Jump to content
Naimisiin.info

Paikka parisuhteen siunaamiselle?


Lakme

Recommended Posts

Tarkoitus olisi rekisteröidä parisuhde kesällä 2010. Tuttu pappi on jo lupautunut siunaamaan liittomme, ellei kirkko tee asiasta mitään mullistavia linjauksia ennen sitä. Nyt puuttuu enää paikka tälle siunaukselle.

Juhlapaikkana meillä on tilausravintola, joka ei välttämättä kovin hyvin sovi siunausta varten. Pk-seudulla siis ollaan. Aluksi ajatuksena oli, että kenties maistraatissa... mutta ilmeisesti sellainen ei ole mahdollista. Ulkonakin tietysti voisi, mutta entäs säävaraus... Apuva. Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan! :)

Link to comment
Share on other sites

Muistaakseni se meni niin, että kirkko käsittelee parisuhteiden siunaus -asiaa syksyllä ja antaa päätöksen ensi keväänä.

Joten hyvin todennäköistä silloin olisi, että kirkot ja kappelitkin olisivat kesällä 2010 käytettävissä parisuhteiden siunaamiseen...

Link to comment
Share on other sites

Enpä näköjään ole seurannut asioita kyllin tarkkaan. :o Kiitos vinkistä! :) Nyt vaan odottelemaan, mitä ensi kevät tuo tullessaan.

Ihan täysin en uskalla tuon varaan laskea (kun päätöstähän ei ole vielä tehty), mutta antaa ainakin mukavan mahdollisuuden. Ollaan myös oltu nyt yhteydessä maistraattiin, ja sieltä sanoivat, että voisi olla ehkä kenties mahdollisesti olla mahdollista siunata parisuhde maistraatin tiloissa rekisteröinnin yhteydessä. Selvittelevät kuulemma asiaa. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

meillä tulossa myös häät 2010 kesällä. Etsimme myös paikkaa siunaamiselle, mutta oikein mitään vastausta ei kappaleista saa. Luin jostain että tuo päätös siunaamisesta tulisikin vasta 2010 syksyllä käsittelyyn, mutta saa nähdä.

Mutta jos ne keväällä antaisiat luvan tuohon niin mitenhän sitä enää mitään tilaa saisi. kaikki jo varattu silloin.

Onnea teille häiden suunnitteluun.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos, Liipe. Tuo asia tuntuu olevan ihan auki ja eri paikoista kysymällä tulee ihan erilaisia arvioita ja vastauksia. Edelleen yritetään sinnikkäästi löytää jotain sopivaa paikkaa. Seurakunnan tilojakin on kyseltä, mutta en ihan täysin uskalla kyllä luottaa siihen, että kirkko tekee päätöstä niin aikaisin, että siitä olisi meille mitään iloa. Ei kai tässä auta silti muu kuin odottaa ja pitää siinä välissä silmät auki.

Missä päin olette muuten järjestemässä juhlia?

Link to comment
Share on other sites

Kuulostaa hyvältä, Merik. :) Voin kuvitella, että kyseessä on tosi tunnelmallinen paikka! Hienoa, että ootte onnistuneet löytämään siunaamiseen sopivan tilan!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kannattaa katsoa suomenlinnan tarjonnan sieltä löytyy todella kirkkomainen tila, olikos se ruutikellari tjsp. www.suomenlinna.fi

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

sarri: vantaalla yritämme pitää siunauksen kun juhlatla on myös vantaalta... nyt meillä vaihtoehtona eräs reserviupseerienmaja.Lepäävaaran kirkkoherran kanssa puhuimme tapaamisen merkeissä ja hän sanoi että vuoden 2011 kesälle varmasti saa kappelin varattua mutta sitä ennen ei. Hän itse kuuluu "lautakuntaan " joka tulee asiasta päättämään ja tiesi sano että helmikuussa 2011 tehdään lopullinen päätös eli ehdotti meille häiden lykkäystä. No me ei lykätä mutta tiedämme nytten ettei kirkon tiloja ole mitään mahdollisuustta saada tälle kesälle.

Link to comment
Share on other sites

Meillä järjestyi vihkiminen siten että:

Vihkiminen suoritetaan Merisalissa + Meri kabinetti myös varattu hääparin odottelua varten / valmistelua.

Vihkimisen jälkeen siirrymme samassa talossa olevaan Salmisaliin jatkoille.

n. 100 henkeä tulossa.

Eli häät Helsingissä.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kiitokset vielä kaikille noista vinkeistä, oli paljon apua pohdiskeluihin! :) Nyt kun tuo siunaaminen ei muutenkaan onnistu, niin mietiskelemme sitten muita vaihtoehtoja...

Link to comment
Share on other sites

kyllä niitä siunaavia pappeja löytyy aina. Me ainakin ollaan sellainen löydetty. kirkolliskokoukset ei siinä paljon paina

Link to comment
Share on other sites

Heip!

Niin kuin edellinen sanoi niin siunaajia kyllä löytyy vaikkei kirkontiloja olekaan mahdollista saada. meillä myös tulossa pastori siunaamaan ja me saimme vihdoin paikankin tälle. Käskivät sieltä mainostamaan muillekkin paikkaa. Tämä on Pitäjänmäen kulttuurikirkko. Rakennettu vuonna 1929 kirkoksi mutta toimittuaan 30 vuotta siinä virassa rakennettiin paikkaan uusi kirkko ja tämä lakkautettiin. Sen jälkeen se on toiminut ties minä paikkana kunnes muutama vuosi sitten sen osti eräs taiteilija pariskunta jotka nyt vuokraavat sitä juhlatilana. Kävimme tutustumassa ja on oikein mukava paikka ja sinne mahtuu vieraita hyvän. Todella palveluhenkinen oli emäntä.

Hinta oli kyllä pelkäksi siunauspaikaksi hurja, tosin maksamme vähän enemmän kuin muuta sillä saimme tilan vuokralle silloin kun se on oikeasti kiinni.

Mutta kannattaa googlettaa jos kiinnostaa, sivut löytyy, tosin kuvia ei paljoakaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Meillä häät ensi syksynä ja saimme papin siunaamaan suhteemme. juuri tuon yhteys liikkeen kautta taisi puolisoni sen löytää

Meillä sama juttu, joskin taisin sen jo jonnekin kirjoittaa.

Meidän parisuhteen siunaus tapahtuu meidän omalla pihalla, kuten juhlatkin.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ja ketjun aloittajan päivitän vielä, että riskillä päädyimme ulkotilaisuuteen. Nyt jännätään sitten säitä... Toivotaan, että ennusteet pitävät, niin ei ole sateita luvassa. Tarvittaessa sitten vähemmän hienossa ympäristössä, elikkä pöytien keskellä juhlapaikalla. :grin:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...