon ja melko epätoivoiselta näyttää. Heitin alkuunsa 14:lle kutsutulle paikan ja ajan, koska niissä ei ollut vaihtoehtoja, sekä listan erilaisista jutuista mitä voitaisiin tehdä. Sain kaksi ilmoittautumista, ei ideoita, ei kommentteja. Odottelin viikon, sitten tein ohjelmarungon aikatauluineen ja oikein kinusin sähköpostilla kommentteja ja ilmoittautumisia. Yksi ilmoitti että tietää vasta seuraavalla viikolla. Mitä ihmettä teen? Meidän kolmen kesken suunniteltu ohjelma maksaisi melkein 100 euroa per nuppi, siihen vielä päälle omat ruuat ja juomat. Olin alunperin mitoittanut ohjelman kahdeksalle juhlijalle (+morsian), jolloin hinta olisi ollut 36 euroa. Näyttää siltä että koko homma kuihtuu kasaan, eikä kukaan välitä yhtään  :'(

Tiedän että morsian odottaa jonkinlaista hemmottelua ja se taitaa ollakin ainoa mitä hänelle saamme järjestettyä. Kummallisinta on että morsiamen ystävät ja sukulaiset ovat niitä joista ei mitään ole kuulunut, kaikki kaksi ilmoittautunutta ovat sulhasen puolelta..  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Laita vielä viesti heille, että voisitteko ystävällisesti vastata jotain, sillä asioita pitäisi lyödä vähän lukkoonkin. Ihmiset eivät välttämättä tajua, että vastaisivat ilman, että erikseen pyytää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä polttarit ovat siinä vaiheessa että toisen kaason kanssa olisi tänään ensimmäinen suunnittelupalaveri. Morsian on tehnyt selväksi jo että polttareiden organisointi on meidän kahden käsissä ja muut ovat vieraina. Ihan kiva sinällään vaikka tietenkin tässä aletaan kysymään muilta ajatuksia ja ehdotuksia.

Täältä varmaan täytyy tulla muutaman kerran vinkkejä katsomaan koska kummallekkin kaasolle tämä on eka kerta tällaisessa pestissä. Ja tottapuhuen kumpikaan ei edes ole ollut polttareissa  :-/.

Hyviä kommentteja täältä on löytynytkin joista varmasti on hyötyä jatkoa varten.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä en tajua, miksi jollekin polttareihin ns. vieraaksi tai osallistujaksi tulevalle voi olla niin mielettömän tärkeää saada tahtonsa läpi. Itse arvostan hirveästi sitä, että kaaso on pääpiirteissään suunnitellut päivän ja muut sitten ehkä vähän täydentävät sitä. Mutta sitä en käsitä, miksei hyväksytä sitä kaason suunnitelmaa ja tehdään asiaa ihan hirveän vaikeaksi esittämällä tiukkaan sävyyn omia suunnitelmia, vaikka kaaso on nähnyt paljon vaivaa ja sehän vain helpottaa muiden osallistumista, kun yksi on tehnyt päärungon. Varsinkin, kun rooli on annettu morsiamelta selkeästi kaasolle. Itse en ole kaaso, mutta olen TAAS mukana sellaisessa polttarisuunnittelussa, jossa ei ole päätä eikä häntää, kun kaason alunperin ehdottama runko ei millään meinaa käydä joillekin. Itsellä meinaa mennä kokonaan osallistumishalut, kun ei voi lainkaan tietää, mistä sitten kuitenkin odotetaan mitäkin maksettavan ja esim. ajallisesti tuntuu olevan hirveä hinku venyttää polttareita monipäiväiseksi kun se, että ylipäätään hetkeksi pääsee mukaan, vaatii jo todella paljon järjestelyä monelta ihmiseltä.

