Ongelmat polttariporukan kanssa, suunnittelu ym. (yhdistetty)


PollyJean

Recommended Posts

Yrittäkää vielä ymmärtää toisianne! Vaikka sinun suunnitelmasi on toteutettavampi ja ns. järkevämpi, on siinä tilaa myös toisen ehdotuksille.

Ehkä  tämä toinen kaaso ajatellut, että morsian haluaisi tehdä polttareissa jotain vähän erilaista ja sellaista, mitä häiden jälkeen ei välttämättä enää tule tehtyä, jos raskautuu pian..? Ja siksi haluaisi lähteä jonnekin matkalle. Oletko kysynyt, miksi hän haluaa matkalle? Itsensä takia vai onko morsian kenties sanonut jotain, että "voi kun minäkin voisin matkustella kuten sinä tai voi kun vielä pääsisi sinne ja sinne ennen kuin.." Vai hakeeko vain sitä fiilistä? Mielestäni kompromissi kyllä löytyy ja useitakin vaihtoehtoja! :)

 

Esim.1. Miksei lapselliset voi lähteä reissuun? Ymmärrän viikon ulkomaanmatkat, mutta entä viikonloppureissu? Kyllähän polttareissa muutenkin menee väh. yksi päivä ja ilta, plus yleensä yö. Riippuen asuinpaikkakunnasta, erilaiset viikonloppulomat onnistuvat pienelläkin budjetilla, esim. Tallinnassa voi käydä kylpylässä (halvempaa kuin Suomessa). Tai jos ihan vain kotikaupungista halutaan pois, niin entäs joku toinen paikkakunta, vaikka joku toiselle vieraalle tuttu? Ei ole myöskään erikoista, että vieraat lisääntyvät esim. seuraavana päivänä (työssäkäyvät tulevat vaikka lauantaiaamuna).

Esim.2. On tietysti mahdollista järjestää amazing race-tyyliset tai muuten teemalla tuoda tuota matkustelua polttareihin mukaan, jos morsian on aina halunnut vaikka Japaniin.

Esim.3. Festareilla käynti porukalla ja siellä grillailu ja leikit. (esim. vuokramökki) Seuraavana päivänä kylpylässä rentoutuminen. Festareillakin voi olla hauskat polttarit, jos ne ovat ns. nostalgiset. Eli morsian on kavereiden kanssa viettänyt aikaa festareilla. Miksi vieraat ovat tyrmänneet festarit täysin? Onko morsian menossa sinne päiväseltään (joku tietty bändi) vai koko ajaksi ja missä seurueessa? Jos menee esim. pe festareille eikä ole krapulassa lauantaina, festareille haluamattomat vieraat voivat liittyä seuraan silloin tai ehkäpä vieraat voivat astua mukavuusalueen ulkopuolelle ja kokea, että festareilla on kivaa eikä se aina tarkoita telttaa, ulkovessaa ja ördäämistä. Vai onko toisella kaasolla toiveissa vain se festarifiilis, rento meininki, ihmisiä ja hyvää musiikkia, ulkonaoloa? Sekin on helppo tuoda polttareihin mukaan, esim. majoitukseen, pukeutumiseen, musiikkiin, tehtäviin/leikkihin.

 

Entäpä nuo leikit, tykkääkö morsian sellaisesta? Ja eikö ne toiselle käy ollenkaan? Onko morsian sellainen, että haluaa grillailla ja chillailla, vai tahtoisiko bilettää, kun kerrankin saa ystävät kasaan ja "syyn juhlaan"? Mielestäni on hieman epäreilua suunnitella polttarit pelkästään sen perusteella, että vierailla on vaikka lapsia ja eivät halua tehdä sitä ja sitä, kun kyse on morsiamen päivästä. (esim. justiinsa oli juttua siitä, että morsian ei saanut grillimakkaraa, kun vieraat ei siitä tykkää tmv. tai ei mennä salsatunnille, kun osa vieraista ei tykkää ryhmäliikunnasta) Mutta tietysti kohtuus kaikessa, ei voi odottaa viikon lomaa tai satojen eurojen panostusta tietenkään vierailta, varmasti morsiamelle on tärkeintä saada ne läheiset paikalle!

