Sopiva kihlautumisikä?


Angel of hope

Recommended Posts

Mun mielestä on hassua miettiä _kihlautumis_ikää, perimmäinen ajatushan on se naimisiinmeno. (Tästä syystä en oikein tajua vuosikausien kihlausaikoa, ts. "mikä siinä enää kestää, kun lupaukset on annettu".) Mitään "oikeaa" ikää ei mun mielestä voi määrittää, vaan sopiva ajankohta riippuu suhteesta ja elämäntilanteesta. Joku voi olla valmis lupautumaan toiselle 16-vuotiaana parin kuukauden seurustelun jälkeen, toiset seurustelevat vuosikymmenen tai ylikin ennen kuin kolme-neljäkymppisinä päättävät päräyttää naimisiin.

Link to comment
Share on other sites

Me aloimme seurustella kun olin 15-vuotias ja mies 17-vuotias. Vuoden olimme fyysisesti erossa vaihto-oppilas vuoteni ajan, mutta virallisesti seurustelimme senkin ajan (vaikka ei sitä nyt seurusteluksi voinut sanoa).

Tämä oli erittäin hyvä koetus, ja olenkin pohtinut että ilman erovuotta, suhteemme ei välttämättä olisi kestänyt yli teini/kasvuvuosien.

Kun olin 21, mies 23 menimme kihloihin. Kihloista olimme puhuneet jo noin kolmen vuoden ajan, mutta päätimme odottaa sen verran että olimme asuneet muutaman vuoden yhdessä ja hankkineet yhteisen koiran.

Mielestäni ei kannata mennä liian aikaisin kihloihin, vaan odottaa ja katsoa jaksaako toista kun on seurustellut jo vuosia ja asunut yhdessä.

Mikäs kiire siinä on, kumminkin jos odottaa että on yli 20 -vuotias ennen kihlautumista, niin ei siinä mikään vanha morsian ole.. :girl_blum:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Tuskin on mitään tiettyä ikää, jolloin olisi sopiva mennä kihloihin. Itse menin ensimmäisen kerran kihloihin 17-vuotiaana, ja naimisiin 18-vuotiaana. Ensi kuussa täytän 22 vuotta, ja suunnittelen toisia häitäni.

 

Jokainen menköön minun puolestani kihloihin silloin, kun se itsestä sopivalta tuntuu. Veljeni on mennyt kihloihin 16-vuotiaana. Hänen tyttöystävänsä on vuotta nuorempi.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 3 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...