Itselleni on aivan sama, mitä jonkun muun ihmisen, siis ei minun, polttareissa tehdään. Kunhan ei mene rahaa kauheasti ja ymmärretään, että koko aikaa ei välttämättä pysty olemaan, niin miksi hemmetissä se sisältö minua jotenkin vaivaisi? Päinvastoin, olen tyytyväinen, kun joku on nähnyt suunnittelun vaivan. Tottakai toivon, että morsian on tyytyväinen, mutta on sanomattakin selvää, että kaaso se sen asian parhaiten tietää ja jos ei tiedäkään, niin silti kaason ehdoilla mennään, sillä hänethän morsian on valinnut. :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä pyysin morsiammelta listan ystävistä, jotka haluaa polttareihin. Pari kuukautta ennen polttareita kutsuin koko jengin koolle, 11 hlö,ja ainoastaan yksi ei päässyt töiden takia. Minä ilmoitin miten monta päivää juhlitaan, sillä sen verran koen ystävääni tuntevani, että lyhyemmät ei riittäisi. sitten aloimme yhdessä miettiä mitä tehtäisiin. Hurjasti tuli ideoita, suurin osa hyviä, osan tyrmäsin suorin tein, jos tiesin, että tuosta ei morsian kyllä pidä. Mutta muuten on on ollut todella mukava suunnitella yhdessä koko porukan kanssa, kukaan ei ole päsmäröinyt, kiukutellut, kieltäytynyt maksamasta tai mitään muutakaa! Ja kahdesti ollaan nähty suunnittelun merkeissä. Ja sen puoleen hienoa nähdä kasvotusten, koska kaikki eivät todellakaan tunne toisiaan, niin on sitten jo etukäteen tutustuttu, polttaripäivänä on varmasti oikein leppoisa ja hyvä tunnelma!

Ja minusta on ollut aivan ihanaa, miten muilta on tullut aivan loistavia ehdotuksia pienen pienistä yksityiskohdista, jotka varmasti kruunaavat koko päivän!

Morsiammellani on todella ihania ystäviä, joiden kanssa polttareita on ollut helppo suunitella!

Nytkun saisin vielä itseltäni pois päältä superhysterisoinnin, että onko kaikki tarpeeksi hyvää kivaa vauhdikasta ja ihanaa! iiiiiiik!!IIIIIIIKK!!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ainoat polttarit joissa olen ollut, on omani, jotka sujui kaikin tavoin loistavasti. Ainakin mun eli morsiamen näkökulmasta.

Annoin hyvissä ajoin kaasolle listan henkilöistä, joita toivoin polttreihini ja sen jälkeen heillä oli vapaat kädet. Mie taisin sanoa jo ennen kuin multa mitään ohjelmatoiveista kysyttiin, että mitä EN HALUA.  Toiveitani kunnioitettiin, ja hyvä niin. Paikalla oli kuitenkin ystäviä hyvin eri elämänvaiheista, ja varmaan vaan kaasoni tiesi ihan tarkasti millainen olen, mistä tykkään ja mistä en tykkää.  Kaaso oli ottanu ideoita vastaan ja niiden puitteissa polttarit sitten saatiin aikaan. Kaikki mitä tehtiin, oli kivaa - ja kivintä oli ihan vaan semmonen rento hengailu kavereiden kanssa.

Ongelmia oli lähinnä siinä, että osa polttariporukasta perui tulonsa ihan viime hetkellä, jolloin sitten niille, jotka tulivat, jäi enemmän kustannuksia kuin mitä oli alunperin suunniteltu >:(.

Mun vinkki ristiriitatilanteisiin: Kysykää morsiamelta - älkää lähtekö arvailee. Jos morsian sanoo jollekin ehdottomasti EI, niin älkää tehkö sellaisia asioita.  Yleensä kaaso on morsiammelle se kaikkein läheisin, ja hän kyllä yleensä parhaiten tietää missä rahallisissa/ajallisissa raameissa mennään. Niin, ja sitä ei voi varmaan kylliksi korostaa, että vois enemmän kuin vähän hienovaraisesti vihjata siitä, että ihmiset varmistas tulemisensa eikä perus viime hetkellä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaikki tuollaiset ristiriita tilanteet on kyllä inhottavia :unsure: En ole täysin varma miten omat kaasoni ovat suunnitelmat järjestäneet,mutta annoin heille tietyn "ohjeistuksen".Kaikkien vieraiden kanssa saa / ja on varmaan mukava niitä suunnitella,mutta "riita" tilanteessa seison kaasojeni takana.Eli päävastuu on heillä,he saavat ratkaista miten homma etenee :) Toivon (ja salaa uskon),että vieraat eivät kyllä suunnitelmista ala riitelemään - mutta varmuuden vuoksi :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