 

Mielestäni tuossa on vielä niin paljon kysymyksiä, että teidän kannattaisi vielä miettiä sitä, voisitteko lähentyä ja tehdä kompromisseja. Uskon, että sinun suunnitelmasi on se, minkä kannalle valtaosa vieraista kääntyy, joten siinä on se riski, ettei tämän toisen kaason mahdollisesti hyviä ideoita oteta sitten enää ollenkaan huomioon ja syntyy riitaa/loukkaantumista ja sitä morsian vähiten tahtoo. Mikäli toinen kaaso tuntee morsiamen toiveet hyvin ja välittää hänestä myös, ehdotukset tulisi ottaa huomioon ja miettiä, miten sitä saadaan tällaista hauskuutta juhliin mukaan -vaihtoehtoja on aina. Siksi olen pyrkinyt koko ajan kirjoittamaan noista perusteluista ja fiiliksen tekemisestä. Eiköhän siihenkin ole syy, miksi on kaasoksi valittu. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Polttariseurueen (koosta riippuen toki) ottaminen mukaan suunnitteluun on hyvä idea, vaikka kaasot eivät olisikaan erimielisiä polttareiden ohjelmasta. Ehkä on kuitenkin hyvä vielä puhua toisen kaason kanssa, jos mahdollista, kun kantanne ohjelman suhteen ovat noin erilaiset. Facebook-keskustelu polttarivieraiden kesken on yleensä ihan toimiva tapa suunnitella ohjelma, mutta ei kannata harmistua, jos keskustelu ei kaasojen lisäksi ole kovin aktiivista muiden taholta. Toisinaan tämä toimii toisinaan ei. Kannatan siis mielipiteen kysymistä polttarivierailta mahdollisimman aikaisessa vaiheessa (käytännössähän näin on pakkokin toimia ajankohdan ja kustannuskysymysten selvittämiseksi).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

En tiedä kirjoitanko nyt oikeaan osastoon, mut pakko kysyä neuvoa... :girl_sad:

 

Oon kaasona ystäväni häissä ja järjestän hänelle parasta aikaa polttareita. Meitä kaasoja on kaksi, mutta toinen ei laita tikkua ristiin polttareiden (tai hääohjelman) eteen vaikka on morsiamen sisko!

Meinaa tulla paniikki päälle, kun polttareihin on enää vajaa kuukausi aikaa ja kaiken järjestäminen jää mulle.

Olen kyllä asiasta toiselle kaasolle yrittänyt puhua, hän on kuitenkin tällä hetkellä työttömänä joten aikaa pitäisi olla. Itse käyn 3-vuorotyössä ja asun huomattavasti kauempana morsiamesta (ja polttarikaupungista).

 

Itsellä tärkein tavoite polttareille ois se, että morsian saa unohtumattoman päivän ja myös muu polttariporukka viihtyy. Morsian ei ole paljoa toiveita esittänyt, mutta kuitenkin sen verran että meillä kaasoilla on tiedossa mitä hän EI missään nimessä halua. Tärkein toive morsiamella oli että kaikilla olisi kivaa ja päivä olisi rentoa yhdessäolemista.

Nyt kuitenkin pelottaa, ettei ystäväni saa niin ihania polttareita kuin hän ansaitsisi ja vaan sen vuoksi, ettei aikani yksinkertaisesti riitä kaikkeen! Muilta polttarivierailta on onneksi saanut apua ja tukea sekä korvaamattomia ideoita, mutta jollakin on kuitenkin oltava langat käsissä esim. varausten ja maksujen sekä aikataulutuksen suhteen.

 

Oisko kellään vinkkejä miten toimia? Toiselle kaasolle puhuminen ei auta, enkä haluaisi morsianta tällä asialla vaivata ettei pahoita mieltään tai stressaa enää polttareista, kun hääjärjestelyt aiheuttaa jo muutenkin huolta...

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla
*siirretty*
Link to comment
Share on other sites

Ihan ensiksi kysyn, että miten olet koittanut puhua asiasta toiselle kaasolle? Ja minkälainen ihmistyyppi hän on, sellainen epäjärjestelmällinen/fiiliksen mukaan menijä/viimetipansuorittaja vaiko järjestelmällinen organisaattori? Onko hänellä kokemusta polttareiden/häiden ohjelman järjestämisestä? Tai onko hän kenties masentunut työttömyydestä tai katkera siskonsa naimisiin menosta? Oletko kysynyt ihan suoraan, että mikä mättää, kun ei halua siskonsa polttareita järjestää? Haen tällä nyt sitä, että ymmärtääkö toinen kaaso, mitä olisi tehtävä ja että aikataulut paukkuu kohta? Vai luuleeko kenties, että juhlaohjelman kerkiää hyvin suunnitella hääviikolla ja polttareissa kävellään ilman varausta ravintolaan ja maksuja ihmetellään sitten taksijonossa..