yks hankala tilanne oli, kun morsio oli valinnut kaasoiksi kaksi epäaloitteellista hymisijää. koko polttareita ei varmasti olisi järjestetty, jos noista ideattomista ihmisistä olisi ollut kiinni. onneksi oli muutama vihmerämpi henkilö mukana suunnitteluissa, ja päivästä tuli kiva.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tää on ihan mieletön aihe. Jotenkin nyt kaasona mietin pääni puhki, että voiko kellään muulla olla näin hankalaa. Kaikissa polttareissa missä on ollut mukana suunnittelemassa on jutut tuntunut menevän suht hyvin yksiin eikä mitään suurempia ongelmia ole ollut... Nämä polttarisuunnittelyut alkoi siitä, että ensinnäkin morsian kertoi ketä haluaa polttareihin. Tämä sopi minulle hyvin, koska kaikkia ystäviä en tunne niin eipä tarvinnut alkaa arpomaan, etä ketähän polttareihin pitäisi kutsua. Morsian tosin halusi vain muutaman ystävän paikalle, joka alkuun tuntui oikein mukavalta, mutta kaskas... että voi olla pienellä porukalla vaikeaa saada yhtä päivää sovittua vaikka todella ajoissa yritin olla liikkeellä (5 kk ennen häitä). Koska mitään ohjelmaa ei oikein voinut suunnitella, koska ei voinut ottaa selvää hinnoista (majoituksissa eri hinnat kesän eri v.loppuina) niin ei saatu budjettia päätettyä ja toisille 20 € oli liikaa ja toisille 100 € ei ollut mikään summa... ARGH. Kun sitten päivä saatiin päätettyä niin kaikki jutut mitä oltiin edes vähän ajatuksen tasolla suunniteltu niin oli varattu meidän nenän edestä. Taas pisteessä 0. Siinä kohtaa päätin kaasona, että nyt on vain pakko toimia ja tehdä varaukset tuolle päivälle oman mielen mukaan, koska kukaan ei enää vastaa viesteihin. Porukka oli ottanut nokkiinsa, kun hotelli olikin jo täyteen buukattu. Ihan kuin se olis ollut mun syytä. Ilmeisesti porukka sitten on suuttunut totaalisesti minulle, koska vastaukset viesteihin ovat tällä hetkellä yhden lauseen mittaisia. Todennäköisesti olen itse niin innoissani näistä polttareista, että olen antanut tahtomattani kuvan, että voin kaiken järkätä niin kukaan ei ota edes kantaa mihinkään. Jos pyydän apua niin kukaan ei kuule... Puolet polttari porukasta asuu toisessa kaupungissa ja ehdotin, että voisin sinne ajaa niin voitaisiin nähdä kasvotusten niin asioista sopiminen olisi todennäköisesti helpompaa. Tapaamispäivänä, kun olin jo ajanut paikkakunnalle niin kaikki peruivat syystä x. Nyt yritän morsiammen kanssa tavata ilman, että puolella sanallakaan vihjaan näihin ongelmiin. Itse olen sitä mieltä, että polttarit on morsiamen juhlat ja me muut järkkäämme hänen näköiset kekkerit vaikka emme itse olisikaan ihan hirveän kiinnostuneita kaikesta toiminnasta. Meillä morsian on oikea ikiliikkuja ja itse en välitä pahemmin liikunnasta, mutta pirskatti soikoon meinaan kyllä hymyssä suin mennä tanssitunnille. Toivottavasti muukin porukka tulee saalla asenteella polttareihin.

HUH helpottipahan kun pääsi päästämään vähän höyryjä ilmoille :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ketjun aloituksestahan on jo jokunen vuosi aikaa, mutta piti vain kommentoida, etta olen ollut vain kaksissa polttareissa ja ensimmaisissa kavi juuri niin etta morsiamen kahdella kaveriporukalla meni nakemykset kivasta polttaripaivasta niin ristiin, etta lopuksi morsiamella oli sitten kahdet polttarit, ensin rymyjuhlat ja seuraavana paivana vaellus ja elamyksia metsassa. Itsellani oli kylla kivat polttarit mutta tiedan etta kulissien takana oli riitaa ja porukka jakautuikin selkeasti kahtia, ja vain osa jatkoi loppuun asti. Heille olenkin todella kiitollinen, silla muutoin iltani olisi loppunut kuudelta ja olisin ollut tosi pettynyt.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mietin vain kun kaasoni on ilmoittanut kuulemma vain päivän yhdelle osallistujalle... En tietenkään halua polttariasiaanm sen kummemmin puuttua, mutta ihmettelin vain kun tämä kaveri olisi halunnut osallistua järjestelyihin jotenkin. Polttareihin on aikaa enää noin 2-4 vko. En tiettytiedä päivää mutta tuolla haitarissa se on.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Varmaankin riippuu ihan kaasosta. Eipä taida polttareiden suunnitteluun mitään "sääntöjä" olla. Millä tavalla tuo asia tuli ilmi? Voisiko kyse olla myös siitä että sinulle ei haluta kaikkea vielä paljastaa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
En tietenkään halua polttariasiaanm sen kummemmin puuttua...

No, älä sitten puutu.

mikäli haluat polttareihisi vaikuttaa niin kannattaa varmaan sanoa se sitten kaasolle suoraan. Ja samalla voit ilmoittaa halukkuutesi osallistua itse järjestelyihin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
En tietenkään halua polttariasiaanm sen kummemmin puuttua...

No, älä sitten puutu.

mikäli haluat polttareihisi vaikuttaa niin kannattaa varmaan sanoa se sitten kaasolle suoraan. Ja samalla voit ilmoittaa halukkuutesi osallistua itse järjestelyihin.

Mitäs jos sinä ottaisit sen herneen poies sieltä sieraimesta ja antaisit toisten kysellä!

L:llä tiedoksi, että joskun kaasot tekee ihan omat raamit ja muut kutsutaan vaan mukaan... Hyvän ystäväni häissä kaaso ei antanut mahdollisuutta meille muille edes suunnitella mitään, joten ei siinä tarvittu kuin päivämäärä ilmoittaa (siitäkään ei siis saatu äänestää ja nyt osa hyviä ystäviä jää tulematta kun on nämä valmistujaiset). Sitten on niitä polttarivieraita, jotka eivät ole aktiivisesti mukana keskuteluissa alusta alkaen ja vaan ihmettelevät kun kaikki on jo valmista.

Jos ystäväsi tuntee nyt tulleensa loukatuksi, niin voittehan te viettää vaikka yhteistä aikaa muuten :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ja joskus polttarivieraita ei vaan kaason yrityksestä huolimatta kiinnosta osallistua suunnitteluihin ydinporukan yrityksestä ja pyynnöistä huolimatta, varsinkaan niitä ei-niin-läheisiä polttarivieraita. Silloin kannattaa sen aktiivisen porukan tehdä päätöksiä, että tuloksia syntyy.

Itse vierastan kovasti niitä morsiamia jotka odottavat tietynlaisia polttarijärjestelyjä 8kun ovat niin täältä naikkareista opetelleet), mutta eivät uskalla sanoa sitä suoraan. Häpeä on olla loukkaantunut jälkeenpäin kun on jo myöhäistä.

Vinkki: sanokaa aina ajoissa toiveenne

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tää on niin tätä kun jotain kyselee, niin on pakko v***uilla. Ei oo varmaan välttämätöntä käydä tämmösillä sivuilla jos ottaa koville!!!!!!!!