 

Jos ymmärtää ja tietoisesti laistaa hommista etkä halua kertoa morsiamelle/sulhaselle/morsiamen äidille/toiselle siskolle/hyvälle ystävälle, ei sinulla ole paljoa vaihtoehtoja. Kerroit, että olet saanut apua muilta vierailta jo nyt, joten jos kokoaisit toimikunnan vieraista, jokaiselle tulisi joku pienempi vastuualue/homma, jotta sinä voisit keskittyä varauksiin, maksuihin ja koordinointiin. Kyllä esim. aikataulutusta tai maksuja voi seurata useampikin ihminen, esim. google driven avulla.

 

Kertoako morsiamelle vai ei, on aika ikuisuuskysymys. Itse haluaisin tietää, jos avustajilla olisi iso riita tai muuta suurempaa ongelmaa (mitä tässä ketjussa kerrottu), koska uskon, että heidän ei-niin-tuttuina olisi vaikeaa saada asia sovittua ja minun osallisuuteni voisi "pelastaa" vielä tilanteen. Ehkä olisin kasannut liikaa tehtäviä jollekulle, joku ei haluaisi enää olla avustaja tms. jolloin voisin vapauttaa jonkun tehtävistään/pyytää jotakuta muuta tai vinkata, kuka polttarivieraista tietää vaikka, mistä alueen huokeimmat lounaat saa. Kuulisin nämä mielummin itse siinä vaiheessa, kun asioihin voisi vielä vaikuttaa, enkä häissä/polttareissa murjotuksena/aikataulun mättämisenä tm., tai häiden jälkeen.

 

Sitten tuollaisessa aiemmin olleessa tapauksessa, jossa toinen kaaso tuputtaa jotain ei-todellakaan-morsiamelle sopivaa toimintaa, suosittelisin ensin ottamaan vaikka äänestyksen porukan kesken. Sitten "painavampaa sanaa" voisi kysyä sulhaselta (tosin miehethän eivät tajua mitään naisten kähinöistä, eli niitä ei sulhaselle kannata viedä) tai morsiamen äidiltä.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Minun polttareitani järjestettäessä oli porukalle tullut erimielisyyksiä, joten mulle pidettiin kahdet kekkerit. Ekat "ylläripolttarit" olivat ennen häitä ja toiset juuri viime viikonloppuna ja niistä tiesin jo hyvissä ajoin. Pahalta tuntui kun eivät pystyneet yhdessä sopimaan asioista, mutta kuultuani molempia osapuolia ymmärrän täysin missä pakkoraossa osa oli ja etteivät halunneet osallistua ekoihin juhliin. Kaikkein yllätyksellisintä oli etteivät lähimmät ystäväni (kaasoni) olleet ne jotka parhaiten tiesivät mitä kaipaisin ja etteivät he osanneet laittaa minun etujani ensisijaisiksi :girl_sad: mulla oli kahdet kivat kekkerit, mutta olisi ollut silti parasta jos olis päästy yksillä juhlilla ja kaikki olisivat olleet sovussa keskenään...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

äääääh.... Tässä olisi parin viikon päästä polttarit yhdelle hyvälle ystävälleni. Tuskaa aiheuttaa vaan se, että pelkään kuinka tukkanuottasilla väki parin viikon päästä on! 

 

Tässä on nyt kolmeen kuukauteen mahtunut polttariporukan välille vaikka ja mitä ristiriitaa, joista jo morsiankin valitettavasti tietää. On tapeltu ties mistä ja nyt kun viimeinkin näyttäisi että päästään hyvällä mielellä eteenpäin syntyykin ns. kapina kaasoa kohtaan. Itse en ole siis kaaso. Olen ollut vain aktiivisena mukana järkkäämässä ja yrittänyt pysyä kiistakapuloiden välillä sovittelemassa tilannetta.

 

Ja nyt näyttäisi siltä, että on syntymässä kasa kuppikuntia ja kapina kaasoa kohtaan. Minulle morsian on todennut luottavansa sata prosenttisesti kaasonsa päätöksiin ja jos minulle rakas ystävä luottaa kaasoonsa niin luotan minäkin. Näyttäisi vaan että loppuporukka ei luota eikä usko. 

 

Pelkään vaan kuinka riemukkaat polttarit tästä on tulossa kun ihmiset tuntuvat vihaavan toisiaan jo etukäteen. Tällä hetkellä itseäni lähinnä ahdistaa koko polttareiden ajattelu ja toivoisin jo niiden olevan ohi. 

 

Huoh. Ei auta kun itse pitää hyvä fiilis juhlapäivä ettei mikään välity morsiammelle. Hän on jo joutunut sotkeutumaan näihin riitoihin ihan liikaa ja ressaa itsekin polttarisotkuja. 

 

Miten tästä nyt saisi sen kivan filiksen takaisin? Ja välttäisi ettei polttarit menisi porukan riitelyyn?  :girl_cray:

 

Tämän saa kun kasa toiselleen tuntemattomia ihmisiä yrittää yhdessä järkätä juhlia.  :girl_mad:  :girl_sad:

Link to comment
Share on other sites

Tosi kurja tilanne! Mutta vaikea on kommentoida, kun ei tiedä riitojen syytä ja laatua.. Tekemiset? Raha? Paikkakunta? Tai että miten morsian on ollut mukana. Eikö muut usko kuten sinä, että morsian luottaa täysin kaasoon? Onko porukka tavannut kasvokkain? Ehkä olisi hyvä tavata ennen polttareiden alkua ja yrittää selvittää riidat tai pitää palopuhe, että nyt riidat sivuun ja morsian mieleen. Alkoholia jos on mukana niin selvittämättömät riidat yleensä sitten nousee pintaan.

Link to comment
Share on other sites

No riidat nyt on syntyneet aina päivämäärän sopimisesta ohjelmaan ja majoitukseen saakka. Toistaiseksi noissa on nyt kaikissa päästy kompromissiratkaisuihin, mutta silti näyttäisi polttariporukan kesken syntyvän jotain ihan omia kuppikuntia. Kaasoa vissiin epäillään sen takia, että on muuta polttariporukkaa nuorempi (morsiamen lapsuudenystävä) eikä ole niin tekemisissä muun porukan kanssa. 

 

Tässä on pitänyt tavata, mutta en tiedä miten asian kanssa käy. Ei ole kaaso ainakaan asiasta sanonut mitään. Riitoja ehkä aiheuttaa eniten se, että pieni porukka kokee etteivät polttarit ole morsiamen näköiset ja ettei heidän ehdotuksiaan ole noteerattu. Näin ei kylläkään mielestäni ole. Kaikkia on mielestäni kuunneltu ja asiat päätetty demokraattisesti. Sille ei vaan voi mitään, jos suurin osa porukasta on eri mieltä kuin vähemmistö. 

 

Porukkaa on myös vaikea saada kasaan kun kaikki ovat levittäytyneet enemmän tai vähemmän ympäri Suomea. 

 

Vaikeahan tähän on tosiaan auttaa, kun tuntuu itsekin ettei tähän asiaan taida olla muuta ratkaisua kuin toivoa, että kaikki osaavat käyttäytyä  :girl_sigh: Toistaiseksi näyttäisi taas rauhan olevan maassa. Pidän sormia ristissä, että se riittää vielä parin viikon ajan  :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

 

 Riitoja ehkä aiheuttaa eniten se, että pieni porukka kokee etteivät polttarit ole morsiamen näköiset ja ettei heidän ehdotuksiaan ole noteerattu. Näin ei kylläkään mielestäni ole. Kaikkia on mielestäni kuunneltu ja asiat päätetty demokraattisesti. Sille ei vaan voi mitään, jos suurin osa porukasta on eri mieltä kuin vähemmistö.

 

Mä oon muuten ollu ihan samassa tilanteessa kaasona järjestämässä myös rakkaan ystäväni polttareita! Eli demokratiassa pieni porukka koki tulleensä jyrätyksi ja loukkaantui sydänjuuriaan myöten. Mulla ei valitettavasti ole mitään erityisen hyvää ratkaisua tilanteeseen: Meillä tämä johti siihen, että porukka jakaantui kahtia, vähemmistö järjesti toiset polttarit, eli morsiammelle oli kahdet polttarit, mikä varmaan olikin loppujen lopuks ihan ok ratkaisu, enkä joutunut sinun kanssasi samaan tilanteeseen, että ois sit polttaripäivänä pitänyt "sietää" tai "luovia" loukkaantuneiden sielujen keskellä.

 

No, ehkä sellanen lohdutuksen sana, että mun tapauksessa itse häissä ton vähemmistöporukan kanssa ei sit ollutkaan erityisen vaivaantunutta tai vihamielistä tunnelmaa. Ihmiset on harvoin kasvokkain niin hankalia kuin netissä (epäilen, että tekin käytätte fb:tä tai jotain muuta nettifoorumia polttareiden suunnitteluun). Luulen, että pystyin vaikuttamaan vaivaantuneisuuden asteeseen häissä sillä, että oon ollu niinku mitään ei ois tapahtunutkaan, hyväntuulinen ja ystävällinen. Eli toivottavasti säkin saat sit omalla ja mahdollisesti muiden hyvällä käytöksellä tasoitettua tilannetta varsinaisena polttaripäivänä... Toimisko siis sopiva naivin ystävällinen asenne ja villaisella painaminen?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...