Joo, siis tää tuli nimenomaan esille sillai että mun yksi läheisimmistä ystävistäni valitteli sitä kun haluaisi osallistua järjestelyihin ja suunnitteluun ja ihmetteli minulle asiaa. Haluaisi kuulemma edes itse tietää mitä tuleman pitää. Syksyllä he jopa kaasoni kanssa puhuivat suunnittelusta kun tapasivat meillä juhlissa. Mutta ehkä kaaso hoitaa homman omalla tavallaan. Enkä mä todellakaan odota mitään erityistä!!! Ehkä vain sitä että tapaan ystäviäni ja saan viettää heidän kanssaan hauskan illan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

itse olen ollut nyt osallisena (ei morsiamena) kolmissa polttareissa ja yhdet on suunnitelleet pelkät kaasot, toiset on suunnitelleet kaasot muiden avustuksella ja kolmannet suunniltiin koko porukalla eli monella tavalla mennään :girl_sigh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen osallistunut tähän mennessä kaksiin polttareihin: toisissa polttarit suunniteltiin yhteisvoimin ja toisissa kaaso suunnitteli polttarit alusta loppuun itse. Molemmat tavat ovat mielestäni ok.

Yhteisvoimin suunniteltavissa polttareissa miinuksena on valtava ideoiden määrä, jolloin kaaso joutuu koville siinä vaiheessa, kun päätöksiä polttaripäivän ohjelmasta on tehtävä. Tuolloin jonkun ehdottomat ideat jäänevät väkisin paitsioon. Mikäli kaaso/kaasot suunnittelevat polttarit täysin keskenänsä, on riskinä taas se, että polttareista tulee morsiamen ja kaason välinen "sisäpiirinjuttu". Mikäli polttareiden ajankohta on myös kaasojen päättämä voi vaarana olla, että kaikki halukkaat eivät pysty osallistumaan.

Minulle ollaan ilmeisesti tällä hetkellä suunnittelemassa polttareita ensiksi mainitsemallani tavalla ja siskoni, joka kaasonani toimii, on ilmeisesti nyt hieman helisemässä monien eri ideoiden ja mielipiteiden kanssa. Hän kun haluaisi ottaa kaikkien mielipiteet huomioon ja kokee ahdistavaksi sanoa jollekin ei. Minä taas vain haluaisin, että viettäisimme kivan päivän kavereiden kanssa höpötellen, niin tuntuu vähän pahalle, että jos järjestelyt aiheuttavat siskolleni murhetta. :girl_cray: Hommaa vaikeuttaa myös se, että ystäväni asuvat eri puolilla Suomea, joten myös väärinkäsitysten mahdollisuus kasvaa huomattavasti, kun kommunikointi tapahtuu pääasiassa vain sähköpostien välityksellä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen yhdessä polttariporukassa ollut mukana ja siinä me kyllä yhteisvoimin suunniteltiin polttaria. Vaikka kaaso suunnittelisikin itse, olisi hyvä, tiedustella porukalta budjettia, aikatauluja ja varmaan myös vinkkejä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei! Ystäväni häät ovat 5.9. ja hän on ollut pikkuisen huolissaan siitä, tuleeko polttareita ollenkaan.. Hän antoi ystäviensä yhteystiedot kaasolleen jo kesäkuun alussa (minä siis mukana) ja vieläkään ei ole kuulunut pihaustakaan kaason puolelta (tarkastin myös sulhaselta ja ei hänkään ollut kuullut mm. päivämäärästä mitään)! Häät ovat jo niin pian, että hirvittää! Morsian siis haluaisi polttarit ja mielellään hänelle ne soisin.

Mitä tässä pitäisi tehdä, kun en kuitenkaan ole "vastuuhenkilö" itse? Viikonloppuja polttareille on jäljellä enää kolmet ja ihmisllä täyttyy viikonloppujen aikataulu aika nopsaan. Eli jos polttarit järjestyvätkin, niin niihin ei välttämättä saada kovin montaa osallistujaa.

Neuvoja? En haluaisi astua kaason varpaille, mutta morsiamen vuoksi teen kyllä senkin, jos tarvitsee..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä kyllä suosittelisin, että ota ihan rohkeasti yhteyttä kaasoon ja kerro olevasi valmis auttamaan järjestelyissä. Toivottavasti kaaso ei siitä ainakaan loukkaannu ja jos vaikuttaa siltä, ettei hän ole mitään järjestämässäkään niin kyllä asiasta voi varmasti morsiamelle mainita, jotta hän voi henkilökohtaisesti jutella asiasta kaason kanssa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään